Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mezi verzemi je jen jediný rozdíl a to je velikost alokace paměti. Tentýž projev jsem měl s původní verzí pod 98-kama, proto ty dvě verze. Pokud Šneku ti bude alespoň jedna verze chodit a bude stabilní, tak se tím netrap!

krásný večír.
taky vám svítí červená světla na mašině s obou stran a když rozsvítíte bíla svítí reflektory na obou stranách

Prešiel som z verzie 1.6.122319 (XP) na 1.7.010302 (HM) a hneď som zaznamenal niekoľko pádov MSTS ( total tuhoš, bez hlášky ), hlavne pri vonkajšej kamere, aj na "šírej " trati, teda v miestach bez nejakej extrémnej záťaže MSTS. Zmizla aj hláška o alokácii RAM. Zabudol som dodať že som si zapol "obyčajné" tiene, skúsim to bez nich.

Na bin 1.7 zatím ani jedna vítka, projíždím Zbyňkovu aktivitu a ani jeden problém, jenom bych zelenou a žlutou na semaforu stmavnul. V dálce nejsou moc vidět pokud jedu proti světlé krajině.

alcapone napsal:
Na bin 1.7 zatím ani jedna vítka, projíždím Zbyňkovu aktivitu a ani jeden problém, jenom bych zelenou a žlutou na semaforu stmavnul. V dálce nejsou moc vidět pokud jedu proti světlé krajině.

Zdravím,
včera jsem se také pustil do "fungování" na BINu 1.7 a zatím si nemám na co stěžovat /mám tím na mysli především pády MSTS/.I když,pravda,dost ztěžka si zvykám na novou podobu světel na návěstidlech. :wink:
Slovo "zvykám" píši záměrně,protože je to samozřejmě jen a jen o zvyku každého uživatele.

David

Pády pod Bin 1.7 prestali až po vymazaní 2 aktivít a 400consistov. Tiene vplyv nemali. Takže asi je v tom 1.7 nevinne.

David Hájek: Na trať BP sú už k stiahnutiu upravené návestidlá s normálnym vzhľadom a silným svietením.

Stáhl jsem si nejnovější verzi MSTS BIN 1.7 a chtěl jsem inovovat verzi kterou mám,tedy 1.6 ale instalátor mi píše že používám nejnovější verzi a ukončí instalaci.Má někdo podobnou zkušenost?

Tommy66 napsal:
Stáhl jsem si nejnovější verzi MSTS BIN 1.7 a chtěl jsem inovovat verzi kterou mám,tedy 1.6 ale instalátor mi píše že používám nejnovější verzi a ukončí instalaci.Má někdo podobnou zkušenost?
Musíš nejprve odinstalovat verzi 1.6 :wink:

Tak mě napadlo, asi to bude nemožné, ale...
Nedal by se MSTS nějak přinutit, aby ukazoval rychlost vozidla podle otáček kol a ne podle vlastního pohybu vozidla? Při prokluzu by totiž měla ručička rychloměru vyletět nahoru, při smyku naopak spadnout dolů a podle toho by se chovaly i zvuky

Jacku, co bylo dřív? Slepice, nebo vejce?
Domnívám se, že otáčení kol je odvozeno od rychlosti! Viděl jsem prokluz nadefinován jen snad na jedné páře včetně zvuku, ale neřeknu zpaměti jak toto bylo nadefinováno.

Jacek napsal:
Nedal by se MSTS nějak přinutit, aby ukazoval rychlost vozidla podle otáček kol a ne podle vlastního pohybu vozidla? Při prokluzu by totiž měla ručička rychloměru vyletět nahoru, při smyku naopak spadnout dolů a podle toho by se chovaly i zvuky

A nielen to, okrem rýchlomeru by chcelo upraviť aj animáciu kolies. Na parách kolesá v sklze fungujú, ale inak všetko v rámci možností.

Robo napsal:
Jacek napsal:
A nielen to, okrem rýchlomeru by chcelo upraviť aj animáciu kolies. Na parách kolesá v sklze fungujú, ale inak všetko v rámci možností.
Těsně vedle. Ty víš z které nápravy je snímán pohon rychloměru u které konkrétní řady vozidla ? Aby toto platilo, tak by to musela být vždy první ve směru jízdy, kde je vliv klopného momentu největší. Po změně směru je tato poslední, takže skluz se na rychloměru neukáže.

Podle mě je rozdíl v tom, že pára má u kol definován anim_node, zatímco u ostatních loko ne a pohyb kol je odvozen právě z rychlosti a průměru kola.

bob57_cz napsal:
Robo napsal:
Jacek napsal:
Těsně vedle. Ty víš z které nápravy je snímán pohon rychloměru u které konkrétní řady vozidla ? Aby toto platilo, tak by to musela být vždy první ve směru jízdy, kde je vliv klopného momentu největší. Po změně směru je tato poslední, takže skluz se na rychloměru neukáže.
Preboha, však sa urobí kompromis, do takýchto detaikov mi som v žiadnom prípade nešiel.

Naposled editoval moderátor:
Robo napsal:
Preboha, však sa urobí kompromis, do takýchto detaikov mi som v žiadnom prípade nešiel.
To moje slovo patřilo Jackovi a tvůj přívažek jsem tam přibral jen jako rozšíření toho Jackova požadavku. Kompromis nebude, rychloměr v msts skluz neukáže.

Bob_57,
no mě to napadlo kvůli zvukům - nedávno jsem jel vlakem v 843, ta při brždění EDB šla neustále do smyku a bylo to krásně poznat na zvuku trakčních motorů - úplná meluzína. V MSTS to nejde, protože zvuk je vázaný na rychlost.
K rychloměru, u nás jsou v podzimním období pověstné olomoucké 851, které mají problém vyjet do Bruntálu na ujetém listí. Nezřídka jsem z vysílačky zaslechl hlášku "skončil jsem, na rychloměru mám 120".

Mám otázečku, novej bin upravil maximálku mašin, protože jedu se 162, která snad má maximálku 140 km/h, protože při 125 se aktivuje záchranka. Nic jsem s engem nedělal. Tak jak to Zbyněk nabízí, tak to používám. Bin 1,7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře