IceMcLaren
Pokladník
Praveze som uz hladal aj v globaloch a tam tiez nie je. A ja pouzivam global + UZK 3.20.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
IceMcLaren napsal:Tak som to skusal aj s dynamickou kolajou. Zistil som ze sa mi obluk sklada z deviatych kolaji a z toho styri su tie ake nemam v shapes subore.
Musíš počítat s přechodnicí. Pak už to vychází přesně. Když porovnám místo, kde začíná oblouk s videem z reálu, tak mi připadá, že jsem ještě v rovině. Já například, když jsem osazoval R200, tak jsem na začátek a konec dával krátkou r500 a začátek a konec oblouku i uhel mi vycházel téměř přesně. Takže na jednokolejkách vždy používám skutečné poloměry podle tabulek plus větší poloměr na přechodnici. Na dvoukolejkách jsem omezený výběrem hotových dílů, tak je nutné to nakombinovat. Jen některé úseky, kde to jinak nejde dělám z dynamických kolejí i zde. Co se týká vícekolejných nádražích, tak tam jedině dynamické koleje. Jen tak to vyjde pěkně plynule. (Vršovický ranžír, a hodně dalších, aktuálně i Chlumec nad Cidlinou. ) Z velkých stanic, které jsou ještě nějak v oblouku jsou vždy noční můry, ale ve finále jde úplně vše. Když se nic neošidí, tak vlastní jízda v MSTS takovou stanicí pak stojí za to.mikulda napsal:...
Tam, kde podle plánků měl být R=350 m, tak podle GPS vycházelo krásně 500 m, tam, kde měl být 800 m, vycházelo 1000 m, tam kde mělo být 1000 m, jsem musel čarovat. Rovinky taky vycházely delší, než by měly.
Zbyněk Šemora napsal:Musíš počítat s přechodnicí. Pak už to vychází přesně. Když porovnám místo, kde začíná oblouk s videem z reálu, tak mi připadá, že jsem ještě v rovině. Já například, když jsem osazoval R200, tak jsem na začátek a konec dával krátkou r500 a začátek a konec oblouku i uhel mi vycházel téměř přesně. Takže na jednokolejkách vždy používám skutečné poloměry podle tabulek plus větší poloměr na přechodnici. Na dvoukolejkách jsem omezený výběrem hotových dílů, tak je nutné to nakombinovat. Jen některé úseky, kde to jinak nejde dělám z dynamických kolejí i zde. Co se týká vícekolejných nádražích, tak tam jedině dynamické koleje. Jen tak to vyjde pěkně plynule. (Vršovický ranžír, a hodně dalších, aktuálně i Chlumec nad Cidlinou. ) Z velkých stanic, které jsou ještě nějak v oblouku jsou vždy noční můry, ale ve finále jde úplně vše. Když se nic neošidí, tak vlastní jízda v MSTS takovou stanicí pak stojí za to.mikulda napsal:...
Tam, kde podle plánků měl být R=350 m, tak podle GPS vycházelo krásně 500 m, tam, kde měl být 800 m, vycházelo 1000 m, tam kde mělo být 1000 m, jsem musel čarovat. Rovinky taky vycházely delší, než by měly.
Ale je tam a2t750r10d. Tak dej tuhle a vedle ní dvě dynamické.IceMcLaren napsal:Ale ked chcem dat a4 kolaj tak tu nemam v shape subore.
Su to kolaje a4750r1d a 10d.
Akurat tie potrebujem, aby mi ten obluk krasne vyssiel.
A proč máš tedy takové problémy se trefit při propojování?Zbyněk Šemora napsal:Musíš počítat s přechodnicí. Pak už to vychází přesně.
Já jich mám taky dost (Třebušice, Most, Bohosudov, Ústí západ, Řehlovice, nejlepší jsou Obrnice, ty jsou v R=250m) stavím ze čtyřkolejných a ty další čtyřkolejné prostě o půl metru posunu. Sice ty čtyřkolejné se uprostřed oblouku trochu rozestoupí, ale při R=1000m to nejde vůbec vidět.Zbyněk Šemora napsal:Co se týká vícekolejných nádražích, tak tam jedině dynamické koleje. Jen tak to vyjde pěkně plynule. (Vršovický ranžír, a hodně dalších, aktuálně i Chlumec nad Cidlinou. ) Z velkých stanic, které jsou ještě nějak v oblouku jsou vždy noční můry, ale ve finále jde úplně vše. Když se nic neošidí, tak vlastní jízda v MSTS takovou stanicí pak stojí za to.
Ehm, hm. (významné zakašlání)Zbyněk Šemora napsal:Existuje vůbec nějaký stavitel, který dělá paralelní tratě, které se musí po nějakých 100km znovu potkat ?
Zbyněk Šemora napsal:... Mikuldo, nekašli, protože opravdu nevím, že něco stavíš. V profilu máš pan strojvůdce, tak Tě mám jen za pozorovatele tohoto fóra. Sice je pěkné nechlubit se předem, ale pak nemůžeš ani kašlat a divit se, že nevíme, že jsi vynikající stavitel. ...