Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Upravte si i signální světla, v MyRoute najdete texturu SigLight.ace, kterou nahraďte originální ve vaší trati. (pro B-P ji musíte přejmenovat na SigLightN.ace). Pokud používáte mipmaping na vaší GK přispěje to k viditelnosti světel na větší vzdálenost.

Opravená verze u mne jede bez problému. Jedou i editory (zatím zkoušen pouze AE). Ještě předtím jsem zkoušel jen tak narychlo nainstalovat na volný HDD co jsem vytáhl z šuplíku WXP Pro SP2 EN, a tam nebyl problém i s tou předchozí verzí, dokonce není třeba MSTS instalovat, pokud máte vyexportovaný klíče z registrů. Stačí je zahnat do registrů nové instalace a případně přepsat písmeno jednotky kde je MSTS nainstalován pokud se vám v nové instalaci liší.

Podle tohp co sem vypozoroval se světlo v kabině rozsvěcí klávesou L, ale nic se nerozsvítí, je tato funkce v patchi vůbec obsažena?

fíííííra napsal:
Podle tohp co sem vypozoroval se světlo v kabině rozsvěcí klávesou L, ale nic se nerozsvítí, je tato funkce v patchi vůbec obsažena?

Přečti si návod a zjistíž, kterou kombinací klaves se světlo dá rozsvítit a kdy se dá rozsvítit. Dále se ještě dozvíš co musíš udělat, aby se rozsvítilo. V návodě je to všechno jasně popsáno.

train.msts napsal:
fíííííra napsal:

Přečti si návod a zjistíš, kterou kombinací klaves se světlo dá rozsvítit a kdy se dá zhasnout. Dále se ještě dozvíš co musíš udělat, aby se rozsvítilo. V návodě je to všechno jasně popsáno.

Tak to jo, takže mě to ted nepude, protoze nemam ty textury kabiny s osvetlenim

fíííííra napsal:
train.msts napsal:
fíííííra napsal:

Přečti si návod a zjistíš, kterou kombinací klaves se světlo dá rozsvítit a kdy se dá zhasnout. Dále se ještě dozvíš co musíš udělat, aby se rozsvítilo. V návodě je to všechno jasně popsáno.

Tak to jo, takže mě to ted nepude, protoze nemam ty textury kabiny s osvetlenim

Ani ich mať nebudeš, preto si do zložky CabLight skopíruj ace "denného pohľadu".

Miran napsal:
...zkoušel jen tak narychlo nainstalovat na volný HDD co jsem vytáhl z šuplíku WXP Pro SP2 EN, a tam nebyl problém i s tou předchozí verzí,....
Problém bude tak jako již dříve někde v některém "bezpečnostním" update MS. Já ty sr.... , které co je složité opravit raději zakážou nepoužívám a proto mi asi vše běží. Některý update musí modifikovat jádro systému a volané funkce mi vrací nesmysly.

Džordž ... ale potom ma zaujíma jedno ... žiadne programy sa po kompilácii nijako nemenia ... tudiž API volajú stále rovnakým spôsobom ... netuším ako vyzerajú API po výstupe z kompilátora ale je krajne nepravdepodobné, že by som nenašiel jediný program, ktorý volá tú istú službu ako ty (a ktorá ti blbne) - a platí obzvlášť o tej vyhľadávacej funkcii na súbory, o ktorej bola reč onehdá ... tak prečo potom padá len MsTS ...

Tak mi nezostava nic ine, ako podakovat Džordžovi za skvelú prácu. Všetko funguje ako ma, prepinanie svetla v kabine ide bez problemov. Ale najviac ma aj tak potesila zvysena viditelnost signalnych svetiel :!: :!: :!: Konecne je vidiet tieto svetla na relativne realnu vzdialenost :wink:

Stáhnul jsem si poslední verzi Binu,při startu hláška o alokaci,Dlouhá Třebová projeta bez mizejícich textůr.Džordžovi patří dík.S pozdravem latich

Dobré vánoční ráno. Už vše funguje OK. Mám jen dotaz na Džordže.
Ten oznam na začátku mám chápat tak, že mám pro MSTS k dispozici (v mém případě na notebooku) 198MB paměti?
Dále jsem testoval, jak se změnila rychlost pomalu jedoucích vozidel. Něco jsi psal, že se to u pomalých rychlostí rozhodilo vzhledem k rozšíření které jsi udělal. Nemáš nějakou převodní tabulku, které nové hodnotě odpovídají původní v kolonce "Přednastavený výkon"
Já měl u mého servisu na začátku aktivity hodnotu 4. Po BIN 1.6 lokomotiva ujela příliš brzy, ikdyž jsem údaj změnil na 1.
Nyní po update jsem tuto hodnotu vrátil zpět na 4 (doufám, že to tak bylo). Jenomže lokomotiva opustila placku asi o minutu a něco později. Konkrétně by mne zajímalo, jakou současnou hodnotu bych měl nastavit. Pokud existuje nějaká úměra mezi hodnotami 1 až 100 MSTS 1.4 a 1,61.
Ušetřilo by to hodně práce při opravách starších aktivit. Hlavně hodnota dříve 1 a u mě dříve 4. Děkuji.

Jinak Ti přeji pěkné svátky a chci poděkovat za vše, co jsi pro MSTS udělal. Současné možnosti už staré MSTS posunulo na velmi vysokou příčku a nevěřím tomu, že nový připravovaný simulátor bude na takové úrovni, jaké jsi dosáhl Ty. Díky Tvé práci jsem mohl vytvořit aktivitu, která mne konečně uspokojila. (možnost objíždění soupravy, přelézání na jiné loko, přepínání stanoviště a den/noc, stabilita MSTS)
Díky moc.

Super práce opět Džordži vše chodí jen se mi nepodařilo zprovoznit osvětlení kabiny v noci.Podle návodu jsem vytvoři adresář v cabu a nakopíroval jsem do něj textury cabu.Asi to dělám blbě.

Než začnu smažit kapra jsem ještě trochu provokoval editor. (stejně jsem do 12cti hodin v obchodě).
Odebral jsem dočasně zobrazování na velké dálky. Tady je problém, pokud se začne načítat velké množství vzdálených objektů, tak pootočit v editoru s kamerou při pokládání budov, je utopie. MSTS začne vždy až několik sekund něco načítat a člověk má chuť PC vyhodit oknem. Ale zapomněl jsem kterými klávesami se dá viditelná vzdálenost měnit. Nepamatujete si to někdo?
Ikdyž jsem řádek na 8000m smazal, tak koleje a silnice se načítají i za horizontem. Ale pohyb kamery je už plynulejší.

Džordž napsal:
Upravte si i signální světla, v MyRoute najdete texturu SigLight.ace, kterou nahraďte originální ve vaší trati. (pro B-P ji musíte přejmenovat na SigLightN.ace). Pokud používáte mipmaping na vaší GK přispěje to k viditelnosti světel na větší vzdálenost.

No jo,ale jak to mám udělat,když v trati BP v adresáři textures je již ace soubor pod názvem SigLightN.ace. To mám nechat přepsat ten soubor ? Nebo musím v adresáři Breclav-Praha vytvořit složku My Route a v ní pak složku Textures\SigLight.ace ? :idea:

Jiří napsal:
Džordž napsal:

No jo,ale jak to mám udělat,když v trati BP v adresáři textures je již ace soubor pod názvem SigLightN.ace. To mám nechat přepsat ten soubor ? Nebo musím v adresáři Breclav-Praha vytvořit složku My Route a v ní pak složku Textures\SigLight.ace ? :idea:

Keď niekto nerozumie vete *nechajte ho prepísať*, tak to už fakt neviem, čo na to povedať, všetko je tam jasne napísané ...

Jiří napsal:
Džordž napsal:

To je takový problém si původní soubor zálohovat a podívat se co to udělá? Nauč se nejdřív používat rozum a vše vyzkoušet a tepreve potom sem piš své příspěvky.

PS doufám že se brzy dočkám odpovědi na soukromou zprávu, kterou sem ti nedávno poslal.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře