Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Počítačová poradna všeobecně

Pokud bych mohl radit,s výrobky fy Labtec zapojené přes USB jsem měl také jen samé problémy.Přešel jsem na Logitech a ejhle,vše funguje jak má.Podle známého technika nejspíše chyba v ovladačích fy Labtec.Pokud by byla možnost vypůjčit si Logitech k vyzkoušení,vřele doporučuji.Všechny počítače máme v práci pouze se sety Logitech přes USB a nikdo si nestěžuje,že by něco nefungovalo (tajně taky jezdím s msts bez problémů) :colors:

Bohužiaľ nemám možnosť zapožičať si ďalší numpad a vyhodiť ďalších 700-800sk sa mi naozaj nechce. Asi su budem musieť zvyknúť na kombinávcie Fn tlačítka :(

Numerická klávesnice tolik nestojí. Já koupil kdysi Trust za tři stovky a šlape jak hodiny při prvním zastrčení do USB. Doma si zapojuji do notebooku podsvícenou klávesnici a také žádný problém. Ihned šlape. Na slezině jsem Bobovi 57 svou numerickou klávesnici půjčoval a také neměl žádný problém s ovládáním.
Z toho vyplývá jediné. Reklamovat, vyměnit. Přece existuje něco jako záruka, obvzláště, když to stálo nekřesťanských 800SK.

Přesně tak, jak píše Zbyněk. Když nepomohlo ani řešení podle poskytnutého návodu ( to jsem ani nevzpomínal HW profily v systémovém startu ), nezbývá opravdu nic jiné, než ten krám vrátit, pokud se na netu výrobce nenajde oprava ovladačů/firmware ( platí pro každé zařízení ).

NO niečo skúsim. Numpad stál síce iba 500sk, ale počítal som s tým, že Logitech by bol asi o niečo drahší!!!

Ivan.ps napsal:
NO niečo skúsim. Numpad stál síce iba 500sk, ale počítal som s tým, že Logitech by bol asi o niečo drahší!!!
To určitě, set Wave jsem kupoval před měsícem v KB Expert za 1900,-Kč.Ale super klávesnice a ty možnosti vlastní konfigurace ukazují jasně,proč je v tomhle Logitech jasnou jedničkou.

RE: Počítačová poradna všeobecně

Zdravím,
vím,že to s MSTS nijak nesouvisí,ale snad se to ve vláknu o všeobecné PC diskuzi nějak skousne.:)
Před nějakým tím rokem jsem si pořídil adventuru Age of Empire II /AoE II/,která na Win 98 šlapala bez problémů.Po nainstalování XP se však při spouštění hry objevila hláška ...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/hlaska.jpg

a protože se mi nepodařilo problém vyřešit,hra byla "odejita" z mého HDD do věčných lovišť.:cry:
Rád bych si nyní pořídil Age of Empire III,ale nechci riskovat stejný problém jako u verze předchozí.
Dnes vlastním grafickou kartu http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K000000CO9 a po instalaci AoE II se problém opakuje.
Na druhém /manželčině/ PC je grafika http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K000000DLC a hra se spouští bez problémů.
Ovladače ke GK mám pravidelně aktualizované.
Kde se tedy mohla stát chyba ?
Předem děkuji za případné rady.

David

davca@iol.cz

David Hájek napsal:
... Age of Empire II /AoE II/,která na Win 98 šlapala bez problémů.Po nainstalování XP se však ...
No čéče, u nás doma to šlape na XPP bez problémov ( každé z detí ma svoj PC - jeden Celeron 1700 s ATI 9200, jeden P4/2000 taktiež s ATI 9200 a jeden DualCore E2160 s GF 7300 ) ... musel by som sa opýtať syna, či na to neťahal nejaký Patch

David Hájek napsal:
Zdravím, ... Kde se tedy mohla stát chyba ?
Předem děkuji za případné rady.
1.Nejprve bych kouknul do nastavení v biosu obou PC, čím se liší - problém může být už tam, třeba nesprávně nastavený port.
2.Ovladače, ovladače, ovladače,...
3.Mohu karty mezi sebou navzájem prohodit .
A pak se uvidí, jestli se chyba přenese s kartou nebo bude na původním PC, případně se eliminuje.

Zdravím
a hlásím,že problém při spouštění AoE II byl vyřešen.Bylo ovšem zapotřebí dvě hodiny laborovat s ovladači.:rolleyes:
I když se na všemožných forech psalo,že AoE II potřebuje pro chod pod Win XP jakýsi patch,u mne ho jaksi nepotřebuje.

Díky Taxi a bobe57_cz za navedení na "správnou kolej".:wink:

David

Pořídil jsem si doplňující paměti do PC,ale po přidání do PC mi PC nechce vůbec naběhnout.

Šnek napsal:
Pořídil jsem si doplňující paměti do PC,ale po přidání do PC mi PC nechce vůbec naběhnout.

Spatny casovani, nebo se nesnaseji typy/vyrobci.

Zkus pocitac nastartovat jen s novou pameti, kdyz pojede, nezbyde nez stare vyhodit.
Kdyz nepojede, zkontrolovat, jestli deska zvlada frekvenci (i kdyz by to melo chodit i s pameti vyrobenou na vyssi frekvenci). Pokud jo, reklamovat, nebo se dohodnout s obchodnikem na vymene za jiny typ.

Kosac napsal:
Šnek napsal:

Zkus pocitac nastartovat jen s novou pameti, kdyz pojede, nezbyde nez stare vyhodit.
Kdyz nepojede, zkontrolovat, jestli deska zvlada frekvenci (i kdyz by to melo chodit i s pameti vyrobenou na vyssi frekvenci). Pokud jo, reklamovat, nebo se dohodnout s obchodnikem na vymene za jiny typ.

Koupil jsem si ty samé tipy,chodí to na obou,ale jak tam dám všechny,nenaběhne mi PC.

Jo paměti. Mám ten samý problém a došel jsem k závěru, že zlobivou ramku je nutné reklamovat.
Projevilo se to tak, že systém se po přidání této ramky zpomalil, občas nečekaný restart PC. Jelikož divadlo se různě projevovalo několik měsíců, tak mi nedošlo, že by to dělala ramka. Nakonec jsem sehnal jinou ZD a problém setrval. Ale tato základní deska podporuje duální režim a jakmile jsem zlobivou ramku dal do duálu, tak PC po naběhnutí ihned restartuje. Teď jsem si koupil dvě ramky 1 giga téhož výrobce jako zlobivá ramka (zlobila s noname) a ten samý problém, takže zítra posílám k reklamaci prodejci. Už je to jasné, že ramka je vadná.

Šnek napsal:
Koupil jsem si ty samé tipy,chodí to na obou,ale jak tam dám všechny,nenaběhne mi PC.
Ahoj,tak je zkus ve slotech různě prohazovat,někdy to pomůže,ale někdy taky né. :lol:

Naposled editoval moderátor:

Šnek napsal:

Zkus reset BIOSu, nebo flash BIOSu, to by mohlo pomoct.

Šnek napsal:
Kosac napsal:
Šnek napsal:
Zanechte zmatkování.
Na prvním místě otevřete tištěný manuál k základní desce a seznamte se s jednotlivými možnostmi řazení pamětí.
Žádné halabala přehazování zkusmo se nedoporučuje, to platilo v dobách PC středověku. :D

Jaké řazení dle manuálu? Pokud jsem měl základní desky, tak jediné pořadí je nutné dodržovat jen u duálních pamětí. Ale je fakt, že my neználí angličtiny se víc orientujeme podle obrázků, které napoví i slepému.

Zbyněk Šemora napsal:
Jaké řazení dle manuálu? Pokud jsem měl základní desky, tak jediné pořadí je nutné dodržovat jen u duálních pamětí. Ale je fakt, že my neználí angličtiny se víc orientujeme podle obrázků, které napoví i slepému.
Jenže existují i jiné desky než jen ty, které se dostaly do rukou tobě. Každá má svá specifika.:salut:

Jasně, já ochutnal 0.000nic procent ZD z celého trhu. Jenomže platí obecná zásada, pokud sázím RAM, tak by měly být všechny koupené najednou téhož typu a stejné velikosti. A mám jistotu, že nebude problém. Dle odborníků u DDR ramek sice už různé typy od různých výrobců spolu mohou být, ale je lepší, když jsou stejné. Pokud mají pracovat v duálu, tak například mám v základní desce místo na 4 ramky. Pokud dám dvě, tak musím použít porty 1 a 3 nebo 2 a 4. Pokud zasunu tři ramky, tak mi nebudou pracovat v duálu. Musím použít vždy páry.
Já jsem si domů koupil dvě gigovky (mám ZD jen na tři ram a dvě pozice pracují v duálu) V práci mám 4 pozice, měl jsem tam v duálu 2x512MB ram, tak jsem přidal dvě pětikila, co jsem měl doma a ikdyž přidané jsou každý pes jiná ves noname, celková paměť 2 giga v duálu šlape jak hodiny.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře