Ladění zssk 350

Tá kontrolka už signalizuje možnosť urobiť "skok" na najvyšší možný stupeň v závyslosti na rýchlosti a prúdoch (MIREL). Jazdu na odporových stupňoch už neukazuje.

Dráčik napsal:
Tá kontrolka už signalizuje možnosť urobiť "skok" na najvyšší možný stupeň v závyslosti na rýchlosti a prúdoch (MIREL). Jazdu na odporových stupňoch už neukazuje.
Původní kontrolka na 150 i 350 ukazovala dosažení bezodporových/tzv. hospodárných stupňů a ne jízdu na odporech.

bob57_cz napsal:
Dráčik napsal:
Původní kontrolka na 150 i 350 ukazovala dosažení bezodporových/tzv. hospodárných stupňů a ne jízdu na odporech.
Môže byť, to som bol ešte malý had.

Zdravím. Po nainstalování MSTS BINU 1.6.1 a pak updatetr161.exe od Zbyňka nelze jet s ZSSK 350 volnou jizdu. Ať udělám jakýkoliv consists, tak v Trainstore je sice vidět lokomotiva, ale políčko, kde by měla být uvedena vlaková souprava je prázdné. Co dělám špatně?

Pavlík napsal:
Zdravím. Po nainstalování MSTS BINU 1.6.1 a pak updatetr161.exe od Zbyňka nelze jet s ZSSK 350 volnou jizdu. Ať udělám jakýkoliv consists, tak v Trainstore je sice vidět lokomotiva, ale políčko, kde by měla být uvedena vlaková souprava je prázdné. Co dělám špatně?

to poznám :lol: , v engu je zadaný zlý .s súbor 8)

Není tomu tak, je tam zadaný správný .s soubor.

A je tu ještě jeden problém. S touto lokomotivou se nelze rozjet. Mám výkon na 100% a lokomotiva mi stále stojí. Používám zjednodušené řízení.

Čouda napsal:
Když už se tu o tom mluví. Co je to to zjednodušené řízení?

Podívej se na nastavení v MSTS na první záložku. Je to řízení vlaku pomocí několika málo kláves.

Pavlík napsal:
Není tomu tak, je tam zadaný správný .s soubor.
A je tu ještě jeden problém. S touto lokomotivou se nelze rozjet. Mám výkon na 100% a lokomotiva mi stále stojí. Používám zjednodušené řízení.
Pavlík napsal:
Čouda napsal:
Když už se tu o tom mluví. Co je to to zjednodušené řízení?
Podívej se na nastavení v MSTS na první záložku. Je to řízení vlaku pomocí několika málo kláves.
Pavlíku, ptáš se na stejnou otázku ve dvou vláknech.
Ten ENG máš špatný, to jsem ti zodpověděl v tom druhém vlákně.Nemáš se v tom hrabat.
Bylo by dobré, kdybys napsal dotaz jen do jednoho vlákna a tak dobře, aby se dalo poznat, co vlastně chceš.
Teprve složením těch tvých dvou "půlek" dohromady jsem si to složil.
Zase je chyba mezi "čudlíkama a sedátkem".
Zapomeň na to , že je někde v msts možnost nastavení "zjednodušené".
To mohlo fungovat leda pro některá default vozidla, kde je na jedné páce jízda i brzda ( Acela ?).
Zrovna 350 tyto ovladače má spojené úplně jinak. Na rajčáku je jízda a EDB jako v reále a do toho zamíchat ještě pneubrzdu prostě nejde.
Chcete reálné chování, tak se k vozidlům chovejte podle toho a ovládejte je jako v reálu.
Pokud chcete jednoduché ovládání jako "pikovláček", tak to máte v Trainzu nebo si naklonujte i "jednoduchá vozidla".

Naposled editoval moderátor:
Jednou jsem si přímo ve hře asi při 85km/h omylem aktivoval "jakési" zjednodušené ovládání a nestačil jsem se divit co se dělo...kontrolér jezdil nahoru a dolů, brzdič lítal mezi švihem a záchrannou brzdou. Asi ve snaze udržet maximální povolenou rychlost... :lol:

Mam takovej dotaz, mohl by se použít vyladěný eng 350 na ceske 150 ci 151? Podle trakcní charakteristiky by se to mohlo ..... :?:

fíííííra napsal:
Mam takovej dotaz, mohl by se použít vyladěný eng 350 na ceske 150 ci 151? Podle trakcní charakteristiky by se to mohlo ..... :?:
Na 151 určitě, pro 150 je potřeba změnit pár parametrů - V a Ft .

nedá se nějak upravit to aby akcelerační páka nejela tak dlouho třeba ze sta na nulu to jede po jednom?

klimi napsal:
nedá se nějak upravit to aby akcelerační páka nejela tak dlouho třeba ze sta na nulu to jede po jednom?

Bohužel MSTS na autorepeat reaguje pomaleji, než když z těch stupňů jedeš po jednom.

nedaři se mi s 350 vubec rozjet,vzdycky kdž dám regulátor do patnácti tak jede ale jakmile dám víc tak už nezbírá co s tím?

klimi napsal:
nedaři se mi s 350 vubec rozjet,vzdycky kdž dám regulátor do patnácti tak jede ale jakmile dám víc tak už nezbírá co s tím?
A to ti nestačí? Vlak se nerozjíždí na 100%. Nad 17% už prokluzuje.

klimi napsal:
Musíš počkat, až začne trakční proud při rozjíždění klesat podle charakteristiky a pak jej můžeš dorovnávat přidáváním dalších stupínků.
Pokud to přeženeš, tak vlevo bliká kontrolka skluzů a mašina netáhne, protáčí kola na místě, pokud to v aktivitě přetáhneš ještě více, tak zasáhnou nadproudy. Po zásahu nadproudové ochrany musíš zkrokovat do 0, cvaknout reverzem a poté můžeš znovu do výkonu. Totéž vybavení ochran platí pro zásah monitoru překročení rychlosti. Je to náhradní řešení. Při navázání na reset VZ by se monitory víceméně odbouraly a ztratily význam. Takže jako v reálu - plynulý rozjezd po stupínkách.

bob57_cz napsal:
klimi napsal:
Musíš počkat, až začne trakční proud při rozjíždění klesat podle charakteristiky a pak jej můžeš dorovnávat přidáváním dalších stupínků.
Pokud to přeženeš, tak vlevo bliká kontrolka skluzů a mašina netáhne, protáčí kola na místě, pokud to v aktivitě přetáhneš ještě více, tak zasáhnou nadproudy. Po zásahu nadproudové ochrany musíš zkrokovat do 0, cvaknout reverzem a poté můžeš znovu do výkonu. Totéž vybavení ochran platí pro zásah monitoru překročení rychlosti. Je to náhradní řešení. Při navázání na reset VZ by se monitory víceméně odbouraly a ztratily význam. Takže jako v reálu - plynulý rozjezd po stupínkách.

Bobe, zkusil jsem při prokluzu sypat písek, blikací kontrolka přestala blikat a spokojeně jsem hulákal stupeň za stupněm, ale ne až na proudovku, maximálně jsem tam nandal asi přibližně 2x900 A.

Zdeněk Itterheim napsal:
Bobe, zkusil jsem při prokluzu sypat písek, blikací kontrolka přestala blikat a spokojeně jsem hulákal stupeň za stupněm, ale ne až na proudovku, maximálně jsem tam nandal asi přibližně 2x900 A.
To je snad správně , ne ? Sypáním písku se zvyšuje koeficient adhese, od toho ty mašiny ten písek mají. Správný postup ale není nasypat písek pod klouzající osu - napřed se má snížit výkon/tažná síla, až se chytí, tak začít sypat a poté můžeš naložit větší sílu. To už jsem tu ale někde taky rozebíral ( včetně kombinace s použitím přídavné brzdy ).
Nadproudovku jsem nastavil : MonitoringDeviceTriggerOnHighCurrent ( 1150 )

Back
Nahoře