Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Používám EngMexx poměrně často a že by nějak měnil názvy uvnitř engu nebo wagu,s tím jsem se ještě nesetkal.Přikláním se k Ppoollllově názoru,že je to chyba mezi klávesnicí a židlí,že Jiří přepsal název v *sd souboru a pak se nestačil divit,co to dělá.Na tento problém - neodpovídající název *s souboru jsem svého času upozorňoval v souvislosti s repainty -skinař přejmenoval *s soubor,ale název *s souboru v *sd souboru už nechal tak jak vše bylo u původního modelu a model se korekně nezobrazoval nebo se nezobrazil vůbec.

Dobrý večer
Chtěl sem se zeptat autora MSTS BINU zda by šla udělat ,,pohyblivá kamera¨, která by se do zatáček nakláněla, přes vyhýbku by házela, něco jako je ve skutečnosti kdy je krásně souprava nakloněná v obloucích.
Možná to je strašná kravina co tu píšu, ale za zeptání nic nedám a určitě kdyby se to povedlo už by to byl pro mě real největší!! :)

S pozdravem nEotryx

neotryx napsal:
Dobrý večer
Chtěl sem se zeptat autora MSTS BINU zda by šla udělat ,,pohyblivá kamera¨, která by se do zatáček nakláněla, přes vyhýbku by házela, něco jako je ve skutečnosti kdy je krásně souprava nakloněná v obloucích.
Možná to je strašná kravina co tu píšu, ale za zeptání nic nedám a určitě kdyby se to povedlo už by to byl pro mě real největší!! :)

S pozdravem nEotryx

Tohle přání už tady jednou bylo:

David Kodet napsal:
Dlouho jsem bádal,co tomuto simulátoru chybí a přišel jsem na to.Když jedete po nějaké trati ,tak se vlak vůbec nijak nehýbe.Chybí přeci nějaký pohyb v zatáčkách atd. a ne ,aby to furt jelo,jak přibitý.Ostatně i "obyčejný" simulátor BVE toto má,ale Msts ne.
Otázka zní:dá se s tímto něco dělat?

Zatím se to musí řešit takto:

Miran napsal:
No tak zkus občas se sebou trhnout, a někdy i spadnout ze židle, případně se polít kafem....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jako myšlenka to není špatný, ale myslím si, že jsou důležitější problémy k řešení, ale třeba Džordž jednou vyřeší i to polití kafem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ještě k těm modelům interiérů - klidně tam lze dát celý model, ale pokud možno bez animací. Nebo na ty animované části nesmí být vidět. Teď jsem projížděl modrá patra a jako náhražku za zatím nevytvořený pohled cestujícího jsem si za interiér dal celé patro s pohledem z okna. A co nevidim - animované dveře se za jízdy stále otevírají a zavírají.

Podmínky světel pro "TimeOfDay" a "Service" jsem opravil.
Chybná rychlost servisů byla způsobována tím, že MSTS nedovedl strávit menší hodnotu "efficiency" než 0.05. Opravil jsem a nyní lze u AI nastavit "efficiency" 0.005. Váhám s vydáním nové verze, protože bych chtěl dořešit mizení terénu na polednících. Při jízdě už mi terén nemizí, ale problém je s načtením uložené aktivity. Tak ještě vydržte.
Naklonit kameru v závislosti na velikosti oblouku bych snad uměl, ale jak poznat na kterou stranu se naklonit?

Džordž napsal:
... Naklonit kameru v závislosti na velikosti oblouku bych snad uměl, ale jak poznat na kterou stranu se naklonit?

Zdravím,
nechci se tu pouštět do odborné debaty,ale jako "laický" uživatel MSTS mám zato,že si simulátor za jízdy načítá údaje ze souboru,kde je uvedeno vedení tratě /informace v souborech umístěných ve složkách World apod./.Mohlo by to "naklápění" do stran tedy jít spustit po zjištění,kde se nachází údaj o tom,zda se jedná o oblouk pravostranný či levostranný.:?: Tuším,že oblouky se v editoru otáčejí klávesou "T",takže ta informace tam někde být musí.

David

Když už, tak by to chtělo, aby se nenakláněl v obloucích jen pohled ze stanoviště, ale i model zvenku..

dave01 napsal:
Když už, tak by to chtělo, aby se nenakláněl v obloucích jen pohled ze stanoviště, ale i model zvenku..
A když se nakloní model, tak pojede pouze po vnějších kolech? To bys už musel umět stavět oblouk s přechodnicí a převýšením ......

Pak už Džordži chybí jenom naprogramovat výstup na servopohon na stoličku u kompu aby to patřičně taky házelo na výhybkách a taky dopředu a dozadu, když brzdím, že......a úplně super by bylo, kdyby občas někdo zaklepal a přinesl k podpisu rozkaz.....blbý je, že bydlím v 6.patře......

Pánové, začínám mít pocit, že toho po Džordžovi chcete nějak hodně a vůbec vám uniká, že tady není udělaných daleko víc věcí, které by bylo potřeba udělat - třeba namátkou reálné ovládání většiny mašin řad x5x, x6x, 230, 240, 854, 752, 111 a dalších...... že vám mechanika přenáší náv. znak na NO ....

David Hájek napsal:
Džordž napsal:
... Naklonit kameru v závislosti na velikosti oblouku bych snad uměl, ale jak poznat na kterou stranu se naklonit?

Zdravím,
nechci se tu pouštět do odborné debaty,ale jako "laický" uživatel MSTS mám zato,že si simulátor za jízdy načítá údaje ze souboru,kde je uvedeno vedení tratě /informace v souborech umístěných ve složkách World apod./.Mohlo by to "naklápění" do stran tedy jít spustit po zjištění,kde se nachází údaj o tom,zda se jedná o oblouk pravostranný či levostranný.:?: Tuším,že oblouky se v editoru otáčejí klávesou "T",takže ta informace tam někde být musí.

David

...až na to, že při stavbě tratí se i levý oblouk používá do pravé zatáčky a nechci vidět to divadlo, jak by se vlak kýval jak kačenka na obě strany při jízdě na zhlavích do odboček. I tam jsou oblouky.
Nechtějte po Džordžovi řešit kraviny a on pak nemá čas na potřebnější věci. Já bych opravdu rád věděl, jestli je v jeho moci srovnat všechny časy v aktivitách s hodinami na lokomotivě. Co je mi platné že se všechny vlaky budou naklápět jak pendolino, když mi nebudou jezdit v čas, jak potřebuji.
Kdo chcete reálné prostředí včetně naklápění, hrejte MSTS ve vlaku po identické trati. Tam to máte i se všemi silami, které na Vás působí a originál zvuky. :lol: :lol: :lol:

dave01 napsal:

A jak to asi chceš udělat, když modely kolejí v MSTS nepočítají s převýšením? To chceš aby model jel po dvou kolech? Nevymýšlejte hlouposti pánové. A zjistit směr kam kolej uhýbá nelze jenom z modelu, protože stejně označená zatáčka se chová různě podle toho z jakého směru do ní jedeš. Snad by se to nechalo zjistit podle směru normály spline křivek podle kterých se asi počítá dráha v MSTS, ale to by nebylo nijak jednoduché.

To Džordž:
Pokud jde o problém s mizením terénu a načítáním ze save, tak bych to neviděl nijak tragicky. Ostatní úpravy, tak jak je popisuješ, podle mého názoru převáží tento "nedodělek". Ostatně komu by to vadilo, tak si nový patch nenainstaluje.

Takže naklápění vozidel dostalo hodnocení 3x jako kravina, která nestojí za námahu. Řešení by bylo výhradně v pokládce již naklopených kolejí, ale to bychom museli být v jiném simulátoru.
Ohledně SAVE v aktivitách, to je dost důležité. Neumím si představit jet například svou aktivitu a bez možnosti save (load) Po 10 hodinách udělat chybu a jet to celé znovu? To by bylo nehratelné. A vadilo by mne to i po dvou hodinách, které bych musel jet znovu. Kdyby nebyla volba aktivitu uložit a pokračovat ve hře další den, až zbude opět chvilka, tak si nezahraji žádnou aktivitu.
Raději počkám s mizením terénu. To jedno SAVE/Load přežiju
Jinak nelze uvažovat, kdo nechce, ať si nový Bin neinstaluje. Takto jsem jeden čas konzervativně používal 1.57. A do nekonečna to nešlo. Nakonec jsem musel doupravit zbytek Trainsetu a používat nejnovější verzi. Ty nové vymoženosti za to opravdu stojí.

Zbyněk Šemora napsal:
Raději počkám s mizením terénu. To jedno SAVE/Load přežiju
Jinak nelze uvažovat, kdo nechce, ať si nový Bin neinstaluje. Takto jsem jeden čas konzervativně používal 1.57. A do nekonečna to nešlo. Nakonec jsem musel doupravit zbytek Trainsetu a používat nejnovější verzi. Ty nové vymoženosti za to opravdu stojí.
Tady si nerozumíme Zbyňku, jak jsem pochopil Džordže, tak je problém s načtením terénu po save v místě kdy by normálně již byl zmizelý tak jako doposud. A s neinstalací Binu jsem měl na mysli tuhle jedinou verzi, ne celý Bin 1.6, s tím že komu by tohle vadilo tak prostě tuhle verzi vynechá a počká si na další, což na rozdíl od aktualizací BP lze.

Měl jsem na mysli to, že způsob jakým jsem vyřešil mizení terénu není to pravé ořechové a po uložení a znovunačtení aktivity je terén chybně načten. Hrabu se v tom dál a hledám jiné řešení, pochopitelně bych uvolnil verzi, která by mizení terénu zatím neřešila, a bylo by nutno řešit to po staru "save-load". Dopíšu manuál k novým věcem a asi ještě do Vánoc novou verzi uvolním, když už jsem to slíbil.

Mirane, to je dobrý. Já se jen snažil vystihnout priority z mého pohledu. Také mi došlo, že jsi to myslel možná trochu jinak. Na nový Bin se těším, protože svou aktivitu bych rád otestoval už v tomhle. Přece jen těch 10 hodin budu muset před zveřejněním projet.

Zbyněk mi parádně nahrál týkající se SAVE v aktivitách.
Mám pro Džordže otázku, je nějak možné,omezit v MSTS BIN ukládání v aktivitách ? Ještě před týdnem jsem byl pro úplné zrušení možnosti ukládat aktivity,ale teď vím,že pokud je ta aktivita šíleně dlouhá,tak to asi nebude pravé ořechové. Zkrátka,jestli se dá nastavit nějaké omezení. Tedy,uživatel si nebude moci jen tak kdykoliv uložit aktivitu jak se mu namane,ale jen po určitém čase. Já bych osobně nastavil limit 15 minut, to znamená,že aktivita by šla ukládat jen v 15 minutových intervalech,dřív by to zkrátka nešlo.

Příklad. Aktivita by začala v 8.00 hodin, ale uživatel by třeba aktivitu uložil v 8:20 hodin,jenže pak by musel uložit aktivitu až v 8:35 hodin, ale kdyby uživatel uložil aktivitu dejme tomu 8:45 hodin místo v 8:35 hodin,tak by to taky šlo,zkrátka minimální interval pro uložení aktivity 15 minut. :wink:

Jinak bych byl pro zrušení uložení aktivity,pokud vlak stojí ve stanici,vím,co to dělá za neplechu,sám jsem to zkoušel. Dojel jsem do stanice příklad v 15:35 měl jsem tři minuty stát,jenže po znovunačtení,už rovnou bylo odpískáno a já jsem musel vyrazit,takže rozhodně bych se přikláněl zrušit uložit aktivitu,pokud vlak stojí,jedině,pokud vlak je v pohybu.

Zase perla.
Jak bys to vysvětloval uživatelům se slabšími PC,kterým to zkrátka před větší stanicí padne.Příkladem je Hradec.To budou všichni čekat před až jim dojde zbytek času do 15-ti minut a pak uloží a pojedou dál?
Další věc tvůrci aktivit.A vůbec proč to zrovna tobě Jiří vysvětluju!!? :roll:

poison napsal:
Zase perla.
Jak bys to vysvětloval uživatelům se slabšími PC,kterým to zkrátka před větší stanicí padne.Příkladem je Hradec.To budou všichni čekat před až jim dojde zbytek času do 15-ti minut a pak uloží a pojedou dál?
Další věc tvůrci aktivit.A vůbec proč to zrovna tobě Jiří vysvětluju!!? :roll:
Přesně tak pane Jiří :

1) uveďte jediný rozumný důvod, proč používat Vaše řešení.
2) Jak chcete řešit ukládání aktivit kratších než 15 minut? :-D

Měl bych Návrh pane Jiří :

1) Kupte si pod stromeček minutník, nastavte si tam 15 minut a když pípnou, tak sejvněte.....:-D

Tohle je opravdu požadavek hodný pana Jiřího......

dave01 napsal:

Tím jsem chtěl pouze říci, že pokud by se toto řešilo, tak jedině i naklápění modelu, naklápění pouze cabu by bylo... ehm, divný :wink:

dave01 napsal:
Tím jsem chtěl pouze říci, že pokud by se toto řešilo, tak jedině i naklápění modelu, naklápění pouze cabu by bylo... ehm, divný :wink:

To máš so všetkým ... načo nám je otváranie dverí, keď tam nenastupujú ľudia, načo nám sú kvalitne spracované stanice, keď to engine nezvláda, načo sú nám trolejové stĺpy (a pantografy), keď nevidno trolej ... načo sú nám policajti, keď je všade okolo trestná činnosť ... načo upratujeme, keď za týždeň bude zasa neporiadok ...

Ide o to, že toto aspoň trocha prispeje k onej miere reality ... jedno znamená možno nejakú výraznejšiu úpravu konfiguračného kódu (že MsTS vie naklápať stanovište sa dá presvedčiť) ... druhé znamená skoro napísanie nového simulátora, lebo to ide proti princípom na ktorých je MsTS založený (rátanie jazdnej dráhy, výpočet animácii, spôsob tvorby trate, ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře