Ladění zssk 350

Karel napsal:
Taky bych řekl, že má 350 v msts velké zrychlení od 120 km/h výš. Až budu mluvit s fírou, který na tom jezdí, zeptám se, jak se lokomotiva chová na konkrétním místě. Například zrychlování ze 120 na 160 za Poříčany. Pak to samé testnu v msts se stejnou soupravou. Pokud to be do +- 20% bude to dobrý. Uznávám, že záleží na tom, jak jsou vyladěné vozy a taky na napětí v troleji u reálné jízdy. Pak napíšu.

Zkoušel jsem upravit tento problém takhle, snížením výkonu:
)
Engine ( zssk_350014
Wagon ( zssk_350014 )
Type ( Electric )
MaxPower ( 2700kW )
MaxForce ( 1200kN )
MaxContinuousForce ( 1200kN )
comment ( DieselEngineSpeedOfMaxTractiveEffort( 15 ) )
MaxVelocity ( 160km/h )
MaxCurrent ( 6000A )
WheelRadius ( 0.625m )
Sanding ( 60km/h )
NumWheels ( 4 )

Při nižších rychlostech se chová stejně, smeká se taky na 17. stupni při stejné soupravě. Při vyšších rychlostech je menší zrychlení. Kdo chcete, testněte to podle charakteristik.

Taky vám tyhle vyladěné lokomotivy (staženo u p Šemory) osvětlují při rozsvícení pozičních (1* klávesa H) sloupy a rychlostníky i ve dne? Nebo mám někde chybu já? BIN 1.5.7 mám nainstalovaný.

Karel napsal:
Taky vám tyhle vyladěné lokomotivy (staženo u p Šemory) osvětlují při rozsvícení pozičních (1* klávesa H) sloupy a rychlostníky i ve dne? Nebo mám někde chybu já? BIN 1.5.7 mám nainstalovaný.

Já bin nainstalovaný nemám a lokomotiva mi osvětluje též sloupy i za dne, ale já si neztěžuju za šera to příde vhod.

svetla

ale ved to je dobre! predsa aj tlmene svetla osvetluju /trochu/ priestor pred lokomotivou. skor mi pridu divne masiny, ktore pri tlmenych svetlach neosvetlia nic

Re: svetla

jeffer napsal:
ale ved to je dobre! predsa aj tlmene svetla osvetluju /trochu/ priestor pred lokomotivou. skor mi pridu divne masiny, ktore pri tlmenych svetlach neosvetlia nic
Presne tak.Ja som teraz so svietením svetiel navýsosť spokojný.

jeffer napsal:

Toto osvětlení při tlumených světlech přinesl až MSTS Bin. Není žádný problém si jej dodělat i pro ostatní stroje. Postup je naprosto jednoduchý:
1. V souboru eng modelu si najdi sekci Lights (
2. Patrametr Lights ( x /kde x je nějaké číslo/ zvyš o jednu
3. Někam, nejlépe hned na další řádek vlož tuto sekci

Light (
comment( Svetelny kuzel tlumeny )
Type ( 1 )
Conditions (
Headlight ( 2 )
Unit ( 2 )
)
Cycle ( 0 )
FadeIn ( 0.5 )
FadeOut ( 0.5 )
States ( 1
State (
Duration ( 0.0 )
LightColour ( 80F5F480 )
Position ( 0.0 1.5 12 )
Transition ( 0 )
Radius ( 50.0 )
Angle ( 6.0 )
)
)
)

5. Soubot eng ulož a to je vše.

Stačí se podívat do engu kterékoliv 350. Označil jsem to ve shodě se schématem světel na Džordžově stránce pro bin 1.6 u 350015 a Zbyněk to naklonoval stejně na všechny ostatní.
Nastavení světel v eng pro bin nebude fungovat na msts nobin, tam se musí použít pro světla jen původní omezené definice proměnných, jinak bude msts při startu zlobit i padat a volat Vildovi za velkou louži.

Karel napsal:
Zkoušel jsem upravit tento problém takhle, snížením výkonu:
)
Engine ( zssk_350014
Wagon ( zssk_350014 )
Type ( Electric )
MaxPower ( 2700kW )
MaxForce ( 1200kN )
MaxContinuousForce ( 1200kN )
comment ( DieselEngineSpeedOfMaxTractiveEffort( 15 ) )
MaxVelocity ( 160km/h )
MaxCurrent ( 6000A )
WheelRadius ( 0.625m )
Sanding ( 60km/h )
NumWheels ( 4 )

Při nižších rychlostech se chová stejně, smeká se taky na 17. stupni při stejné soupravě. Při vyšších rychlostech je menší zrychlení. Kdo chcete, testněte to podle charakteristik.

Mne sa to celkom pozdáva, ešte to nebolo ono, ale už tak nešlapala, len by bolo potom dobré poladiť aj ampérmetre, lebo už ukazovali málo.

miran preco az s MSTSbin? ved to slo urobit aj predtym - jeden kuzel pre full a jeden pre dim. to len nasi ladici nechceli... zahranicne modely /tgv, ostatne aj pendolino v cekej uprave/ to mali uz davno. MSTS nevie dva kuzele naraz. pokial nesvietia naraz tak je to v pohode.

jeffer napsal:
miran preco az s MSTSbin? ved to slo urobit aj predtym - jeden kuzel pre full a jeden pre dim. to len nasi ladici nechceli... zahranicne modely /tgv, ostatne aj pendolino v cekej uprave/ to mali uz davno. MSTS nevie dva kuzele naraz. pokial nesvietia naraz tak je to v pohode.
presne tak, keď som toto objavil na ruských dízloch, bol som tým uchvátený a to ešte o Bine nebolo chýru ani slychu.

Miran napsal:
Toto osvětlení při tlumených světlech přinesl až MSTS Bin.

Toto s MSTS Bin nemá vôbec nič spoločné. Svetelných kuželov si môžete nedefinovať koľko len chcete (pre pozičné svetlá, pre reflektor tlmený alebo plný, ...). Ale nemôžu svietiť dva naraz, vždy svieti len jeden. Aj definovaný musí byť tak, aby zaplo len jeden.

Dráčik napsal:
..., len by bolo potom dobré poladiť aj ampérmetre, lebo už ukazovali málo.

Ale bacha, naši ladiči v engu definovali neskutočných 6000A. Takže na to treba pamätať...

jeffer napsal:
Ale ve dne? Za slunečného letního dne to neosvětlí ve skutečnosti ani plný reflektor.

Ještě jsem se chtěl zeptat, jak se dá nadefinovat u těchto engů aby EDB fungovala současně s vlakovou brzdou. Připsání slova "blended" do příslušného řádku jako u jiných lokomotiv mi nepomohlo. Předem díky za odpovědi. Karel

Kebarko napsal:
Dráčik napsal:
..., len by bolo potom dobré poladiť aj ampérmetre, lebo už ukazovali málo.
Ale bacha, naši ladiči v engu definovali neskutočných 6000A. Takže na to treba pamätať...
Jaké bacha? Kebarko, udělej nové naladění, ale ne to, co jsi nám nabídl, všichni uvítají opravdu reálné chování.
Určité tažné síle odpovídá i proud
Z tabulkových hodnot lze zjistit
hodinová : rychlost, síla, proud - 111/134/750
trvalá : 113/126/715
Maximální : --/210/1150-1250

Snížení výkonu podle výše uvedeného má za následek silný odklon od charakteristiky. Ono totiž vše souvisí se vším.
Je třeba si uvědomit, že msts umí regulovat výkon jen a pouze se 100% buzením. Se šuntováním nepočítá, takže nelze naprosto přesně nastavit hladiny pro jednotlivé jízdní stupně.
Mohu klidně nastavit na 100% přesně sledování trakční charakteristiky na plném paralelu, ale pouze za podmínky 51stupně a nebudou už nad tím šunty. Bylo by to jen 0-27+33-51 a dost. Šunty by mohly být mezití jen v rozsahu tak 1 %, aby nebyly přeskočené, ale to je zase další odskok od real krokování - na šuntech by se proudy nezvedaly a to asi nebude už vůbec někomu "vonět."

Neviem ci je to chyba novej kabiny, ale stalo sa mi to dnes prvykrat a prave pri novom cabe 350.

Hram aktivitu Jaroslav Hasek a po vyjdeni z Prahy a ihned po nacitani Pendolina mi nejak zacala blbnut paka vykonu. Nereagovala vobec na pridavanie vykonu, ale iba na uberanie. Proste som nevedel pridat vykon, iba ubrat. A takto som nakoniec uplne spomalil, takze som mohol celu aktivitu pokojne vypnut.

Ivan.ps napsal:
Neviem ci je to chyba novej kabiny, ale stalo sa mi to dnes prvykrat a prave pri novom cabe 350.

Hram aktivitu Jaroslav Hasek a po vyjdeni z Prahy a ihned po nacitani Pendolina mi nejak zacala blbnut paka vykonu. Nereagovala vobec na pridavanie vykonu, ale iba na uberanie. Proste som nevedel pridat vykon, iba ubrat. A takto som nakoniec uplne spomalil, takze som mohol celu aktivitu pokojne vypnut.
Nepřekročil jsi rychlost či jiný monitorovaný parametr ? Pokud ano, tak stačilo sjet do nuly, cvaknout s řadičem směru ( nebo potvrdit bdělost podle verze eng ) a jet dál.

bob57_cz napsal:
Nepřekročil jsi rychlost či jiný monitorovaný parametr ?

No nie som si isty, ale tusim som tam nestihol dobrzit na maximalnu povolenu rychlost, ktora sa v tom mieste menila. Nevadi. Skusim si to prejist este raz a spon uz viem, co mam robit. Dakujem za pomoc.

To snížení výkonu na 2700KW co zde bylo navrhnováno se mi celkem zamlouvá. Absolvoval jsem celého Jardu Haška a nutno uznat, že mě z toho házení stupňů bolí prsty. Se ani nedivím, že ty knoflíky u krys brzy zrušili a nahradili pákami. :lol: Ještě bych měl malý dotaz, je reálné, že by se dala na ekonomický stupeň 27 a 51 oživit ta kontrolka jak tomu je ve skutečnosti?

Kontra napsal:
To snížení výkonu na 2700KW co zde bylo navrhnováno se mi celkem zamlouvá. Absolvoval jsem celého Jardu Haška a nutno uznat, že mě z toho házení stupňů bolí prsty. Se ani nedivím, že ty knoflíky u krys brzy zrušili a nahradili pákami. :lol: Ještě bych měl malý dotaz, je reálné, že by se dala na ekonomický stupeň 27 a 51 oživit ta kontrolka jak tomu je ve skutečnosti?

Pokud je tam kontrolka na pultu a protože stupně jsou diskrétní, tak to lze realizovat.....která to je?

Martens napsal:
Kontra napsal:

Pokud je tam kontrolka na pultu a protože stupně jsou diskrétní, tak to lze realizovat.....která to je?

Je to 27-32 a 51-56 zelená ve druhém kvadrantu digi7segmentovek.
To snížení výkonu to hodí poněkud dál od křivky trakční hyperboly.

Back
Nahoře