Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jiří napsal:
Jinak nevím jestli je to dobře,nebo špatně,ale když spustím MSTS,tak dostanu zprávu " MSTS allocated 157 MB of memory ". Potvrdím a spustí se MSTS. Vše funguje bez problému,jak editor,tak i volná jízda.

Pokud umíš číst a nejen psát ty svoje bláboly, tak si přečti pár příspěvků výše a zjistíš to :mad:

Naposled editoval moderátor:
Tak potvrzuji,že v novém BINU funguje jak volná jízda,tak editor a i aktivita. Vyzkoušel jsem Tomesovu aktivitu IC Odra a načtení proběhlo úspěšně.Teď musím přijít na kloub,proč moje aktivita nefunguje a posílá mne k Billovi. :roll:

Džordži, pokud budeš dělat další update, zruš daleké vidění v editoru. Jednak přestane fungovat regulace dohlednosti a když porovnám FPS, tak je sníženo oproti minulé verzi BIN asi o 10.
Na testovaném úseku minulá verze FPS 35, nová verze BIN s úpravou v envfiles 17 až 20, bez úpravy 25 až 27.
Na koukání je to sice pěkné, ale na stavění tratí je to překážkou.
Možná by stačilo znovu aktivovat regulaci dohlednosti (Page Up /Page Down)

Pánové zkouším si nainstalovat poslední verzi,ale pořád mi to ukazuje Soubor train.exe neodpovídá předchozí verzi a nelze jej aktualizovat.Přitom jsem měl nainstalován Bin 1.6,a odinstaloval jsem ho podle návodu.

Nad downloadom MSTSbin na Džordžovej stránke je update MsTS 1.4 ... znova ho nainštaluj a potom skús insštalovať cez to ...

Šnek napsal:
Pánové zkouším si nainstalovat poslední verzi,ale pořád mi to ukazuje Soubor train.exe neodpovídá předchozí verzi a nelze jej aktualizovat.Přitom jsem měl nainstalován Bin 1.6,a odinstaloval jsem ho podle návodu.
Po odinstalaci je zapotřebí ještě smazat složku MSTSBIN_BACKUP a pak teprve spustit instalaci nového patche. A vůbec nejlépe je mít v záloze train.exe ve verzi 1.4, nahradit jím patchovaný, máznout onu složku a instalopvat nový patch.

... jak to mám udělat,když v trati BP v adresáři textures je již ace soubor pod názvem SigLightN.ace. To mám nechat přepsat ten soubor ? ...
Zase je to o čtení manuálu, napsal jsem tam, že u tratě B-P se tento soubor jmenuje SigLightN.ace, tento soubor nahraďte souborem novým ale pochopitelně nezapomeňte změnit jméno na "SigLightN.ace".[/quote]

Zdravim. Mam takyto dotaz. Pri instalovani poslednej verzie binu som mal v MSTS vlozenu iba trat BP. V tejto trati som testoval aj zapinanie svetla v kabine. Ale akonahle dam do MSTS inu trat, tak tam mi to zapinanie nefunguje. Dostalo sa mi niečo pri instalacii do Globalu BP, co zabezpecuje prepinanie svetla v kabine? Inak si neviem vysvetlit, preco mi to na inych tratiach nefunguje. Dakujem...

Ivan.ps napsal:
Zdravim. Mam takyto dotaz. Pri instalovani poslednej verzie binu som mal v MSTS vlozenu iba trat BP. V tejto trati som testoval aj zapinanie svetla v kabine. Ale akonahle dam do MSTS inu trat, tak tam mi to zapinanie nefunguje. Dostalo sa mi niečo pri instalacii do Globalu BP, co zabezpecuje prepinanie svetla v kabine? Inak si neviem vysvetlit, preco mi to na inych tratiach nefunguje. Dakujem...
Je to tak. Bin instaluje modifikované soubory do složky GLOBAL i GUI podle volby zatržítek v instalátoru. Pokud se spolu s tratí provádí záměna i těchto složek, tak modifikované jsou pouze ty, které byly při instalaci patche fyzicky přítomny na svém místě, složky odložené do cache samozřejmě modifikované nejsou. V archivu se staženým patchem je seznam souborů (Patch 1.6.122319.htm), kterých se modifikace/záměna týká.

Jasne, dakujem za radu.Dufam, ze som neurobil nejaku hlupost, ak som si nasiel tie subory v Globale, ktore sa pri poslednej verzii MSTS bin prepisali a vlozil - respektive prepisal som ich v kazdom Globale ktory pouzivam...

mám akorát jeden dotaz-pro přepnutí kabiny např. v tunelu na řekněme osvětlenou je v návodu napsáno, že se musí zkopírovat do složky tuším CabLight přední denní pohled xxFront.ace. Zkoušel jsem to např. na lokomotivě cd 151 a sice mi to přeplo správně na osvícenou (denní) kabinu, ale kolem ovladačů je samozřejmě černé pole. Nemělo by tam být kromě předního pohledu taky .ace soubory ovladačů ? jak je toto udělané. V návodu je screen z kabiny 350-ky, který je naprosto ideální, ale předpokládám, že tuto .ace asi zatím nikdo veřejně nemá.

AlesB napsal:
mám akorát jeden dotaz-pro přepnutí kabiny např. v tunelu na řekněme osvětlenou je v návodu napsáno, že se musí zkopírovat do složky tuším CabLight přední denní pohled xxFront.ace. Zkoušel jsem to např. na lokomotivě cd 151 a sice mi to přeplo správně na osvícenou (denní) kabinu, ale kolem ovladačů je samozřejmě černé pole. Nemělo by tam být kromě předního pohledu taky .ace soubory ovladačů ? jak je toto udělané. V návodu je screen z kabiny 350-ky, který je naprosto ideální, ale předpokládám, že tuto .ace asi zatím nikdo veřejně nemá.

Tak to snad je jasné, že tam musí být i odpovídající textury ovladačů, tak jako musí být i v adr Night nejen textury noční kabiny, ale i nočních ovladačů, ne? Zkuste hoši zapřemýšlet jak to má Džordž vymyšlené a přijdete na to, že je to uděláno naprosto stejně jako přepínání den/noc/tunel, pouze je to tady řízeno klávesovou zkratkou, nikoliv automaticky. A ty jiné textury tam jsou proto, že noční osvětlený cab vypadá jinak než denní nebo noční. Jinak si tam do toho adr CabLight můžeš nakopírovat komplet denní textury a bude to fungovat taky. Tyhle textury osvětlené kabiny by měl vyrobit autor cabu, nebo si je můžeš udělat sám, ale není to sranda, protože autor cabu má jiné podklady pro cab ve formátech grafického editoru a má lepší možnosti jak to udělat.

Poprosím smerovať otázky tipu mne to nefunguje do fóra MsTS bin - začiatočnícke otázky ... tu nech sa diskutuje len o bine samotnom ... za pochopenie ďakujem

Instalace Msts Bin a nové tratě

Zřejmě jsem objevil Ameriku a omlouvám se těm,kterým je již můj objev známý.

Jako mnoho z Vás jsem si stáhnul nový bin a hned jsem si jej naistaloval.Na tom není nic divného.Poté jsem stáhnul Šnekovu výbornou trať 180 a šup s ní do msts.

Dnes jsem si stáhnul "patra" od Kanka a celý nadšený jsem chtěl otestovat otevírání dveří,ale k mému překvapení nic....Nekřesťansky a zcela mimo realitu jsem do Plzně umístil jednotku 451 a u té mi v předchozí verzi otevírání dveří fungovalo a také nic.

V návalu šílenství jsem odinstaloval nejnovější bin a znovu jej naistaloval.A světe div se ono to funguje,jak 451 ,tak i "patra".
Pokud by se to někomu stalo stejně jako mne udělejte to podobně.

Re: Instalace Msts Bin a nové tratě

T napsal:
Zřejmě jsem objevil Ameriku a omlouvám se těm,kterým je již můj objev známý.

Jako mnoho z Vás jsem si stáhnul nový bin a hned jsem si jej naistaloval.Na tom není nic divného.Poté jsem stáhnul Šnekovu výbornou trať 180 a šup s ní do msts.

Dnes jsem si stáhnul "patra" od Kanka a celý nadšený jsem chtěl otestovat otevírání dveří,ale k mému překvapení nic....Nekřesťansky a zcela mimo realitu jsem do Plzně umístil jednotku 451 a u té mi v předchozí verzi otevírání dveří fungovalo a také nic.

V návalu šílenství jsem odinstaloval nejnovější bin a znovu jej naistaloval.A světe div se ono to funguje,jak 451 ,tak i "patra".
Pokud by se to někomu stalo stejně jako mne udělejte to podobně.

Problém je v tom, že používáš víc verzí GLOBALu a v těch se mění soubory s nastavením kláves. Stačí je zkopírovat do všech ostatních a funguje to.

train.msts napsal:
Problém je v tom, že používáš víc verzí GLOBALu a v těch se mění soubory s nastavením kláves. Stačí je zkopírovat do všech ostatních a funguje to.

To by taktéž mohla být pravda,ale já jsem použil global od 321 a tam už to vše předtím fungovalo.Normálně mi to na ten global 321 jede,ale došlo tam k tomu jevu,který jsem tu popsal.....

T napsal:
train.msts napsal:
To by taktéž mohla být pravda,ale já jsem použil global od 321 a tam už to vše předtím fungovalo.Normálně mi to na ten global 321 jede,ale došlo tam k tomu jevu,který jsem tu popsal.....
Z posledního funkčního GLOBAL, který byl modifikován posledním patchem je zapotřebí modifikované soubory překopírovat i do ostatních zaměnitelných složek ( zde GLOBAL ).

Džordži, prosímtě, hýbal jsi s rychlostí vlaku hráče? Potřeboval bych vědět o kolik. Nebo to nějak vyplynulo samo, jako vedlejší účinek jiných úprav. Potřebuji tyto informace, kvůli opravě aktivity.
Děkuji.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře