Ladění zssk 350

Vyzkoušel jsem s novými texturami jak původní budíky, tak ty současné. Výsledek byl zcela jednoznačný. Jakmile se výrazněji ztmavilo pozadí, tak původní budíky se jevily jako již téměř bez cejchování. S takto zvýšeným kontrastem se mi ale zamlouvají. Působí na mě lehounce výrazněji, než původní budíky v původní kabině.

Copak budíky, to ještě jde, ale rychloměr je už nehezký. Hlavně nečitelný. Pravda je, že kdyby se tam nechal původní beze změny, tak by to také nevypadalo moc hezky..

Trošku taky přidám :

1) Kolik je cabů, kde je rychloměr nečitelný? - upřímně - stačí hrubě vědět, že to hlavní cejchování je po 20 - a čísla mne už nezajímají. V náhledu to stačí - spíš mi u toho rychloměru vadí to, že tam je pod novou texturou vidět kolem čísel kus starého rychloměru.

Když jedu v autě, tak taky neštuduji, jaké mám číslice a kde na stupnici rychloměru - při pohledu na něj je nevnímám.....toto je obecná vlastnost analogických ukazatelů proti digitálním.

2) Ostatní budíky - ty mi ve srovnání se stávající kabinou přijdou lépe čitelnější.

3) Konečně někdo zase odstranil to hnusně ideální čisté sklo...člověk ani neví, jestli ho tam mám nebo ne.

4) Kabin pro 350 máme několik- základní, tato, nevím, jestli se pustila ven Michalova verze - když budou vyladěny všechny na stejný eng, tak jaký je důvod tady kvůli nim dělat třenice - každému sedne jiná a vybere si tu svoji, ne? Já upřímně budu třeba váhat mezi tou Michalovou (Dráčik - to je ta, co jsme spolu fotili v Blave) a touto. Kdo chce, nechá si původní a basta.

Já jsem asi konzervativní, kabinu jsem ještě netestoval, ale je zajímavý názor na čisté sklo. Já jsem právě zvyklej, že jsem si okna naleštil jak zvenku, tak zevnitř (od kuřáků). Pak to bylo na rozbití hlavy nebo odplivnutí zkrz zavřené boční okno.
Zrovna včera jsem se kochal jízdou na 350 a pochvaloval si okno, jak má být a vadí mi na 362, kdy je okno trochu zamlžené a zkresluje i barvy přírody. Což má i hodně motorů. Asi kompromis bude, udělat několik variant od špinavého stěrače až po křišťálové okno a ať si každý vybere. Já hold špinavá okna nesnesu. I Dráčik to může potvrdit. Chudáka jsem tenkrát v zimě vyhnal na madla. (Ale chtěl jsem mu je umýt já :wink: )

Ja som tiež za čisté okno, resp len trochu "stmavené ". Ani v reále špinavé okno nevnímam a preostrím za neho. Vyslovene špinavé okno mi v MSTS vadí.

nebulus napsal:
Ja som tiež za čisté okno, resp len trochu "stmavené ". Ani v reále špinavé okno nevnímam a preostrím za neho. Vyslovene špinavé okno mi v MSTS vadí.
Samozřejmě, extrém mi taky vadí, ale mírně upravené je asi to "pravé ořechové" .... totéž výhled přes čelní okýnka u páry....od popílku jsou docela zapráskané, ale v MSTS vyleštěné do absolutní čistoty....

To Čouda : jestli je k mání, to nevím....v jednom je ta kabina lepší...fíra sedí tak nějak "přirozeně" mezi rajčáky a ne jak u stávající mezi kontrolerem a brzdiči.....

Ještě jsem si vzpomněl na úklid nepořádku v kabinách ( všeobecně ). Někde je halda papírů (350), jinde popelník, mobil, taška, atd. Nepotřebné rušivé krámy.
Ještě tak mobil by se dal využít na zobrazování hodin, když v kabině tyto normálně nejsou, ale ty papíry...
Jak se to fotilo, tak to tam už zůstalo, při focení si to někdo neuvědomil a to je škoda.

bob57_cz napsal:
Ještě jsem si vzpomněl na úklid nepořádku v kabinách ( všeobecně ). Někde je halda papírů (350), jinde popelník, mobil, taška, atd. Nepotřebné rušivé krámy.
Ještě tak mobil by se dal využít na zobrazování hodin, když v kabině tyto normálně nejsou, ale ty papíry...
Jak se to fotilo, tak to tam už zůstalo, při focení si to někdo neuvědomil a to je škoda.

Právě ty papíry a sešiťáky tomu dodají další punc reality, na rozdíl od až nereálně přehnaně sterilně čistě vypadající kabiny.....takže proti taškám a papírům třeba nemám nic ... u 854 v Libni jsem blbec nechal stativ - tak to pak vypadá :lol:

Na zobrazování hodin - z některé slovenské kabiny - jsme do upravené 240 přenesli malé stolní digitálky, tak by šly použít i ony.

Mobil - Dráčikův mobil už je něco jako Copyright.....kde ho najdu, tak vím, že to fotil on nebo Duuso :lol:

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Právě ty papíry a sešiťáky tomu dodají další punc reality, na rozdíl od až nereálně přehnaně sterilně čistě vypadající kabiny.....takže proti taškám a papírům třeba nemám nic ... u 854 v Libni jsem blbec nechal stativ - tak to pak vypadá
Na zobrazování hodin - z některé slovenské kabiny - jsme do upravené 240 přenesli malé stolní digitálky, tak by šly použít i ony.
Mobil - Dráčikův mobil už je něco jako Copyright.....kde ho najdu, tak vím, že to fotil on nebo Duuso :lol:
Kdyby bylo mezi rajčáky čisto a byl tam v normální pozici položen jen SJŘ (výpis), dalo by se klávesou třeba "v" nasimulovat zvednutí před oči čitelného JŘ ( dodatková textura by byla zaměnitelná podle aktivity ), tím by odpadly dodatkové tištěné JŘ. :lol:

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Právě ty papíry a sešiťáky tomu dodají další punc reality, na rozdíl od až nereálně přehnaně sterilně čistě vypadající kabiny.....takže proti taškám a papírům třeba nemám nic ... u 854 v Libni jsem blbec nechal stativ - tak to pak vypadá
Kdyby bylo mezi rajčáky čisto a byl tam v normální pozici položen jen SJŘ (výpis), dalo by se klávesou třeba "v" nasimulovat zvednutí před oči čitelného JŘ ( dodatková textura by byla zaměnitelná podle aktivity ), tím by odpadly dodatkové tištěné JŘ. :lol:

Obávám se, že na "v" by se u některých kabin i se sešiťákem musela zvednout před monitor i silná lupa, aby ta textura byla čitelná......pokud by vůbec byla čitelná.....to si raději na to "V" zhasnu opakovač :lol:

Navíc u dost velké části aktivit máš použito více listů ze sešiťáku, takže jak bys to chtěl řešit tam? To si ty noty raději vytisknu na papír a mám je před sebou.....

Martens napsal:
Obávám se, že na "v" by se u některých kabin i se sešiťákem musela zvednout před monitor i silná lupa, aby ta textura byla čitelná......pokud by vůbec byla čitelná.....to si raději na to "V" zhasnu opakovač
Navíc u dost velké části aktivit máš použito více listů ze sešiťáku, takže jak bys to chtěl řešit tam? To si ty noty raději vytisknu na papír a mám je před sebou.....
Na tu chvíli, co koukáš do not, by ten opakovač zhasnul taky, nebyl by zrušený či nahrazený, ale to nevadí - nebo máme ještě nějakou volně nevyužitou funkční klávesu ?
Tištěný sešiťák obsahuje slité všechny trasy na všech mašinách dohromady s přestupy, tady by byl jen konkrétní pro danou mašinu a to by se mohlo na jednu texturu vejít, případně během obratu podhodit nový list - poznámkou v aktivitě/bublině.

Martens napsal:
4) Kabin pro 350 máme několik- základní, tato, nevím, jestli se pustila ven Michalova verze - když budou vyladěny všechny na stejný eng, tak jaký je důvod tady kvůli nim dělat třenice - každému sedne jiná a vybere si tu svoji, ne? Já upřímně budu třeba váhat mezi tou Michalovou (Dráčik - to je ta, co jsme spolu fotili v Blave) a touto. Kdo chce, nechá si původní a basta.
Tak teď jste mě teda dostali. Je ta moje kabina venku nebo ne :?: :D Jestli ne, tak bych s tím měl něco udělat. Škoda, aby ležela v šuplíku...

Michal napsal:
Martens napsal:
Tak teď jste mě teda dostali. Je ta moje kabina venku nebo ne :?: :D Jestli ne, tak bych s tím měl něco udělat. Škoda, aby ležela v šuplíku...

Michale, zatím venku snad není - nějak se skončilo u testů......a pak to vyšumělo....

Použil jsem jen lehké tónování skla. Přecijen hlavním úkolem čelního skla je chránit fíru před větříkem a mouchama, ne aby mu clonilo ve výhledu. Přesto ale žádné sklo dokonale průhledné není, proto jsem tam alespoň takhle lehké "zamlžení dal".
V tuhle chvíli už jsou zde soubory s upraveným rychloměrem..je vyměněn i náhled, kdyžtak na to mrkněte. Čísla na něm jsou teď čitelná, byť jak říká zcela správně Martens - hlavní výhoda analogu spočívá ve snadném odhadnutí rychlosti i periferním viděním. Největší výhoda digitálu je větší přesnost.

Pokud jde o bordel v kabině, pak není problém v podstatě cokoliv přidat. Termoska, mobil (hodiny na mobil je výbornej nápad), nějaká brašna, papíry, SJŘ, hrnek..větším problémem je tu věc odebrat, aby to nebylo znát :). Posunout šoféra mezi rajčáky je tady nemožné..resp. asi by toho šlo dosáhnout pomocí jistých deformací a dokreslování, ale bylo by to myslím náročnější, než dojít odtud pěšky po čtyřech a pozadu 150km na pražské Hlavní nádraží, vloupat se do lokomotivy, vyfotit si to a vytvořit nový cabview :)

Michal : A nedal by sa urobiť nejaký screen tvojho cabu ?

Fucida,to s tým mobilom,termoskou a papiermi je skvely napad Takže kvitujem kvitujem :) Ak by si tam dal aj nejake jedlo :D tak to by bola už riadna pecka! :D

Inak veľa majstrov tam má aj cigarety To by tam tiež seklo...Ale neberte to že podporujem fajčenie:Dale priznám sa,že som fajčiar

Naposled editoval moderátor:
Shader napsal:
Včera jsem dostal od Zbyňka DVD s komplet posledními upd. a mám pocit, že tam ty Michalovy úpravy cab už jsou zapracované.

bob57_cz napsal:
Shader napsal:
Včera jsem dostal od Zbyňka DVD s komplet posledními upd. a mám pocit, že tam ty Michalovy úpravy cab už jsou zapracované.
bobe, jenže nejde o Michalovy úpravy do stávajícího cabu na 350, ale jde o Michalův fungl nový cab.

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Shader napsal:
bobe, jenže nejde o Michalovy úpravy do stávajícího cabu na 350, ale jde o Michalův fungl nový cab.
Porovnával jsem jen to, co tu mám od Michala uložené na disku v různých fragmentech. Nějaký celý nový komplet tu nějak nemohu najít.

Back
Nahoře