Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Bobe a umí Trainstore pracovat s více tsection.dat v různých adresářích? tzn. mít více globalů a nebo musím mít všechny globály sehrané do jednoho adresáře a tam si přejmenovávám jenom tsection.dat...
Bohužel zná jen jediný GLOBAL a tsection.dat vytáhne odkudkoliv.
Proto "volám", že by měl být pouze jeden základí GLOBAL a v něm všechny odlišnosti ve vnořené podsložce pro danou trať a měnit jen ts.d .
Jak na to, ví Michal, ale nějaký problém je tam s dynamickými kolejemi.
Kdyby se v trati vůbec nepoužívaly dynamické koleje a bylo to celé složeno ze statických, bylo by o problém méně.
Na druhou stranu zase by si msts sahal pro každý kousek koleje znovu a znovu ( neumí využít jeden objekt vícekrát z jednoho načtení do paměti ), takže by se to asi i více "kousalo".
Pořád samé kompromisy něco za něco.
Tak je to to, co jsem si myslel, ale ty adresáře TRACK_K, TRACK_B nemusí být součásti Globalu v podadresářích....pro sloučení globálů je podstatné to, aby pokud jsou použité jiné modely kolejiva a silnic, tak by se nekřížily v ostatních globalech a tím i tsection.dat ....

Martens napsal:
Tak je to to, co jsem si myslel, ale ty adresáře TRACK_K, TRACK_B nemusí být součásti Globalu v podadresářích....pro sloučení globálů je podstatné to, aby pokud jsou použité jiné modely kolejiva a silnic, tak by se nekřížily v ostatních globalech a tím i tsection.dat ....
Nemusí, ale pokud je vně, napomůže to jen nepřehlednosti. Pak si někdo zazálohuje individuální global, zapomene na externí adresář a po nové instalaci volá help. Když bude "externista" uvnitř, nemůže k tomu dojít.
Martin jej má výhodně uvnitř, Zbyněk zatím vně.

Dobrý den ja jsem jsi naistaloval path 1.5.7 od Šemory a pořád se mi ukazuje sehlalo vytvoření pohledu z kabiny a pořád aj když jsem tam ten cab dával nic nezábíra prosím o radu

151-tka napsal:
Dobrý den ja jsem jsi naistaloval path 1.5.7 od Šemory a pořád se mi ukazuje sehlalo vytvoření pohledu z kabiny a pořád aj když jsem tam ten cab dával nic nezábíra prosím o radu

Chybně položená otázka, není tady nic, o co by se nechalo opřít. Jaký patch (path znamená cestu) máš nainstalovaný atd. Klidně mi pošli co nejpodrobnější popis závady na SZ nebo na mail ( u jakého stroje se ti to stává, příslušný eng soubor, příslušný cvf soubor včetně jeho umístění. můžeš k tomu příbalit i soubor train.exe abych viděl co tam máš vlastně nainstalované), zkrátka vše co možná nejpodrobněji popsané a zdokumentované. A připrav se na to, že se tě třeba budu vyptávat dál... V 90% případů bývá chyba mezi židlí a klávesnicí, ale nechá se vyřešit. A pokud se nám problém povede vyřešit, tak zde uvedeme pouze popis toho jak se to povedlo.

Toto samozřejmě platí i pro všechny uživatele, kteří mají nějaký problém. Ono totiž i při jeho zdokumentovávání je dotyčný uživatel donucen přemýšlet jak ten problém popsat a někdy si přitom uvědomí kde je chyba, a odstraní ji sám.

Já bych měl taky jeden návrh coby tvůrce aktivit. Dalo by se pomocí MSTS Bin nějak nastavit v Activity Editoru, aby došlo při srážce souprav k vykolejení už v něm (nebo aspoň aby vyskočila kritická hláška tak jako když nejde umístit traffic do provozu, protože se prolíná s jiným), aby se pak neztrácel čas několikerým testováním přímo ve hře??? Děkuji za odpověď.

Tak tohle je dost velká blbost. Sladit pohyb vozidel v AE se skutečným pohybem v MSTS je pro většinu lidí nad jejich síly. Určité procento tvůrců aktivit by to zvládlo až teď s pomocí funkčních vyčkávacích bodů čili až pro verzi MSTSbin 1.6.
Ono stačí když si uvědomíš jaké problémy představuje jen tvorba jízdního řádu. Natož aby se vozidla v AE pohybovala stejně jako v MSTS. Zejména když v MSTS řídí hráč své vozidlo zcela jinak než v AE za hráče totéž ovládá počítač.

Myslel jsem ale jen traffic vozidla, která jedou za sebou. Ta jsou ovládána počítačem tak jak tak. Takže v jejich případě mi to připadá stejné jak v AE, tak při samotné simulaci. Je mi jasné, že v případě snahy simulovat v AE vykolejení mnou řízené soupravy s trafficem je nesmysl na en-tou... Ale nějak mám pocit, že s traffic soupravami jedoucími za sebou to jít může... AE mi kolikrát ukázal, jak jedna souprava projela druhou (ignorovala červenou) a při jízdě ve hře samozřejmě neprojela, ale narazila.

Vlado

A proč nasazuješ více souprav trafiků v jednom úseku? Nasazuj v jednom úseku jen jednu soupravu. Pak se ti nestane aby se ti srazily neboť jsou od sebe oddělený návěstidlama.

Ppoollll napsal:
Tak tohle je dost velká blbost. Sladit pohyb vozidel v AE se skutečným pohybem v MSTS je pro většinu lidí nad jejich síly. Určité procento tvůrců aktivit by to zvládlo až teď s pomocí funkčních vyčkávacích bodů čili až pro verzi MSTSbin 1.6.
Ono stačí když si uvědomíš jaké problémy představuje jen tvorba jízdního řádu. Natož aby se vozidla v AE pohybovala stejně jako v MSTS. Zejména když v MSTS řídí hráč své vozidlo zcela jinak než v AE za hráče totéž ovládá počítač.
Tiež si myslím že je to trochu blbosť.Pravda je že v AE riadi PC, tudiž vlak ide s maximálnou presnosťou čo je u ľudského faktoru nemožné.Ale test aktivity v reále je dobrý aj na iné veci ako je overenie možnosti zrazenia sa vlakov.Niečo sa mi marí, že párkrát mi AE vypľul hlášku že nejde umiestniť servis a bolo to zrejme tým že sa trasy križovali a AE to vyhodnotil ako kolíziu.

Vlado napsal:
AE mi kolikrát ukázal, jak jedna souprava projela druhou (ignorovala červenou) a při jízdě ve hře samozřejmě neprojela, ale narazila.
Vlado,

AE má takýchto "kiksov" na rováši veľa, preto keď robím aktivitu, to že ide všetko na jedničku v AE je len 50% úspechu... Skúška ohňom je reál.

Mirec napsal:
....... Niečo sa mi marí, že párkrát mi AE vypľul hlášku že nejde umiestniť servis a bolo to zrejme tým že sa trasy križovali a AE to vyhodnotil ako kolíziu.

Tohle je hláška vypisovaná v okamžiku kdy by nově nasazovaná souprava zasahovala do jiné soupravy. Je to jeden z mála kolizních stavů ošetřený v AE. S křižováním tras to nemá nic společného.

"Blended a Dynamic" brzdy

Může mi někdo osvětlit problematiku použití "Blended a Dynamic" typů brzd, údajně není možné v MSTS provozovat oba typy současně. Existují v reále? A pokud ano, jak jsou spřaženy s ovladači?? A je v reále na EL motorová brzda ?
Třeba i na SZ nabo mail.

Ppoollll napsal:
Mirec napsal:
....... Niečo sa mi marí, že párkrát mi AE vypľul hlášku že nejde umiestniť servis a bolo to zrejme tým že sa trasy križovali a AE to vyhodnotil ako kolíziu.

Tohle je hláška vypisovaná v okamžiku kdy by nově nasazovaná souprava zasahovala do jiné soupravy. Je to jeden z mála kolizních stavů ošetřený v AE. S křižováním tras to nemá nic společného.
Díky za ozrejmenie ... :wink:

Chtěl bych zde nastínit další problém který přišel s MSTS BIN 1.6! Bin je skvělej, což oto, ale jde tu spíše o zvuky. Psalo se že na začátku jízdy by měla mít lokomotiva stažené sběrače aby při přechodu na druhé stanoviště hned sama nenahodila sběrač. Tak jsem v eng dal počátek s pantografem dole. Avšak zde se nachází ten problém. Jackovi zvuky (nevím jak dejvovi) začínají zapnutím kompresoru a běhu trafa či chladiče a ventilátoru což je nesmysl když je sběrač důle! S sms soubory neumím moc dobře pracovat tak to nechci nějak pokazit....

ES 499.0001 napsal:
Chtěl bych zde nastínit další problém který přišel s MSTS BIN 1.6! Bin je skvělej, což oto, ale jde tu spíše o zvuky. Psalo se že na začátku jízdy by měla mít lokomotiva stažené sběrače aby při přechodu na druhé stanoviště hned sama nenahodila sběrač. Tak jsem v eng dal počátek s pantografem dole. Avšak zde se nachází ten problém. Jackovi zvuky (nevím jak dejvovi) začínají zapnutím kompresoru a běhu trafa či chladiče a ventilátoru což je nesmysl když je sběrač důle! S sms soubory neumím moc dobře pracovat tak to nechci nějak pokazit....

Neviem či má toto niečo spoločné s MSTS Bin. Ale už som sa aj ja nad tým zamýšlal ale keďže sa do toho bohvie ako nevyznám tak do toho nerýpem. :wink:

JANíčOK napsal:
ES 499.0001 napsal:

Neviem či má toto niečo spoločné s MSTS Bin. Ale už som sa aj ja nad tým zamýšlal ale keďže sa do toho bohvie ako nevyznám tak do toho nerýpem. :wink:

Toto podle mne nemá nic společného s MSTS Bin. Zvuky se nastavují úplně jinak. A skutečně záleží na vstupních podmínkách pro jejich spuštění. Ale tohle bych raději nechal na povolanějších odbornících na zvuky (Jacek, Dejv a další...)

Miran napsal:
JANíčOK napsal:
ES 499.0001 napsal:

Toto podle mne nemá nic společného s MSTS Bin. Zvuky se nastavují úplně jinak. A skutečně záleží na vstupních podmínkách pro jejich spuštění. Ale tohle bych raději nechal na povolanějších odbornících na zvuky (Jacek, Dejv a další...)
Prozatímně to jde vyřešit tak, že po načtení kabiny přepneš pohled klávesou 1 do zadní kabiny a hned zase zpět a už to bude ve shodě.

Re: "Blended a Dynamic" brzdy

Džordž napsal:
Může mi někdo osvětlit problematiku použití "Blended a Dynamic" typů brzd, údajně není možné v MSTS provozovat oba typy současně. Existují v reále? A pokud ano, jak jsou spřaženy s ovladači?? A je v reále na EL motorová brzda ?
Třeba i na SZ nabo mail.
Pokud je el.loko vybavena "motorovou" brzdou, tak je to vždy brzda dynamická ( EDB ). Ta může být v činnosti samostatně, ve spojení s vlakovou pneumatickou, ve vylučovací vazbě EDB/P - činá jen jedna nebo druhá.
Záleží na podmínkách výrobce, jaké nastavil vazby.
U tramvají je základní elektrodynamická, na dobrzdění inverzní elektromagnetická a elektromagnetická kolejnicová.
Retardery( autobus) a hydrodynamické brzdy se vyskytují jen v motorové trakci.

brzdice u 810

Dobry den chtel bych poradit mam problem v brzdach u 810 chci aby byli sliset zvuky brzdicu a brzdeni u pridavne brzdy de to sliset jen u vlakove poradte prosim dekuji.

Re: brzdice u 810

Makrdop napsal:
Dobry den chtel bych poradit mam problem v brzdach u 810 chci aby byli sliset zvuky brzdicu a brzdeni u pridavne brzdy de to sliset jen u vlakove poradte prosim dekuji.

Nejdřív se nauč česky. A až budeš vědět že slyšet patří do vyjmenovaných slov, kde se píše po l tvrdé y, tak budeš taky vědět, že zvuky přídavné brzdy nejdou u žádného stroje. Jedná se o bug MSTS.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře