Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ondra.H napsal:
Mám nainstalovaný bin XP.Skype,icq a podobné věci vypínám hned po zapnutí počítače,zrovna jsem si chtěl zajed aktivitu R 421 start byl velice dlouhý a jakmile jsem se trochu rozjel msts zamrzl a po chvilce mě to poslalo k billovi.
Tak s R 421 nemám nejmenší problém, zkus ten můj postup s dvojitým startem aktivity.

Miran napsal:
Hoši, hoši,
tohle nevypadá na problém nového Binu, ale asi váš. Máte vůbec nainstalovanou správnou verzi? Stáhněte si poslední Bin od Džordže, jsou tam 2 verze: pro XP a W9x. Taky se podívejte co všechno vám pod systémem ještě běží za aplikace (Skype a další skryté automaticky spouštěné aplikace). Je potřeba je bez milosti před startem MSTS ukončit aby nezacláněly v paměti a nežraly procesorový čas. Já tyhle problémy neznám. A to jedu na staré MX440 64MB v rozlišení 1280 x 1024 32 bit s plnými detaily bez stínů. A ještě něco: MSTS s novým Binem doporučuji spouštět jako první aplikaci hned po startu systému, kdy není volná paměť systému fragmentovaná a Bin si může vzít celou požadovanou paměť v jednom bloku. Má to dokonce i velký vliv na FPS. A těm občasným pádům se lze ubránit tak, že spustíte aktivitu, po několika vteřinách ji ukončíte a spustíte ji znovu.

...samolitr že mám správnou verzi a Skypa a ostatní serepetičky mám vypnutý(o kterejch vím).Nejdřív sem naistaloval bin 1.6.122319bez toho rozdělení,padalo to,potom sem stáhnul ten novější,rozdělěnej na xp a 98,při xp byly pády dost časté,ale většinou pád ihned po načtení akt.,při 98 to už bylo lepší ,ale stále pády.Tak sem nainst. 1.6.10..... a je klid,sem si jistej že to nespadne(a to nemusím vypínat skypa + ost.prog.vypínat).Samozřejmě nevylučuji chybu mezikusu,ale testoval sem to dost dlouho a nic sem s tim nevymyslel. Jinak viditelnost semaforů ,hlavně v noci je suprová,to je paráda!!!

Tak MSTS Bin verze 1.6.122319 XP mám taky nestabilní. Používám k tomu prográmek Memory Max v. 2.0 a simulátor mi spadne i při tak nenáročné aktivitě s motoráčkem Os 4746 (před vjezdovým návěstidlem před Svitavami). Džordži, čím to je??? Problémy s tím má víc lidí. Předchozí verze byla v pohodě.

Pavlík napsal:
Tak MSTS Bin verze 1.6.122319 XP mám taky nestabilní. . . Předchozí verze byla v pohodě.
Mě to teda šlape jako hodinky a vůbec si nemám na co stěžovat i když jsem měl s toho strach ,že mi nepujde tak teď jsem moc spokojenej. Je to prostě udělaný perfektně.

Taky se mi párkrát stalo,že spustím aktivitu a za chvili pád.Přisuzoval jsem to spíš velkým stanicím.Druhá věc,jestli to nedělají některé aktivity dělané ještě pro předchozí verzi.V aktivitách nových se mi to ještě nestalo.

Stáhl jsem si aktuailizovaný soubor - MSTSPatch1.6.122319.zip kde je exe pro XP, nainstaloval a prubnul část své act. Zatím bez závad. Akorát si říkám jestli to bez té alokace paměti nebylo lepší. Dříve jsem měl puštěn IE, ICQ, + další na chod MSTS to nemělo větší vliv, tedy byl jsem spokojen. Teď je to horší, FPS padne kolikrát až na 4, to se před tím nestávalo. Zatím tu alokaci beru jako "závadu" pač uživatele nutí po zapnutí PC vypínat vše co se před tím startovalo a PC používat "omezeně" tedy jen pro potřebu MSTS.

Zdeněk Itterheim napsal:
Stáhl jsem si aktuailizovaný soubor - MSTSPatch1.6.122319.zip kde je exe pro XP, nainstaloval a prubnul část své act. Zatím bez závad. Akorát si říkám jestli to bez té alokace paměti nebylo lepší. Dříve jsem měl puštěn IE, ICQ, + další na chod MSTS to nemělo větší vliv, tedy byl jsem spokojen. Teď je to horší, FPS padne kolikrát až na 4, to se před tím nestávalo. Zatím tu alokaci beru jako "závadu" pač uživatele nutí po zapnutí PC vypínat vše co se před tím startovalo a PC používat "omezeně" tedy jen pro potřebu MSTS.
Alokace paměti je v msts od default. Binem byla pouze rozšířena využitelná velikost. Poslední verze bin navíc zobrazuje info o velikosti alokované paměti, předchozí verze si alokovala stejně, akorát vás o tom neinformovala. Problém hledejte na svém disku (HDD), defragmentace a správa swapu. Pokud odstraníte swap, nato řádně zdefragmentujete disk a na tomto dáte znovu vytvořit swap o pevné velikosti min=max=(2000), řada problémů zmizí.

Vypadá to, že honba za co největší pamětí není to pravé ořechové. Ona paměť pro heap souboru (alokovaná při spuštění) pro proměnné a objekty musí být defragmentovaná a to u tak velikých porcí asi už Wokna nezvládají a někde se něco s něčím tluče. Vracím se pokorně k alokaci menší části paměti, stabilita je nade vše.
Pokud by byly problémy budu se muset vrátit s velikostí paměti až k verzi 1.6.10..
Nová verze bude během dne. Jsou v ní už i opravy "emergency" a některých podmínek světel.

Pro upřesnění:
Původní MSTS 1.4 alokoval 60MB RAM
Původní patch 1.6 128MB
Nyní verze XP alokuje 50% dostupné paměti, což v mém případě 1G RAM dělá cca 400MB.
Verze s 25% alokací cca 180MB.
U uživatelů s 512MB ram je alokace cca 140MB.
Já osobně používám velmi "sterilní" prostředí s minimem aplikací (Total commander, debugger, MSTS), takže vaše testování stanoví užitečnou hodnotu jako kompromis mezi možnostmi a stabilitou.

U mňa na 1GB RAM a Win XP som nezaznamenal problém so stabilitou pri verzii s 50% alokáciu, ale uvidím ako dopadne testovanie s megaaktivitou od Zbyňka. Alebo by to možno chcelo testovaciu záťažovú aktivitu, nech máme čo porovnávať.

ešte k svetlám,

čo tak rozšíriť možnosť klávesy *H*, t.j. zo súčasných 2 polôh na 4, ako má klávesa *E*. Predstavujem si to takto:
Bez toho, aby sa nenarušili súčasné hodnoty svetiel podľa najnovšieho binu by súčasné hodnoty headlight reagovali len na 1. a 4. stlačenie *H*.
Aby sa efektívne využili všetky 4 stlačenia *H*, nadefinovali by sa nové kombinácie headlight, trebárs od 10 a vyšie, a pritom všetkom by ostali zachované hodnoty unit.
Príklad:
1. klik *H*, headlight 10, pravé predné pozičné svetlo, svieti počas všetkých štyroch cyklov, samozrejme sa môže nadefinovať headlight 0, no stroj bude svietiť od úplného začiatku.
2. klik *H*, headlight 11, ľavé predné pozičné svetlo, svieti počas posledných troch cyklov
3.klik *H* , headlight 12, tlmený reflektor, svieti počas posledných dvoch cyklov
4.klik *H*, headlight 13, plný reflektor, svieti len počas štvrtého cyklu.
Čo vy na to ?

:)

Robo napsal:
ešte k svetlám,

čo tak rozšíriť možnosť klávesy *H*, t.j. zo súčasných 2 polôh na 4, ako má klávesa *E*. Predstavujem si to takto:
Bez toho, aby sa nenarušili súčasné hodnoty svetiel podľa najnovšieho binu by súčasné hodnoty headlight reagovali len na 1. a 4. stlačenie *H*.
Aby sa efektívne využili všetky 4 stlačenia *H*, nadefinovali by sa nové kombinácie headlight, trebárs od 10 a vyšie, a pritom všetkom by ostali zachované hodnoty unit.
Príklad:
1. klik *H*, headlight 10, pravé predné pozičné svetlo, svieti počas všetkých štyroch cyklov, samozrejme sa môže nadefinovať headlight 0, no stroj bude svietiť od úplného začiatku.
2. klik *H*, headlight 11, ľavé predné pozičné svetlo, svieti počas posledných troch cyklov
3.klik *H* , headlight 12, tlmený reflektor, svieti počas posledných dvoch cyklov
4.klik *H*, headlight 13, plný reflektor, svieti len počas štvrtého cyklu.
Čo vy na to ?

:)
1) Klávesa E nemá 4 polohy, ale tolik, kolik si nadefinuješ převodových stupňů v engu
2) Je to totéž, jako chtít po MSTS Bin na klávesu "P" samostatné zvedání předního i zadního sběrače, takže pokud by se podařilo vyřešit "P", tak "H" by mělo být stejné

P.S.: Nic proti, ale napadá mne možná trošku pichlavá otázka - kolik lidí bude tak "uvědomělých", že bude na vlacích hráče přepínat poziční světla, když z pohledu hráče se to nijak neprojeví - kromě externích kamer? Aby z toho nebylo něco, jehož vývoj bude trvat nějaký ten pátek a využití bude nulové až mizivé .....

1. Dobre, priznávam, E mi uniklo, no chcel som tým poukázať, že klávesa môže mať viac polôh.
2. Však práve o to ide.

a k P.S: Myslíš oprotiidúce vlaky ?

Robo napsal:
1. Dobre, priznávam, E mi uniklo, no chcel som tým poukázať, že klávesa môže mať viac polôh.
2. Však práve o to ide.

a k P.S: Myslíš oprotiidúce vlaky ?

ad 2) O tom mluvím - zatím se džordžovi nepodařilo rozchodit klávesu "P" a udělat z toho i multistate ovladač do cvf, takže s H je to totéž.

a P.S: Přesně tak - tam to má daleko větší význam. A rozlišení u trafficu už lze udělat.....podmínka pro LC mi nasvítí jednu pozičku a podmínkou pro traffic posunující díl by šel taky ošetřit přivěšením neviditelného servisu na přední spřáhlo, zda jde o vlak nebo o posunující díl ....

ja by som traffic nechal tak, ako je teraz.
K posunujúcim dielom - ak má mašina pred sebou servis - tu by som videl možnosť vytvorenia nového engu, ktorý by bol určený len na tento účel. Tuším sa tento parameter svietenia nastavuje v hodnoty Type. Takto mali kedysi v engoch sergeje - červené koncové svetlá svietili aj keď si mal za sebou náklad.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře