3. setkání příznivců MSTS

ok1dnh napsal:
Martens, no toto. Hele čéče, co měl znamenat ten tvůj text "No problem, dravost a neomalenost některých pražských drožkářů mi naštěstí chybí ..." ? Copa já sem nějákej drožkař ? Já chudák drátenická ? :-) :-)
Jasně, lidí vyleze z vlaku víc, takže dvě auta je rozumný nápad.
Karel

Karle, tím jsem nemyslel Tebe......ale pár takových zkušeností s pražskými drožkaři mám z doby, kdy jsme z firemních akcí odjížděli domů taxíky.....docela prdel.....u nás v baráku bydlí jeden, co si účtoval 99 CZK za km....ale asi tu už nebydlí nebo už přestal jezdit....

Takže nic osobního....;-)

Zbyněk Šemora napsal:
Naopak, měl by jsi nás z vesnice očekávat svou vlastní tramvají slavnostně pomalovanou "Vítáme účastníky 3. mezinárodní sleziny"
"Račte vstoupit, čepujeme Staropramen, jídlo, pití, stevardky na palubě, vše ve druhém voze soupravy. Příští stanice Na Julisce. " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To by šlo.....ale vb tom případě každému stoupnou náklady o cca 1000Korun :)

Ajemgud napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Naopak, měl by jsi nás z vesnice očekávat svou vlastní tramvají slavnostně pomalovanou "Vítáme účastníky 3. mezinárodní sleziny"
"Račte vstoupit, čepujeme Staropramen, jídlo, pití, stevardky na palubě, vše ve druhém voze soupravy. Příští stanice Na Julisce. " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To by šlo.....ale vb tom případě každému stoupnou náklady o cca 1000Korun :)

Přece bys na nás nechtěl vydělávat, no fuj...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Abychom se bavili konkrétně:

Závazné minimální smluvní ceny DP Praha za standardní tramvaj:

vozokilometr 45,12 Kč/km
vozohodina 640,92 Kč/h
čekací doba 135,24 Kč/h

Kolečko například Vozovna Žižkov - Hlavní nádraží - Holešovická tržnice -Nádraží Holešovice - Výstaviště - Hradčanská - Podbaba - Hradčanská - Palmovka - Vozovna Žižkov má 23 km a v ideálním případě jízda 1,5 hodiny plus 1 hodina "čekačky" (výstupy, nástupy ... počítá se každá započatá hodina ... jinak se ani u hlaváku ani na Holešovicích nedá čekat, není manipulační kolej), tj. minimálně cca 2200,- Kč bez DPH.

Jenomže s tou tramvají to byl jen vtip jako narážka na Pražáka tramvajáka, který záviděl venkovským, že pro ně bude zajištěn odvoz auty z nádražích.
Takže nebylo třeba do této rubriky rozepisovat ceny pronájmu tramvají. To už patří jinam, někam do hyde.

Dle stránek DP:
historická tramvaj - 3.800Kč, s jedním/dvěma vleky 5440Kč/5660Kč
T3 - 2040Kč
T6 - 2040Kč
KT8 - 4080Kč
Vše za jednu hodinu.

"Cena se účtuje od vyjetí soupravy z vozovny Střešovice, Praha 6, Patočkova 4 do jejího zatažení tamtéž.
Cena je včetně 19% DPH a je splatná v hotovosti nejpozději při zahájení akce.V den státního svátku účtujeme za jízdu tramvají přirážku 10 %."

Stačí?? :D

A nevychází to levněji než taxík ?

Jinak já pojedu autem a předpokládám, že se mnou pojede Jarda Skůra.

Naposled editoval moderátor:
ad Kuba: jinak u nás se zatím jezdí nikoliv na režijku, ale na ksicht. A zavedením RT expressů se asi zruší ježdění na obličej (aby nám nepřibylo moc zaměstnanců) a zavede se jezdění na služební průkaz. Samozřejmě, pokud bude místo

Naposled editoval moderátor:
Číslo na Lorda jsem si už uložil,ozvu se po cestě do Prahy kde mám počkat na vyzvednutí.Díky Šnek

Kdyby kiksla komunikace, tak jako kontaktní bod bych dal jezdící schody mezi pokladnami. Dole je asi 50 pokladen a mezi nimi je proluka s krátkými eskalátory, tak u nich, to se nedá nenajít. Já, jakožto správný železniční fanda, se asi v době příjezdu účastníků budu poflakovat po perónech, asi ne hned v těch devět, kdy přijíždí první účastník, ale někdy kolem půl desáté už asi jo.

Lord napsal:
Kdyby kiksla komunikace, tak jako kontaktní bod bych dal jezdící schody mezi pokladnami. Dole je asi 50 pokladen a mezi nimi je proluka s krátkými eskalátory, tak u nich, to se nedá nenajít. Já, jakožto správný železniční fanda, se asi v době příjezdu účastníků budu poflakovat po perónech, asi ne hned v těch devět, kdy přijíždí první účastník, ale někdy kolem půl desáté už asi jo.

TAk si dejte sraz u modelového kolejiště v 1.patře (nevím, jestli je ještě i to větší u úschoven).....čekající se nudit nebudou a KPŽM se trošku přispěje do kasičky ;-)

To větší u úschoven tam pořád je a funguje, jenom je na něm docela znát stáří. Ale o tom v prvním patře nevím, kde to tam přesně je?

Lord napsal:
To větší u úschoven tam pořád je a funguje, jenom je na něm docela znát stáří. Ale o tom v prvním patře nevím, kde to tam přesně je?

KDyž slezeš z peronu, tak vždy bylo po levé ruce mezi jízdními řády v jedné z vitrín na kuřích nožkách .....

Vždy ne. Pamatuju dobu kdy tam ještě byly ty jízdní řády. :) Ale k věci - je to první vytrína. Dá se najít mimo jiné i podle číslování JŘ. Pokud někdo najde ten první JŘ tak najde i tuto vytrínu vedle něj. :wink:

osobně bych teda doporučoval někde u těch schodů, jak byl ten první návrh. nebo pod velkou odjezdovou tabulí. Nic proti těm modelům, ale abysme / byste se tam sešli všichni :-)

Jen další návrh, nic víc

Back
Nahoře