Zvuky Jacek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Makrdop
  • Datum začátku Datum začátku
Tak u mě mašinky 770-771, v TBP se směrováním do common.snd\... dělají to, že když ji potkám jako traffic, nebo stojí ve stanici, tak jsou uplně bez zvuků. Když je přehodím na směrování od Jacka tedy ZVUKY\loko_diesel\..., tak vše funguje bez problémů. To samé i u M131. nevím jestli je to v TBP záměr, nebo jestli to dělá jen na mojem compu. U mašinky 242 se mi zase zasekávo klapot stykačů při ubírání, či přidávání výkonu. S pozdravem Dan.
Ps:
U skoro všech dieselových lokomotiv se mi poslední dobou stává, že mi pumpuje kompresor dokola (hlavně po přestupu z našinky na druhou). Pomůže jen Save a Load, ale to myslím způzobuje BIN.

Dan J. napsal:
Tak u mě mašinky 770-771, v TBP se směrováním do common.snd\... dělají to, že když ji potkám jako traffic, nebo stojí ve stanici, tak jsou uplně bez zvuků. Když je přehodím na směrování od Jacka tedy ZVUKY\loko_diesel\..., tak vše funguje bez problémů. To samé i u M131. nevím jestli je to v TBP záměr, nebo jestli to dělá jen na mojem compu. U mašinky 242 se mi zase zasekávo klapot stykačů při ubírání, či přidávání výkonu. S pozdravem Dan.
Ps:
U skoro všech dieselových lokomotiv se mi poslední dobou stává, že mi pumpuje kompresor dokola (hlavně po přestupu z našinky na druhou). Pomůže jen Save a Load, ale to myslím způzobuje BIN.

Tak se podívej do příslušných sms souborů (jsou to ty které obsahují v názvu eng) zda tam je přítomna a vyplněna část nazvaná ScalabilityGroup (0) Pokud existuje a jsou tam korektně zapsány zvukové streamy tak bude mašina slyšet i jako traffic při potkání. Tato skupina je samozřejmě obsažena v Jackových zvucích. V těch ostatních (starších) zpravidla není.

Tak jsem se díval do sms u M131 a tam žádná cesta kromě směrování na Kihu není. Takže je úplně jedno, jestli je zvuk směrován na common, nebo zvuky nebo třeba x.
Už několik uživatelů si měnilo zvukovou kartu a to že jim něco nefungovalo pak dávali na vinu aktualizaci.
Mě vše hraje normálně. Traffic buď rád, že neslyšíš, protože když mi bublá nějaká lokomotiva na druhém konci nádraží, jako by bublala vedle Tebe, to je hrůza a děs. Ale při potkávání protijedoucích vlaků jsem hluchotu motorů nepozoroval. Hurvínek nevím, ale čmelák určitě vrčel.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem se díval do sms u M131 a tam žádná cesta kromě směrování na Kihu není. Takže je úplně jedno, jestli je zvuk směrován na common, nebo zvuky nebo třeba x.
Už několik uživatelů si měnilo zvukovou kartu a to že jim něco nefungovalo pak dávali na vinu aktualizaci.
Mě vše hraje normálně. Traffic buď rád, že neslyšíš, protože když mi bublá nějaká lokomotiva na druhém konci nádraží, jako by bublala vedle Tebe, to je hrůza a děs. Ale při potkávání protijedoucích vlaků jsem hluchotu motorů nepozoroval. Hurvínek nevím, ale čmelák určitě vrčel.
M131 ScalabilityGroup(0) nepoužívá tudíž jako traffic by v jiné boudě jiného stroje neměl být slyšet. A to hlasité bublání mašiny na druhém konci stanice je způsobeno pouze blbým nastavením průběhu hlasitosti v závislosti na vzdálenosti. Pokud je v v ScalabilitGroup (0) vůbec použita sekce:
VolumeCurve (
DistanceControlled
CurvePoints ( 3
0.0 1.0
100.0 0.9
350.0 0.4
)
Granularity ( 0.05)
)
tak bývá špatně nastavena. Ono to má mít správně kvadratický průběh, ale třeba v této ukázce je to tak že na vzdálenost 100m lineárně klesne hlasitost pouze o 10%a na dalších 250m klesne lineárně o 50% a udržuje se na úrovni 40% až do vzdálenosti nastavené v parametru Deactivation a ptom se skokově vypne.

Miran napsal:
Dan J. napsal:
Ps:

Tak se podívej do příslušných sms souborů (jsou to ty které obsahují v názvu eng) zda tam je přítomna a vyplněna část nazvaná ScalabilityGroup (0) Pokud existuje a jsou tam korektně zapsány zvukové streamy tak bude mašina slyšet i jako traffic při potkání. Tato skupina je samozřejmě obsažena v Jackových zvucích. V těch ostatních (starších) zpravidla není.
Jo dík moc, kouknu.

Zbyňku u té M131, jsem stáhnul zvuky od Jacka, mám to směrované do ZVUKY\loko_motor\M131.1 a vse mi jede, jak zvuky když stojí ve stanici, tak při potkání na trati. U čmeláků, když je mam směrované dle BP, tak jsou jako traffic total bez zvuků. Kouknu jestě, jestli nemám nějakou chybku u těch 770 v common snd\... S pozdravem Dan :D

Miran napsal:
M131 ScalabilityGroup(0) nepoužívá tudíž jako traffic by v jiné boudě jiného stroje neměl být slyšet.
Tímto jsem měl ma mysli původní verzi zvuků tak jak byla v době vydání Hurvínka, nikoliv verzi od Jacka.

Miran napsal:
Miran napsal:
M131 ScalabilityGroup(0) nepoužívá tudíž jako traffic by v jiné boudě jiného stroje neměl být slyšet.
Tímto jsem měl ma mysli původní verzi zvuků tak jak byla v době vydání Hurvínka, nikoliv verzi od Jacka.
Mirane zdravím, tak to je pravda v původních zvucích je tomu tak, neuvědomil jsem si, že ty zvuky pro M131 od Jacka jsou pozdějšího vydání a v TBP asi použity nejsou. S přáním hezkého dne Dan, :D

Dobrý den,mam mala problema.U zvuků k 749 od Jacka(ten nový balíček) se mi stává to,že když jedu a zastavím tak zvuk motoru v kabině zůstane na 2.stupni a nechce jít do volnoběhu.Nevíte čím to je :?:

Tak som vyskúšal nové zvuky na 752-ku. Pri prezeraní 752cab.sms som ale natrafil na smerovania neexistujúcich waviek:
750_houkacka.wav, 750_reverzace.wav, 750_knoflik.wav - tie som si nahral z predchádzajúcej zložky 750, pritom zvuk 750_houkacka je totožný zo 776_houkacka. No je tam ešte 731_BSE.wav, ktorý zatiaľ nieje zverejnený. Ináč musím pochváliť nové zvuky a už sa neviem dočkať tých na elektriky. :salut:

ASP napsal:
Tak som vyskúšal nové zvuky na 752-ku. Pri prezeraní 752cab.sms som ale natrafil na smerovania neexistujúcich waviek:
750_houkacka.wav, 750_reverzace.wav, 750_knoflik.wav - tie som si nahral z predchádzajúcej zložky 750, pritom zvuk 750_houkacka je totožný zo 776_houkacka. No je tam ešte 731_BSE.wav, ktorý zatiaľ nieje zverejnený. Ináč musím pochváliť nové zvuky a už sa neviem dočkať tých na elektriky. :salut:
Opravím to v nejbližší aktualizaci, napadlo mě na poslední chvíli promazat duplicitní wav s různými názvy a zapomněl jsem odkazy spravit.

Dnes ráno sa mi konečne podarilo na kameru nahrať zvuky jednej mašinky, ktoré v MSTS už dlhšiu dobu náramne chýbajú.

No skús porozmýšľať zvuky ktorej loko v MSTS dosť chýbajú a doposiaľ neboli vytvorené.

Bingo ! Petr Kapoun síce spravil zvuky na 721 ale originál tam bol len volnobeh a ventilátor, ostatné bolo zo 751 čo je absurdné nakoľko 721 nemá turbo.Ale keď iné nebolo nedá sa nič robiť, bolo treba improvizovať, takže teraz už len držať Jackovi palce aby mal čas a chuť.

Jo jo,duuso kdyby se ti chtělo tak mi to můžeš poslat.Rád bych se toho ujal co dokončím 751 a 163.

Back
Nahoře