854 014-8 Alenka a 854 029-6 Kristýnka

Martens napsal:
Vrbam napsal:
Martens napsal:
Ty jsi autor! Ty rozhodneš! A je to vyřešeno.....
Animace musí být 2stavová, nejdříve měchy a pak můstek. Udělat to najednou aby se to prolínalo je prasárna
Možná su blbé, ale co tomu brání, aby se to tak rozfázovalo?

No, třeba to je obtížné udělat animaci zrcátek ve více fázích postupně, nevím, s animovanými zrcátky zatím nemám zkušenost. Zatím jsem zmákl za vydatné pomoci Mirana animovat dveře. Podle mne to ale musí být řešené stejně jako dveře, frantíci rozanimovali podobně čelní kryt spřáhla na TGV (někde na Youtube byly snad filmečky.)

Pikku napsal:
Martens napsal:
Vrbam napsal:
Martens napsal:
Ty jsi autor! Ty rozhodneš! A je to vyřešeno.....
Animace musí být 2stavová, nejdříve měchy a pak můstek. Udělat to najednou aby se to prolínalo je prasárna
Možná su blbé, ale co tomu brání, aby se to tak rozfázovalo?

No, třeba to je obtížné udělat animaci zrcátek ve více fázích postupně, nevím, s animovanými zrcátky zatím nemám zkušenost. Zatím jsem zmákl za vydatné pomoci Mirana animovat dveře. Podle mne to ale musí být řešené stejně jako dveře, frantíci rozanimovali podobně čelní kryt spřáhla na TGV (někde na Youtube byly snad filmečky.)

Pokud toto laicky chápu správně, tak jde při animaci o to správně pojmenovat objekt, který chci animovat a vlastní animace je v podstatě rozfázování pohybu daného objektu ..... ale opravte mne, jestli se mýlím.

U hydry jsem zkoušel udělat animaci dveří na více stavů (nic, dveře se poposunou dopřed a pak až se teprv odsouvají do strany) a při takto animovaných dveří to dělalo brigule, tak už to prosím neřešte ti co o tom nemají ani anung !

A možno tí prídu na to ako to pôjde bez problémov. Rozumu majú dosť na to aby to vyskúšali a dosť aj na to aby vedeli kedy sa na to už vysrať ... JOHNZ

Mam takovy problem, udelal jsem si testovaci aktivitu s Kristynkou, ale bohuzel chybi mi kabina, vidim jen na koleje, ale ovladaci pult mi chybi, pravy a levy pohled tak vidim jen krajinu. Dival jsem se na Vrbamovy stranky a pise tam, ze k dispozici jsou jen CVF soubory, ale kde mam sehnat ty ACE soubory nebo mi poradte jakou kabinu loco si mam presmerovat v engu, abych videl ovladaci pult ?

Čuřil napsal:
Mam takovy problem, udelal jsem si testovaci aktivitu s Kristynkou, ale bohuzel chybi mi kabina, vidim jen na koleje, ale ovladaci pult mi chybi, pravy a levy pohled tak vidim jen krajinu. Dival jsem se na Vrbamovy stranky a pise tam, ze k dispozici jsou jen CVF soubory, ale kde mam sehnat ty ACE soubory nebo mi poradte jakou kabinu loco si mam presmerovat v engu, abych videl ovladaci pult ?
Animovaná kabina zatím není ale pracuje se na ní.Zatím si můžeš stáhnout statický cab ze stránek sinusu.
http://msts.sinus.cz/

Jakš takš by se dala použít kabina z Ešucu 471 já jí tam mám a jeto zatím to nejlepší animované řešení.

Vrbam napsal:
Edita854 napsal:
A nedela by se ta animace těch měchýšů udělat jako na stěrače, tedy klavesou V.
NE, pokud nechceš aby se ti pořád rozbalovaly.
jediné, co mne napadlo jako použitelné, animaci pověsit na zrcátka.....ale to už jsi tuším Miro kdysi zamít.

Martens napsal:
Vrbam napsal:
Edita854 napsal:
A nedela by se ta animace těch měchýšů udělat jako na stěrače, tedy klavesou V.
NE, pokud nechceš aby se ti pořád rozbalovaly.
jediné, co mne napadlo jako použitelné, animaci pověsit na zrcátka.....ale to už jsi tuším Miro kdysi zamít.
Tam už je fíra, sám jsi na ten update koukal

A nešlo by udělat dvě verze a v té jedné by se ta animace mohla udělat. Já si myslím že by ani dvou stavová být nemusela. Mě osobně by to bylo jedno těch 10 s už mě nezabije, ale bylo to skvělé kdyby se ty měchy daly otvírat a zavírat

Dobrý den.Pročetl jsem skoro celé toto fórum a většinu věcí se mi povedlo opravit,ale stále nemohu rozchodit kabinu 954,prosím o radu.A ještě bych se chtěl zeptat,jak je to s ovládáním 854,jelikož se mi povede hydru rozhýbat asi až po 10 sekundách a nevymáčknu z ní více jak 50,jako by zde měl být 2.rychlostní stupeň,ale ten sem nenalezl a navíc jakmile nemám plnej plyn,tak mi začne okamžitě zpomalovat jako by byla zabržděná.Děkuji za pomoc

LLukass napsal:
Dobrý den.Pročetl jsem skoro celé toto fórum a většinu věcí se mi povedlo opravit,ale stále nemohu rozchodit kabinu 954,prosím o radu.A ještě bych se chtěl zeptat,jak je to s ovládáním 854,jelikož se mi povede hydru rozhýbat asi až po 10 sekundách a nevymáčknu z ní více jak 50,jako by zde měl být 2.rychlostní stupeň,ale ten sem nenalezl a navíc jakmile nemám plnej plyn,tak mi začne okamžitě zpomalovat jako by byla zabržděná.Děkuji za pomoc
Odbrzdi lokomotivní brzdu.

no jo,já ji nemohl najít protože tam mám jenom bílej flek a žádnou páku.A ohledně té kabiny 954?

Kabina není, použij z 853, akorát v engu přepiš cestu ke kabu 853. Najdi si model 853, u něj otevři eng 853 a skopíruj si řádek s kabem 853 na konci je cvf do engu 954.

LLukass napsal:
no jo,já ji nemohl najít protože tam mám jenom bílej flek a žádnou páku.A ohledně té kabiny 954?
Jak již psal na vedlejší stránce Čuřil ,stáhni si z tohoto odkazu http://www.854foto.net/ kabinu. Je sice statická ale pořád lepší jak z 853. Na tu 954 si oprav eng.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře