Modely parních lokomotiv ČSD

Hezký večer.
Prosím o radu. Stáhnul jsem si dneska konečně 310-ky od Pikka a po spuštění mi jede vče kromě jakýhkoliv zvujů. Jak venkovních, tak vnitřních. V Read Me je, že to má být směrované na 380-ku, ale i tak mi to nejede. Určo bude chyba mezi klávesnicí a židlí, ale otázke je, kde je ta spropadená chyba. Už jsem skusil hodit zvuky z 380 i do samotné složky Sound u lokomotiv, ale i tak výsledek nulový. Prosím poraďte.

S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Hezký večer.
Prosím o radu. Stáhnul jsem si dneska konečně 310-ky od Pikka a po spuštění mi jede vče kromě jakýhkoliv zvujů. Jak venkovních, tak vnitřních. V Read Me je, že to má být směrované na 380-ku, ale i tak mi to nejede. Určo bude chyba mezi klávesnicí a židlí, ale otázke je, kde je ta spropadená chyba. Už jsem skusil hodit zvuky z 380 i do samotné složky Sound u lokomotiv, ale i tak výsledek nulový. Prosím poraďte.

S pozdravem Dan.
Ahoj! Já jsem si to nasměroval na zvuky 414 a mám pokoj.

to Dan J
nejde Ti to proto,že je špatně napsaný .sms soubor a to všechny 4.Oni jsou sice pojmenované jako dvě rozdílné dvojice,ale obsah mají stejný.A tam je ta chyba ! Jsou tam psané zvukové soubory,ale chybí k nim směrování....."../../common.snd/sndSlok/xx.waw a další - není všechno jenom v snd Slok. Doporučuji Ti pro rychlou opravu to co udělal Hynďa-změn směrování zvuků v .eng souboru na 414-ku. sound ( "../../common.snd/sndSlok/414.2eng.sms" nebo 414.2cab.sms

nechci se s tebou Jacku hádat,ale pokud máš na mysli balíček zvuků pro parní loko z tvých stránek, tak tam to začíná řadou 331 a výš.Ještě jsem to pro jistotu teď kontroloval novým stažením. Je to ta verze označená 2.0

No měl jsem na mysli instalák se sms soubory, tento - http://www.msts.jacek-modely.cz/soubory/Zvuky_loko_parni_sms.exe .
Pro kontrolu, při instalaci se objeví okno, musí tam být dnešní datum

jo tak tam jsou a možná i byly.....já jsem ten kontrolní staženej soubor pak neinstaloval,akorát jsem koukal při instalaci na čísla lokomotiv (instalační info) a tam ta 310-ka není napsaná,proto mě to zmátlo,takže se Ti omlouvám Jacku.Díky
a pro Hynďu: stáhni si to co na co dal teď link Jacek-tam to je

v tom instalačním infu, ani v pdf opravdu nejsou, píšu tam jen větší změny, myslel jsem, že to stejně nikdo nečte :eek:

Naposled editoval moderátor:
Na tému akú parnú lokomotívu a aké k nej vagóny do aktivít môžete debatovať tu: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2181

Když už jste tady nakousli Pikkovy 310,tak přidám zkušenosti.Model je perfektní,Jacek už dodal i zvuky.,Třeba je to jen u mě,ale výfuk z komína slyším až tak při 5km/hod,dříve ne.Jen mě mrzí,že v kabině je neúplný frontální pohled.Co se týče nastavení engu,to už Pikku napsal na svých stránkách.Kotel je však výkonem nastavený skoro na úroveň moderních poválečných lokomotiv.Vím,že jsem v tomhle směru černá ovce,tak jenom říkám,co jsem vyčetl z nastavení engu.

Petr Novák napsal:
... Co se týče nastavení engu,to už Pikku napsal na svých stránkách.Kotel je však výkonem nastavený skoro na úroveň moderních poválečných lokomotiv.Vím,že jsem v tomhle směru černá ovce,tak jenom říkám,co jsem vyčetl z nastavení engu.
Engin je skutečně původní italský, byl to požadavek autora. Ale nebojte se, zsr určitě časem tuhle parničku naladí tak dobře, jako ostatní. Enginy pak vyjdou samostatně nebo rovnou se zbrusu novým modelem.

Vážení přátelé, protože jsem si zde dlouho nezaspamoval, tak s tím zase na chvilku začnu :) Po dlouhé tvůrčí odmlce se mi povedlo téměř dokončit další parní legendu ČSD. Vlastně dvě ;) Ze screenů je jistě poznat, o kterou lokomotivu se jedná. Tak snad brzy se svezete všichni, zatím nový model testují mí spolupracovníci. A nakonec několik obrázků:
553360d5d81a8cb1a0bf7213b0a35f31.jpg

ba4973298594f4e257dc9c6f6c7c5a84.jpg

e5a8fecf859ae388cfc387659f13488c.jpg

050a7e43ebbb1599703a12cb0bb9343c.jpg

69524de875565b4942983cfa5ba69e58.jpg

704afb2f33b253a5bdf583422ee8f7c6.jpg

80df094bf2959d68c0b244bfe5154795.jpg

9307b9391829e027bf373f9a8fa43c21.jpg

b31766f23c1f3b26730a8951c4492705.jpg

6bd1f121bc7b96b4a43c57d67e775f18.jpg

Všem, kdo se na tvorbě modelu jakkoli podíleli či podílejí děkuji.

Ahoj Pikku, zase nezbývá než žasnout. Nádhera.
S pozdravem Dan.

Ahoj,stáhl jsem si model 556.0 a 556.1 z Pikkových stránek a když chci vytvořit soupravu v Trains Editoru,tak v nabídce sice lokomotiva je,ale po kliknutí na ni to hlásí zprávu,že ji nelze nalézt.Ostatní modely parních lokomotiv jdou bez problému.Ještě bych se chtěl k tomu zeptat,kam mám přesně nainstalovat chování lokomotivy,které jsem si také stáhl.Díky za pomoc.

Zdravím Pikka,opravdu nádhera ;) i když jsem spíše na elektriku a diesel myslím,že si určitě s 555 zajezdím :D

Back
Nahoře