Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ono je to aj tak aj tak. Napr.:
Elektrický LC má stiahnutý pantograf, nevydáva žiadne zvuky, takže nemal by svietiť.
Dieselový LC nedymí, ale hučí (ale nemal by - je to "chyba" MSTS), teda nemal by svietiť.
Parný LC nedymí, ale hučí (ale nemal by - je to "chyba" MSTS), teda nemal by svietiť.

A myslím si, že tvorcovia MSTS uvažovali, že LC sú odstavené vozidlá. Teda mimo službu. Takže by nemali svietiť...

Vlado napsal:
...blikání blinkrů podle polohy vypínače světel. Bez instalovaného Binu blinkry fungují,.....
Vlado,
Můžeš mi prosím poslat příslušný .eng tramvaje na mail, abych se podíval jak máte světla nadefinována a v čem by mohl být problém ???

Pěkný den,
dovolil bych si jeden dotaz na autora:

Džordži při exportu nového modelu jsem narazil na omezení ze strany MSTS. Tato mašinka má podvozky BóBó+BóBó, ale simulátor umí pouze podvozky dva tj. Bogie1 a Bogie2 a k nim nalinkované nápravy Wheels11-13 a Wheels 21-23. V tomto konkrétním případě jsem tedy narazil na to, že jsem musel snížit ze svých nároků na realitu a ze čtyř podvozků zbyly jen dva (po dvou BóBó) a zbývající dvě nápravy jsem musel ručně rozanimovat. Ok v tom není problém, uživatel toho zas tak moc nepozná a na pocitu z jízdy to zas tak velký škraloub nezanechá.
A teď tedy k věci, je v mezích možností tento fakt nějakým způsobem změnit a přinutit MSTS k tomu, aby běžně přijal model, který má více než dva podvozky, v tomto případě čtyři ?!?

06bf96652f6a58df0bf206da499fe0b4.jpg

Děkuji

Naposled editoval moderátor:
Mám takový problém,nevím jestli to souvisí s MSTS BIN,ale raději to napíši zde.
Mám vytvořený consists soubor,jakmile spustím MSTS přes volnou jízdu,tak souprava je OK, jakmile se soupravou rozjedu,nechám uložit,pak ukončím hru,znovu načtu uloženou hru a bác, některé vagóny v soupravě jsou změněny.
obrazek 1 ( rozlišení 1280x1024 pixelů = 1,10 MB ) před uložením
obrazek 1 ( rozlišení 1280x1024 pixelů = 1,10 MB) po uložení

Na tomto druhém obrázku po načtení uložené hry je vidět,že jsou v soupravě modré vagóny a přitom byly měly být zelené viz obrázek 1.
Zde je zmiňovaný consist
Consists obsahuje vozy Bpee.wag, CD_Bee 20-70 511-0.wag, WRRmic.wag, CDAmpz_int.wag. Jenže jakmile dám SAVE/LOAD,tak se mi ztratí vozy CD_Bee 20-70 511-0.wag a místo nich se dosadí automaticky vozy CD_Bee.wag. Jak je to možné ?

Jinak CD_BEE 20-70 511-0 jsem stahoval ze stránek http://www.train-sim.cz Je možné,že to může způsobovat ta čísla 20-70 511-0 v adresáři CD_Bee nebo je to MSTS BINEM ?

Tvoje úvaha se ubírá správným směrem. Chybu však nezpůsobují ta čísla, ale chybu způsobují právě ty mezery mezi znaky. Neděje se tak vždy, ale prostě tomu tak někdy bývá.
Je to už dávno, co jme to tu probírali v sekci trainset a jeho značení, zda mezery ano či ne, malá/velká písmena, délka názvu souboru, mezery/podtržítka/pomlčky a k jednoznačnému závěru se nedošlo.
Pouze se vyselektovaly určité jevy, které by se měly do určité míry omezit některými opatřeními. U problému s mezerami jsme došli zhruba k hranici délky názvu do 18 znaků, že to msts přijme, nad 18 znaků název ořízne k mezeře před touto hranicí. Nyní se ukazuje, že to asi ořízne i k bližší mezeře.
Vzhledem k tvému zjištěnému chování bude asi nutno v názvech mezery zlikvidovat úplně, což jsem navrhoval již tehdy. Diskuze byla dost bouřlivá. Neprokázalo se však, že by vadily všechny mezery a tak některé zůstaly (do 18 znaků).
Tvoje zjištění tady ukazuje na nutnost nového přeznačení trainsetu do zcela bezmezerového.(?)
Prozatím si tedy všechny mezery nahraď nějakým platným znakem (podtržítko či pomlčka) a vyzkoušej, zda to pomůže. Přepsat se musí nejen samotné názvy souborů, ale i stejné výrazy uvnitř těchto souborů:
con,eng/wag,sd.

Já jsem ten Jiřího problém testoval na mé instalaci, ale uvedenou chybu jsem nezaznamenal. Tak nevím ...

bob57_cz napsal:
Tvoje zjištění tady ukazuje na nutnost nového přeznačení trainsetu do zcela bezmezerového.
.
Trainset BP v názvech nemá nikde žádné mezery. Všechny jsem zlikvidoval už dávno a u nových doplněných modelů jsem je také zlikvidoval (viz Tvá výtka mě, že jsem těmito úpravami otrávil jistého člověka a tím zablokoval další vývoj MSTS). Já měl k likvidaci mezer jiný prvotní důvod a to, že jsem dával různé opravy eng jako samostatný odkaz a díky mezeře v názvu odkaz nefungoval.
Takže prosím nešířit poplašné zprávy, že je třeba Trainset opět přeznačit, když na 1. slezině, kdy se dohodlo značení (vycházelo se z BP pro jeho rozšíření mezi uživateli) není o mezerách ani slovo.
Pokud někdo nalezne takovou chybu někde v TBP, napiště konkrétní soubor, opravím.

Zbyňku, já nemám čas ani náladu dělat kompletní verifikaci trainsetu na mezery. Vycházím z toho, co napsal Jiří.
Trainset BP není jediný zdroj vozidel pro msts! O něm tady nebyla ani čárka. Máš snad na trainset monopol ? Ty jen zahlídneš slovo trainset a automaticky máš červené kola před očima. To máš z toho, že nečteš pořádně a přeskakuješ.

Jmenované vozy jsou stažené od Ppoolllla ( train-sim.cz ) a jsou to ty, kde jsme se domluvili na zkrácení na 18 znaků a v tomto zkrácení zatím nezlobily a msts s tím jménem s mezerou neměl po zkrácení dosud problém.
Takže zase vyplývá otázka, zda k uvedenému jevu dochází jen a pouze v jediné instalaci msts pouze u Jiřího nebo se to vyskytuje i u někoho jiného a pak by se muselo zase pátrat, co je zase příčinou tohoto chování.
Pokud by se to vyskytlo ve více případech na více PC, tak by se zase muselo přeznačovat.
Zatím se ukázal tento jediný případ.

CD_Bee 20-70 511-0.wag:
Wagon ( "CD_Bee 20-70 511-0"
comment( Ppoollll, Jacek, bob57_cz - verze 1.2bin )
Type ( Carriage )
Name ( "CD vuz Bee 20-70 511-0" )
WagonShape ( "CD_Bee 20-70 511-0.s" )
a
CD_Bee.wag:
Wagon ( CD_Bee
comment( Ppoollll, Jacek, bob57_cz - verze 1.2bin )
Type ( Carriage )
Name ( "CD vuz Bee" )
WagonShape ( CD_Bee.s )

BIN a cd servis

Jak je ro s BINem a cd servisy? Pokud jsem to zachytil, byl problém v minimální rychlosti servisu - že jel moc rychle - a tedy neblokoval návěstidlo potřebně dlouho. Je to nějak vyřešeno? Připadně od které verze BINu? Díky

Re: BIN a cd servis

Ramon napsal:
Jak je ro s BINem a cd servisy? Pokud jsem to zachytil, byl problém v minimální rychlosti servisu - že jel moc rychle - a tedy neblokoval návěstidlo potřebně dlouho. Je to nějak vyřešeno? Připadně od které verze BINu? Díky

Teď se to dá řešit pomocí Waiting pointů

bob57_cz napsal:
Jmenované vozy jsou stažené od Ppoolllla ( train-sim.cz ) a jsou to ty, kde jsme se domluvili na zkrácení na 18 znaků a v tomto zkrácení zatím nezlobily a msts s tím jménem s mezerou neměl po zkrácení dosud problém.
Takže zase vyplývá otázka, zda k uvedenému jevu dochází jen a pouze v jediné instalaci msts pouze u Jiřího nebo se to vyskytuje i u někoho jiného a pak by se muselo zase pátrat, co je zase příčinou tohoto chování.
Pokud by se to vyskytlo ve více případech na více PC, tak by se zase muselo přeznačovat.
Zatím se ukázal tento jediný případ.

Hned po přečtení jsem si sestavil soupravu ze všech čtyřech variant vozů Bee obsažených v tomto adresáři. A po save a následném load jsem měl soupravu ve stavu tak jak jsem ji uložil. A to i včetně toho jednoho vozu s pohledem cestujícího. Takže na mezery bych tohle já osobně nesváděl.

Pro doplnění ale musím přiznat, že s podobným jevem jsem se již setkal. A to ve zcela konkrétním případě - bordelu v trainsetu - když nebyl v pořádku sd soubor. Přesněji když sd soubor odkazoval na jinak pojmenovaný s soubor s modelem. Při load jde totiž simulátor nikoliv přes consisty ale přes sd soubory a až pak podle sd souborů na wag.

Takže tímto pro možnost objasnění (vyloučení či potvrzení této či jiné varianty) žádám pana Jiřího o zaslání všech wag a sd souborů od vozů obsažených v dotyčné soupravě. A to tak jak je má nyní - to jest bez jakékoliv editace. Jinak to bude jen snůška dohadů proč se tak u něho jakožto jediného děje. Bin s tímto nemá nic společného.

Pane Jiří, umíte číst? Řekl bych že ano. Takže opakuji tentokrát raději ještě tučně:

Ppoollll napsal:
Takže tímto pro možnost objasnění (vyloučení či potvrzení této či jiné varianty) žádám pana Jiřího o zaslání všech wag a sd souborů od vozů obsažených v dotyčné soupravě. A to tak jak je má nyní - to jest bez jakékoliv editace. Jinak to bude jen snůška dohadů proč se tak u něho jakožto jediného děje. Bin s tímto nemá nic společného.

A pro příště pokud do souborů s chováním jakkoliv zasáhnete tak to v případě uvedení zdroje, odkud byly tyto soubory staženy, nezapomeňte uvést také. Jinak totiž uvádíte ostatní lidi v omyl že je to špatně již přímo u zdroje.

PS

Koukám že Jiřího příspěvek zmizel dříve než jsem napsal odpověď. :lol:

Mi zůstal naštěstí v cache:
Jiří napsal:
Snad už jsem přišel,kde je problém,tedy,kde je zakopaný pes.
Trošku se rozepíšu polopaticky.

Takže jsem si tedy stáhnul a nainstaloval ze stránek http://www.train-sim.cz jen ten model CD_Bee 20-70 511-0, ostatní mám dle trainsetu BP, použil jsem soupravu -consist dle řazení vlaku IC580 Ostravan, a při volné jízdě OK, jakmile jsem dál uložit a znovu načíst taky OK.

Takže k jádru věci. Chyba zřejmě byla způsobena v úpravě wag souboru,kdy jsem si pomocí EngMexxu vytvořil interní pohled cestujícícho(díky MSTS BIN by u všech wag souborů měli tvůrci vytvořit interní pohled).
A jak jsem si interní pohled cestujícího v EngMexxu vytvořil ? Kliknul jsem na odkaz Interiér a vybral jsem soubor CD_Bee 20-70 511-0.s
Pak jsem vybral v common.snd patřičný zvuk vozu, nastavil jsem správné umístění cestujícícho - jako když se cestující naklání z okna ven, takže jsem si v EngMexxu nastavil pozici hlavy vpravo/vlevo - dolů/nahoru - dozadu/dopředu a nechal uložit. Původní soubor se zálohoval.
A pak jsem spustil MSTS, souprava byla OK a i fungoval pohled cestujícího,coby vykloněného z vlaku, a jako interiér byl použit soubor CD_Bee 20-70 511-0.s pak jsem hru uložil znovu jsem load a došlo k výměně wag na modrý wagon Bee. Když jsem aktivoval pohled cestujícího,fungoval pohled cestujícího jen ve voze CDAmpz_int
A teď by mne zajímalo,proč toto způsobuje ? Dokud jsem nenastavil pohled cestujícího v příslušném wag souboru,tak to fungovalo bez problému,jakmile jsem si vytvořil pohled cestujícího tak to začalo zlobit, přitom ještě před MSTS BINEM to fungovalo na každém modelu,když neměl vytvořen pohled cestujícího. Taky jsem to dělal pomocí EngMexxu a nikdy s tím nebyl problém ? A jelikož na internetu jsem viděl krásný návod jak si vytvořit pohled cestujícího,který se vyklání z okna,tak jsem to právě zkoušel na všechny modely,které nemají interní pohled a bezva to fungovalo,ale nyní při loadu se změní wag soubor.
??? Tak teď to zase nejde do kebule mi. Použít jako interier model celého vozu ? No budiž, když to nehlásilo chybu - model.s byl nalezen.
Ale proč došlo k záměně, to jsem z toho zatím nevykoumal, když sd byl ve shodě.

bobe - bez dotyčných souborů to nevyřešíme. Chyba mohla být na několika místech. Mám tušení ale je to jen tušení. Proto chci ty soubory.

A jinak jako interier můžeš použít jakýkoliv s soubor. I celý model. Kdysi jsem si takhle doplňoval interierový pohled u osobáků. To ještě některé modely vozů neměly vyrobený odpovídající interiér.

Ppoollll napsal:
bobe - bez dotyčných souborů to nevyřešíme. Chyba mohla být na několika místech. Mám tušení ale je to jen tušení. Proto chci ty soubory.
A jinak jako interier můžeš použít jakýkoliv s soubor. I celý model. Kdysi jsem si takhle doplňoval interierový pohled u osobáků. To ještě některé modely vozů neměly vyrobený odpovídající interiér.
Můj údiv byl jen nad tím, proč rovnou celý model, když lze použít pro tento účel i podstatně menší jakýkoliv "prázdný"unv.s .

Bohužel nelze. Při přepnutí do pohledu cestujícího musí MSTS vědět co ti má zobrazit. A tady potřebuješ právě ten model s tou stěnou a okny. Jenže tohle pan Jiří není schopen vymodelovat a použít celý model je možné. Takže proč si přidělávat tolik práce když to jde poměrně jednoduše. Jenže někde se mu do toho vloudila chybka..

TAk to by mohlo asi taky fungovat. Tuhle variantu jsem netestoval - nenapadla mne. Ono by stačilo místo interieru podstrčit servis2 (něco by tam být přeci jen mělo) a hned by bylo jasno co MSTS zobrazí. Možná někdy testnu.

Ahoj pánové, tuhle kombinaci kdy pro pohled cestujícího použiju model celého vozu mám realizovanou zatím u žabotlamy bez jakýchkoliv problémů. MSTS je skutečně úplně jedno jaký *.s soubor se použije, hlavně že existuje. Pohled cestujícího, kdy je hlava mimo model je použit na jednom motoráku žabky jako pohled z levého okna u fíry a funguje to taky. Vzpomeňte si na zadní motoráky žabotlamy *_int.s, blahé paměti, kdy pro simulaci pohledu zpět byl ten *.s model pouhá placka potažená texturou fotky zadního fírerštandu. Kdeže ty loňské sněhy jsou......
A ten problém u Jiřího bych viděl v použití toho EngMexxu. Bůhví co tam ještě v údajích tenhle soft pokurví..... Není nad NotePad, nebo jiný textový editor.

Mirane

Vzpomínáš na doplňované pohledy k modelu Ds od Starého? To je to samé. Takže pokud chce Jiří zjistit kde je chyba tak musí poslat soubory.
A na EngMexx bych to takhle z patra nesváděl (i když ho nemám rád). U názvu souborů to je spýše problém mezi klávesnicí a židlí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře