Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jacek napsal:
Stačilo by začínat aktivitu při nulové rychlosti a je po problému. Mě osobně se takový začátek nelíbí, zvlášť pokud následuje omezená rychlost a já už jedu víc. Navíc většinou pokud chci přibrzdit, musím pohnout brzdičem opačně a pak teprve brzdit, jinak padne do rychlobrzdy.
Šichtu taky člověk nezačíná skokem na jedoucí vlak.
Dělalo mi to podobné věci při aktivitě R 203 Chopin ale v eng souboru lokomotivy se dá automatické zapínání rychlobrzdy vypnout.

Džordž na to už dávno upozorňoval, že s aktivací bin a možností přecházet mezi kabinami je bezpodmínečně nutno dodržet zásadu pro aktivity - začínat s 0 rychlostí !
Jakmile se přepnete do druhé cab, dostanete loko do stavu začátku aktivity.
Jak správně podotknuto - fíra taky nenaskakuje na mašinu za jízdy.

Ok, díky

Ještě k té automatice - musíme si uvědomit že na automatiku jezdí 99% fírů,tak proč se my v MSTS máme řadit k tomu 1%.
Ad > Samozřejmě kdo by chtěl tak by moh jet na ruku - automat a manuál by se přepínal nějakým baťákem.

Uvedu konkrétní příklad - aktivita Vn 47371 od Kanka:
Valim si to 100 km/h ku Klánovicím a přes odb. Blatov je PJ 30 km/h - jelikož ji očekávám citlivě brzdim a jakmile přejedu mašinou "K" tak už mačkám tlačítko pomalá jízda a na klávesnici navoluju 100. Bomba

Tak to by se ještě muselo nějak naprogramovat počítadlo náprav.No nevím jestli by to šlo.

Vasek napsal:
Ok, díky

Ještě k té automatice - musíme si uvědomit že na automatiku jezdí 99% fírů,tak proč se my v MSTS máme řadit k tomu 1%.
Ad > Samozřejmě kdo by chtěl tak by moh jet na ruku - automat a manuál by se přepínal nějakým baťákem.
Pusť si video z mého DVD, kde jedeš se 471 z Prahy do Pardubic. Ani jeden rozjezd nebyl na automatiku, protože mašina šla hned do skluzu. MSTS zase takové možnosti nemá aby vše odlišilo. Takže spíše bych se přikláněl k variantě do 471 skluzy dosadit a písek jestli nemá, tak z MSTS vyhodit.
Ale jinak buďme rádí, že máme nějaké MSTS už ve stavu v jakém je. Vždy se najde něco, co je v reálu trochu jinak. Jelikož je to simulátor, preferoval bych jízdu v manuálním režimu, protože jezdit na automatiku může i lidově řečeno každý blbec.

Zbyněk Šemora napsal:
Vasek napsal:
Ok, díky

Pusť si video z mého DVD, kde jedeš se 471 z Prahy do Pardubic. Ani jeden rozjezd nebyl na automatiku, protože mašina šla hned do skluzu. MSTS zase takové možnosti nemá aby vše odlišilo. Takže spíše bych se přikláněl k variantě do 471 skluzy dosadit a písek jestli nemá, tak z MSTS vyhodit.
Ale jinak buďme rádí, že máme nějaké MSTS už ve stavu v jakém je. Vždy se najde něco, co je v reálu trochu jinak. Jelikož je to simulátor, preferoval bych jízdu v manuálním režimu, protože jezdit na automatiku může i lidově řečeno každý blbec.
To znamená, že když většina strojvedoucích jezdí na automat, že jsou blbci? No nevím jak by se tvářili, kdyby jim to někdo řekl. :lol:

Simulátor není jen hračička. Má sloužit k tomu, aby rozvíjel dovednosti.
Vašíku, jednou jsi zkusil Peršinga do Kralup a už bys chtěl všechny jeho funkce.
Napřed se musí fíra naučit dobře ovládat vozidlo na ruku a teprve později se mu může ulehčit.
Teď tady voláš po zavedení ARR a příště už budeš chtít k tomu i ACB.
O čem pak ten simulátor bude ?! To si můžeš pustit do televize video z trati a budeš na tom stejně.

bob57_cz napsal:
Vašíku, jednou jsi zkusil Peršinga do Kralup a už bys chtěl všechny jeho funkce.
Napřed se musí fíra naučit dobře ovládat vozidlo na ruku a teprve později se mu může ulehčit.
O čem pak ten simulátor bude ?! To si můžeš pustit do televize video z trati a budeš na tom stejně.

Tak tak, s automatem opravdu dokáže odjet i negramota jako já .....

Vašku už jsme se o tom bavili, takže ještě jednou......bude to otrava jet aktivitu EC a za celou 1,5 hodiny do ČT klofnout jenom 1x do klávesnice ..... to si fakt raději natoč to video, jak píše Bob ....

A opravdu si myslím, že životnost této úpravy by byla nesrovnatelně kratší, než čas, který by se vynaložil na tuto úpravu.....jinak řečeno, škoda práce ....

To máš jako s autem, když se naučíš na automatice, tak pak už budeš s ručním řazením jezdit jako trotl.....

bob57_cz napsal:
To už je pasé - už jsem jel až do Ústí a i na ruku.....

Vasek napsal:
bob57_cz napsal:
To už je pasé - už jsem jel až do Ústí a i na ruku.....
A stále trváš na té automatice nebo je ježdění na ruku záživnější?

Džordži,
možná je to naivní, ale nešlo by někdy v budoucnu vyřešit problém "kritické rovnoběžky"?
Vím, že to moc nesouvisí s úpravami simulátoru, které děláš, ale kdo jiný by to mohl umět než Ty :D ?

Jan Švec napsal:
Džordži,
možná je to naivní, ale nešlo by někdy v budoucnu vyřešit problém "kritické rovnoběžky"?
Vím, že to moc nesouvisí s úpravami simulátoru, které děláš, ale kdo jiný by to mohl umět než Ty :D ?

Vzal jsi mi to z huby, a já marně přemýšlel na slezině v hovoru s Džordžem, co všechno jsem chtěl mimo jiné prodiskutovat......

Nelenil jsem a přes víkend se podíval na mizení traťovky při otáčení na otočných bodech.
Pokud je loko konzistu umístěna při startu aktivity v kratší vzdálenosti než 150m před návěstidlem, MSTS nastaví traťovku na indikovanou rychlost. Při otočení ve šturcu, kde je indikovaná červená, nebo v blízkosti návěstidla s červenou je pak indikovaná rychlost "0"!
Umístit otočák mimo dosah 150m od okolních návěstidel je problematické, takže patch jsem upravil tak, že při otočení je indikovaná max rychlost stejná jako byla před otočením. Na volné trati to nemusí úplně sedět, ale v rámcí působnosti stanice nebo DKV to sedí a je to lepší než 0, a vy nemusíte "pěšky" k nejbližší návěsti.

Džordž napsal:
Nelenil jsem a přes víkend se podíval na mizení traťovky při otáčení na otočných bodech.
Pokud je loko konzistu umístěna při startu aktivity v kratší vzdálenosti než 150m před návěstidlem, MSTS nastaví traťovku na indikovanou rychlost. Při otočení ve šturcu, kde je indikovaná červená, nebo v blízkosti návěstidla s červenou je pak indikovaná rychlost "0"!
Umístit otočák mimo dosah 150m od okolních návěstidel je problematické, takže patch jsem upravil tak, že při otočení je indikovaná max rychlost stejná jako byla před otočením. Na volné trati to nemusí úplně sedět, ale v rámcí působnosti stanice nebo DKV to sedí a je to lepší než 0, a vy nemusíte "pěšky" k nejbližší návěsti.

Džordži, nedokážu si představit, co by vše mohlo nastat, ale spíš mne napadla toto :

1) Jak se to bude chovat podle této úpravy patch třeba v úvrati - před otočením bylo na stůj, po otočení je na volno. Nebo to chápu špatně?

2) Ve všech dalších případech jsou ve stanici otočáky na posun, objetí soupravy atp., a rychlost posunujícího dílu by taky měla být nějak omezená, tuším na 30 km/h?

Džordž napsal:
Taky jsem s tím měl problémy, dá se někde stáhnout nová verze nebo nějaká záplata ?

Úplně až nechápu otázku, tekže odpovím takhle:
Pokud vjíždím do stanice na předchozí traťovku např. 80, po odpojení soupravy a otočení loko bude stále v platnosti poslední max. povolená rychlost, samozřejmě do dalšího průjezdu přes návěst. U jízdy proti červené je omezení ignorováno (apropo, proč nepoužíváme změnu červené návěsti na přivolávačku?). V obvodu stanice nebo DKV platí traťová omezení daná dopravními předpisy a je zcela na hráči, zda je bude dodržovat. Dobrá aktivita na tutu skutečnost upozorní. Oprava samozřejmě nijak neovlivňuje detekci a zobrazení následující návěsti a to jak na TM tak na LVZ.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře