Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mám pocit, že z nás co hrajeme MSTS, každí si od něj slibuje něco jiného a proto se mnohdy nemůžeme dohodnout na jeho určitých nastaveních a standartech.
Pro doufám většinu z nás včetně mě je to skutečný simulátor, který si ohlídá, aby hráč jel podle předpisů a nedovolil mu, aby si jezdil jak se mu zlíbí.
Ale máme tu oponenty, pro které je tento simulátor jen sbírka nádherných modelů vláčků, se kterými si může jezdit po reálných tratích.
Těmto lidem ale vadí veškeré postihy, které v aktivitách dostanou, když překračují maximální povolenou rychlost nebo je nebaví houkat na přejezdech.
Třetí skupina jsou tací, kteří by chtěli mít MSTS dokonalejší než jsou jeho možnosti včetně možností Džordžových MSTS BIN. Mnohdy by za cenu dosažení tohoto cíle volili i dost vražedné kompromisy.
A pak se máme dohodnout, viz mé hádky s Bobem 57.

MSTS je simulátor a proto by měl hráče hlídat jak jede a nic mu netolerovat.
Plně mi vyhovuje:
překročení rychlosti o 5 km/h = rychlobrzda Ale po zkušenostech z aktivit penalizaci zrušit, protože jen samotné stržení brzdy je dostatečný a odůvodněný trest.
nezahoukání na přejezdech byl zde spor, že se vybavuje jen houkačkou a nestačí píšťala. Můj názor je ten, že je to tak správně, protože to slabé písknutí nemusí být na přejezdech slyšet. Ukončení aktivity jako trest? Vzhledem k tomu, že může jít o život, z mé strany nevadí mi to. Zpráva a trestné body, to v případě hry není trest, to si každý rád nechá zapsat a na houkání se vykašle. ... ale když jsem takto skončil hru, naštvalo mě to a proto jsem si to příště odhoukal poctivě, takže to ukončení aktivity při nezahoukání něco do sebe má.
Na co by se Džordž mohl podívat:
přecházení na druhé stanoviště Jakmile Džordž stanovil podmínky, aby bylo možné na klávesu 1 přejít na druhou stranu nabízí se další omezení.
Někdo z fírů by měl stopnout jak dlouho trvá nejrychlejší přechod na druhé stanoviště a tak nějak to nastavit do MSTS. Zatím tuhle prodlevu nahrazuje odbrzdění maximálně zabrzděného vlaku (což mi Bob 57 stále kritizuje) Pokud by se udělala po stisku klávesy 1 například 60sekund prodleva, že by mašina nešla do výkonu, tak hráč neví, proč mu to nejede. Ale u brzdiče vidí, že ještě nemá odbrzděno, proto mu mašinka nejede. Není přece možné, aby MSTS umožnil jet z druhého stanoviště téměř okamžitě. Možná Boba57 chápu. Přejde na druhou stranu a naštve jej, které prase to zabrzdilo na maximum, když on má ve zvyku jen mírně přibrzdit. Proto volí nastavení výchozích poloh brzdičů jinak i za cenu, že opticky je to úplně mimo reál (viz ladění 130 u BS2 a poznámka na má nastavení)
Návěstidla Ukončení aktivity při projetí stůj považuji za správné.
Kdyby šlo něco změnit, hodně by pomohlo, kdyby návěstidlo, které oznamuje snížení rychlosti, by tuto rychlost omezovalo například jen do jeho projetí nebo jen do určité vzdálenosti nebo určitý čas, aby bylo možné při jízdě do stanice na návěst 40 a volno okamžitě za vyhýbkami zvyšovat rychlost.
Rychlostníky zde se dá nastavit jen rychlosti pro osobní a nákladní vlaky. Jenomže u našich drah rozlišujeme rychlosti podle jiných kategorií.
Do engů a wagů vozidel by se musel dát nějaký parametr, aby kromě klasických vlaků bylo možné rozlišit rychlosti pro :
Pendolina, šestikoláky a nově pro vlaky složené z vozů, které mají kotoučové brzdy.

Nechci Vám do toho kecat, ja take si rad zajezdimjako vreale, ale podivejmese na to i zjine strany. Nebylo by možne zapinat, či vypinat, nastaveni obtižnosti? třeba jako ŽIVAK. A každej si to nastavi jak se mu to libi a pak se nikdo nemusi hadat.

Džordž napsal:
Doly.
To není blbej nápad! Přece v aktivitě nastavujeme obtížnost: malá,střední,velká!
No jo, ale kontroluje se na to nastavení obtížnosti někde? Mi to připadá, že je to jenom informativní položka a že není problém udělat aktivitu s tvrdými kontrolami a s nastavením lehká....nebo se mýlím?

Martens napsal:
Džordž napsal:
Doly.
To není blbej nápad! Přece v aktivitě nastavujeme obtížnost: malá,střední,velká!
No jo, ale kontroluje se na to nastavení obtížnosti někde? Mi to připadá, že je to jenom informativní položka a že není problém udělat aktivitu s tvrdými kontrolami a s nastavením lehká....nebo se mýlím?

Ne, nemýlíš se. Tohle nastavení je skutečně jen a jen na posouzení autora. A přenastavit si to mohu sám i jako uživatel.

Džordž napsal:
Martine, nejspíš se nemýlíš a je to tak jak říkáš!
Takže pak je to dál zbytečné se tím zabývat, protože to nic neovlivní....

jo, kdyby se dalo nastavit obtížně a už se rovnou řeklo, že limit na překročení rychlosti je 2 km/h, atp. tak by to stálo za zamyšlení - to si ti nešikovní můžou zajet i větší obtížnosti s klidem...jak psal Doly....v současnosti je to spíše práce na autora aktivity.....

Není zbytečné se tím zabývat, naopak pro mě je to otázka k zamyšlení, kdy pro "obyčejné" uživatele by byl povolen nějaký ten prohřešek, zatímco pro "profiky" by se opravdu jezdilo podle předpisů.

Džordž napsal:
Není zbytečné se tím zabývat, naopak pro mě je to otázka k zamyšlení, kdy pro "obyčejné" uživatele by byl povolen nějaký ten prohřešek, zatímco pro "profiky" by se opravdu jezdilo podle předpisů.
Jo takhle se na to díváš - že by si uživatel shodil obtížnost a podle toho se pak deaktivovaly některé události, které by ve variantě "obtížné" aktivitu ukončily....to pak ano, máš pravdu....tzn. vytvořit vazby mezi definicí obtížnosti a kontrolami.....

Martens napsal:
....tzn. vytvořit vazby mezi definicí obtížnosti a kontrolami.....

Nj to chce domyslet více. Co vše by musel nastavovat tvůrce act. a co vše by bylo v trati ? Tedy udělat vazby z trati např. přejezdy na radiobuton obtížnosti nebo na nějaké menu v AE kde by se to aktivovalo. Jen střílím od boku .... .

Zdeněk Itterheim napsal:
Martens napsal:
....tzn. vytvořit vazby mezi definicí obtížnosti a kontrolami.....

Nj to chce domyslet více. Co vše by musel nastavovat tvůrce act. a co vše by bylo v trati ? Tedy udělat vazby z trati např. přejezdy na radiobuton obtížnosti nebo na nějaké menu v AE kde by se to aktivovalo. Jen střílím od boku .... .

Zdenku, asi takhle ...je to třeba nápad, možná blbost, ale co to zkusit prorazit takto ....u každé události, která má možnost ovlivnit ukončení aktivity nastavit, při jaké úrovni obtížnosti bude aktivována ...... tohle mi připadá jako docela průchozí ...přejezdy v podstatě taky....(ale tam je to spíš na staviteli tratí).....dalo by se snad i nastavit, aby defaultně byla obtížnost aktivace třeba střední, aby stavitelé trati nemuseli houfně předělávat přejezdy....

Podstatné pro tuto úvahu je, aby šlo Džordžovým stylem doplnit k dané události nebo objektu další vlastnost....

Nechal bych nastavení natvrdo, jak to přiřadí Džordž.
Můj návrh:
Aktivita lehká, veškeré postihy by byly jen na úrovni oznamovací tabulky. Jen snad projetí červené bych nechal jako absolutní konec u všech obtížností.
Střední by například ještě tolerovala nezahoukání na přejezdech a težká by byla všude nekompromisní konec aktivity.
Kdyby šel ovlivnit i monitor na lokomotivě, tak lehká oznámení o překročení rychlosti, střední rychlobrzda, těžká konec aktivity. Ale toleranci 5km/h bych nechal všude.

Zbyněk Šemora napsal:
Nechal bych nastavení natvrdo, jak to přiřadí Džordž.
Můj návrh:
Aktivita lehká, veškeré postihy by byly jen na úrovni oznamovací tabulky. Jen snad projetí červené bych nechal jako absolutní konec u všech obtížností.
Střední by například ještě tolerovala nezahoukání na přejezdech a težká by byla všude nekompromisní konec aktivity.
Kdyby šel ovlivnit i monitor na lokomotivě, tak lehká oznámení o překročení rychlosti, střední rychlobrzda, těžká konec aktivity. Ale toleranci 5km/h bych nechal všude.

Celkom dobrý nápad Zbyňku!

No tak v tomto případě bychom už mohli do aktivit dát i to že by se začínalo na posunu,pokud by hráč udělal level 1 tak by šel na couráky,pak by se dostal do dalšího levelu na náklad atd.......Pak by se možná stal superfírou a dostal 100 životů a brnění navíc.Pokud si bude moci vybrat jakou úroveň pojede tak to ze simulací už nemá zhola pra nic společného a právě jsem se dostali na úroveň obyčejné gamesky.
Toto je už jenom honba za vidinou něčeho co je spíš obludnost

742.041 napsal:
No tak v tomto případě bychom už mohli do aktivit dát i to že by se začínalo na posunu,pokud by hráč udělal level 1 tak by šel na couráky,pak by se dostal do dalšího levelu na náklad atd.......Pak by se možná stal superfírou a dostal 100 životů a brnění navíc.Pokud si bude moci vybrat jakou úroveň pojede tak to ze simulací už nemá zhola pra nic společného a právě jsem se dostali na úroveň obyčejné gamesky.

Pokud by obtížnost nastavil hned tvůrce aktivity, tak by to šlo. Ale kdyby si obtížnost mohl volit každý až před startem aktivity, tak to nemá asi cenu.

train.msts napsal:
742.041 napsal:

Pokud by obtížnost nastavil hned tvůrce aktivity, tak by to šlo. Ale kdyby si obtížnost mohl volit každý až před startem aktivity, tak to nemá asi cenu.

Myšleno je to tak, že v aktivitě si ji nastaví tvůrce aktivity, ale protože jsi kopyto a těžkou nezvládneš, tak si ji shodíš na lehkou, čímž by sis vyblokoval některé kontroly, které by Tě jinak vykoply....třeba houkání....

Tady se jedná jen o to, že jsou tu "hráči" kteří by si nejraději jezdili jen tak, potkávali by traffic, ale vadí jim, že musí dodržovat rychlost a jet podle předpisů. Ale pokud by si obtížnost hráč mohl změnit ve hře, tak tohle rozdělení nemá smysl. chtělo by to volbu, aby aktivita šla zamknout. Když těžká, tak pro všechny.
Mě osobně postihy v MSTS nevadí a za sebe bych tohle nechal jak je.
Ale Levely, to je vynikající nápad. Je to nutnost pro aktivity, které jsou na více dílů. Dokud nedojedu první část aktivity v jistém čase, tak mi to neodemkne pokračování aktivity. (přijedu do stanice 10 minut opožděn, tak nemohu jet druhý díl včas).
A služební postup, jako nejprve posun, pak se dostanu na Éčka (po pražském trianglu) dále náklady, osobáky a ve finále pendolina. Tohle není prostá akční střílečka, ale aktivita přímo ze života. Myslím taková kolekce aktivit by sklidila úspěch. Služba na záloze by trvala například hodinu. (až zase budu mít stavění tratí plné kecky, tak takovou sérii aktivit určitě udělám. Opravdu vynikající nápad)
Džordž se už určitě někde v koutě směje, jak tady sníme o MSTS krásnějším. :lol: :lol: :lol:

Zdravím, něco podobného o čem píše Zbyněk je v německém addonu linie51 tam je tam je karierní postup.latich

Za nehouknutí bych dal rychlobrzdu.Za projetí na stůj samozřejmě konec!Když Vás to o minutu dvě opozdí,tak to docela naštve s tou rychlobrzdou

Šmankote lidičky,proč dávat na výběr obtížnost aktivity?Jednou bude aktivita Os,IC,Pn či co a ta bude stejná pro všechny,proč to pořád nikdo nechce pochopit,záleží na každém kdo to jede jak to odjede,měl by to odjet podle předpisů a ne že si bude moci vybrat 300 z místa nebo smrt v očích.Omezení ano v současné podobě ale z pomocí Džordže to posunout na hranici reálnosti,nic víc a nic míň.Už se toho o tom tu naspalo hodně.Co je na tom tak těžce pochopitelné?Nikdo nikdy nechtěl z toho dělat hračičku.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře