Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
martens & bob spraaaavne. pocitacom riadena suprava (vraj; podla eng manualu) pozna dennu dobu a pocasie - ide o to, nastavit, aby pri zlom pocasi/noci (proste za zhorsenej viditelnosti) svietila ako vlak hraca na full a inak ako vlak hraca na dim (samozrejme bez kuzela). vlak hraca pouziva normalne stupne off-dim-bright

jeffer napsal:
martens & bob spraaaavne. pocitacom riadena suprava (vraj; podla eng manualu) pozna dennu dobu a pocasie - ide o to, nastavit, aby pri zlom pocasi/noci (proste za zhorsenej viditelnosti) svietila ako vlak hraca na full a inak ako vlak hraca na dim (samozrejme bez kuzela). vlak hraca pouziva normalne stupne off-dim-bright
Už jsem to psal v knize u Džordže.
AI prostě rozsvítí tlumené a to za všech okolností. Právě poto, že nemá vlastní kužel, tak to bude vypadat dost blbě, když pojede s plným reflektorem a před ním tma. Rozlišení podle počasí prostě beru jako zbytečnost.

bob57_cz napsal:
Už jsem to psal v knize u Džordže.
A hlasoval jsi pro to taky? Četl jsem tvůj příspěvek, pak se kouknul na hlasování a tato varianta tam měla 0 (nějaký den zpět). Zatím s přehledem vede varianta s plnými světly v noci.

bob57_cz napsal:
AI prostě rozsvítí tlumené a to za všech okolností. Právě poto, že nemá vlastní kužel, tak to bude vypadat dost blbě, když pojede s plným reflektorem a před ním tma. Rozlišení podle počasí prostě beru jako zbytečnost.
Mě tohle připadá taky nejlogičtější. Přeci se nebudou strojvedoucí v noci na protijedoucích soupravách oslňovat plným reflektorem!

Michal napsal:
A hlasoval jsi pro to taky? Četl jsem tvůj příspěvek, pak se kouknul na hlasování a tato varianta tam měla 0 (nějaký den zpět). Zatím s přehledem vede varianta s plnými světly v noci.
Jo , hlasoval. Původně tam byla ta otázka formulovaná jinak a později se změnila. Hlasoval jsem v obou variantách a hlas se započítal! Hlasoval jsem pro variantu "ponechat stávající".

jeffer napsal:
dzordz zrejme si nepochytil celu moznost.....
Pochopil jsem, ale tento zápis už nebude zpětně kompatibilní a je na problémy zaděláno. Pokud použiji světla již nadefinovaná, jenom prostě spustím dim světla ve dne a v noci přidám reflektor, bude to nejblíže reálu, nikomu to snad nebude vadit, a nebudu muset kontrolovat, jestli všechny loko mají správně definovány světla pro AI. Naše komunitra díky společné práci na trainsetu to má pravděpodobně v pořádku , ale chci vyjít vstříc i ostatním tvůrcům.

dzordz oki, to znie pomerne dobre. na druhu stranu, na kolko je spatne kompatibilny stav headlight (4)? :-P

osobne by som sa prihlasil ze "bright" aj v pripade zleho pocasia (ak je tato fcia spravne implementovana). inak som teda hlasoval za bright v noci. (mam v tom bordel ked sa o bin-e diskutuje tu, aj u teba na stranke - nemozem sledovat uplne vsetko)

jeffer napsal:
mam v tom bordel ked sa o bin-e diskutuje tu, aj u teba na stranke - nemozem sledovat uplne vsetko
No na slezině snad bude víc času všechno prodiskutovat, jen mám obavy abych pak všechno zvládl rozdejchat...

Džordž napsal:
jeffer napsal:
mam v tom bordel ked sa o bin-e diskutuje tu, aj u teba na stranke - nemozem sledovat uplne vsetko
No na slezině snad bude víc času všechno prodiskutovat, jen mám obavy abych pak všechno zvládl rozdejchat...

No, pokud tě tam každý obejme a přitiskne tě na svou hruď za to, cos pro MSTS udělal, tak s tím rozdejcháváním budeš mít opravdu vážné potíže.... A možná ti upadne i pravá ruka...:lol: :lol: :lol: :lol:

Stále řešíte jak má které světýlko svítit, ale mám skromný dotaz.
Už je v BIN vyřešeno, aby světla na lokomotivách vůbec svítila ve velkých stanicích, kde je hodně návěstidel?
Abych projel Libní do Holešovic a svítila všechna návěstidla a dokonce i světla na všech lokomotivách.
Tohle jsou myslím prioritnější věci. Až teprve potom bych řešil, jak to má svítit. Také by mě zajímalo, zda by šla zvýšit rychlost čtení MSTS tak, aby návěstidlo, které má víc než 6 linků mi rozsvítilo návěst volno a nemusel jsem jezdit na výstrahu (než to MSTS ráčí přepočítat) To samé, když na předvěsti mi mrká očekávejte 40, ale na vjezdu svítí 60 a něco. Je to jako by výpravčí chrápal a pozdě stavěl.

Mám problém,stáhl jsem si aktualizaci trainsetu bp a msts bin 1.6 a u lokomotiv 362/162 když zrychlím nad 125 km/h tak se mi aktivuje záchraná brzda.

Ondra.H napsal:
Mám problém,stáhl jsem si aktualizaci trainsetu bp a msts bin 1.6 a u lokomotiv 362/162 když zrychlím nad 125 km/h tak se mi aktivuje záchraná brzda.

No jo, a ja tipujem, ze v tom useku, kde zrychlis na tu 125km/h je maximalna povolena rychlost 120km/h, alebo nie? :wink:

Ivan.ps napsal:
Ondra.H napsal:

No jo, a ja tipujem, ze v tom useku, kde zrychlis na tu 125km/h je maximalna povolena rychlost 120km/h, alebo nie? :wink:
Jel jsem aktivitu R243 Fatra byla tam povolená 160 a aktivovala se záchraná brzda,to samé když jsem jel aktivitu R203 Chopin při povolené rychlosti 200 se mi aktivovala ta záchraná brzda.

Zdravím,
tak jsem si dnes ještě pod verzí BINu 1.57 poupravoval /zaktualizoval/ Trainset BP,podle něj pak opravil chyby v mých consistech a s chutí se pustil do instalace BINu 1.61.Vzhledem k tomu,že občas tvořím nějakou tu aktivitu,nejvíce mne zajímalo "chování" editoru aktivit a hlavně ověření si tvrzení,že BIN 1.61 dělá problémy v souvislosti se Servisem 2.
Spustil jsem si tedy editor aktivit a načetl rozpracovanou aktivitu v úseku Brno hl.n. - Česká Třebová.Vše probíhalo bez problémů až do chvíle,kdy jsem zjistil,že veškeré nadefinované trafficy se Servisem 1 svou trasu velmi rychle projedou a zmizí.Ovšem pozor,Servisy 2 se v editoru chovaly přesně tak,jak měly !!! Nakonec jsem si spustil MSTS a vydal se na cestu do Blanska.Servis 2 blokující odjezdové návěstidlo v Brně byl v pořádku,to stejné i Servis 2 v Adamově.Ovšem trafficy se Servisem 1 se neobjevily nikde,kde měly.Potvrdilo se tedy to,co bylo zřejmé v editoru aktivit.I když má traffic se Servisem 1 nadefinovánu delší trasu a výkon na 1%,svůj úsek traffic projede velmi rychle a vlastně zbytečně tak zatěžuje MSTS.Vzhledem k tomu,že byla ukončena podpora verze 1.57 /u této verze bylo se Servisy vše v pořádku/,začínám zvažovat,zda má smysl tvořit další aktivity.Tedy alespoň do doby,než se tento problém vyřeší.Rozhodně ale Džordžovi děkuji za jinak vynikající práci a věřím,že se mu podaří z MSTS dostat ono doposud "skryté" maximum.

Zdraví

David

Přestan používat servisy pro blokování návěstidel a používej v trafiku vyčkávací body, pracuje se snimi lépe a nezatěžují pamět. :roll:

lapo napsal:
Přestan používat servisy pro blokování návěstidel a používej v trafiku vyčkávací body, pracuje se snimi lépe a nezatěžují pamět. :roll:

Díky za tip.Úplně mi tato plně funkční možnost v BINu 1.61 unikla. :eek:

David

Naposled editoval moderátor:
Tak co, jak se Vám jezdí v BIN 1.6?
Já jsem narazil na problém. Jelikož jsem oškubal trať od všech nadbytečných a slepých souborů a na druhou stranu doplnil chybějící do všech ročních období , udělal jsem test funkčnosti. Opět pendolinem zima -noc - sněžení. Dle Michalova TR by to mělo být všude OK, ale raději to ještě testuji v praxi.
Jízda OK, do Pardubic až 230km/h. Pak jsem přešel na druhou stranu a vzal to přes Hradec. A zde je chyba. Víc než 110km/h jsem z Pendolina nedostal a navíc mi nešlo otevřít boční okénko. Tak jsem se v Plačicích otočil a do Hradce přijel stanovištěm1. Ale moc to nepomohlo, Do Týniště max 120. Tak jsem zastavil, hru uložil, načetl, ale žádná změna. Tak jsem to nechal běžet na té 120tce. Ale někde za Svitavami souprava chytla druhý dech a začala se rozjíždět, ale jen na 160 a tak jsem dojel až do Bratislavy. Když jsem sjel z výkonu, tak jako by souprava někde brzdila. Do Bratislavy jsem projel tunelem jen díky klesání 10 promile, ale i tak mi to zastavovalo.
Ale na monitoru jsem měl všude odbrzděno.
Pendolino ladil Roman, o nějakém problému mluvil, ale už si nevzpomínám v jaké souvislosti.

Teď je otázka, jestli to dělá jen Pendolino a jak by to šlo naladit.
Karlecovu aktivitu SC to neohrozí, on jede zpět jen na ONJ a tam víc než 120 jet nepotřebuje.

Ted jsem akorat dojel aktivitu R612 Palach a po spjeni loko se soupravou se to vubec nechtelo rozjet. Nejdriv jsem myslel, ze jsem nechal lokobrzdu, tak jsem to jel znova a dal jsem si pozor a opet to same. Nakonec jsem rozpojil cely vlak a nakonec spojil a teprve pak se dalo jet. Nevim urcite, zda je to problem zrovna BINu, ale nikdy pred tim se mi to jeste nestalo. A mozna by to mohlo i spolu souviset.

Krwel napsal:
Ted jsem akorat dojel aktivitu R612 Palach a po spjeni loko se soupravou se to vubec nechtelo rozjet. Nejdriv jsem myslel, ze jsem nechal lokobrzdu, tak jsem to jel znova a dal jsem si pozor a opet to same. Nakonec jsem rozpojil cely vlak a nakonec spojil a teprve pak se dalo jet. Nevim urcite, zda je to problem zrovna BINu, ale nikdy pred tim se mi to jeste nestalo. A mozna by to mohlo i spolu souviset.
Musíš zadat víc informací.
Jaké jsi použil vozy. Byly vyladěné? nebo původní. Vyladěné vozy by neměly dělat tento problém. V ostatních případech je tohle normální jev a s nevyladěnými vozy se jednoduše řečeno šibovat nedá.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře