Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Šmankote Zbyňku,já nic takového nepsal že by se nemělo tolerovat projetí stůj,to v žádném případě.Jen jsem naspal že by se při eventuelním přejetí když už nic nezabere mělo pokud by to džordž udělal ukončení až ve stanici.Jednak to máš ohlídáno tlačítkem bdělosti,na AB to půjde asi těžko aplikovat,ale aby při milimetrovém přejetí ně to skoplo?Když to udělám vědomě tak v nejbližší stanici beru ale ne někde na trati.
Proto ještě jednou,nebylo to myšleno na zrušení Stůj :!:

Jak píšu,jak projedu červenou konec.Když to udělá fíra v reálu a nestane se žádná nehoda,dostane žlutou kartu a minimálně na 3 měsíce do depa na dílny nebo pomocný provoz.Chtěl bych Vás vidět,kdyby jste projeli červenou a nesměli 3 měsíce jezdit MSTS,jedině opravovat eng a Wag soubory.Pod rukou zkušeného modeláře.

Ad pískáčky. Tady musím souhlasit se Zbyňkem. Veškeré změkčení omezujících podmínek, byť se někomu zdají zbytečně přísné je kontraproduktivní, a posouvá MSTS směrem od simulace k pikovláčkům. Bohužel v simulátoru nelze hráče na rozdíl od reálu postihnout jinak, aby to porušení předpisů pocítil "na vlastní kůži". To houkání na přejezdech není až tak hrozné, pokud přehlédnu pískáček a vidím před sebou přejezd, stačí zahoukat a vše je OK. Zajímavá myšlenka je zavést denní pískáčky, tohle je ale záležitost pro Džordže. Dalším námětem, ke kterému bych se přikláněl i já, by bylo ovládání povinnosti houkat přímo autorem aktivity. Pokud aktivitu označí jako střední nebo těžkou, tak tam bych nekompromisně vyžadoval ukončení aktivity po nezahoukání. Tohle je opět námět pro Džordže.
A co se projeí červené týká, tak tam bych navrhoval nějaký časový nebo vzdálenostní limit než se objeví hláška o ukončení aktivity. Důvod je jednoduchý: Dovedete si představit ten krásný karambol v Zbyňkově DB, když to neubrzdíte u Brodského a naperete to do toho nákladu? Nechci být označován jako blbec ale tohle se v reálu stává, že po projetí červené zpravidla následuje nějakej karambol a je toho večer plná televize. Jinak každé projetí červené znamená samozřejmě konec aktivity. A hrome, další úkol pro Džordže.

Pak je ještě jedna příjemější možnost,když fíra projede stůj a nic se nestane domluví se s výpravčím a vyřeší to nějakou lahvinkou.A je to lepší pro oba.

No tak už opravdu nechápu co se tu řeší?Asi opravdu tady nikdo neumí číst?Co jsem zde celou dobu psal?Pokud přejedu tak mě to neskopne okamžitě ale buď to do někoho naperu nebo to ukončí aktivitu jako doposud ale až v nejbližší stanici ale né okamžitě po projetí stůj.Doufám že to píši dosti srozumitelně.A to je právě ten námět pro Džordže.A reálnosti se tím né ubere ale přidá.

742.041 napsal:
No tak už opravdu nechápu co se tu řeší?Asi opravdu tady nikdo neumí číst?Co jsem zde celou dobu psal?Pokud přejedu tak mě to neskopne okamžitě ale buď to do někoho naperu nebo to ukončí aktivitu jako doposud ale až v nejbližší stanici ale né okamžitě po projetí stůj.Doufám že to píši dosti srozumitelně.A to je právě ten námět pro Džordže.A reálnosti se tím né ubere ale přidá.

Ale tak se tolik nerozčiluj, nikdo ti ten nápad nebere..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Pravda je ta,že kdo by v reálu šel vystřídat fíru někam na trať.
Jestli to bude ošetřeno tím,že v nejbližší stanici aktivita skončí,nemám nic proti tomu.

A když už jsem nakousl problematiku karambolu, bylo by jistě velmi zajímavé, aby MSTS v okamžiku nárazu nepřepínal na vnější kameru, ale několik sekund nechal ještě běžet kameru na stanovišti, aby si ten let vzduchem fíra taky vychutnal.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Mirane, z Brodského si nic nedělej, já to tam také jednou neubrzdil, ale zachránil mne TAB :lol: Zastavil jsem jen kousek za a nikdo to naštěstí neviděl. :lol:
Ale pokud v reále projedete červenou mimo autoblok, tak je to nehoda jak prase a nic Vás nezachrání, protože si to šláplo, shodilo to stanici....lépe Vám to popíší výpravčí, jak to funguje a jdete dolů z mašiny na X měsíců.
Takže projetí stůj opravdu ponechat jako konec aktivity, jinak máme z MSTS opravdu pikovláček.

Jen mi zaráží, byli jsme na slezině i s Džordžem a když jste měli vznést připomínky a dotazy k MSTS, tak nikdo nic. A najednou je tu připomínek hafo, které by opravdu chtělo prodiskutovat na nějaké slezině.
Jak zde čtu, tak největší nepřátelé rychlobrzdy a ukončení aktivity jsou lidé, kteří aktivity nehrají (alespoň tvrdí, že na to nemají čas)

Zbyněk Šemora napsal:
Zarovnaný terén. To je potvora. On zarovnaný většinou je, ale jakmile jej odkliknu tak se propadne. To už je vlastnost MSTS. Projevuje se to na mostech a v zářezech tratí. Ale po projetí své aktivity jsem takových míst objevil hodně a opravil.
Ale jiný problém je, jak se terén pod kolejí zarovná a s tím asi neudělám nic. Zkrátka po zarovnání je kolej mírně ve vzduchu. Je to vidět až osadím perony, které dosednou na zem. Pak je krásně vidět, jak jsou vůči peronům koleje trochu ve vzduchu.
Nevíš, proč tomu tak Džordži je?

Tak to Ti Zbyňku vysvětlím.... Když jsem modeloval nějaké koleje pro BP tak mi to při testu v editoru ne a ne sedět. Problém byl v tom, že osa modelu je na úrovni terénu , ale celý model koleje bylo třeba v 3ds po ose "Z" zvednout o 20cm. Nevím proč to tak je , možná , že docházelo k častému překrytí koleje terénem ( jaké vlastnosti terén v MSTS má výš asi nejlépe z nás ) a tak KUJU zvolila takový kompromis.

K té jízdě proti stůj. Také jsem zásadně proti zrušení konce aktivity i když už párkrát jsem svědkem projetí stůj na vjezdu byl , ale vždy jsme si to shodily sami ( kompenzátor nám byl k ničemu... ). v Kolíně na vjezdu už dokonce dvakrát, a tam od Pardubic v oblouku u dílen není ani kódování a když vyletíš stovkou z oblouku proti stůj..... Ale to jsem odbočil. U bloku by za splnění podmínek ( písknutí , tabulátor ) měl být umožněn vjezd i do obsazeného oddílu "na dohled" . Ale to by asi představovalo úpravu definice návěstidla v souboru "sigscr.dat" Pokud by hráč ovšem jel příliš rychle , narazí do soupravy před ním a aktivita stejně končí...

existuje utilita activitygenerator, ktera v jakwekoliv trati zmeni vsechna navestidla na permissive, cili lze je vzdy projet na TAB a umi I vsechny vyhybky klikmnutim tlacitka zmenit na manualni.
zkousel jsem a opravdu to funguje a je to vratny proces.
zmeni se soubory sigcfr.dat a trackdb.dat ci tak neco.

samozrejme pokud vjedete na jednokolejce do obsazeneho oddilu, tak se proste srazite.

zsr

piskace & cervena

stop = koniec! (okrem AB stopu - tam by mala byt vsade nastavena moznost prejst do dalsieho oddielu na TAB)
piskace beriem funkcne, ale len v pripade, ze by sa na piskace dalo piskat nie trubit!!! vsetci piskaju (irl - mno vsetci asi nie, ale vacsina) a ja musim i tak trubku...

JOHNZ napsal:
Návesť sa síce volá pískajte, ale predpis nariaďuje použiť trúbku ...
Tak to se pleteš, v předpise je napsané, že máš dávat opakovaně návěst POZOR a návěst POZOR můžeš dávat jak houkačkou tak i píšťalkou.

Naposled editoval moderátor:
tak. pokial sa pamatam tak D1 hovori o jednom kratkom alebo dlhom signale pistalou/hukackou. Z1 uz hovori len o hukacke, aj ked navest sa vola "piskajte"... na druhu stranu si treba uvedomit, ze Z1 na tejto trati nema co hladat - bavime sa hlavne o vychodnych cechach.

A treba si uvedomiť že píšťalou sa naozaj bežne píska návesť Pozor, najmä "peršingoidné" stroje.

Tak že jsme tu měli další střelnici a prodiskutovalo se:
- průjezd na stůj ( jsem pro )
- pískáčky ( toto mi otravuje život v msts, málo kdy jsem slyšel pískat jen když byl průjezd pom. jízdou s tím že se pracuje a nebo byla nějaká zmínka o něčem v rozkaze )
- stahovačky ( jsem částečně pro, pač na ss a st. trakci je to jiné )
Bych tak řekl, že to jsou další vlastnosti, které by bylo dobré v MSTS nějak "odefinovat" jak v RE tak v AE, aby simulátor na to reagoval. Průjezd na stůj ten si pohlídám stávající funkcionalitou AE, vyjímku tvoří vjezd a odjezd, ale pískáček a částečně stahovačku nepohlídám. Od tvůrce tratě a mága Binu bych potřeboval nějakou značku, aby se mi ukázala v AE kde je přejezd a terč pro stažení, abych na to dal při tvorbě act. vlastnost.

Nevím jestli je něco takového možného udělat.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře