3. setkání příznivců MSTS

Pořádat takové akce by měla stejná osoba, a např. u "našeho" spolku je i vybíráno stále stejné místo, a to z důvodu, že oba organizátoři se již s personálem za tu dobu znají a vyjdou si vstříc. Ta Morava je vlastně pomyslný střed mezi čechy a slováky.
Jinak člověk, který takové věci organizuje, to musí "mít v krvi", je k tomu předurčen, defacto je to vrozená vlastnost. To nemá každý.
Tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout, to v žádném případě, jen jsem se chtěl podělit o zkušenost spolku "přátel videa a DVD, rippingu".

Honzo, znáš přísloví o potrefené huse? Z mého úhlu pohledu nejsi jediný kdo se do Vaška nějakým způsobem navážel/ kritizoval ho. Jsem si vědom že některé jeho nápady a jejich řešení jsou nesmyslné ale to je právě o těch zkušenostech a jejich sbírání. A mohu zde s klidem napsat že ve Vaškově případě se nejedná o žádného ostříleného kozáka.
A psát sem kdo kolik a pro kolik lidí něco organizuje je hezké. Určitě jsou mezi námi lidi toto dělající. A to i zcela zdarma ve svém volném čase. Ale znovu se ptám - kdo je schopen zorganizovat setkání i někde jinde třeba ve stylu zajištěného objektu (aby bylo i kde spát - viz Churchillův příspěvek), vzít na sebe riziko v podobě zaplacení zálohy a pak najednou nemít odpovídající počet účastníků anebo zjistit že objekt nebude svou kapacitou stačit? Zatím se k tomu nikdo nepřihlásil. A vše ostatní jsou pro mně jen plané nicneříkající řeči.
Jistě, bylo i pár setkání ve velmi omezeném počtu. Jenže ty proběhly jen jako druhotný efekt při účasti zcela jiných akcí souvisejících s železnicí. A to je o něčem zcela jiném.

Churchill - a co takhle zorganizovat něco podobného i pro lidi okolo MSTS? Někdy na jaře? A že by to musel mít v krvi - tak s tím nesouhlasím. U mne to v krvi určitě není. Jen mám k dispozici vhodné prostory a navíc zdarma.

Churchill napsal:
Pořádat takové akce by měla stejná osoba, a např. u "našeho" spolku je i vybíráno stále stejné místo, a to z důvodu, že oba organizátoři se již s personálem za tu dobu znají a vyjdou si vstříc. Ta Morava je vlastně pomyslný střed mezi čechy a slováky.
Jinak člověk, který takové věci organizuje, to musí "mít v krvi", je k tomu předurčen, defacto je to vrozená vlastnost. To nemá každý.
Tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout, to v žádném případě, jen jsem se chtěl podělit o zkušenost spolku "přátel videa a DVD, rippingu".

Předchozí srazy jsme přesně v tomhle duchu dělali spolu s PPoollllem i ve stejném prostředí.....to, že se toho chtěl letos Vašek chopit je jeho osobní iniciativa, která si zaslouží nebýt shazována, stejně jako iniciativa každého něco pozitivního pro MSTS udělat (a je jedno co).

U předchozích slezin padaly i návrhy jako Morava, sklípek a podobně, ale vždy to skončilo tím, že se nenašel nikdo, kdo by to tam organizoval......výjimkou byl letos David Hájek, který to chtěl udělat v Bohumíně i včetně návštěvy DKV....bohužel to bylo avizováno a plánováno v šibeničním termínu....

.....to, že se toho chtěl letos Vašek chopit je jeho osobní iniciativa, která si zaslouží nebýt shazována,
Za mojí osobu - rozhodně ho nemíním shazovat, to bych si nedovolil a ani mě to nenapadlo. Nemám ani nejmenší důvod.
Přesto ale tvrdím, že místo konání a organizátor, by mělo být stejné, a to z důvodů, jež jsem psal výše. Idealní je přiměřeně velké/malé soukromé zařízení. Možná mi to někteří nebudete věřit, ale se soukromým hostinským a soukromým ubytovatelem je nejlepší dohoda. Když jsme začínali, tak jsme to měli ve velkém obecním zařízení (majitelem obec) a bylo to na kulový. Tohle se nesmělo, támhleto se nesmělo atd. Host neměl právo na nic, obec mohla všechna.

Churchill napsal:
.....to, že se toho chtěl letos Vašek chopit je jeho osobní iniciativa, která si zaslouží nebýt shazována,
Za mojí osobu - rozhodně ho nemíním shazovat, to bych si nedovolil a ani mě to nenapadlo. Nemám ani nejmenší důvod.
Přesto ale tvrdím, že místo konání a organizátor, by mělo být stejné, a to z důvodů, jež jsem psal výše. Idealní je přiměřeně velké/malé soukromé zařízení. Možná mi to někteří nebudete věřit, ale se soukromým hostinským a soukromým ubytovatelem je nejlepší dohoda. Když jsme začínali, tak jsme to měli ve velkém obecním zařízení (majitelem obec) a bylo to na kulový. Tohle se nesmělo, támhleto se nesmělo atd. Host neměl právo na nic, obec mohla všechna.

Místo je stejné a jeden z organizátorů taktéž.....

Churchill - když máš takové zkušenosti a možnosti (soukr. hospodu i s postelema) co se takhle chopit organizace nějakého dalšího setkání pro lidi okolo MSTS? Určitě to mnoho lidí uvítá. Já osobně to neberu a nikdy nebudu brát jako konkurenci. Naopak. Také by mne potěšila i aktivita jiných.

Ppoollll napsal:
Churchill - když máš takové zkušenosti a možnosti (soukr. hospodu i s postelema) co se takhle chopit organizace nějakého dalšího setkání pro lidi okolo MSTS? Určitě to mnoho lidí uvítá. Já osobně to neberu a nikdy nebudu brát jako konkurenci. Naopak. Také by mne potěšila i aktivita jiných.
V tomto podporím PPoollll-a a privítam takúto iniciatívu, o to skôr, že Morava je geograficky bližšie k stredu pomyslenej čiary Aš - Čierna nad Tisou. Pokiaľ by sa toho Churchil ujal a dohodol s hospodským nejaké vhodné obdobie, kedy by sa toto mohlo realizovať aj pre nás. 500,- CZK na stravné s ubytovaním nikoho z nás raz aj dva razy do roka nezabije

Ale já ten dar od přírody, cokoli organizovat, nemám. Nehledě na to, že já bydlím v krušnohoří (městečko Jirkov, nedaleko Chomutova). takže zcela logicky bych nemohl organizovat nic na Moravě. A nehledě na to, že ti naši organizátoři to dělají nekolik let se stejnými majiteli hospody a ubytovny.
Ale je tu takový malý hotýlek (v Jirkově), optat bych se nezávazně mohl. Co přesunuli silničáři hlavní transit mimo Jirkov, tak mu dost kšefty nejdou. Nějaký "banket" by asi přijmul.

Já se dobrovolně přiznávám, že nejvíc na Vaška jsem brblal já.
Je mi úplně jedno, kolik má let. Jestli má organizační schopnosti, prosím.
Ale způsob, jakým se k věci stavěl a veřejně dával najevo, že nemá tušení, co organizace takové sleziny obnáší, opravdu jsem vážně uvažoval, že na takovou nejistou akci jednoduše nepojedu. Přece jen je to kus světa, vlak zadarmo není , absence v práci k tomu stojí mnohem víc a abych na otočení jel za pár hodin zpět, to mi za to nestojí.
Ale stejně mám pocit, že Vašek původně myslel sejít se jen někde v hospůdce, posedět, popít, povykládat a rozjet se k domovům. Jenomže omylem tuto menší akci nazval 3. slezinou, od které si my stálí účastníci slibují určitou úroveň.

Churchill - přírodní dar není nutný. Nutná je akorát chuť se do něčeho pustit a pak tomu věnovat určitý čas a úsilí. Takže mohu doporučit - zjistit podmínky (včetně použitelných termínů) pro dané prostory které jsou v tvém dosahu. Pak si zde ve fóru zjistit zájem o takovouto akci a podle výsledku to celé zrealizovat či za tím .

Zbyňku - máš s Vaškem pravdu. Ale můžeš se spolehnout že pokud v tom mám prsty i já a Martens že se určité kvality dosáhne. Tvé zdůvodnění zda 1 nebo 2 dny je platné minimálně pro 1/3 účastníků.

Z obojího vyplývá pro další organizátory - jednodení setkání je pro malý okruh z blízkého okolí či při příležitosti nějaké jiné akce jako doplněk té akce. Dvoudení setkání je již zajímavé i pro lidi z velké dálky (druhého konce republiky a možná i pro cizince) ale je nutné mít možnost ubytování.
Vše je zvládnutelné a ve většině případů to je jen o domluvě. Jediné, co je dopředu těžko odhadnutelné, je zájem ostatních se zúčastnit. A V tom má Praha nemalou výhodu - 1/10 populace české republiky představuje i cca 10% účastníků bez dopravních a ubytovacích problémů. A aby mohli všichni zájemci zareagovat tak termín a místo musí být dáno ve známost dostatečně dopředu.

A jinak plně souhlasím s tím že je rozdíl mezi těmi názvy akcí - setkání a slezina. To byla Vaškova základní chyba. Snad si z toho vezmou poučení další organizátoři těchto akcí.

Naposled editoval moderátor:
Vše je zvládnutelné a ve většině případů to je jen o domluvě.V tom má Praha nemalou výhodu - 1/10 populace české republiky představuje i cca 10% účastníků bez dopravních a ubytovacích problémů.[/quote]
A toto mám brát jak? :!: 1/10 všech lidí jsou Pražáci a ostatní nemusejí?Pokud si alespoň myslím tak nás je 10 215 000 cca.Ale naštěstí to neberu osobně,přeci se toto může konat kdekoliv,jde opravdu o chuť toto uspořádat a angažovat se do toho.Netřiďme stále na a na.Je to o chuti uspořádat a zůčastnit se,nic víc a nic míň za tím netřeba hledat,jsem všichni na jedné lodi,jak Češi tak Slováci,jedni bratia :wink:

742.041 napsal:
Vše je zvládnutelné a ve většině případů to je jen o domluvě.V tom má Praha nemalou výhodu - 1/10 populace české republiky představuje i cca 10% účastníků bez dopravních a ubytovacích problémů.
A toto mám brát jak? :!: 1/10 všech lidí jsou Pražáci a ostatní nemusejí?Pokud si alespoň myslím tak nás je 10 215 000 cca.Ale naštěstí to neberu osobně,přeci se toto může konat kdekoliv,jde opravdu o chuť toto uspořádat a angažovat se do toho.Netřiďme stále na a na.Je to o chuti uspořádat a zůčastnit se,nic víc a nic míň za tím netřeba hledat,jsem všichni na jedné lodi,jak Češi tak Slováci,jedni bratia :wink:[/quote]

Chuť zůčastnit se je, ale jaksi Ti, co mají chuť se nějak angažovat se motají hlavně kolem Prahy......David H. je výjimka.....a přece jenom je docela nesmysl, aby lidi z Prahy organizovali setkání v jihomoravském sklípku, když je tady jihomoraváků relativně hodně....

Martens napsal:
742.041 napsal:
Vše je zvládnutelné a ve většině případů to je jen o domluvě.V tom má Praha nemalou výhodu - 1/10 populace české republiky představuje i cca 10% účastníků bez dopravních a ubytovacích problémů.
A toto mám brát jak? :!: 1/10 všech lidí jsou Pražáci a ostatní nemusejí?Pokud si alespoň myslím tak nás je 10 215 000 cca.Ale naštěstí to neberu osobně,přeci se toto může konat kdekoliv,jde opravdu o chuť toto uspořádat a angažovat se do toho.Netřiďme stále na a na.Je to o chuti uspořádat a zůčastnit se,nic víc a nic míň za tím netřeba hledat,jsem všichni na jedné lodi,jak Češi tak Slováci,jedni bratia :wink:
Chuť zůčastnit se je, ale jaksi Ti, co mají chuť se nějak angažovat se motají hlavně kolem Prahy......David H. je výjimka.....a přece jenom je docela nesmysl, aby lidi z Prahy organizovali setkání v jihomoravském sklípku, když je tady jihomoraváků relativně hodně....[/quote]
No já myslím že i tu o de mne z okolí nás je také pár,tak kdyby se to dalo dohromady tak by to šlo i u nás uspořádat slezinu,ale muselo by se chtít hlavně ze strany organizace,jistě by se i všichni co jezdí do Pha by rádi přijeli sem.Co do dopravní obslužnosti jsme na tom perfektně,to ostatní by se pak už dořešilo.

742.041 napsal:
.... muselo by se chtít hlavně ze strany organizace, jistě ....

Že bychom měli Stranu Trainsimulátorovou???? :lol: Probůh, jaký zase organizace? Za slezinou, srazem, říkejme tomu jakkoliv, stojí vždycky pár nadšenců a žádná organizace ...

742.041 napsal:
A toto mám brát jak? :!: 1/10 všech lidí jsou Pražáci a ostatní nemusejí?

Co to tady zase meleš? A příště až budeš citovat tak necituj jen půlku napsaného a tím pádem tomu nepodsunuj pak zcela překroucený význam. A pokud jsi nepochopil to co jsi ze své citace vynechal tak pak nemá smysl se o tom vůbec bavit.

Pro ostatní - kolika akcí a kde je běžný člověk ochoten se zůčastnit? Jsou akce které jsou pro mnohé zajímavé. Jsou akce které jsou kousek od místa pobytu. A která akce má větší pravděpodobnost že se jí člověk zúčastní? Ta co je zajímavá? Ano - určitou šanci, že se zájemce dostaví, ta akce má, ať je kdekoliv. Pokud ale je mnohem snáze dostupná jiná akce tak se její pravděpodobnost návštěvy zvyšuje a to i když je pro některé méně zajímavá. Tím chci sdělit že se v Praze zúčastní sleziny i určitý počet lidí z Prahy který by ale na Moravu či jinam asi moc necestoval. A jestli tohle 742.041 nechápe a začne do toho tahat nacionalistické bláboly tak je to smutné.

Ppoolllle já to chápu jak je to řečeno a proto jsem také napsal že to tak neberu.Ale najdou se i jinak smýšlející.Ale musím tě citovat,určitý počet lidí by z Prahy na Moravu necestoval.Kdyby to byla zajímavá slezina jako jistě bude tato tak by jistě cestovali.

742.041
Věř tomu že by necestovali. Vím o několika lidech pro něž by to byl problém. Jsou to mladí kluci a zase natolik je to nezajímá aby kvůli tomu utráceli za hromadnou dopravu a spaní. Ale pokud to maj "pod nosem" a mohou se dopravit za pár kaček (většinou maj tramvajenku) a spát doma tak i přijdou.

Vše je to jen o tom jak moc to koho zajímá. A zájem klesá úměrně se vzdáleností konání konkrétní akce a také i s prostředím v kterém se to koná. A při výběru místa je nutné brát na zřetel obojí. Pokud se bude jakékoliv setkání konat na moravě ve viném sklípku tak tím bude jaksi dopředu určeno i pro jaký věkový interval to bude. Taktéž nevěřím tomu že by na druhý konec republiky přijel stejný počet lidí než do pomyslného středu. On si každý zváží zda mu stojí za to cestovat 1/2 hodiny, 2 hodiny nebo třeba 5 hodin. Na druhou stranu třeba by se prozměnu akce zúčastnilo více "místních" lidiček.

Takže se znovu opakuju - má li někdo možnost a odvahu nechť zorganizuje setkání třeba na Moravě. A pokud k tomu bude příležitost třeba navštívit i sklípek tak to bude akci jen prospěšnější. Je to jen o tom se toho nebát a něco udělat.

Co tady stále řešíte? Když vezmu jen uživatele BP, tak třetina jsou Pražáci. Proto sleziny by měly být tam, kde je největší potenciál, tam, kde je výborné spojení a hlavně je ochota někoho cokoli zorganizovat.
Ohledně mého vinného sklípku, postihla jej katastrofa při prvních povodních 1997, respektive prudké deště narušily statiku sousedního sklepa, který se propadl a náš byl po té také KO. Ale i tak, tam, kde zraje víno se slopat nedá, respektive nesmí. ( to jen aby jste byli v obraze) Na to jsou vybaveny jiné místnosti a dokonale od zrajícího vína oddělené.
Dodatek. Náš vinohrad, na kterém jsem půl života pracoval, jsem se po dědictví dozvěděl, že ten pozemek vlastně není náš a máme jej jen jako náhradní na douživání rodičů. Takhle skončilo mé vinařství. Ale měl jsem tenkrát dobré víno, to by jste si pošmákli. Dotlačil jsem to postupně tak, že se pilo víno nejméně rok uzrálé. A nikdy nebyl nedostatek.
Ale na druhou stranu, jak bych to dnes zvládal. Stavět trať nebo chodit obdělávat vinohrad. Asi vše zlé je k něčemu dobré. Také je diskutabilní, jestli by mé víno mělo stejnou pozici ve světě, jako moje trať do MSTS. Určitě ne.

Zbyněk Šemora napsal:
..... sleziny by měly být tam, ...., kde je výborné spojení a hlavně je ochota někoho cokoli zorganizovat.

Tak s tímhle souhlasím. Bez jednoho či druhého je to už dopředu ztracené.

Back
Nahoře