Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jiří Maxa napsal:
zrušil bych na pevno Operational panel F9, i v reále fíra,přece nevidí,jestli má správně spřáhnutou soupravu
A jak bys chtěl odpojovat vozy v aktivitě?
Jiří Maxa napsal:
dále bych natvrdo zavedl možnost vykolejení bez možnosti vypnutí funkce
Tak to bys potom na trati vykolejoval i kdybys jel předpisovou rychlostí (na BP například oblouky v úseku Choceň - Č. Třebová). A aby vlak vylétl z kolejí v zatáčce, to je potřeba sakra hodně překročit povolenou rychhlost. MSTS má nízké okolky :D

bob57_cz napsal:
Souhlasím plně.
Přiřadit stupně obtížnosti pro různé typy událostí a monitorů vozidel, uživatel si nastaví vlastní obtížnost - pro seznání trati lehkou, po seznání již jede šichtu na ostro tak s vyšší obtížností.
lehká :
- neoprávněné projetí stůj = konec
- překročení rychlosti = upozornění hláškou
- nezahoukání = upozornění hláškou
- nestažení sběrače = upozornění hláškou
střední:
- překročení rychlosti = vypnutí trakce ( OverspeedMonitor )
- nezahoukání = upozornění hláškou
- nestažení sběrače = upozornění hláškou
těžká:
- překročení rychlosti = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nezahoukání = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nestažení sběrače = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
( stahovačky zatím nejsou v událostech ...? )
S tímto, jak to tu napsal bob57_cz bych také souhlasil. Akorát u té střední obtížnosti bych u nezahoukání už možná dal rychlobrzdu. Protože snadná a střední obtížnost by od sebe moc rozdílů neměly. A střední by je už měla trochu připravit na těžkou obtížnost.

JO Bobe,to se mi moc líbí!Takle by to nějak mělo bejt.Track monitor-další dá se říct hloupost.Fíra po té trati se přece jen něco najezdil a také má poznání,za to v Msts byste zase všichni nadávali jako u ukončení aktivity po nezahoukání!

bob57_cz napsal:
- neoprávněné projetí stůj = buďto konec v nejbližší stanici nebo náraz do předemnou stojící soupravy
- překročení rychlosti o +5 km/h= rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nezahoukání = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nestažení sběrače = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor ),nebo konec aktivity,ale tady to je na uváženou ohledně trakčních soustav
Penalizace časů 90 apod v monitorech odstranit ( na pouhých 5-10 ), už zásah rychlobrzdy je dostatečné zdržení.
( stahovačky zatím nejsou v událostech ...? )

Můj lehce pozměněný návrh jednotné úrovně obtížnosti aktivit

Pawlik napsal:
Kravina to rozhodně není, v reálu se taky dá projet na stůj i na kódované trati.
V MSTS bych si to uměl představit pouze v situaci typu "jedu na panťáku, vysílačka nefunguje, stojím na AB a čumím do červené. Pomalu se rozjedu a podle dohledu se došourám k vlaku před sebou a fíra mi řekne, že třeba někoho srazil. Tak s jeho vysílačkou zavolám do stanice a vrátím se se soupravou.
Jinak případný průjezd na stůj určitě omezit časově nebo, jak tu padlo, do další stanice.
Dokážu si představit "MSTS fíry", kteří v zájmu dohnání zpoždění jedou přilepeni na zadek vlaku před sebou, červená nečervená.
Kdyby MSTS nepřenášelo návěsti na opakovač, to by teprve bylo zajímavé.
Už hodně fírů skočilo po rychlobrzdě, protože si nevšimli, jestli projeli okolo volna nebo výstrahy.
UNREAL !
Pokud zastavím na červenou u oddílového návěstidla AB a vidím před sebou v oddíle jiný vlak, tak se nehnu a nepojedu mu na prdel ! ( Porucha vysílačky mne k tomu taky neopravňuje, mám i jiné možnosti, jak se operativně spojit s řídícím provozu - dispečer/výpravčí. )

742.041 napsal:
Jiří Maxa napsal:
Když tady čtu diskuzi,jak vylepšit simulátor co nejvíce k realitě,tak mne napadá brutální myšlenka,pokud chceme udělat simulátor co nejreálnější,přimlouvám se za to,aby Džordž napevno zrušil možnost použivání Track Monitoru, ať se každý fíra v MSTS orientuje podle toho,co má na trati, zrušil bych na pevno Operational panel F9, i v reále fíra,přece nevidí,jestli má správně spřáhnutou soupravu,dále bych zrušil číslování metrů pod klávesou 6 ( tedy jak daleko ještě musí ujet,aby se připojil k vozům ),dále bych na pevno zrušil klávesy f7,f6,f10. I v reálu fíra nevidí,jak daleko má do stanice, a orientuje se podle návěstních značek a dále bych natvrdo zavedl možnost vykolejení bez možnosti vypnutí funkce.
Jo a ještě bych napevno zrušil možnost funkci PassengerView,fíra přece v reálu nemůže sledovat jízdu vlaku z kupé.

Jinak opravdu toho chcete po Džordžovi moc. :lol:
No to je snad špatnej vtip???????A co vysílačka na stanovišti kdy je jednak fíra informován při posunu posunovačem,co dále SJŘ podle kterého se řídí a jiná možnost zatím není jak použít F10 atd..... :roll:

To nebylo míněno jako špatný vtip spíše jako ironie. Holt,někeří si budou muset zvykat,že MSTS není úplná realita a já totálně považuji za blbost,penalizovat uživatele,který nezapíská na přejezdech či nestáhne sběrač. Pokud bychom chtěli opravdu všechno mít v MSTS jako v reálu,pak i bez Track Monitoru. Na druhou stranu nechci mít MSTS jak tu někdo říkal pikovláčky,takže v tomto případě jsem pro nemilosrdný postih,za přejetí na červenou, či při překročení rychlosti. Ale zas toho od MSTS nechtějme moc. Buďme rádi i za to co pro nás Džordž udělal, nechtějme po něm,aby nám udělal MSTS i s vodotryskem :roll:

A co vysílačka na stanovišti kdy je jednak fíra informován při posunu posunovačem,co dále SJŘ podle kterého se řídí a jiná možnost zatím není jak použít F10 atd

Ale vždyť od toho jsou ty reverzní body a událost závislá na místě a to,že fíra přejel ten bod,je informován tou zprávou. A co se týče F10, dobrá ten bych nechal,tady jsem trochu moc unáhlil v rušení TimeTable. 8) 8)

Jiří Maxa napsal:
A co vysílačka na stanovišti kdy je jednak fíra informován při posunu posunovačem,co dále SJŘ podle kterého se řídí a jiná možnost zatím není jak použít F10 atd

Ale vždyť od toho jsou ty reverzní body a událost závislá na místě a to,že fíra přejel ten bod,je informován tou zprávou. A co se týče F10, dobrá ten bych nechal,tady jsem trochu moc unáhlil v rušení TimeTable. 8) 8)
Pane Jiří a jak by jste chtěl ty reverzáky vidět, když jste si sám zakázal TrackMonitor.....????????? Docela by mne to zajímalo....

Jinak na nestažení sběrače - zatím není žádný objekt, který by definoval, že mám něco stáhnout (kromě kalhot na cvičného :-D) a kontroloval, že to stáhnu......

Mimochodem, pane Jiří, kdyby jste nestáh sběrač při přejezdu po nezadrátované spojce nebo ho nestáh na styku trakčních soustav, tak by jste se divil, jaké penále by jste měl - Dráčiku, na kolik vyjde takové odkouřené trakční trafo u 350, pokud ho pustíš na 3 kV ss? A hlavně by s tím asi daleko nedojel......i bez akční hry

Martens napsal:
a jak by jste chtěl ty reverzáky vidět, když jste si sám zakázal TrackMonitor.....????????? Docela by mne to zajímalo....
Hláškami přece, na tu šipku se nedá vždy spoléhat.

Ale jinak se divím, kolik nesmyslů se dá řešit za 2 dny.

Martens: Kedysi bola škoda 40.000 korún, dnes sa neodvažujem hádať, keď za samotný zberač pýtajú 300.000. Povedal som im, nech mi ho naložia na príves a za 300.000 ho v garáži dám do poriadku...

Nevím ,proč by se měl třeba rušit track monitor,nebo pohledy,atd.Tak když vám to vadí,tak to nezapínejte a basta a proto to nemusíte úplně odstranit.

Že Vás to baví debatovat o ničem a přemýšlet jak z MSTS dostat na úroveň Trainz. Dle příspěvků by každý chtěl něco jiného, takže nejlepší bude nechat postihy jak jsou a řešit podstatnější věci.
Já nyní začínám stavět směrem od Rokytky nádraží Vysočany, jsem na 1300 objektech a pokládám první vyhýbku. Spadne to? Nespadne to? Jestli ano, tak by to bylo v pr. Dám vědět. Už vidím sousední čtverec. Snad se k němu doplazím.

742.041 napsal:
No tak v tomto případě bychom už mohli do aktivit dát i to že by se začínalo na posunu,pokud by hráč udělal level 1 tak by šel na couráky,pak by se dostal do dalšího levelu na náklad atd.......Pak by se možná stal superfírou a dostal 100 životů a brnění navíc.Pokud si bude moci vybrat jakou úroveň pojede tak to ze simulací už nemá zhola pra nic společného a právě jsem se dostali na úroveň obyčejné gamesky.
Toto je už jenom honba za vidinou něčeho co je spíš obludnost

Stimto ja rozhodne nesouhlasim. Ja (byvalej želznicar) jezdim podle predpisů. (jeste ni neco pamatuji) ale muj syn si vyzkouselpar aktivit a řekl že je to hra na nic. Vite kolik takto lidi uvazuje? Musi se brat na zřetel, že když si nekdo poridi MSTS a vyskousi si první activitu a kvuli pískačku ho to vyhodi ze hry, tak ji brzo odinstaluje. Přece to neni hra jen pro zaměstnance ČSD,ČD, NEBO ŽSR. S takovou k teto hře nikeho noveho nedostanete a jenom je odradite. Ja si každou hru zahraji nejprve na střední obtížnost a teprve až tu hru opravdu ovladam tak prepnu na těžší obtížnost.

Jacek napsal:
Martens napsal:
a jak by jste chtěl ty reverzáky vidět, když jste si sám zakázal TrackMonitor.....????????? Docela by mne to zajímalo....
Hláškami přece, na tu šipku se nedá vždy spoléhat.

Ale jinak se divím, kolik nesmyslů se dá řešit za 2 dny.
Jo to jsem přehlíd ( Jiří, beru zpět) .....jinak nevím, jestli jsem se díval dobře nebo nee, ale jsou tam i události na přehrátí zvuku, takže tam by se dalo dávat povely jako z vysílačky bez odklepnutí hlášky.

Doly napsal:
Stimto ja rozhodne nesouhlasim. Ja (byvalej želznicar) jezdim podle predpisů. (jeste ni neco pamatuji) ale muj syn si vyzkouselpar aktivit a řekl že je to hra na nic. Vite kolik takto lidi uvazuje? Musi se brat na zřetel, že když si nekdo poridi MSTS a vyskousi si první activitu a kvuli pískačku ho to vyhodi ze hry, tak ji brzo odinstaluje. Přece to neni hra jen pro zaměstnance ČSD,ČD, NEBO ŽSR. S takovou k teto hře nikeho noveho nedostanete a jenom je odradite. Ja si každou hru zahraji nejprve na střední obtížnost a teprve až tu hru opravdu ovladam tak prepnu na těžší obtížnost.
Spousta z nás chce MSTS vést směrem k realitě, ať je požitek z jízdy, jako bychom byli opravdovými fíry. A nikoho tím samozřejmě neodrazujeme. Že ho to díky pískáčku vyhodí ze hry. Když si nenainstaluje MSTS Bin, tak ho to ze hry nevyhodí a může jezdit normálně.

LuděkD napsal:
Doly napsal:
Spousta z nás chce MSTS vést směrem k realitě, ať je požitek z jízdy, jako bychom byli opravdovými fíry. A nikoho tím samozřejmě neodrazujeme. Že ho to díky pískáčku vyhodí ze hry. Když si nenainstaluje MSTS Bin, tak ho to ze hry nevyhodí a může jezdit normálně.

Nesmysl, tohle s Binem nemá nic společného. Ale když si nenainstaluje Bin, tak ho to ze hry vyhodí kdykoliv a při jakékoliv větší zátěži.....
Jenom malá poznámka k Doly: Je dobré si po sobě příspěvek přečíst než ho odešleš na fórum a alespoň trochu si opravit ty hrozné překlepy.

bob57_cz napsal:
UNREAL !
Pokud zastavím na červenou u oddílového návěstidla AB a vidím před sebou v oddíle jiný vlak, tak se nehnu a nepojedu mu na prdel ! ( Porucha vysílačky mne k tomu taky neopravňuje, mám i jiné možnosti, jak se operativně spojit s řídícím provozu - dispečer/výpravčí. )

A tohle byl zrovna příklad z praxe, na 99% jsem si jistý, že tohle se stalo na rovince z Klánovic do Úval. Ale opravdu toho pána, co seděl za rajčákem nebudu nahánět po telefonu a upozorňovat ho, že porušil předpis.

Práve som vyskúšal najnovšiu verziu MSTS Bin na trati ŽSR150 zo stanice Hliník nad Hronom do stanice Šurany. Všetko bolo OK až pokiaľ som pri zastávke Bzenica nezapol ext. kameru 4 (č) a zničoho nič to spadlo, predtým tá kamera išla normálne :? Keď som sa vrátil k poslednej stabilnej verzii bolo to OK. Kde je problém ??? :?:

JANíčOK napsal:
Práve som vyskúšal najnovšiu verziu MSTS Bin na trati ŽSR150 zo stanice Hliník nad Hronom do stanice Šurany. Všetko bolo OK až pokiaľ som pri zastávke Bzenica nezapol ext. kameru 4 (č) a zničoho nič to spadlo, predtým tá kamera išla normálne :? Keď som sa vrátil k poslednej stabilnej verzii bolo to OK. Kde je problém ??? :?:
No mne to pri kamere 4 tiež niekedy padne....

nebulus napsal:
JANíčOK napsal:
Práve som vyskúšal najnovšiu verziu MSTS Bin na trati ŽSR150 zo stanice Hliník nad Hronom do stanice Šurany. Všetko bolo OK až pokiaľ som pri zastávke Bzenica nezapol ext. kameru 4 (č) a zničoho nič to spadlo, predtým tá kamera išla normálne Keď som sa vrátil k poslednej stabilnej verzii bolo to OK. Kde je problém ???
No mne to pri kamere 4 tiež niekedy padne....
Mně to tedy zase padá spíš u kamery 6.

Kameru 6 nepoužívam, tak neviem posúdiť. Odkedy som zistil občasné problémy u 4, tak nepoužívam často ani ju. Hlavne jej vadil pohľad zhora a vytuhlo to pri prejazde čela vlaku popred kameru. Stávalo sa to aj na nenáročných úsekoch šírej trate.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře