3. setkání příznivců MSTS

Já bych taky už letos rád dorazil...
No a myslím, že Praha není nutností...ale věřím, že to jinak nedopadne;-)...tak zatím a já jdu pracovat 8) ...

Vasek napsal:
Jak velký je potřeba ten sál ..... taky by to chtělo někde kde jsou stoly,židle.... btw kde byla slezina minule ? V.
Asi bych se domluvil soukromě s Ppoollllem, jestli má ještě takové možnosti, jinak počítej s nemalým poplatkem a ten bude o to vyšší, čím méně bude účastníků. Pořádat takovou slezinu je silně zodpovědná záležitost. Bojím se, když každý bude muset zaplatit vlezné například 400kč, tak nevím nevím, co to udělá s účastí.

Zbyněk Šemora napsal:
Vasek napsal:
Jak velký je potřeba ten sál ..... taky by to chtělo někde kde jsou stoly,židle.... btw kde byla slezina minule ? V.
Asi bych se domluvil soukromě s Ppoollllem, jestli má ještě takové možnosti, jinak počítej s nemalým poplatkem a ten bude o to vyšší, čím méně bude účastníků. Pořádat takovou slezinu je silně zodpovědná záležitost. Bojím se, když každý bude muset zaplatit vlezné například 400kč, tak nevím nevím, co to udělá s účastí.
Nojo když se domluvim s Ppoolllem tak by mohl (možná) zajistit prostor ale to je bez jídla a občerstvení,vtom je zase lepší hospůdka,třeba hodně prostoru je v pivovarském dvoře v Chýni (pár km za prahou) ale tam je draho :cry:

Vasek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Vasek napsal:
Nojo když se domluvim s Ppoolllem tak by mohl (možná) zajistit prostor ale to je bez jídla a občerstvení,vtom je zase lepší hospůdka,třeba hodně prostoru je v pivovarském dvoře v Chýni (pár km za prahou) ale tam je draho :cry:
Hospodu jsme měli cca 300 m od Julisky a s vybornou stravou za slusne ceny (xixi, se nám naposledy podařilo vyžrat hospodu :-))
A občerstvení bylo i na sále - teplé pivo, studené párky

Vasek napsal:
Tak jsem napsal Ppoollllovi mail jestli umí zařídit ten sál na Julisce..... Uvidíme co odpoví. :wink:
Bohužel Ppoollll zatím neodpověděl na muj e-mail,což může i znamenat,že už nejde zařídit ten sál na Julisce :cry: mno jdu zase přemejšlet jak to vyřešit.....Když tak sem pište své návrhy,názory na věc.,kdo by se určitě zúčastnil atd...

Vasek napsal:
Vasek napsal:
Tak jsem napsal Ppoollllovi mail jestli umí zařídit ten sál na Julisce..... Uvidíme co odpoví. :wink:
Bohužel Ppoollll zatím neodpověděl na muj e-mail,což může i znamenat,že už nejde zařídit ten sál na Julisce :cry: mno jdu zase přemejšlet jak to vyřešit.....Když tak sem pište své návrhy,názory na věc.,kdo by se určitě zúčastnil atd...
Myslíš, že každý si vybírá poštu 3x denně a hned má čas ihned odpovědět ? Vydrž, času dost.

Zdravím

Tak tohle není poprvé co se někdo vyjadřuje za mne. Naposledy to byl Bob57_cz ale to jsem raději nekomentoval neboť by z toho byla opět sáhodlouhá debata nic neřešící. (Bobe nic osobního - známe se)
Taktéž mi vadí když někdo položí otázku a už druhý den čeká plno odpovědí. To je přece blbost. Ne každý má čas několikrát denně sem nahlédnout. Já například mám období kdy jsem zde každý den a pak zase přijde i několikadení pauza následovaná mými obavami kolik času opět strávím pročítáním mnoha nic neřešících příspěvků.

Tak a teď již vážněji ke slezině. Barák je zařízení podléhající školskému režimu - tj. včetně prázdnin. Byl jsem v něm dnes po prázdninách poprvé a oficiální provoz začíná příští týden. A co se týče sleziny tak za ty dvě předešlé se už vedení baráku naučilo s touto akcí počítat (debata o tom mezi vedením a mnou proběhla už před prázdninama) a to v tomtéž termínu. Čili ke konci ledna je to zahrnuto již do plánů akcí konaných v tomto zařízení. To ale neznamená že nelze domluvit i jiný termín. Otázkou je ale kdy.

Pro Václava uvedu pár bodů na které musí myslet pokud to chce pojmout jako slezinu ve větším počtu lidí a ne jen jako setkání do 10 lidí někde nad pivem či jiným občerstvením.

1 - domluvit termín
2 - mít zajištěn prostor
3 - mít zajištěnu promítací techniku
4 - v případě více jak jednoho dne mít i možnost ubytování
5 - možnost občerstvení

K bodu 1 - tohle zde ve fóru nikdo nikdy nedomluví. Vždy se najde několik jedinců kterým to nebude vyhovovat. Proto jsme to v obou případech s Martensem řešili prostým oznámením kdy se to koná s dostatečným předstihem. Kdo má zájem se dostavit tak si to volno udělá. To ale nefunguje tak že dneska nadhodím téma a zítra se to koná. Takhle to prostě nefunguje. Leda tak pár kamarádů se dokáže tímto způsobem sejít.

K bodu 2 - toto je silně odvislé od počtu účastníků a od dostupných prostor. Běžné "hospůdky" buďto účtují pronájem prostor nebo počítají s tržbou "navíc" mimo jejich běžný provoz. A tohle je dost ošidná záležitost pro organizátora. V tomto bodě mám tu výhodu že se nemusím obávat toho že bych na tom prodělal neboť prostory mám dostupné zdarma. A místnost, v které se to již 2x konalo byla jen taková malá oproti tomu co mohu v tom baráku obsadit. Zatím ale nebylo potřeba zabírat větší prostory.

K bodu 3 - je na místě a není nutné nic někam vozit.

K bodu 4 - v případě zájmu a dostatečného předstihu je možné toto zařídit taktéž v rámci tohoto zařízení.

K bodu 5 - kdo byl na již konaných slezinách tak ví jak to probíhalo. Všichni byli spokojeni, žádné stížnosti jsme s Martensem neobdrželi. Nepřítomnost hospodského nikomu nechyběla. Základní potřeby byly uspokojeny přímo na místě a ty náročnější byly uspokojeny o cca 300 metrů dále.

Pokud ale toto je schopen a ochoten vyřešit někdo jiný, někde jinde a jindy tak proč ne. Jen se obávám toho aby to nedopadlo jako střetnutí na Slovensku kde z toho nakonec díky neúčasti některých jedinců byla mezi pár jedinci jen zlá krev.
K tomu termínu - teď je to jen můj soukromý osobní názor - během září se to nikomu zorganizovat nepodaří. Říjen, listopad - možná že ano. Otázkou je ale kolik lidí se dostaví. Dokážu si představit že by se větší skupina lidí sešla i vícekrát do roka ale o více jak dvou setkáních pochybuji. V menších skupinkách bych tomu klidně i věřil. Pořádat to teď na podzim (začátku zimy) když to na 99,9999 % bude organizováno na konci ledna mi přijde časově trochu nevyvážené. Nikoliv nemožné. Otázkou ale je, kolik lidí je ochotno se sejít, pokud se bude takováto akce v tak krátkém termínu opakovat. Tohle nedokážu odhadnout.

Takže ještě zcela jednoznačně pro Václava - prostor není problém zajistit. Potřebuji ale znát termín v dostatečném předstihu - cca 2 měsíce neboť barák pořádá i jiné akce. Zkus si to ale spočítat sám. Jak dlouho se zde budete dohadovat na termínu. K tomu přičti alespoň jeden měsíc (rychleji to nejde zahrnout do plánů akcí a navíc můžou být při velké smůle i všechny tři možné místnosti obsazeny) a co ti vyjde za termín pokud bys počítal s konáním akce v Praze v prostorách mně dostupných? Zas tak moc od sebe by ty dvě akce vzdálené nebyly. Třeba se ti to ale podaří zorganizovat i zcela jinak a jinde. Neznám tvé další možnosti. Nebo pokud jsi z Prahy tak můžeš přiložit v lednu i svou ruku k mé a Martensově. Oba to určitě uvítáme.

Počítám že během září se s Martensem a vedením baráku domluvím na konečném termínu který z víkendů na konci ledna by to byl. Tento můj trochu delší příspěvek je jen trochu předčasným oznámením když už zde někdo jiný toto téma načnul. To je asi tak vše za mou osobu.

Já jsem myslel jen takovou 1denní slezinu,ne vícedenní-velká výhoda je ta hospoda naproti,nebo to řešíte tak,že organizátor zakoupí všem pití,nechci být sobecký,ale přeci jen-sám nevydělávám,takže jsem si to představoval tak,že vždy když bude žízeň tak se skočí naproti.Ten projektor na místě je také velká výhoda,ale k tomu termínu....

Co byste řekli na sobotu 11.listopadu.2006? cca od 9:00

V.

Ppoollll napsal:
Zdravím
Tak tohle není poprvé co se někdo vyjadřuje za mne. Naposledy to byl Bob57_cz ale to jsem raději nekomentoval neboť by z toho byla opět sáhodlouhá debata nic neřešící. (Bobe nic osobního - známe se).
Nevyjadřoval jsem se za tebe, ale za sebe. Nejsem tvůj mluvčí (až na jediný případ, kdy jsi mne o to sám požádal). Právě protože se známe a vím, jak jsi na tom mizerně s časem při svých dalších aktivitách, jsem jen upozornil vyzyvatele, aby nedělal ukvapené závěry. Nakonec jsi to potvrdil sám a překvapivě brzo. Eto vsjo.

Bobe to nebylo k tomuto tématu. To se týkalo zcela jiného vlákna před cca 2 měsíci kde jsi ventiloval své tvrzení zaštítivší se mým jménem. A jelikož to bylo téma vyvolávající vždy bouřlivou odezvu odvádějící od tématu tak jsem raději mlčel. Nechci to zde ale řešit aby jsme to neodvedli od tématu tohoto vlákna. Pokud si na to vzpomenu tak si to řekneme někdy osobně. :wink:

A že jsem to potvrdil překvapivě brzo - náhodou jsem zrovna dneska trávil večer nad fórem a psal můj předešlý příspěvek když jsi přispěl také.

Vasek napsal:
Já jsem myslel jen takovou 1denní slezinu,ne vícedenní-velká výhoda je ta hospoda naproti,nebo to řešíte tak,že organizátor zakoupí všem pití,nechci být sobecký,ale přeci jen-sám nevydělávám,takže jsem si to představoval tak,že vždy když bude žízeň tak se skočí naproti.Ten projektor na místě je také velká výhoda,ale k tomu termínu....

Co byste řekli na sobotu 11.listopadu.2006? cca od 9:00

V.
Ach jo. Pane Václave, organizovat slezinu jen pro pár lidí u pivka není problém, ale takovou mezinárodní akci, to je silnější káva. Je nutné si to uvědomit. A ten nocleh pro lidi z daleka je přímo nutností.
11. listopadu je domluveno s Ppoollllem, že je barák volný? (jinak nemá smyst se takto ptát)
Nejprve je nutné zjistit, konkrétní termíny, kdy je barák volný a dal bych 14. dni k vyjádření, který termín komu vyhovuje. Jedná se hlavně o modeláře vozidel, objektů a tratí. Podle těchto aktivních lidí se rozhodne termín. A zajímá mne, jestli někdo ze skalních odpůrců termínu na konci ledna někdo přijede. Ale uvědomte si, pokud se nesejdeme a nedomluvíme pravidla a každý si budeme hrát jen na svém písečku, tak je zbytečné zde ve foru řešit, proč nám MSTS v aktivitách padá. Atd. Pokud by vyšel nový simulátor, bylo by vhodné jej i představit a eventuelně pořešit jak dál s MSTS, jestli jsou možnosti převodu stávajících modelů, atd.
Za mou osobu, listopad mi vyhovuje, ale potřebuji závazný termín znát předem nejméně měsíc.

Mohl bych jednu námitku na to oslovení.Oslovovat mne Pane Václave je zbytečné už jen kvůli mému věku.......

Vasek napsal:
Mohl bych jednu námitku na to oslovení.Oslovovat mne Pane Václave je zbytečné už jen kvůli mému věku.......
Pokud někdo zde vystupuje pod jménem a není znám jeho věk, tak je nutné počítat s variantamí jak 16 let, tak kolem 30 let nebo i 70 let. Pokud někdo pořádá tuto nadnárodní velkou slezinu, tak tipuji věk hodný vykání. Ale nebráním se tomu, že i nadprůměrně nadaný žák základní školy by měl takové kontakty a organizační schopnosti, aby velkou slezinu MSTS dokázal zorganizovat. Ale sám určitě ne. Pokud je mi známo, žádné vlezné se dříve nevybíralo, tedy veškeré občerstvení na sále zaplatili organizátoři ze svého. Až teprve po konzumaci každý hodil svou zlatku do prasátka.
Ale zatím jsem celé povídání pochopil tak, že pokud to někdo nepřeorganizuje, platí termín opět na konec ledna 2007.

Ok ten příspěvek s tim oslovenim byl jen ze srandy....

Pavlovi jsem napsal mail s dotazem jestli bude na 11.listopadu volný sál + možnost noclehu-zase uvidíme co napíše.....

Bude potřeba za pronájem sálu na Julisce platit?

Já si myslim,že nikoho nevytrhne,když si občerstvení zacvaká ze svýho....

Vasek napsal:

PPoollll to psal jasně, že to je schopen zajistit zdarma a občerstvení si tam v předchozích slezinách platil každý sám - jenom jsme to hromadně koupili za své s odhadem na předpokládaný počet lidí......

Vasek napsal:
Ok ten příspěvek s tim oslovenim byl jen ze srandy....

Pavlovi jsem napsal mail s dotazem jestli bude na 11.listopadu volný sál + možnost noclehu-zase uvidíme co napíše.....

Bydliště Praha 5, tak sem už žádný dotaz nepiš a domluv se osobně s Ppoollllem. Ale kvůli mne a Tobě slezinu v sále dělat 11. 11. nebudeme. Nikdo jiný se totiž k tomuto datu zatím nevyjádřil. Za Ppoollllem běž, až budeš mít alespoň 30 registrovaných. Dle toho nakoupíš i jídlo a pití na večer. Pokud povedeš řádnou registraci, určitě neproděláš. Kolik je třeba do akce investovat Ti určitě ochotně poradí Martens i Ppoollll, kteří obě minulé akce zvládli na výbornou. Taková organizace sleziny opravdu není o jednom člověku.

Zbyněk Šemora napsal:
... kdy je barák volný a dal bych 14. dni k vyjádření, který termín komu vyhovuje. Jedná se hlavně o modeláře vozidel, objektů a tratí. Podle těchto aktivních lidí se rozhodne termín. ...
Zbyňku, nechtiac si niečo vypichol do placu: k čomu je dobrá megaslezina ? Myslím, že slezina pre širokú ( neodbornú ) verejnosť - tzv. konzumentov je svojím spôsobom len spoločenskou udalosťou, ale nič podstatné sa na nej nevyrieši. Beriem, treba si pokecať aj so širokými masami, ale skôr by som videl sleziny takto:
1) modelári a skinári
2) ľudia zaoberajúci sa stavbou tratí
3) tvorcovia aktivít
Títo ludia si medzi sebou vymenia skúsenosti, naberú nové nápady, inšpiráciu, začínajúci sa niečomu naučia ...
Bežná konzumenstká verejnosť pre nich nič moc neprinesie. Tu by sa skôr hodila všeobecná schôdza s prezentáciou možností MSTS.
Megaslezina sa môže zorganizovať ako pridružená akcia nejakej inej udalosti, ako je napr. víkend v Lužnej, alebo teraz Rendez, kde si môžu záujemci podebatovať do sýtosti, môže sa zabespečiť plac na prezentáciu a prebrať všeobecné veci prospešné pre celú komunitu. ale megaslezina spoločná pre všetkých je zbytočne rozsiahla.

Back
Nahoře