Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kebarko napsal:
fíííííra: Súbory, ktoré sú súčasťou inštalácie Bin 1.6.1 (adresár Global) musia byť nainštalované do každého odlišného Globálu pre danú trať.

Diks ja myslel ze do Globalu nic nejde

fíííííra: Nainštaluj si Bin niekde mimo MSTS a uvidíš, ktoré všetky súbory sa menia.

To som chcel skúsiť, ale musíš ho nainštalovať jedine tam kam patrí, inak sa správa ako pri zlej verzí train.exe a inštaláciu ukončí. Tým pádom neviem, čo sa mi kam nainštalovalo.

Ppoollll napsal:
Miran - Tak to je známý, nesmíš ten otočák daleko přejet, jinak MSTS ztratí info o povolené rychlosti, protože jsi v podstatě mimo trasu, a je to. - co si napsal nesouvisí s rychlostí. To souvisí s tím že vyjedeš z předem dané trasy a MSTS pak neví kam ti má stavět vyhybky.

Pavle, asi jsem se blbě vyjádřil, ale přesně toto jsem měl na mysli, když jsem ten příspěvek psal. Ta zmínka o povolené rychlosti na trati měla znamenat, že v okamžiku přeskládání consistu v paměti MSTS vůbec neví, že je na nějké paths, protože je daleko za otočným bodem a tam MSTS vlakovou cestu nestaví a neví, že ve směru kam se pojede, nějaká path vůbec existuje.

Dobré odpoledne!

Měl bych jeden skromný dotaz: Musí se nějak upravovat starší aktivity, aby šlapaly pod MSTS BIN 1.6.1 ? Já jsem se v aktivitě EC279 Jaroslav Hašek nemohl rozjet z Třebové. Mašina měla 100% výkon a přesto po rozjezdu začala brzdit až se zastavila úplně a nešlo nic dělat.

Spíš se jedná o trainset a doladění vozů.
Stáhni vsi trainset od Šemory a v Conbulderu si vyměn vozy

lapo napsal:
Spíš se jedná o trainset a doladění vozů.
Stáhni vsi trainset od Šemory a v Conbulderu si vyměn vozy

Tak Trainset mám komplet od Zbyňka, takže tam problém nebude.

To Slexx

I začátečník je užitečný.¨
V MSTS jsem odstranil další KUJU bug, který způsovoval vazbu píšťaly a brzdy při el. a diesel současně v konzistu.

Pri testovaní zimných textúr som si všimol že niekedy sa mi nenačítajú zimné textúry objektov. Pri prvom spustení "volnej jazdy" v zime sa načítajú zimné textúry na objektoch správne a pri opakovanom spustený "volnej jazdy" už nie. Terén má snehovú textúru ale na objektoch sa zobrazí letná textúra. Tento jav nastáva pri objektoch s hodnotu ESD=1 aj 257. Problém sa prejaví nazávisle od nastavenia sneženia. Na odstránenie tohto problému pomôže iba reštart MSTS. Používam Bin 1.57, ale netuším či to nejako súvisí. Stretol sa s takýmto problémom aj niekto iný?

Miran napsal:
... Ta zmínka o povolené rychlosti na trati měla znamenat, že v okamžiku přeskládání consistu v paměti MSTS vůbec neví, že je na nějké paths, protože je daleko za otočným bodem a tam MSTS vlakovou cestu nestaví a neví, že ve směru kam se pojede, nějaká path vůbec existuje....

Znovu opakuju - tohle není o path a tom že stojíš mimo (což bys měl stát vždy až za RB) ale je tam bug při změně kabiny na vyhybkách. Pokud se otočí kabina přes ten vyhybkový bod tak se ztratí údaj o povolené rychlosti. A je to problém MSTSbin neboť v originál MSTS změna kabiny nebyla a tudíž jsi vždy zůstával na tomtéž místě - neposunul jsi se za ten krytický bod vyhybky.

Ppoollll napsal:
Miran napsal:
... Ta zmínka o povolené rychlosti na trati měla znamenat, že v okamžiku přeskládání consistu v paměti MSTS vůbec neví, že je na nějké paths, protože je daleko za otočným bodem a tam MSTS vlakovou cestu nestaví a neví, že ve směru kam se pojede, nějaká path vůbec existuje....

Znovu opakuju - tohle není o path a tom že stojíš mimo (což bys měl stát vždy až za RB) ale je tam bug při změně kabiny na vyhybkách. Pokud se otočí kabina přes ten vyhybkový bod tak se ztratí údaj o povolené rychlosti. A je to problém MSTSbin neboť v originál MSTS změna kabiny nebyla a tudíž jsi vždy zůstával na tomtéž místě - neposunul jsi se za ten krytický bod vyhybky.

Pavle, znova i já opakuju, že se jinými slovy bavíme o tom samém...... :roll: :roll: :roll: :roll:

Zbyněk Šemora napsal:
Kritika se píše měkké i po r :lol: :cry:

Trhni si. Takhle jsem to napsal schválně a čekal kdo se chytí. Jsi jeden z těch co jsem čekal. :D

Mirane, nemám dojem že oba píšeme o tomtéž. Je v tom podle mne rozdíl. Nech to ale na slezinu. Probereme to i s Džordžem.

Ppoollll napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kritika se píše měkké i po r :lol: :cry:

Trhni si. Takhle jsem to napsal schválně a čekal kdo se chytí. Jsi jeden z těch co jsem čekal. :D
Ale proč to takto stále schválně píšeš už 3 roky, co tě znám? (jen si vyjeď všechny své přízpěvky). Hold jsem to už nevydržel a nenápadně ti to naznačil. :lol:

Kdybychom tu řešili jiné problémy než i-y, to by bylo zajisté věcné. Otázka pro pana Džordže:
Mohl by jít odstranit problém, kdy traffic v prudkých obloucích výrazně zpomaluje a vůbec rychlost neodpovídá max. povolené? Je divné potkat EC jak se šourá snad 30km/h obloukem....

ES 499.0001 napsal:
Kdybychom tu řešili jiné problémy než i-y, to by bylo zajisté věcné. Otázka pro pana Džordže:
Mohl by jít odstranit problém, kdy traffic v prudkých obloucích výrazně zpomaluje a vůbec rychlost neodpovídá max. povolené? Je divné potkat EC jak se šourá snad 30km/h obloukem....
Jestlipak ten trf není sestaven z nevyladěných vozů a má veliký jízdní odpor v oblouku ?

ES 499.0001 napsal:
Rychlost AI vlaků má 2 aspekty.
1. Rychlost je řízena v rámci povoleného zrychlení (zpomalení) uvedeného v konzistu
Kód:
MaxVelocity ( 80kmh 0.3 )
kdo neví, je to to druhé číslo. Pokud je příliš malé vlaky nestíhají brzdit při změně návěsti nebo rychlostníku. Opak (příliš velké zrychlení), taky není v pořádku, vlak neustále přidává a zase brzdí. Je třeba najít kompromis aby jízda byla plynulá.
2. MSTS opravdu vlaky před oblouky zpomaluje (brzdí) a to v závislosti na velikosti oblouku (a to někdy opravdu citelně). Nevím proč to takto tvůrci nastavili, předpokládám, že když je před obloukem traťovka, měl by umět vlak touto rychlostí projet a ne snížit maximální rychlost soupravy, už tak třeba výrazně pod limitem třeba na polovinu. Snad by s tím šlo něco udělat.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře