Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
což je sice špatně, ale loko měla v reálu také zelený cab. bohužel do simulátoru nikdo neudělal zelený cab na 753 a já radši budu tolerovat barvu cabu, než tu mrzáckou kličku od el. topení v pultu

Čouda napsal:
což je sice špatně, ale loko měla v reálu také zelený cab. bohužel do simulátoru nikdo neudělal zelený cab na 753 a já radši budu tolerovat barvu cabu, než tu mrzáckou kličku od el. topení v pultu
No tak to není problém opravit.

Kadr napsal:
Čouda napsal:
No tak to není problém opravit.
Co je u ní za problém?

Čouda : A jak snášíš české 749 s cabem se slovenským MIRELEM?

Ad Kard: mno tak front cabu můžu přepatlat na zeleno, ale přijde mi to jako zbytečná práce. Stejně neodpovídá tomu stroji. Ten rozhodně neměl otlučený pult a byly na měm koberečky a nějaké další vychytávky.

Ad Martens: českou bertu se slovenským mirelem také snáším špatně, ale když si ho člověk vyhodí a klonovacím razítkem díru zadělá, hned je to lepší :cry:
jinak není to tak strašné jako 753 s elektrickým topením.

Čouda napsal:

Jak není a co cab na 750, ten je zelený a když se kouknu na oba caby jak na 753 tak 750, tak vypadají stejně, kromě barvy. 750 je v TBP a 753 u Arwyho.

Aha, nemáte pravdu ani jeden. Cab 750/753 vytvořil Arwy. Jeden - 753 je šedý a druhý 750 - je zelený. Arwy udělal cab na obě řady. Nepleťte si to. Kadrovi šlo o to, proč je ten šedý cab šedý, když v loko je zelené stanoviště a já mu odpověděl, že si do 753 dám radši šedej a to i přes to že neodpovídá berevně s modelem a realitou, protože kličku na el. topení+ampármetr na 753 trpět nebudu. o to mi šlo. Jinak myslím, že bude obrovský problém sehnat fotku cabu všech loko. Stačilo by jenom ja kto tam vypadalo a podle toh ose už něco zplácá, ale když není ani to. budeme jezdit se šedým, no

tak te´d naprosto nechápu v čem je zakopanej pes.Dyť já mám u modelu 753 cab na 753, kde není klička na el. topení to je dobře. Špatně je jen ta barva, který by měla být zelená... jenže zelenej cab na 753 není a tak bude i nadále šedej. Kuli barvě tam cab na 750 dávat nebudu, protože ta klička od topení je jako trn v oku.

Naposled editoval moderátor:
Zdravim.Nevíte,která 750 někdy zavítá na rychlíky Liberec-Ústí n/L?Jel jsem s nim jednou a měl červeno-žlutý nátěr.Myslim,že patřil DKV Ústí ,ale na číslo si nemohu zaboha vzpomenout.Děkuji

klimi napsal:
Zdravim.Nevíte,která 750 někdy zavítá na rychlíky Liberec-Ústí n/L?Jel jsem s nim jednou a měl červeno-žlutý nátěr.Myslim,že patřil DKV Ústí ,ale na číslo si nemohu zaboha vzpomenout.Děkuji
Čau, 750 a 749 ti do Ústí nebo Děčína zavítají až zase PJ Liberec chcípnout Katry(854).Třeba na R694/7 jezdí pravidělně 843 ale nějak jim to odumírá tak posílají 749.R698 veze Katr,opět chcípl tak to vzala 742+BDs+2*Btn

Kadr napsal:
klimi napsal:
Čau, 750 a 749 ti do Ústí nebo Děčína zavítají až zase PJ Liberec chcípnout Katry(854).Třeba na R694/7 jezdí pravidělně 843 ale nějak jim to odumírá tak posílají 749.R698 veze Katr,opět chcípl tak to vzala 742+BDs+2*Btn
Ahoj.Dík.Jednou jsem jel do Liberce na ranním rychlýku (asi v 7:28 z hl.n.).Táhla nás nějaká 750.

Dnes to samé ale na naší 081 měla jet 810 ale opak je pravdou a vzala to 742+3x10.Pjčko Lib. v poslední době nic nemá.

Tak takovou halucinaci beru.Jak ji vydáš ven tak ji zařadím do aktivity.

Aby řeč nestála. Dnes jsem se vrátil domů v lehce podnapilém stavu a samozřejmě první co mě napadlo bylo pustit PC a sednout k MSTS. Jenže to jsem netušil co se stane o pár hodin déle. ve spoluprácí s Jardou Brabcem jsme trošku upravili eng+cvf soubory k lokomotivám řad 750+753. Jarda Brabec má na svědomí nastavení pozic kontroleru podle mích připomínek, drobnou úpravu spřáhel, "kalibraci" rychloměru (je to uděláno v rámci možností, protože textura rychloměru je špatná a tak ukazuje s tolerancí +/- 2 km/h což nevadí, protože splńuje rychlostní toleranci 5km/h) a sladění animací cabu s engem. Já jsem do cabu dosadil otáčkoměr podle vzoru z loko T499.0 tudíž hlavně práci ladičů tohoto stroje, ale pozice jsem nastavil už sám. U loko 750 346ET jsou nastaveny volnoběžné otáčky na 600 za minutu což odpovídá poloze zima. Po zařazení prvního stupně se otáčky začnou zvyšovat, což nejspíše neodpovídá realitě. Dále jsou v engu upraveny brzdy, spotřeba paliva a výkon lokomotivy.

Zhodnoťte práci a další "ladičský" počin už ode mě nečekejte, protože jsem z toho měl takový nervy, že jsem úplně vystřízlivěl a půjdu se vykoupat a

Ještě si zkus upravit ScalePos pro otáčkoměr, protože u Tebe když jsem měl 510 ot na volnoběh, tak mi ukazovala rafika pod 500

Zkus tam dát tuto hodnotu
ScaleRange (0 1600)

ScalePos ( 212 150 )

Pokud bys nevěděl, co ty čísla znamenají, tak 212 je úhel natočení rafiky pro první hodnotu ze ScaleRange, tedy 0 otáček (STOP) a 150 je úhel pro druhou hodnotu ze ScaleRange, tedy 1600

Tohle jsi sice zkopíroval z kyklopa, ale tam je na ten otáčkoměr pohled z trošku jiného úhlu a už to nemusí sedět.

Pozor brejlovec má volnoběžné otáčky 480ot/min (to by mělo sedět). maximální má 1100ot/min, ale já to mám nastaveno na 1200, protože každá mašina může být jiná, fírové si ji můžou poladit. já zkusím Vaše nastavení a uvidíme

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře