Jacku, my se nemůžeme domluvit z jednoho důvodu, že si každý myslíme, že máme jiné prostředí. To co jsem napsal v předchozím odstavci je čistě sndElok z Tvých stránek. Žádná kombinace. Když jsem se ptal jiných lidí od MSTS jak to hraje jim, měli stejné problémy jako já. Testoval jsem opravdu poctivě s originály.
Takže to vypíšu ještě jednou:
- trakční motory jsou moc nahlas
- hukot převodovak je moc nahlas
- u 350 (možná i jiných s BSE)) v kabině nejsou slyšet zdrže při brzdění, není slyšet odfukování (v reálu)
- 451 jen zkreslený zvuk u trakčáků při rozjezdu.
- u 230, 240 na shuntech spínají jen stykače ne pneumotor.
- 242 je chybná animace kontroleru na shuntech, to je problém kabiny, proto jsem zvuky neřešil.
-210 nemá pneumotor
- 111 nemá kontroler
Další jsem netestoval.
Jelikož hořela uzávěrka aktualizace, aby se dalo jezdit v aktivitách hlasitosti některých dílčích zvuků jsem do této aktualizace provizorně stáhl sám. Jinde jsou původní sms. Nic víc. Očekávám, že to do další aktualizace dáme finálně dohromady. Ale k tomu je třeba vyjádření i dalších znalých lidí včetně hlavního zvukaře. Moje lokomotivy byly 451,2, jednou za turnusový oběh 141, někdy 123 výjimečně 150 a 350. Do těchto a dalších by měl mluvit někdo znalý. Můj názor je ten, že se původní zvuky elektrik měly nechat na Dejvově/Dráčik nastavení, jen tam doplnit vazby na stažený sběrač, odstranit nějaké chyby, ale aby výsledné zvuky byly stejné. (nezasahovat do wav). Pak se mohla testovat řada po řadě a postupně eventuelně vylepšovat. Pokud nám jde o stejnou věc, co největší přiblížení k reálu.
Jinak věřím, že většině z Vás uživatelů je jedno, jak to hraje, protože netušíte jak to má správně hrát. Vám stačí, že to nějaké podobné zvuky, které jste někdy na nádraží slyšeli vydává. Jinak si neumím vysvětlit, že se stále něco nelíbí jen mě.
Ó jak bych si přál, kdybych na lokomotivách těch 19 let nejezdil a nikdy neslyšel jak to v kabině hraje. Pak jsem nemusel být jen ten reptající a líbil by se mi každý zvukový efekt. Ale také bych nikdy nepostavil BP a byl bych asi spokojeným uživatelem Martinovy 321 a ostatních tratí.