Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Díval jsem se na ten konsist, je tam max. velocity ale je to v úplně jiném formátu než jste napsal vy. Např 350 + EC 171 = ( 44.44444 0.30457 ), žadné km/h..

ES 499.0001 napsal:
Díval jsem se na ten konsist, je tam max. velocity ale je to v úplně jiném formátu než jste napsal vy. Např 350 + EC 171 = ( 44.44444 0.30457 ), žadné km/h..

Kdybys dával pozor a něco víc o MSTS věděl, tak budeš vědět i to, že tento údaj je v m/s nikoliv v km/h (1 m/s = 3,6 km/h)

Miran napsal:
ES 499.0001 napsal:

Kdybys dával pozor a něco víc o MSTS věděl, tak budeš vědět i to, že tento údaj je v m/s nikoliv v km/h (1 m/s = 3,6 km/h)

Ano, pokud jednotky nejsou uvedeny jsou brány implicitní

Džordži, jsi ještě na drátě? Právě tvořím v editoru a narazil jsem na problém. (v Bin1.6). Pokud chci zadat výšku terénu, tak mi nastavený údaj nejde potvrdit , pomůže jen storno. Stalo se mi to jak u PC v práci, tak doma. Při standartním msts tento jev nastal jen někdy a po restartu editoru už OK. Teď jsem to zkusil restartnout, chvíli to fungovalo (asi 3 minuty) a opět to nejde.

Další věc. Ocenil jsem v editoru okno "Umístění", kde jsou zaznamenány použité objekty. Místo 4 se jich tam zapíše nekonečně mnoho. Jenomže, když jich tam mám už víc než vidím v jednom okně a musím rolovat, je menu nepřehledné. Dají se odtud položky nějak odebírat? Možná by stačilo jen seřadit je podle abecedy.

Ještě mne zajímá do třetice. Máš v instalaci BIN české prostředí. Co se stane, když nainstaluji nejprve do MSTS Bin1.6 a potom Češtinu do MSTS od Ppoolllla. Nepřepíše se něco jinak?
(je to případ mého DVD, čeština je jako volitelná instalace)

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě mne zajímá do třetice. Máš v instalaci BIN české prostředí. Co se stane, když nainstaluji nejprve do MSTS Bin1.6 a potom Češtinu do MSTS od Ppoolllla. Nepřepíše se něco jinak?
(je to případ mého DVD, čeština je jako volitelná instalace)
Přepíše. Nebudeš mít přístupná některá novější okna s volbami. Ppoollllova čeština je čistý překlad originálu s opravou nějakých chybiček, Džordž běhové knihovny.dll rozšířil o další položky.

Tak to může být průšvih. To budeme muset nějak vyřešit na slezině. Zatím, abych opět předělal instalačku a jako první bod instalace dal češtinu do MSTS. Nebo to napsal alespoň do readme.

Ovládání dveří s BIN 1.6

Ahoj, poradíte prosím, jak ovládat dveře? Díky :eek:

Naposled editoval moderátor:
Re: Ovládání dveří s BIN 1.6

Mopii napsal:
( Stačí jeden dotaz, nemusí se na to zakládat nové vlákno.)
Překvapivě právě stejně, jak je napsáno přímo v manuálu ! ( Nebo snad tomu manuálu nevěříš ? ! )
Manual_cz.doc :
Nezávislé otevírání dveří
Na každém voze nyní můžete definovat 6 dveří. Dveře se mohou skládat z libovolného množství animovaných nodů, které musí být seskupeny a pojmenovány: DOOR_A, DOOR_B, DOOR_C pro dveře na pravé straně vozu a DOOR_D, DOOR_E, DOOR_F pro dveře na levé straně vozu. Distribuce obsahuje jednoduchý model vozu se 3 různými dveřmi na obou stranách vozu.
Animace se nastavuje v souboru common.iom (txt) funkcemi:
io_map ( PAD_7 "ToggleDoor_R" ALL_UP CTRL_DOWN )
io_map ( PAD_9 "ToggleDoor_L" ALL_UP CTRL_DOWN )
Funkční klávesy můžete jednoduše předefinovat.

Pokud to není srozumitelné tak je to Ctrl+num7/9
.

Mopii napsal:

Pozor! Túto animáciu dverí musí mať nadefinovanú model. Až potom, keď to model umožňuje je možné využívať klávesy spomínané v manuále.
Len toľko na upresnenie.

chlapi inštaloval som si najnovšiu verziu MSTS BIN a od vtedy mi MSTS nenormalne mrzne pri absolutne bežných činnostiach ma to pošle k Billovi doteraz som MSTS BIN nepoužíval neviete čím to môže byť.

Akú máš verziu binu? Čo sú bežné činnosti? Aké si mal pri tom vozidlá? Upravoval si vozidlá pre použitie s binom (funguje to ale aj bez toho)?
Na akej trati to jazdíš? Skúšal si jazdiť aj na default tratiach?

mám MSTS BIN 1.6 102213 jazdil som na trati ND - CZ išiel som s rakaňou 183 038 a seklo to napr pri približovaní kamery, potom napr. pri prechode na druhú stranu mašiny alebo už keď som bol na druhej strane tak pri otočení kamery doľava a s vozidlami som nič nerobil. čo s nimi trebalo urobiť?

bob57_cz napsal:
Mopii napsal:
( Stačí jeden dotaz, nemusí se na to zakládat nové vlákno.)
Překvapivě právě stejně, jak je napsáno přímo v manuálu ! ( Nebo snad tomu manuálu nevěříš ? ! )
Manual_cz.doc :
Nezávislé otevírání dveří
Na každém voze nyní můžete definovat 6 dveří. Dveře se mohou skládat z libovolného množství animovaných nodů, které musí být seskupeny a pojmenovány: DOOR_A, DOOR_B, DOOR_C pro dveře na pravé straně vozu a DOOR_D, DOOR_E, DOOR_F pro dveře na levé straně vozu. Distribuce obsahuje jednoduchý model vozu se 3 různými dveřmi na obou stranách vozu.
Animace se nastavuje v souboru common.iom (txt) funkcemi:
io_map ( PAD_7 "ToggleDoor_R" ALL_UP CTRL_DOWN )
io_map ( PAD_9 "ToggleDoor_L" ALL_UP CTRL_DOWN )
Funkční klávesy můžete jednoduše předefinovat.

Pokud to není srozumitelné tak je to Ctrl+num7/9
.

Děkuji za odpověď. Vlákno jsem vytvořil omylem a ihned smazal a napsal to sem. Takže jej mohli viděl jen ti, kteří mají zapnuto RSS.
Já to v manuálu nenašel a ani teď to tam nevidím. Jinak bych to sem nenapsal. Nejsem ten, který se ptá na každou blbost.

Mopii napsal:
Děkuji za odpověď. Vlákno jsem vytvořil omylem a ihned smazal a napsal to sem. Takže jej mohli viděl jen ti, kteří mají zapnuto RSS.
Já to v manuálu nenašel a ani teď to tam nevidím. Jinak bych to sem nenapsal. Nejsem ten, který se ptá na každou blbost.

Ještě, že jsi si to uvědomil a smazal včas ;-) Jinak v tom manuálu to bylo tuším úplně na konci manuálu na stránce 14....

Takže je to jasné. MSTS BIN 1.6 má problém v zadání nadmořské výšky terénu v editoru. Po odinstalování Bin 1.6 označení plochy a zadat výšku už funguje normálně. Zkoušel jsem takto chvíli pracovat a málem jsem si zničil celovíkendovou práci. Opravoval jsem výšku silnice a MSTS mi vyhodil chybu ukládání a chyběl kus koleje z databáze, kolej tam byla, ale na hranicích jedné koleje byly databázové modré čáry. Po stornování a znovunačtení jsem měl smazán objekt silnice z world. BK soubory vše naštěstí opravily. (nevím, jestli tohle může mít souvislost s odinstalováním BIN, ale takový problém jsem nikdy před tím neměl) . Po nainstalování MSTS Bin 1.6 už vše fungovalo korektně, ale zase nemohu nastavovat výšku terénu a musím manuálně pouze šipkama, což je velmi nepřesné a vznikají schody.

Ještě bych se přimluvil, aby počet použitých objektů v okně "umístění" byl jen tolik, co se vejde na jednu obrazovku.
Pokud v editoru pracuješ celé odpoledne, tak v tomto okně už máš přeplněno a pod rolovátkem musíš vše pracně hledat a tím rozšíření tohoto okna už ztrácí smysl.
Když tak to probereme ve vlaku. (pochybuji, že na slezině budu mít šanci prohodit s Tebou pár slov. ) (vlastně ani ten vlak není jistý, protože velká část aktivních do MSTS pojede Strelou také) Tak mohu jen doufat, Džordži, že si příspěvek zde přečteš.

Já se potýkal s Act. Editorem a zkoušel jsem, přelejzat ze 1. stanoviště na druhé viz jak to popisoval Kank na str. 17 a ještě Miran tam cosi prohodil ohledně otočných bodů. S přeskakování ze stanoviště sem tam aby na TM byla ta správná rychlost funguje, ale je to levou za pravym co se týká otočáků tak jsem s ním mohl šoupat sem tam a výsledek byl stále stejný, možná je ten úsek pro reverz krátký (Bubeneč 1 kolej u budovy), nebo něco dělám blbě.

Konečně obnovená síť, takže Zbyňku čtu co píšeš. Bohužel Tě asi malinko zklamu, protože, pokud se něco nezmění mám naplánovanou jízdu do Prahy autem s T.
Ale editaci terénu jsem zkoušel, bez nějakého problému. Samozřejmě na všecky problémy se budu snažit podívat přímo na slezině.

Džordž napsal:
Konečně obnovená síť, takže Zbyňku čtu co píšeš. Bohužel Tě asi malinko zklamu, protože, pokud se něco nezmění mám naplánovanou jízdu do Prahy autem s T.
Ale editaci terénu jsem zkoušel, bez nějakého problému. Samozřejmě na všecky problémy se budu snažit podívat přímo na slezině.
Takhle zradit dráhy. Škoda. Myslíš, že po riskantní dálnici hrůzy do večera do Prahy dorazíš? Naštěstí je slezina i v neděli.
Editaci musíš trochu provokovat. Pokud jen otevřeš editor, tak vše funguje, někdy, ale pokud položíš pár kolejí nebo jen statických objektů. The End. Ale vyskytl se mi další problém. Už jsem na to upozorňoval, když jsem zakládal vlákno "Počítačová poradna všeobecně" , kde se mi dostalo mnoha slovních pohlavků, že jsem si dovolil takové vlákno založit a tím se problém odsunul do ztracena.
MSTS BIN tento problém zvýraznil.
Pokud pracuji v editoru MSTS a chci kliknout na nějakou ikonu na ploše monitoru, označí se mi větší počet nebo kliknutí nefunguje a pomůže jen pravé tlačítko/otevřít někdy ani to ne. Kliknutí myší do textu označí celé odstavce najednou. Po ukončení MSTS se nic nezmění a je nutné PC restartovat. Dnes jsem na tímto problémem dost šílel a přemýšlím MSTS BIN odinstalovat. Takhle nic nepostavím. Jenomže bez výměny Trainsetu editor nespustím.

Zkrátka SOS. Kvůli těmto problémům přešlapuji na místě a aktualizace do sleziny nebude. Mám pády jiného charakteru s nenávratnými škodami (naštěstí šly nahrát záložní soubory z World). Bojím se, abych se nedostal do slepé uličky, ze které není návratu.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud pracuji v editoru MSTS a chci kliknout na nějakou ikonu na ploše monitoru, označí se mi větší počet nebo kliknutí nefunguje a pomůže jen pravé tlačítko/otevřít někdy ani to ne. Kliknutí myší do textu označí celé odstavce najednou. Po ukončení MSTS se nic nezmění a je nutné PC restartovat. Dnes jsem na tímto problémem dost šílel a přemýšlím MSTS BIN odinstalovat. Takhle nic nepostavím. Jenomže bez výměny Trainsetu editor nespustím.
Zbyňku:
Ten problém s označováním jsem chvíli měl taky a odstanil přeinstalací ovladačů. Kupodivu byla na vině síťová karta, ač zdánlivě s tím nemá co dělat.

Zdeněk Itterheim napsal:
Já se potýkal s Act. Editorem a zkoušel jsem, přelejzat ze 1. stanoviště na druhé viz jak to popisoval Kank na str. 17 a ještě Miran tam cosi prohodil ohledně otočných bodů. S přeskakování ze stanoviště sem tam aby na TM byla ta správná rychlost funguje, ale je to levou za pravym co se týká otočáků tak jsem s ním mohl šoupat sem tam a výsledek byl stále stejný, možná je ten úsek pro reverz krátký (Bubeneč 1 kolej u budovy), nebo něco dělám blbě.
Stejný problém mám na Hrabovce, ať šoupu s otočným bodem, jak chci, pořád tam svítí nula, pomůže jenom přeskok na stanoviště

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře