Modely parních lokomotiv ČSD

Petr Novák napsal:
Takže s parním provozem se nepočítá?:(
Ono se na většině úseků této trati těch 10-15 let ztratí. Pokud ovšem následovníci Petra H. příliš nemodernizovali.

Trať 086 se opravdu moc nezměnila. A jak je vidět z již uveřejněných screenů, parní provoz je možný stále :)

Pokud máte někdo zájem, zveřejnil jsem repaint německých skinařů Truckmichela a dampf hammera 08, jedná se samozřejmě o Br52 správy DR.

ad3330705ce9deddf6ee31f9bd4145ab.jpg

Chlapci si dokonce vymodelovali svoje doplňky, odlišující DR stroje od ČSD vozidel. Je to slušná práce a zdá se, že není poslední, tenhle model je docela chytil :)

Naposled editoval moderátor:
Vážení přátelé, protože v nejlepším se má skončit, je potřeba načas zvolnit a nechat tvorbu pro MsTS chvíli na vedlejší koleji. Přichází pěkné počasí, proč tedy sedět u počítače a rozčilovat se čtením fora a nějakým pitomým laděním virtuální reality. Až mě přejde mizerná nálada tak se snad vrátím.

[split] Eng, wag, ladenie vozidiel všeobecne

Dobry vecer stahl jsem si od Pikka model parni loko 498.0 spravne se me rozbalej do hry vsechny 4varianty tedy 498-009 014 015 022 ale pri spusteni hry mi to pise neco se souborem .eng.Kdyz loko zapnu ve hre funguje.Kdyz pouziju .con soubor kterej je u vozu Ba Ca atd tez na strankach autora a projedu con v conbuilderu zjistim ze mi chybi jak loko tak tender na verzi 498.0 kde ji mam prosim vas vzit kdyz u autora sem si vse stahl rozbalili se me 4druhy techto loko ale primo kabina na verzi 498.0 tam neni.Predem dekuji za radu

Kabina není součást modelu, tu si musíš stáhnou samostatně, odkazy jsou u Pika přímo u jednotlivých loko, stejně tak i zvuky jsou samostatně.

Ahoj,
modely parních lokomotiv od pikka jsou to nejlepší co jsem do msts našel.Nechci teď vypadat jak nějakej hnidopich ale poněvadž jsem s nimi najezdil spostu msts Km tak jsem našel pár chybek. Asi ta největší byla , že řada 498.0 je vymodelována pouze jako dvojčitá prostřední válec chybí. A u moderních lokomotiv jsou jakási prapodivná moderní dvířka do topeniště s okýnkem. Nic takového jsem na našich lokomotivách nikdy neviděl. Naše moderní lokomotivy měly TZV. batrflajky které se rozevíraly do stran.
Jinak ještě jednou říkam modely jsou suprové

A teď budu hnidopich zase já. Tohle je přesně ten důvod, proč Pikku nechce pustit své modely ven. To pak můžu nadávat, jak dlouho chci. Ano, víme to všichni. Dokonce to u svých modelů uvádí, že nejsou úplně přesné a že některé části neodpovídají realitě. Vsadl bych se, že délky či tvary určitých částí na jeho modelech jsou od oka, ale nikdo si toho stejně nikdy nevšimne a neřeší to. Takže pokud se nelíbí, vymodelujte si laskavě svoje. Mnohem inteligentnější ale bude napsat mu soukromou zprávu a né mu veřejně degradovat jeho výtvory. Navíc fíra se má dívat ze stanoviště ven a né po komíně lokomotivy. Neber to jako buzeraci, jen konstatuji realitu. Přesně o tomhle jsem se včera na srazu v Brně bavil s jedním členém Fóra. Uplynul jen jeden den...

Patton, keby sa dala zohnať presná dokumentácia k tým strojom určite by to spravil lepšie....Ten kto dneska modeluje parné mašiny varí prakticky z vody. Tak to tak treba aj brať..

Podla mňa nikto nič nedegradoval, len slušne písal svoje postrehy. Neviem, či veta: "...modely parních lokomotiv od pikka jsou to nejlepší co jsem do msts našel..." vypadá ako degradácia. Opäť neprimeraná reakcia.

Patton napsal:
Ahoj,
modely parních lokomotiv od pikka jsou to nejlepší co jsem do msts našel.Nechci teď vypadat jak nějakej hnidopich ale poněvadž jsem s nimi najezdil spostu msts Km tak jsem našel pár chybek. Asi ta největší byla , že řada 498.0 je vymodelována pouze jako dvojčitá prostřední válec chybí. A u moderních lokomotiv jsou jakási prapodivná moderní dvířka do topeniště s okýnkem. Nic takového jsem na našich lokomotivách nikdy neviděl. Naše moderní lokomotivy měly TZV. batrflajky které se rozevíraly do stran.
Jinak ještě jednou říkam modely jsou suprové
To,že není úplně vymodelován prostřední válec nic nebrání tomu,aby mašina byla nastavena v engu jako trojčitá...Jako fíra nemám čas koukat na dvířka kotle,ani to nemám zapotřebí,když mám zapnutého automatického topiče.Je to jen o tom,co považuji za prioritu.Fíra má koukat na trať a ne poletovat nad vlakem nebo nedej bože,sedět někde ve vagonu vlaku,co má řídit.A vymodelovat trojčitou mašinu,to je majstrštyk.Takže buďme rádi,že Pikku občas něco pustí ven...

Petr Novák napsal:
...Fíra má koukat na trať a ne poletovat nad vlakem nebo nedej bože,sedět někde ve vagonu vlaku,co má řídit...
Preto som u všetkých osobných vozov v mojom trainsete zrušil pohľady 5, podľa mňa je to pre modelárov zbytočná práca naviac. Ide predsa viacmenej o simulátor rušňovodiča.

Proč. Já tam chodím spávat, když mám někde ve vratné stanici pauzu. :D
Ale nejlepší u klávesy 5 je pohled z levého okénka v kabině lokomotivy. Mě to celkem vadilo při odjezdu ze stanice, že jsem nemohl koukat po peroně a po výpravčím, respektive vlakvedoucím, jak mám za ty roky zažito.

Zbyněk Šemora napsal:
.......
Ale nejlepší u klávesy 5 je pohled z levého okénka v kabině lokomotivy. Mě to celkem vadilo při odjezdu ze stanice, že jsem nemohl koukat po peroně a po výpravčím, respektive vlakvedoucím, jak mám za ty roky zažito.

Přesně tak, taky jsem moc rád, když je nadefinovaný pohled z levého okna maěinky, je to dalko reálnější než běhat po vozech.:D
Dan

Byl by někdo ochotný (kdybych zaslal fotodokumentaci na stroj 475.101) tak tu mašinku uděalt nebo předělat současnou do msts?..Kabinu už si fotil Deterio ;)

Ale ona v MSTS existuje, reps. byla ke stažení. Možná by bylo lepší zjistit důvody, proč už veřejně dostupná není.

Bobi680 napsal:
Byl by někdo ochotný (kdybych zaslal fotodokumentaci na stroj 475.101) tak tu mašinku uděalt nebo předělat současnou do msts?..Kabinu už si fotil Deterio ;)

Však já ju mám stáhlou a vím,že existuje..Jen mně jde o to,že ten model je "otřesný" kvalita textur nic moc,model je nic moc,žádné detaily na mašině atd..A já jsem ochotný všechno nafotit a poslat fotky na textury..o toto mně jde,že by se udělal kompletně nový stroj..

Bobi680, víš, jsi tu čerstvě, tak važ slova. Autor 475.1 ve své době odvedl slušnou práci, o žádném otřesném modelu nemluv. To, že dnes jsou vyšší nároky na modely, ale také nám víc umožňuje MSTS díky Binu, je věc druhá. A další věc je, že fotky na textury, zvlášť u parních loko, jsou to poslední. Jen na okraj prozradím, že nový model 475.1 existuje, ale zda ho autor někdy zveřejní, to je otázka.

Bobi680 napsal:
Však já ju mám stáhlou a vím,že existuje..Jen mně jde o to,že ten model je "otřesný" kvalita textur nic moc,model je nic moc,žádné detaily na mašině atd..A já jsem ochotný všechno nafotit a poslat fotky na textury..o toto mně jde,že by se udělal kompletně nový stroj..

Honza napsal:
Bobi680, víš, jsi tu čerstvě, tak važ slova. Autor 475.1 ve své době odvedl slušnou práci, o žádném otřesném modelu nemluv. To, že dnes jsou vyšší nároky na modely, ale také nám víc umožňuje MSTS díky Binu, je věc druhá. A další věc je, že fotky na textury, zvlášť u parních loko, jsou to poslední. Jen na okraj prozradím, že nový model 475.1 existuje, ale zda ho autor někdy zveřejní, to je otázka.

Budu se muset z "moci úřední" přidat k Honzovi. Spousta lidí pro MSTS odvedla za několik let více práce než ty za těch cca 18 minut prohlížení fóra. Takže skutečně važ slova .....

Back
Nahoře