Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Unicode si zvol ked to ides ukladat, a ked Ti to ani potom nepojde tak uz neviem, ved ked to nepojde napis mi svoj mail a poslem Ti moj.

IceMcLaren napsal:
Tak to mám potom o.k. Skús poslať, adresa by mala byť tam dole. Ale mám taký tichý pocit, že môjmu PC už hrabe a MSTS budem musieť preinštalovať :D

Problém vyriešený. som prehliadol tú 2-ku za pomenovaním markeru :eek: :rolleyes: Ďakujem za pomoc :)

Naposled editoval moderátor:
To je v poho, vsak kazdy sa moze pomylit, ja zas neviem preco mam v tuneli takto texturu:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr149304_1.jpg

Napr. v trati 321 bola ta textura tak ako ma byt.
Neviete mi niekdo poradit co mam urobit, aby ta textura bola spravne?
Skusal som vsetky trate ktore mam ale tato textura sa mi stale nezobrazuje spravne.
Mam xtracks 3.20 + UZK 3.20.

Ahojte, mal by som jednu otázku, robím s RE už asi 4 roky ale ešte ma nenapadlo spýtať sa jednu vec:
Aký maximálny počet objektov zvládne MSTS na jeden štvorec ? Údajne pod binom by to malo byť viac, ide o to, že pri stavbe Bratislavy "ide do tuhého", keď budete vchádzať od Štúrova, tak Vajnory sú na jednom štvorci /počet objektov 1050/, Východné+Žabí majer /1280/ a Močiar+Vinohrady /1360/...Predmestie+Mladá Garda a Hlavné sú zatiaľ v medziach.Snažím sa všetky objekty s väčšími textúrami komprimovať na DXT1. Takže ?

To je složitější otázka. není totiž objekt jako objekt. Je rozdíl v tom, jestli vložíš na čtverec 1000 stromů v 5 druzích anebo 1000 rozmanitých objektů, přečemž tam budou po jednom či se budou opakovat jen několikrát. Pokud je situace rozumná bude fungovat bez problémů 1500-1600 objektů, ba i více. Existuje i trať (Schnauferl), do které se autorovi podařilo vložit na čtverec nějakých "zázračným" způsobem okolo 2400 objektů - převážně ale vegetace - a trať docela slušně funguje.

Jasné, je to samozrejme aj o náročnosti /polys/ jednotlivých modelov, však uvidíme, Močiar-Vinohrady mám hotové, zbýva dorobiť Račiansku ulicu a potom to otestujem.Díky.

Ahojte, mám problém s položením mostu pod koleje. jakmile položím most pod koleje, tak mi zmizí z kolejí pražce. nestává se mi to jen u mostu, nýbrž i u náspů. Zde je obrázek: [URL=http://img268.imageshack.us/i/kunicemost.jpg/][IMG]
Zkoušel jsem se podívat jestli náhodou nemám most ve větší výšce než koleje, ale i když most dám níž (až jde vidět mezera mezi mostem a kolejema) tak výsledek je furt stejný.:(¨
Pokud se obrázek nezobrazí podívej te se zde: http://img268.imageshack.us/i/kunicemost.jpg/

Najeď myší na objekt, označit, vlastnosti a zatrhnout "terenní objekt". To samé platí i u náspů atd, zkrátka všude, kde mají být vidět pražce kolejí. Naopak u ocelových mostů je neviditelnost pražců žádoucí, tam se tohle nezatrhuje.

Zdar všetci, jedna otázka: Simulátor si berie textúru koľají z "global/textures" alebo z textúr trate ?

Malo by to byť z textúr trate. Chcel som si totiž dať Pawlikovu textúru a chvíľu mi trvalo kým som na to prišiel :D ale dal som do ROUTES/trat/Textures a až vtedy sa mi ukázala, ak som to dal do Globalu tak nie.

duuso napsal:
Zdar všetci, jedna otázka: Simulátor si berie textúru koľají z "global/textures" alebo z textúr trate ?
Ze složky TEXTURES v trati, pokud ji nenajde tam, hledá ji ve složce TEXTURES v GLOBALU.

Jo, díky moc, veď práve kvôli Pawlíkovej skvelej textúre sa to pýtam.Vďaka ešte raz.

Ad Duuso

Jak píše Jenda + tato vlastnost umožňuje stavitelům tratí aby na stejný typ kolejiva mohli použít zcela jiné textury....
+ dodatek
kdysi se mi stávalo u některých tratích že se MSTS dožadoval mít nějakou texturu konkrétního nedrážního objektu na adrese GLOBAL/TEXTURES
Tehdy jsem ho poslechl a textura dodal, ale tím jsem si si GLOBAL zaneřádil ...... :-)
Později jsem zjistil chybu, která spočívala v tom že k objektu příslušícímu souboru typu *.sd byl v položce (v řádce) :
ESD_Alternative_Textures ( 4 ) ....... číslo 4
Když jsem takto "nakopnuté" soubory opravil na správné hodnoty začalo se vše chovat normálně a mohl jsem GLOBAL řádně vyčistit
Jakým způsobem dojde k "zpazgření" této hodnoty v sd souboru netuším. Mohla to být chyba autora, stejně jako chyba při rozbalování z archivu, nebo dokonce něco nekorektního v ranných verzích RR. faktem je že od té doby co mám RR 6. a vyšší mám klid a pokoj.

No a ešte jedna otázka:
V ŽSR130 sú ukladané kilometrovníky po 500 m.Lenže font písma na nich je dosť veľký a napr. pri 198,50 idú číslice mimo kameň, dá sa ten font niekde zmeniť alebo kilometrovníky klásť len po kilometri a desatinné miesta tým pádom nie sú potrebné ?
Díky za odpovede.

duuso napsal:
No a ešte jedna otázka:
V ŽSR130 sú ukladané kilometrovníky po 500 m.Lenže font písma na nich je dosť veľký a napr. pri 198,50 idú číslice mimo kameň, dá sa ten font niekde zmeniť alebo kilometrovníky klásť len po kilometri a desatinné miesta tým pádom nie sú potrebné ?
Díky za odpovede.

V souboru speedpost.dat je řádek
Milepost_Text_Size ( 0.2 0.12 0 )
(velikost, x-ový posun, y-ový posun dalšího znaku)

Já je kladu po 1 km. Problém je v tom, že MSTS zobrazuje buď žádné, nebo 2 desetinná místa (pokud jste přišli na způsob, jak zobrazit jiný počet, dejte vědět).
Oni kilometrovníky stejně nejsou moc vidět, když každý druhý schováš pod zem, nikdo to nepozná.

Zdravim vsetkych, chcem sa opytat na jednu vec skusenejsich stavitelov.
Mam stanicu v obluku a vsetky potrebne kolaje mam aj v stvorkolajovom prevedeny.

Chybaju mi len oblukove kolaje a4t750r.

V zlozke tsecton.dat su nadefinovane ale nemam ich v zlozke shapes.

Skusal som ich najst na nete ale nepodarilo sa mi to.

Neviete niekdo kde by som ich mohol najst, popripade ci sa daju nejako vytvorit. A ak ano aky je na to program?

Budem vdacny za akukolvek pomoc

Nejjednodušší bude podívat se po globalu, ve kterém už jsou. Ale pak bude tento global potřebný i pro provozováni tratě.

Back
Nahoře