Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čouda napsal:
Pozor brejlovec má volnoběžné otáčky 480ot/min (to by mělo sedět). maximální má 1100ot/min, ale já to mám nastaveno na 1200, protože každá mašina může být jiná. já zkusím Vaše nastavení a uvidíme

Tak proč u 753231 máš v engu 510 ot/min? V cvf je to jedno, jaké tam jsou otáčky, tady šlo o špatně ocejchovaný otáčkoměr.

Já jsem tam nechával původní hodnoty s tím, že upravím točení ručičky v cvf souboru. Je fakt, že bych mohl ty maximální otáčky trošku snížit

Čouda napsal:
Já jsem tam nechával původní hodnoty s tím, že upravím točení ručičky v cvf souboru. Je fakt, že bych mohl ty maximální otáčky trošku snížit
Pro ladění se podívej na F5 na hodnoty RPM, co Ti ukazuje otáčkoměr a co ladicí informace....víc Ti to pomůže při ladění.

Takle jsi měl nadefinovány ve zmiňovaném engu volnoběžné na 510 a ukazovalo to zhruba těch 480, o kterých píšeš.....ale takhle je to špatně.

Pokud máš dobře ocejchovaný a vyladěný budík, tak pak už je vuřt, jaké otáčky máš v engu a můžeš mít každou mašinu naladěnou jinak.

Čouda napsal:
Dobře. Takže navrhujete změnit v engu otáčky na 480 - 1100?
Psal jsem, že v engu je to jedno, ale správně si ocejchuj a vylaď otáčkoměr v cabu. Pak si už každou mašinu můžeš naladit (či spíše otáčkově rozladit), jak uznáš za vhodné....cabu už to bude jedno, jaký rozsah otáček navolíš v tom či onom engu.

Už to chápeš?

JJ už to chápu. Došlo mi to chviličku potom, co jsem napsal příspěvek. opravu mám zpracovanou a právě to frkám na web. bude připraven opravný balíček + oprava všech archivů se skiny a upravou cabu.

Hlavně pro klid mé duše jsem vše opravil dle martensových připomínek. Stahujte balíček !OPRAVA! a přepiště si patřičné soubory. Pokud se Vám nechce nic přepisovat, změna je zapracována i do archivů s modely a úpravou arwyho cabu.

Takové Of-topic. koukal jste dneska někdo na červenýho trpasíka? ten seriál nemá chybu a zvlášť ten dnešní díl byl hezkej. Takový blbosti jsem viděl jenom v čeký sodě nebo Montypithonově létajícím cirkusu. Vřele doporučuji sledovat....

Dle připomínky Šmeka byla na lokomotive 242 264 opravena alfa. Společně s lokomotivou 242 220 prošli "očistnou kúrou" tzn. textury jsou v barevné hloubce 32bitů místo 24 jak byly. Stejně jsou upraveny i textury loko 750+753, ale to je už od 20.7. Zítra snad konečně zveřejním konečné ladění loko 742 + kompletní opravu skinu, včetně doplnění otáčkoměru do cabu.

takže ať toho nemáte potom tolik. Stahujte skiny kocourů znovu. opravena kvalita zobrazování textur + trošku poladěný eng. mělo by to zhruba sedět s reélem. Bohužel jsem si vědom jedné chyby, ale to je nad moje síly

update cabu bude někdy do konce týdne. musí to projít ještě schvlovacím řízením

takže stahujte update cabu na loko 742. Noční pohledy zpracoval Dusso a taktéž děkuji J. Polákovi za povolení.

Dále jsme si pro Vás sppolečně s Kadrem a Jonášem připravili 750 235PJ Liberec,236DKV Plzeň,311PJ Děčín a 753 001PS Česká Lípa

JJinak těšte se na další Plzeňský stroj. Jenom poznamenám, že to bude taky strašnej "kýbl"

Čouda napsal:
takže stahujte update cabu na loko 742. Noční pohledy zpracoval Dusso a taktéž děkuji J. Polákovi za povolení.

Čoudo, nic proti, ale koukal jsi se při update i na toto?

Kód:
	CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab740_742//CD742PP.ace" )
	CabViewWindow ( 380 0 260 400 )
	CabViewWindowFile ( "" )
	Position ( 1 2.9 -7 )
	Direction ( 11 -7 0 )
	CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab740_742//CD742PL.ace" )
	CabViewWindow ( 0 0 350 480 )
	CabViewWindowFile ( "" )
	Position ( -0.9 3.1 -4 )
	Direction ( -1 -2.6 0 )
	CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab740_742//CD742ZL.ace" )
	CabViewWindow ( 0 0 325 400 )
	CabViewWindowFile ( "" )
	Position ( 1.05 2.85 -4.5 )
	Direction ( 0 182 0 )

Pokud se nepletu, tak na kocourovi jsou z hlediska podélné osy "barové stoličky" fíry v jedné rovině, tak jak mi vysvětlíš při update,že při čelním pohledu u verze dlouhým čumákem vpřed (742.cvf) je pozice kamery na z-ose -7m ( pohled CD742PP.ace), pohled levým předním oknem vpřed CD742PL.ace už má jenom -4m za z-ose (tzn., že ta stolička má akční rádius 3m!!!, když se kouknu zadním levý okýnkem u pomocného pultu (tzn., že se na té levé stoličce jenom otočím, tak je z-osa 4.5m, tzn. 50 cm na otočení.?????

Co to je za kocoura, kde má kabina 3m délku a navíc je 7 metrů od středu vozu?

A další věc - když včera Bob z Ostravy pustil ven eng na kocoura, tak je tam HeadOut tento HeadOut ( 1.5 3.0 -3.37 ). K tomu číslu -3.37 jsme došli nezávisle na sobě (já měl tedy jenom -3.3, ale těch 7 cm se dá pochopit).

Jenom poznámka - ta mašinka má délku 13,6 m a pokud bych od středu vzal oněch -7 m v z ose, tak fíra nesedí na stanovišti, ale vlaje metr za nárazníky.

Co jsi vlastně v cvf všechno upravoval? Chtělo by doladit i toto, neb se hýbalo právě s těmi pohledy. Díval jsem se, je tam změna s rozložením kontroleru proti engu - to už je na ten eng od Boba z Ostravy? Když tak, že by se ty bangle vyřadily z update a naladily se už do finále, ať je to se vším - vyladění engu se světly, pohledy a Tvoje úpravy.

----
Pozn.:
Chlapi, už se mi pletete - ten eng nedal ven Jacek, ale Bob. Tím se Jackovi omlouvám za mylnou informaci.

To co píšete se mi nechce ani trošku líbit. Tenhle je cvf v TBp já do něho akorát doplnil - zkopíroval otáčkoměr. Mašimu jsem nekolikrát projížděl. Povšiměte si také změněné textury brukny PP pohledu - to nebývalo(změna provedena v rámci aktualizace TBp). U pohledu PL to tak není a proto je posunut takhle dopředu i když to stejně nestačí. Pohled ZL je také správně. jen si zkuste s loko najet na vozy jde to a to celkem přesně, což umožňuje patrně pouze tato nepřesnost.

Schválně typněte si co mám u loko v engu za HeadOut. Je to (1.7 3.0 -3.37) Já psal, že je nutné si stahnout znovu i skiny. 1.7 je proto, protože jinak by měl uživatel hlavu ve skle.

Já chápu Vaše připomínky a jediná věc, která by se dala udělat a které jsem si nevšiml je srovnání fírů do jedné osy a to pouze u pohledu PP ZL těch půl metru snad vadit nebude.

Čouda napsal:
To co píšete se mi nechce ani trošku líbit. Tenhle je cvf v TBp já do něho akorát doplnil - zkopíroval otáčkoměr. Mašimu jsem nekolikrát projížděl. Povšiměte si také změněné textury brukny PP pohledu - to nebývalo(změna provedena v rámci aktualizace TBp). U pohledu PL to tak není a proto je posunut takhle dopředu i když to stejně nestačí. Pohled ZL je také správně. jen si zkuste s loko najet na vozy jde to a to celkem přesně, což umožňuje patrně pouze tato nepřesnost.

Schválně typněte si co mám u loko v engu za HeadOut. Je to (1.7 3.0 -3.37) Já psal, že je nutné si stahnout znovu i skiny. 1.7 je proto, protože jinak by měl uživatel hlavu ve skle.

Já chápu Vaše připomínky a jediná věc, která by se dala udělat a které jsem si nevšiml je srovnání fírů do jedné osy a to pouze u pohledu PP ZL těch půl metru snad vadit nebude.

HeadOut je v engu OK, cvf byl opravdu v TBP a nikomu nevadilo, že když se přešlo na druhé stanoviště a dal jsem HeadOut, tak fíra seděl na schůdkách na opačném konci mašiny. Pokud jsi upravoval jenom ten otáčkoměr a něco z kontroleru.

Ostatní k tomuto máš v mailu - pokud ti to "digitalni.ovoce ještě neshnilo". :lol:

Právě jsem se na mail podíval :lol: . Odpověď máte také v mailu. Já jsem si všiml , že pokud na TBp tranzistoru přejdu na druhé stanoviště, tak jsem úplně mimo kabinu. Myslel jsem si totiž, že tomu nejde zabránit a je to chyba MSTS. Zřejmě jsem se mýlil, a proto jsem to neřešil.
Více SZ nebo e-mail.

Čouda napsal:
Právě jsem se na mail podíval :lol: . Odpověď máte také v mailu. Já jsem si všiml , že pokud na TBp tranzistoru přejdu na druhé stanoviště, tak jsem úplně mimo kabinu. Myslel jsem si totiž, že tomu nejde zabránit a je to chyba MSTS. Zřejmě jsem se mýlil, a proto jsem to neřešil.
Více SZ nebo e-mail.

Pak je tam ještě jeden problém - dodělal jsi otáčkoměr, ale neincrementovat počítatlo ovladačů - v originále je 18, po Tvých úpravách taky 18 - mělo by být 19....
vzhledem k tomu, že není zobrazován, projeví se problém jen na F5, že zřejmě neuvidíte stav nádrže a nebo tam bude, ale v galonech.

Na to navyšování si musíš dát bacha při ručním přidání prvku.

Já vím. Dopustil jse mse drovná chyby. Snad si to každý uživatel do nového update opraví sám.

Tak toto má "niečo do seba", a teď kontrolní otázka soudruzi: V DKV Plzeň a širším okolí už čmeláci dojezdili?

Čouda napsal:

Dále jsme si pro Vás sppolečně s Kadrem a Jonášem připravili 750 235PJ Liberec,236DKV Plzeň,311PJ Děčín a 753 001PS Česká Lípa

JJinak těšte se na další Plzeňský stroj. Jenom poznamenám, že to bude taky strašnej "kýbl"
Co se stalo s těmito modely byly tam a už tam nejsoů

Kodl napsal:
Čouda napsal:

Co se stalo s těmito modely byly tam a už tam nejsoů
Ahoj, skiny byly přemístěny.Koukni do vlákna ČKF tam je všechny najdeš

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře