Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,
s autorem jsem se sice nedomluvil, ale jelikož je členem našeho týmu, tak na naši stránku jsem dal návody ve dvou verzích. Ponechal jsem .docx, aby mě neukamenoval a přidal jsem .rtf. Takže pro ty co mají starší verzi Office než 2003, nebo nemají vůbec Office, můžou stahovat tuto verzi.

S pozdravem Marek.

Naposled editoval moderátor:
Zde je návod pro ty, kterým se nechce stahovat neuvěřitelných 44 MB:

1) v módu úprav textur (F7) klepneme pravým tlačítkem na černý čtverec, ve kterém chceme mít vodní hladinu a zvolíme Zobrazit vodu.
2) pro nastavení výšky hladiny klepneme pravým tlačítkem na čtverec a zvolíme "Nastavit výškovou úroveň vody". Výška hladiny se nastavuje v rozích modrého čtverce - tak lze mít hladinu rovnou nebo i šikmou.

Toť vše.

Na serveru mapy.cz zprovoznili fotomapu v dalším stupni rozlišení, kvalitou je teď srovnatelná s Google Earth. Jsou vidět námezníky, přestavníky, sloupy a na některých místech se dají i počítat pražce :-)
Ostatní mapy mají zablokovaná nepoužitá rozlišení, ale tato má ještě jedno v rezervě, takže se pravděpodobně můžeme těšit na další překvapení.

Zdravím, mám takový problém.
Na mé tramvajové trati mám nastavenou v editoru nejvyšší povolenou rychlost na 50 km/h. Pak mám v trati rozmístěny rychlosti (většinou před výhybkami atd) které omezují jízdu na 15 nebo 10 km/h. Potom následuje opět rychlostník na 50 km/h aby se vše vrátilo k normálu. Všiml jsem si, že při projíždění aktivity, která například začíná za křížením, (=kde byla snížena rychlost na 15 km/h a dále zvýšena na 30) tak by se mi na začátku mělo objevit v tabulce F4, že omezení je 30 km/h, pač už jsem dávno za tím křížením, ale je tam 15 km/h. Když tím úsekem jedu normálně v aktivitě (tím myslím, že tam nezačínám, ale po nějaké době tudy projíždím) tak vše funguje jak má = sníží se mi to na 15 a pak zase přesně jak chci se to zvýší na 30. Když ale za tou 30 nastavím traffic, jede od tam jen 15 km/h do té doby, než potká nějaký rychlostník, který rychlost opět nějak upravuje. Vím že to tu píšu dost složitě, ale nevím, jak přesně můj problém popsat :( Doufám, že mi někdo nějak poradí, protože mi to nejde do hlavy...

Zdravim vsetkych, chcel by som sa opytat na jednu vec co sa tyka vyhybiek.
Da sa odniekal dozvediet aky typ vyhybky je v tej a tej stanici?

Pokladam vyhybky v stanici a podla videa to nie je dobre vidiet.

IceMcLaren napsal:

Teoreticky podle rychlostí, to je tak první nástřel, možná někdo další doplní.

IceMcLaren napsal:

Da sa. Zajdes na stanicu za vypravcom, poprosis o plan stanice a tam to mas vsetko napisane vratane sklonovych pomerov medzistanicnych usekov a km poloh. Ci bude ochotny, to je uz druha vec:D

IceMcLaren napsal:
No přeci z traťováckých plánků, ne?
K dostání u každého traťmistra :D
73f063651b9fe06f72fe7b413caa8138.jpg

A teď vážně: Ve stanicích jsou převážně tyto výhybky:
Na hlavních tratích 1:9-300 a 1:11-300 odpovídají rozměrově dost přesně výhybce A1tPnt3dB*.s. Tyto výhybky vyhovují rychlosti 50 km/h do odbočky, dávají se všude při novostavbách a rekonstrukcích, pokud tomu nic nepřekáží.
Dále jsou výhybky 1:9-190, 1:11-190 s rychlostí 40 km/h do odbočky, dávají se na novostavbách, kde to nevychází, při rekonstrukcích jako náhrada za šestistupňové.
Na lokálkách a vedlejších kolejích bývají šestistupňové výhybky, taktéž 40 km/h do odbočky. Poznají se podle starého typu přídržnice. Někde ovšem může být přídržnice vyměněná.
V pár stanicích byly ještě sedmistupňové výhybky, rychlost přes ně je 30 km/h. Jsou na pohled výrazně kratší, mají méně ploten, poloměr je 150m. Ty by zhruba odpovídaly typu A1tPnt6d*.s
Poměrové výhybky mají jiný úhel srdcovky a jiný úhel odbočení (oblouk za srdcovkou pokračuje), ovšem s výjimkou kolejových spojek. Stupňové výhybky mají vždy stejný úhel srdcovky i odbočení (za srdcovkou je přímá).
Pak máme štíhlé výhybky pro vyšší rychlosti do odbočky. Poznají se na první pohled, mají více závěrů.
Pro rychlost 60 km/h je to typ 1:12-500. Tady dávám zpravidla také A1tPnt3dB*.s, on se ten rozdíl moc nepozná.
Obloukové výhybky jsou zpravidla transformované štíhlé, nejčastěji 1:12-500.
V oblouku je asi nejlepší dát jednometrovou výhybku a rozbočit to obloukama, jinak se z toho zblázníš :)

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
mám problém. Vygeneruji si terén pro stavbu přes Demex a 3Dem, načtu do RE, položím kilometr tratě, vytvořím PATH a chci si ten kousek zkusit. MSTS zahlásí "Selhala inicializace terénu" a vrátí se do základního menu. Nevíte někdo co s tím? Obnovu databáze jsem zkusil, vygenerovat terén znova taky a nakonec i zatžení "Textura oblohy" v nastavení. Díky. Bez toho abych to vyřešil nemá cenu pokračovat.

Je kompletní Global?
Nebo mám pocit, že bez jedné funkční aktivity to nefunguje. Ale to by spadl i editor tratí. Jednou jsem měl takový podobný problém a mám pocit, že vytvoření úplně triviální aktivity jen s popojetím vlaku se to vyřešilo.
Jinak vše musí fungovat na první pokus.

Zbyněk Šemora napsal:
Je kompletní Global?
Nebo mám pocit, že bez jedné funkční aktivity to nefunguje. Ale to by spadl i editor tratí. Jednou jsem měl takový podobný problém a mám pocit, že vytvoření úplně triviální aktivity jen s popojetím vlaku se to vyřešilo.
Jinak vše musí fungovat na první pokus.

Děkuji za rady. Naštěstí trať nebyla zatím dlouhá, tak jsem si zapsal, co jsem kam pokládal o jakém sklonu. Vytvořil terén znovu a trať postavil taky znovu. Vytvořil aktivitu a už to jede.

Zdravim vsetkych, chcem sa opytat vsetkych stavitelov trati,
mam jeden problem.
Staviam si tunel, ktory je v obluku a neviem aku mam pouzit kolaj do tunela, nemam ziadnu taku kolaj ktora by mi tam aspon trocha pasovala.
Staviam podla markerov, ale ani priblizne podla nich ani podla dokumentacie nemam ziadnu taku tunelovu kolaj. Mohli by ste mi poradit ake kolaje tam dat?
V dokumentacii mam pisane ze polomer obluka v tuneli je 340

Použij statický model z mé aktualizace, který jsem použil v Krči. Ten má poloměr kolem 300m, šlo by to z toho poskládat. Ale je dvoukolejný a vnitřní kolej nemá osazené koleje. Jen bude mít malou chybičku, nebudou se v takovém tunelu přepínat kabiny na noční.

Zbyněk Šemora napsal:
Použij statický model z mé aktualizace, který jsem použil v Krči. Ten má poloměr kolem 300m, šlo by to z toho poskládat. Ale je dvoukolejný a vnitřní kolej nemá osazené koleje. Jen bude mít malou chybičku, nebudou se v takovém tunelu přepínat kabiny na noční.

Vdaka Zbynku. A ako sa vola ten staticky model? Nepodarilo sa mi ho najst.

IceMcLaren napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Vdaka Zbynku. A ako sa vola ten staticky model? Nepodarilo sa mi ho najst.

tunel_chuchle_110m.s (rovný díl)
tunel_chuchle_r300m.s

Snažím sa prelúskať stavbou trate v reálnom prostredí, vygenerovanie trate som zvládol, ale momentálne my robia problém markery... Tu som sa dočítal, že musím vytvoriť v pričinku trate XXX súbor "XXX.mkr" a do neho zapisovať súradnice bodov v tvare
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0I0t______

Marker ( 20.295168 49.060591 A )
Marker ( ...
... a potom v RE "zobrazit ukazatele"...
Ak som to správne pochopil, tak mám asi niekde chybu, keďže sa mi nedarí nič zobraziť...
Vedel by mi niekto poradiť, kde by mohla byť chyba?

Kevin ja som s tym nedavno tiez zapasil, ulozil si ten mrk. subor vo formate UNICODE?

Alebo skus ten riadok napisat takto:

Marker ( 20.289204 48.875685 "xyz" 2 )

A ked Ti to ani tak nepojde tak daj vediet, poslem Ti moj mrk subor.

IceMcLaren napsal:

Malo by byť v UNICODE, teda ak je to to, čo myslím :D . Úvodzovky nepomohli tiež. Ide o to, že v RE mi políčko "Ukazatele" nechce ani "odfajknúť", tak ako pri "Linkách kolejí traťové databáze". Už to je mi tak trochen divné...

Back
Nahoře