Zvuky Jacek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Makrdop
  • Datum začátku Datum začátku
Bigfoot napsal:
Dovolím si oznámiť že aj v balíku pre zvuky vozidiel 749-776 chýba súbor: x_776_kompresor.wav alebo v niektorých SMS súboroch prevyšuje napr. 721eng.sms , 776eng.sms
Bigfoot
Díky za upozornění, připravím aktualizaci

Ještě se vrátím k vypadávání vnějších zvuků:
Pustil jsem si na trati JZD misi "dj_jzd_pracovni den_1_dil". Při startu hry jsou ve stanici 2 trafficy a 3 Loose consisty. Zátěž pro PC nic moc. Ale - lokomotiva hráče bez vnějších zvuků. Po odkliktnutí jakékoli hlášky černá obrazovka a volání Billovi. Po okamžitém kliknutí jen někdy, při prodlevě vždycky.

Ve vláknu o binu psal Džord toto:
MSTS si musí připravit místo, kam všechny zvuky uloží před tím, než je může použít . Nedostatečný prostor (alokace paměti) v lepším případě způsobí, že se zvuk nemá kam nahrát a proto ty chybové hlášky, v horším případě MSTS spadne bez jakéhokoliv varování.
V souboru /GLOBAL/soundcfg.dat v poslední sekci Scalability 5 navyšte hodnoty SoundSystem na:
SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 )
Druhé číslo je velikost zásobníku pro zvuky na jednom čtverci. mohl bych to pochopitelně ošetřit softwarově, ale bylo by to natvrdo a před takovou změnou by to chtělo odzkoušet.

S druhým číslem změněným na 300 se nestalo nic. Nakonec jsem hodnotu změnil na 800. A hle, po načtení mise má lokomotiva vnější zvuky a hlavně, žádný pád po odkliknutí hlášek se nekonal.
Takže zřejmě čím vyšší hodnota, tím lépe. Ale asi s ohledem na RAM.

Jacek napsal:
Ještě se vrátím k vypadávání vnějších zvuků:
Pustil jsem si na trati JZD misi "dj_jzd_pracovni den_1_dil". Při startu hry jsou ve stanici 2 trafficy a 3 Loose consisty. Zátěž pro PC nic moc. Ale - lokomotiva hráče bez vnějších zvuků. Po odkliktnutí jakékoli hlášky černá obrazovka a volání Billovi. Po okamžitém kliknutí jen někdy, při prodlevě vždycky.

Ve vláknu o binu psal Džord toto:
MSTS si musí připravit místo, kam všechny zvuky uloží před tím, než je může použít . Nedostatečný prostor (alokace paměti) v lepším případě způsobí, že se zvuk nemá kam nahrát a proto ty chybové hlášky, v horším případě MSTS spadne bez jakéhokoliv varování.
V souboru /GLOBAL/soundcfg.dat v poslední sekci Scalability 5 navyšte hodnoty SoundSystem na:
SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 )
Druhé číslo je velikost zásobníku pro zvuky na jednom čtverci. mohl bych to pochopitelně ošetřit softwarově, ale bylo by to natvrdo a před takovou změnou by to chtělo odzkoušet.

S druhým číslem změněným na 300 se nestalo nic. Nakonec jsem hodnotu změnil na 800. A hle, po načtení mise má lokomotiva vnější zvuky a hlavně, žádný pád po odkliknutí hlášek se nekonal.
Takže zřejmě čím vyšší hodnota, tím lépe. Ale asi s ohledem na RAM.
Ahoj Jacku, Tak toto ihned vyzkouším. Jinak tu aktivitu co jsi hrál jsem vytvářel zrovna já a mě to jelo bez sebenších problémů se všemi zvuky. Je ale pravda, že zvuk parničky jsem měl nasměrované na Pikkův skin Úzké.
S pozdravem Dan.
Heuréka!!!!! Tak toto je rada za milión.Škoda, že nebydlíš někde poblíž za tuto radu bych tě ihned pozval na . Ani nevíš jak mě to sr..lo, že mi zvuky nešly a ony teď šlapou jako hodinky.
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
...
Heuréka!!!!! Tak toto je rada za milión.Škoda, že nebydlíš někde poblíž za tuto radu bych tě ihned pozval na . Ani nevíš jak mě to sr..lo, že mi zvuky nešly a ony teď šlapou jako hodinky.
S pozdravem Dan.
Já jsem si to nastavil i pro další úrovně shodně ( nezávislé na "šoupátku" ) a velikost mem na 50MB
SoundSystem ( 1, 300, 400, 52428800 )
SoundSystem ( 3, 300, 400, 52428800 )
SoundSystem ( 5, 300, 400, 52428800 )

Dobry vecer pane Jacek mam na vas prosbicku nebylo by mozne dodat do archivu ze zvuky pro dieslove lokomotivy zvuk houkacky pro masiny rady 754 jinak jsou ty zvuky perfektni akorat pres ty nechraneny prejezdy to neni vono,jinak klobouk dolu pred vasi tvorbou myslim ze by se vam mohlo prezdivat dvorni zvukar pro hru train simulator,bylo by mozne vise menovane doplnit?dekuji s pozdravem Pegaus.

pegaus:
díky, díky.
Pro brejlovce už mám připravené úplně nové kvalitnější zvuky. Autentické houkačky ale zatím pořád chybí.
Jinak ozvučení přejezdů záleží na autorech tratí, to jsem nedělal.

Dobry den dekuji za odpoved uz se tesim na nove zvuky to bude zradilko,jinak u tech prejezdu jsem mel na mysli ne jejich ozvuceni ale jizdu pres ne ze z zhoukackou je to realnejsi kdyz na nechranenem prejezdu si houknu kdyz ne tak chudak sourajici se stara babicka,diky cau Pegaus.

Jojo, kéž by někdo měl to štěstí a chuť nahrát opravdové zvuky na T478.1

předem upozorňuju, že nemám kde a čím je nahrát (pro ty, co by odpověděli "hahraj je ty"))

heme:

no jo, ale aby byly "opravdové", musely by se nahrát na vodním odporu, viz ukázky čmeláka ve vlákně Jackova dílna.

Jacek - No, to by mě zajímalo, jaká je procentuální šance. Bardotek je sice víc, jak Čmeláků, ale to štěstí, trefit den, kdy ji na tom vodním odporu zkouší. Něco nám o tom říkali v Majlontu, ale nějak jsem to zapomněl, jak často, nebo kdy a proč se to dělá...

No ale máš reálnejšiu šancu chytiť u Vás na ČD na VO bardotku ako čmeliaka, to je fakt, len netreba čakať čo kto spraví ale pridať ruku k dielu.

duuso, Jacek - To je všechno hezké, ale....:( Už se sice opakuju, ale nemám na co nahrát zvuky. A navíc by to bylo pro mě docela daleko. V Maloměřicích dost těžko muzejní 1001čku zkoušejí co měsíc na VO a nejbližší místo jsou snad Č.Budějovice/Posázavský Pacifik.

Jak říkám, kdybych měl na co nahrávat, schutí a rád bych to udělal, vždyť je to moje nejoblíbenější lokomotiva.:roll:

No ani ja som nemal načo nahrávať a postupne sa u mňa objavil aj digitál /teraz aj dva/ a aj kamera.

Přeji hezký den.
Mám maly problém, stáhnul jsem si lokomotivu ČD 750.285-9 a zvuky jsem si přesměroval na: ZVUKY/loko_diesel/750eng a 750cab. Zvuky mi jedou všehcny kromě jednoho a to houkačky v kabině (mezerník). Venku lokomotiva houká normálně. Mám stáhlé všechny Jackovy zvuky, tedy alespoň doufám.;) Nevíte někdo, kde je zakopaný pes, co bych měl popřípadě zkontrolovat:?:
Předem dík za radu. Dan

Dan J. napsal:
Přeji hezký den.
Mám maly problém, stáhnul jsem si lokomotivu ČD 750.285-9 a zvuky jsem si přesměroval na: ZVUKY/loko_diesel/750eng a 750cab. Zvuky mi jedou všehcny kromě jednoho a to houkačky v kabině (mezerník). Venku lokomotiva houká normálně. Mám stáhlé všechny Jackovy zvuky, tedy alespoň doufám.;) Nevíte někdo, kde je zakopaný pes, co bych měl popřípadě zkontrolovat:?:
Předem dík za radu. Dan

Chyba může být v tom že v 750cab.sms může být přesměrovaná houkačka na .wav který neexistuje případě byl smazán.Doporučuji projít .sms a ověřit si shodnost názvů..

Bude tam asi překlep v názvu wav, jak píše Kádr. Vzhledem k tomu, že těsně před dokončením jsou úplně nové zvuky pro brejlovce, nemůžu vydat opravu.
Jen mě překvapuje, že na podobné chyby mě upozorní jen pár lidí a ještě téměř rok po vydání zvuků :D

No ono z mé strany to bude tím, že hlavně dělám aktivity a to parní a na ježdění moc času nezbývá.:eek: Jo je to jak píše Kadr, ale ještě jeden dotaz. Já jsem si tam dal File 753_houkacka.wav, ale když soubor přehraji ve Windows Media Player, tak mi hokačka zní jak má (hlubokým tónem), ale když spustím MSTS, tak venku zní stejně, ale vevnitř spíš piští, co bych měl ještě přeopravit.;)
Dan

v kabině jsou wav stereo, všechny mají název ve tvaru řada_název. Vnější zvuky jsou jen monofonní, mají názvy x_řada_název. Při záměně se pak nesprávný zvuk přehrává 2x rychleji nebo pomaleji. Čili v 750cab.sms napsat odkaz na "753_houkacka" a v 750eng.sms musí být "x_753_houkacka"

Ahoj Jacku.
Tak jsem to zkoušel a stejně mi MSTS přehrává ten zvuk ve výškách. dokonce jsem to skusil přesměrovat na jinou houkačku a výsledek furt stejný.
Dan
Tááák a už vím, kde byl zakopaný pes. On ten zvuk byk mono a byl popsán pouze jako 750_houkacka, zakže vlastně shodný s x_750_houkacka.:D:D Nicméně, jsem zase o něco chytřejší co se týká zvuků pro MSTS.
Díky moc za radu. Dan

Back
Nahoře