Ladění zssk 350

Zbyněk tedy poslal zlobivé *.con a tak jsem mohl zaexperimentovat.
Nejdříve jsem schoval všechny *.con a ponechal vystavených jen pár základních bez úprav:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts01.jpg
V simulátoru se ukážou normálně:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts02.jpg
V TrainStore s volbou aktivity také v pořádku:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts03.jpg
V TS s volbou prozkoumat trať již není co vybrat:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts04.jpg
Vymazal jsem databázi TS, upravil *.con na dříve popsaný tvar a znovu spustil TS, nyní je již výběr i pro volnou jízdu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts05.jpg
Následuje znovu výmaz databáze TS, přidávám Zbyňkovy *.con a znovu spouštím TS. Opět nemám výběr pro volnou jízdu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts06.jpg
Doupravuji vložené *.con, výmaz DTS a nové spuštění mi opět umožní výběr pro volnou jízdu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts07.jpg
a
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.train-sim.cz/Bob57/obr/ts08.jpg
Jak a co TS se soubory dělá a s nimi zachází netuším, nejsem autor programu.

Zbyněk Šemora napsal:
tak jsem zkusil ty nezlobivé con a ...opět nic ,TS je také nezobrazí :cry:
Zkus vymazat nebo raději přesunout do zálohy celou databázi TS: /TSDATA nebo stačí jen ten soubor CACHECON.TSC . Při spuštění TS se vytvoří nový.
Ještě můžeš zkusit mu vnutit u zlobivého con v souboru CACHECON.TSC jinou hodnotu PType=xxx.
Pokud je tam nějaké veliké číslo (šestimístné), tak jej zmenši na pětimístné, jako je na obrázku.
Když ty con nebyly vidět, tak tam byly veliká čísla, když vidět jsou, tak jsou ta čísla menší.
Co znamenají a kde si je TS vycucává netuším. Třeba to zabere.

Také mi napadlo, jestli si TS něco nepamatuje, ale Tvé testovací engy přece nezná. Objevily se jen nové inventární čísla, která jsem neměl obsazena, ale opět prázdné řádky.
Dnes ráno jsem se naštval a provedl údržbu Route Riterem.
On z engu udělal to co známe, ale světe div se, Trainstore už pozná všechny Consisty s 350 (151). Tak jsem porovnal rozdíly. Jak na to koukám, mezerama mezi textem a hodnotou to asi nebude, protože některé zůstaly nedotčeny.
Když jsem zpětně zařadil consisty, které jsem zaslal Bobovi 57 jako zlobivé, tak opět žádný problém, i ty Trainstore zobrazuje.
Tak jsem zkusil vrátit zpět původní tvar engů. A opět prázné nabídky v TS. Tak jsem ze zálohy nakopíroval eng opravený RouteRiterem a.....nic Trainstore eng také nepoznal. Ale změna. Některé consisty od Boba 57 trainstore poznal a načetl. ale jen některé. Když jsem vrátil zbývající moje, upravené Bobem57, tak TS poznal jen Balt orient, jinak nic.
Měl jsem zálohovány jak eng, jak con, tak sd. Vše při porovnání před a po údržbě RR beze změn. Jen eng měl zrušenu většinu mezer.

Tak uznejte, má smysl tento začarovný kruh řešit? Ale proč to dělá jen 350 a klon 151? Už mne to nebaví.

Asi bude lepší Trainstore pro volnou jízdu nepoužívat a ponechat jen pro hraní aktivit, tam 350 i 151 pozná.
Pro volnou jízdu si ponechte v adresáři max jednu aktivitu (MSTS Activity Mover) a MSTS pak můžete spouštět klasickým způsobem

Zbyněk Šemora napsal:
Pro volnou jízdu si ponechte v adresáři max jednu aktivitu (MSTS Activity Mover) a MSTS pak můžete spouštět klasickým způsobem
Také normálně nepoužívám TS a pokud potřebuji selekci, raději použiji Martensův MSTS Activity Mover. Nedělá žádné úpravy, jen porovná, co k sobě patří a přesune bez úprav do cache, con+eng+wag nechává na pokoji.
TS to bere komplexněji a svou verifikací a pro mne nelogickým indexováním dělá nemálo problémů. Vhodný je opravdu jen pro urychlení startu aktivity. V ostatních případech je nutné vrátit "vše zpět" a vyzobat ručně.
Tady se zase znovu ukazuje, že co PC to originál. Ani dva "stejné" PC nejsou nikdy stejné a tak i jejich chování bude více či méně odlišné a odladit aplikaci tak, aby se chovala všude stejně, není nic jednoduché.

Kde jste kdo moderátoři ? Sice jsou to relevantní příspěvky,ale do vlákna ladění ZSSK 350 to nepatří, co takhle to přesunout do nového vlákna ? :idea:

Dočkaj času jak hus čečiny :!: :!: :!: JOHNZ

Ma tak napadá ... nemáte tam niekto na svojom editore nastavené krivé konce riadkov? Či tam niekto nemá nastavený unix-formát /n miesto DOS /n/r ?

Jiří Maxa napsal:
Kde jste kdo moderátoři ? Sice jsou to relevantní příspěvky,ale do vlákna ladění ZSSK 350 to nepatří, co takhle to přesunout do nového vlákna ? :idea:

Dočkaj času jak hus čečiny :!: :!: :!: JOHNZ

Jiří, právě tohle se týká ladění 350, protože tento jev je jen u consists s touto lokomotivou a nedělá to jenom mě, ale i ostatním uživatelům, proto se to tady řeší. Už chňápeš?

Zdar,
do vyřešení problému jsem použil eng.350ky od Dema ,přepsal jsem do něj to důležité z 350tek BP a už se mi zobrazují v TS.
Tím si myslím že je problém v eng. a ne v con.

pepah napsal:
Zdar,
do vyřešení problému jsem použil eng.350ky od Dema ,přepsal jsem do něj to důležité z 350tek BP a už se mi zobrazují v TS.
Pozor, Dem měl u některých engů 350 nastaven max . výkon 7 MW ..... ale možná už to opravil .....

jde o stroj 350002 ....maxpower 7,2 MW .... kontrolní download jsem provedl před 5 minutami.

Pánové, potřeboval bych poradit s monitory. Hledám smysluplnou kombinaci nadproud-překročení traťové rychlosti-překročení konstrukční rychlosti-živák s reakcí nadproud odpojení TM, zbytek rychlobrzda. Zatím se mi podařilo jen dát dohromady kombinaci nadproud+překročení trať. rychlosti+živák. Při pokusu o vložení parametru " MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 77.7 )" a dalších souvisejících kamkoliv nenastává žádný účinek, popř. přestane fungovat nadproud apod. :(
Předem děkuji za případnou radu. :idea:

Martens napsal:
pepah napsal:
Zdar,
Pozor, Dem měl u některých engů 350 nastaven max . výkon 7 MW ..... ale možná už to opravil .....

jde o stroj 350002 ....maxpower 7,2 MW .... kontrolní download jsem provedl před 5 minutami.

ono skutečně lze krátkodobě z této loko vytáhnout něch 7,2MW

Čouda napsal:
Martens napsal:
pepah napsal:
Zdar,

Ikdyž ji lze krátkodobě přetížit (a ikdyž jsem laik, tak ten dvojnásobek výkonu se mi nějak nezdá, ale budiž) , tak i tak položka MaxPower udává něco jiného.....ne?

Já se v eng souboru vůbec neyznám, jsem schopen si nastavit správně cesty ke cabu a soundu, potom opravit pár hodnot, ale to je vše, takže já nevim co ta položka znamená. Asi to budu muset vyzkoušet.

Čouda napsal:
Já se v eng souboru vůbec neyznám, jsem schopen si nastavit správně cesty ke cabu a soundu, potom opravit pár hodnot, ale to je vše, takže já nevim co ta položka znamená. Asi to budu muset vyzkoušet.
Mno,kolikrát už se tady upozorňovalo,aby se nevrtal v engu ten,kdo neví,co která položka znamená.Je to pak na dotyčném jedinci,aby si pak na foru nestěžovat,že má rozvrtaný eng a nic pořádně nefunguje.MaxPower definuje maximální trvalý výkon,nikoliv krátkodobý,zřejmě si to pleteš s tažnou silou,ta je maximální a trvalá,na to jsou v engu dvě položky.

ahoj,
sleduji msts a celou scénu kolem něj roky, ale vždy tak nějak z povzdálí, protože mé hlavní koníčky jsou doslova trochu výše - totiž letadla :). Ale vlaky a train simulator jsou pro mě takovou pěknou oddychovkou..na uvolnění mezi všemi těmi diskusemi o aerodynamice, mechanice letu a souboji na simulátorech. Inu rozhodl jsem se něco málo také vytvořit - již před několika lety jsem se pokoušel ladit engy u x6x, ale zjistil jsem, že na to prostě nemám dostatek znalostí v tomto oboru a koneckonců ani podkladů - a jak říkám, těžiště mých zájmů je přecijen jinde. Ale abych jen pořád nemlel okolo a neubíral drahocené MB místní databáze :): Máme pěkné skiny na řadu 350, máme dle mého názoru parádně vyladěný (v rámci možností) eng a máme i technicky takřka dokonalý cabview..jenže graficky (a to ať se na mě nikdo nezlobí) prostě v porovnání téměř s jakýmkoliv jiným vypadá už zastarale. Občas si trošičku hraji s grafikou a tak jsem se rozhodl, že bych si mohl zase trochu vyzkoušet práci v PSP..no a výsledek vidíte níže.

http://vwings.net/dnl_fucida/msts/upravenakabina.jpg

V podstatě jsem jen upravil textury. Někde trochu ubral jasu, onde zase přidal kontrastu, vše jsem vyhladil a vyčistil, provedl pár dílčích, v pravém slova smyslu, kosmetických změn. Přidal jsem palubní hodiny (ty jsou z vlastní tvorby, pochybuji, že se tyto konkrétní na nějaké lokomotivě řady 350 skutečně vyskytují), upravil stěrače, přidal alfakanál na sklo, takže je lehoulince zamlžené, rozjasnil budíky (říká se těm měřícím přístrojům u vlaků vůbec také budíky? U letadel jo :)), naopak trochu snížil jas u digitálních indikátorů. No..vypadá to trochu jako po generálce, ale při tvorbě patiny jsem trochu neschopný..takže to nechám takhle. Technicky se jedná stále o původní kabinu, kterou zde prezentovala skupina kolem Boba_57, se kterým jsem také kabinu zběžně probral.

Z funkčního hlediska je stále stejná, jen dle mého skromného názoru hezčí (a díky hodinám také použitelná při jízdě bez pomocníků, jen s vytisknutým papírovým jízdním řádem).

Tady download kompletního cabview (cca 20 MB):
Tady download updatu původní kabiny (cca 2 MB):

pěkná práce

Dovolím si, ale ještě malou připomínku. Moc se mi nelíbí ty budíky. číslice jsou takové rozmazané a nedá se znich moc vyčíst. něšlo by tam nechat tyto původní? Chci říct, nebylo by to lepší?

Naposled editoval moderátor:
Taky jsem autorovi "měl za zlé" ty vodou zamáčené budíky a ještě navrhnul nějaké dílčí drobné změny v kontrolkách ( alfakanály ).
Bohužel už neměl čas před dalekou cestou a tak to netrpělivě vypustil tak, jak to je.

Moderátora prosím o změnu "img" na "url" - známý problém "nováčků" fora.

No..s těmi budíky to je trochu jinak :). Buď jste měli opravdu jiné budíky a já vycházel z nějaké neznámé verze kabiny, nebo se jedná se o klasický optický klam, který vzniká v důsledku celkově tmavějšího pozadí u nových textur..oku se pak světlé budíky jeví ještě světlejší, než při použití světlého pozadí (tak tuhle větu si za rámeček nedám..).

Tady je to dobře vidět, ostatně mrkněte sami (nové jsou na vnitřní, původní pak na vnější části obrázku):
http://vwings.net/dnl_fucida/msts/budiky.jpg

Back
Nahoře