Snad už jsem přišel,kde je problém,tedy,kde je zakopaný pes.
Trošku se rozepíšu polopaticky.
Takže jsem si tedy stáhnul a nainstaloval ze stránek
http://www.train-sim.cz jen ten model CD_Bee 20-70 511-0, ostatní mám dle trainsetu BP, použil jsem soupravu -consist dle řazení vlaku IC580 Ostravan, a při volné jízdě OK, jakmile jsem dál uložit a znovu načíst taky OK.
Takže k jádru věci. Chyba zřejmě byla způsobena v úpravě wag souboru,kdy jsem si pomocí EngMexxu vytvořil interní pohled cestujícícho(díky MSTS BIN by u všech wag souborů měli tvůrci vytvořit interní pohled).
A jak jsem si interní pohled cestujícího v EngMexxu vytvořil ? Kliknul jsem na odkaz Interiér a vybral jsem soubor CD_Bee 20-70 511-0.s
Pak jsem vybral v common.snd patřičný zvuk vozu, nastavil jsem správné umístění cestujícícho - jako když se cestující naklání z okna ven, takže jsem si v EngMexxu nastavil pozici hlavy vpravo/vlevo - dolů/nahoru - dozadu/dopředu a nechal uložit. Původní soubor se zálohoval.
A pak jsem spustil MSTS, souprava byla OK a i fungoval pohled cestujícího,coby vykloněného z vlaku, a jako interiér byl použit soubor CD_Bee 20-70 511-0.s pak jsem hru uložil znovu jsem load a došlo k výměně wag na modrý wagon Bee. Když jsem aktivoval pohled cestujícího,fungoval pohled cestujícího jen ve voze CDAmpz_int
A teď by mne zajímalo,proč toto způsobuje ? Dokud jsem nenastavil pohled cestujícího v příslušném wag souboru,tak to fungovalo bez problému,jakmile jsem si vytvořil pohled cestujícího tak to začalo zlobit, přitom ještě před MSTS BINEM to fungovalo na každém modelu,když neměl vytvořen pohled cestujícího. Taky jsem to dělal pomocí EngMexxu a nikdy s tím nebyl problém ? A jelikož na internetu jsem viděl krásný návod jak si vytvořit pohled cestujícího,který se vyklání z okna,tak jsem to právě zkoušel na všechny modely,které nemají interní pohled a bezva to fungovalo,ale nyní při loadu se změní wag soubor.