Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
alcapone napsal:
Mám otázečku, novej bin upravil maximálku mašin, protože jedu se 162, která snad má maximálku 140 km/h, protože při 125 se aktivuje záchranka. Nic jsem s engem nedělal. Tak jak to Zbyněk nabízí, tak to používám. Bin 1,7
Bob_57 naštěstí odpověděl, ale mě už z Vás lidi picne. Copak je problém napsat plné jméno lokomotivy? 162 je minimálně 10 variant a která má blbě nastavený monitor???? Je pravda, že původní skiny měly engy každý pes jiná ves. 363 na 140, 362 na 120km/h a vše jsem poctivě opravoval. Ale je možné, že něco přehlédnu nebo máte model z jiných stránek.
Takže laskavě nepiště "jak to Zbyněk nabízí" Není v mých silách, abych detailně prošel tisíce engů. Já opravoval jen to, co bilo do očí a bylo nutné nastavit. Pokud někdo najde překlep nebo další závažnou chybu, tak to lze napsat v klidnějším tónu. Rád opravím a zařadím do příští aktualizace TBP.
Johnz: Zrovna u Tvých skinů jsem opravoval maximální rychlosti u 362 (363), už nevím které, ale psal jsem Ti to konkrétně hned po zařazení do BP v soukromém emailu. (ale je fakt, že tenkrát jsem neopravil monitory, což je napraveno v update, jak psal BOB_57)

dvě loko

Dobrý den, můj problém je tento: v aktivitě se el.loko 150.010 připojí k loose consist diesel 743. Když přestoupím do diesel a rozjedu se (po odbrždění), je to OK. Když ale při jízdě odpojím taženou el.loko a jedu s diesel sólo, začne diesel ihned brzdit (slyším pískání brzd). Dál lze jet jen při vysokém výkonu, kdy brzdy "přetlačím". Co s tím?

Re: dvě loko

bobeksoft napsal:
Dobrý den, můj problém je tento: v aktivitě se el.loko 150.010 připojí k loose consist diesel 743. Když přestoupím do diesel a rozjedu se (po odbrždění), je to OK. Když ale při jízdě odpojím taženou el.loko a jedu s diesel sólo, začne diesel ihned brzdit (slyším pískání brzd). Dál lze jet jen při vysokém výkonu, kdy brzdy "přetlačím". Co s tím?
A ony se někde za jízdy rozvěšují úmyslně vozidla mimo koulení na spádovišti :?: :!:

bob57_cz napsal:
bobeksoft napsal:
A ony se někde za jízdy rozvěšují úmyslně vozidla mimo koulení na spádovišti :?: :!:
Já jsem to jednou udělal v nějaké aktivitě, když jsem měl odpojit nákladní vagony a jet na zhlaví.

Ondra.H napsal:
bob57_cz napsal:
bobeksoft napsal:
Já jsem to jednou udělal v nějaké aktivitě, když jsem měl odpojit nákladní vagony a jet na zhlaví.
...jako v americkém akčním filmu - za jízdy odpojí vagóny a obě části si to sviští nebržděné klidně dál..., to je fakt možné jen ve filmu pro tupé čumily.

ehmmm... trochu off-topic, ale imo nie je taky problem tie kohuty na priebeznom potrubi zavriet (obvzlast na naklade by to nemal byt problem) a potom uz je jedno, ci sa budem namahat s rozpajanim hadice - ta uz by nemala potrubie poskodit (imo sa vytrhne az za kohutmi). filmy nemaju cas zobrazovat vsetky detaily a poskytovat tak podrobny navod... akcny hrdina proste zavrie priebezne potrubie pocas prestrihu :-D :-) :-O 8-D

Zdravím.

Chlapi asi jsem úplněj blbej, ale dá se od Džordže stáhnout starší verzi MSTS BINu než úplně ta nejnovější - pracovní 1.7. Mám verzi 1.6.1022 a chtěl bych si třeba stáhnout 1.6.1230.

Dík za odpověď

OK. Dík. Ale jedem menší problém, jak se přesně jmenuje ten zipový soubor. Když zadam do toho odkazu místo 1.6.102213.zip (jelikož ten právě mám) 1.6.1230.zip, tak mě to píše, že soubor nexistuje. Počítám že poslední číslo bude asi vícemístný nebo s nějakým písmenkem navíc, ale Džordž na svých stránkách uvádí pouze 4 poslední číslice. Stačí napsat jenom přesný názen toho zip souboru a já to snad potom již stáhnu.

A ještě mám jeden dotaz: někde tady jsem se dočetl, že BIN má odstranit problémy s časem (čas na monitoru / čas skutečný) Já jsem pod BINem 1.6.1022 zajel tři aktivity a u jedné (Nex 52352) byl čas přesně shodný u druhé (IC 130 Moravia) se mě to na hodině rozešlo asi o 1:10 min a u třetí (Sp 1901/1907) se mě to v Pardubkách rozcházelo cca o 40 s. Vždy reál čas byl pomalejší (bylo míň) než byl čas na monitoru.
Teď bych si chtěl zajet Tour de BP a mám strach jestli se to takhle bude rozcházet na konci už můžu mít rozdíl klidně i 10 min.

Díky za odpovědi.

Blackwolf napsal:
...pod BINem 1.6.1022 zajel tři aktivity a u jedné (Nex 52352) byl čas přesně shodný u druhé (IC 130 Moravia) se mě to na hodině rozešlo asi o 1:10 min...
Synchronizace času byla udělána až ve verzi 1.12.xx, pokud máš poslední verzi 1.7.0103 měl by reálný čas sedět s časem na monitoru.

Džordž napsal:
Blackwolf napsal:
...pod BINem 1.6.1022 zajel tři aktivity a u jedné (Nex 52352) byl čas přesně shodný u druhé (IC 130 Moravia) se mě to na hodině rozešlo asi o 1:10 min...
Synchronizace času byla udělána až ve verzi 1.12.xx, pokud máš poslední verzi 1.7.0103 měl by reálný čas sedět s časem na monitoru.

Dík. Mě se do tý poslední prac. verze moc nechtělo, ale dneska jsem jí zkusil intalnout a musím uznat, že u mě chodí bez nejmenších problémů. Zkusil jsem dát Tour de BP a odjezd z Chocně naskočil přesně v souladu s monitorovým časem, takže je to OK.

Dík.

Skloníky

Srdecne zdravim a dekuju za MSTS Bin & mam dotaz: V casove nasponovanych aktivitach jako je Den Blbec, kde se jede na doraz rychlostniho limitu je znalost sklonovych pomeru temer nezbytnosti.

Skloniky v trati nejsou (a stejne by nesly precist) a ani vyhled z masiny toho o nivelite moc nepovi. Zajimalo by mne ale, zda by nesly pridelat na Track monitor. Trat se na nem ukazuje jako roura - mozna, ze by se nechala inteligentne obarvit?

Co na to ostatni uzivatele a autor MSTS Binu?

Sklon trati stejně jako poloměr oblouku a další najdeš v rozšířené nabídce při použití klávesy F5.Sice při jízdě je to trochu o ničem mít přes celou obrazovku bílý text s hodnotama,ale nejdeš to tam.

Sklon

V případě, že by ale bylo snadné tuto informaci do track monitoru zařadit, tak proč ne?

Není to špatnej nápad, ale v reálu fíra nemá track monitor, aby mohl sledovat sklony musí jet podle svýho nejlepšího vědomí svědomí :D Podle mě je to celkem zbytečná věc, spíš kdyby byla možnost vykouknout z okýnka na opačné straně než je fíra

Naposled editoval moderátor:
Čouda: Moja reč. Track monitor nepoužívam. A ten druhý vonkajší pohľad by som tiež ocenil.

Čouda napsal:
... spíš kdyby byla možnost vykouknout z okýnka na opačné straně než je fíra
Stačí si do loko nadefinovat interní pohled a nasadit jej vedle okénka, je to i u některých loko (731, 451/2).

bob57_cz napsal:
Čouda napsal:
Stačí si do loko nadefinovat interní pohled a nasadit jej vedle okénka, je to i u některých loko (731, 451/2).
Nestačí, pretože po prejdení na druhé stanovište ostane pohľad na prvom, čo je totálna blbosť.

Robo napsal:
bob57_cz napsal:
Čouda napsal:
Nestačí, pretože po prejdení na druhé stanovište ostane pohľad na prvom, čo je totálna blbosť.
Tak si vyber: jeden nebo žádný .?! Nechcete toho po simulátoru a potažmo po autorovi bin trochu moc ? Před "bin" jsme neměli ani polovinu dnešních "vymožeností".

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře