Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Poprosil bych nějakého počítačového odborníka o inicializaci mého problému popsaného výše.
Kosac poradil, funguje to. Ale chci odstranit příčinu, aniž bych musel reinstalovat Windows. Je to nějaká ptákovina. Dole v liště po startu woken mi nenaběhnou všechny ikony spuštěných programů. Psal jsem o "Bezpečně odebrat HW". Jenomže se nejedná jen o optickou, ale skutečnou chybu. Při jiném startu PC mi nenaběhla ikona pro myš a ejhle, nefungují funkční tlačítka.
Našel jsem jen sedlácké řešení, jak problém obejít. Metoda pokus a omyl. Dám zobrazit Connections Tray a pak dám ve správci úloh tento program ukončit. Po té mi blikne obrazovka a naskočí v liště všechny spuštěné programy, co mají být spuštěné. Pak vše šlape jak hodiny do dalšího restartu systému. Nejsem si vědom, že bych nějakým nástrojem ukončoval nějakou spuštěnou aplikaci. Ale pokud někdo ví, jak z kola ven, budu rád za každou radu.

Pánové hezký den.
Tak jsem narazil na problém u stmívání v aktivitách, dělá mi to u tratě zsr 150, tam mi to spadne vždy. U Dvoukolejky a teď i "fiktivky" JZD 760 mm musím udělat toto:
Při rozednívání, jde včechno OK, ale když "sejvnu" a chci úkol nahrát, spadne. Pomáže načíst volnou jízdu den a OK, Při stmívání se mi někdy nepřehodily textury, satčilo to samé + vol. jízada noc. Ale to co mi MSTS vyrobil nyní, to se mi ještě nestalo:?: Nejsem počítačový odborník, nevím čím to, že by grafika a chtělo by to stáhnout nové ovládače:?:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/f4b964b2a32cb4ad372470ce5318458b.jpg
Toto mi udělal MSTS při stmívání na JZD 760 mm.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/fd601a597cf1332bb20d288cb9d6da91.jpg
Takto to vypadá, když načtu aktivitu při stmívání typem, volná jízda den, vynechám volná jízda noc a načtu aktivitu.

S pozdravem Dan

Já jsem měl podobný problém s load u Topírny noc. Než jsem provedl load, musel jsem načíst volnou jízdu nebo začátek aktivity a ukončit. Pak teprve bez zamrznutí šlo aktivitu loadnout. Tento problém vyřešil parametr mem: 512 v zástupci pro spouštění MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Já jsem měl podobný problém s load u Topírny noc. Než jsem provedl load, musel jsem načíst volnou jízdu nebo začátek aktivity a ukončit. Pak teprve bez zamrznutí šlo aktivitu loadnout. Tento problém vyřešil parametr mem: 512 v zástupci pro spouštění MSTS.
Zbyňku zdravím.
No já ho mám zadaná podle návodu, nebo tam mám něco blbě?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/8d92d20695e403ee62b27ba8061b4fe9.jpg

Dan

Tak tohle je dobře. Zřejmě je jiný problém. Zkusit jinou verzi BIN. Když jsem dělal aktivitu Topírna noc, chtěl jsem otestovat stmívání a rozednívání. A vím že jak se měnily verze BIN, tak některé při přepnutí den na noc shazovaly MSTS. Mělo to i návaznosti na animované objekty. Pamatuji si, že kvůli tomu jsem musel upravit jízdní řád, abych se dostal v čas změny mimo dosah animovaných objektů. Pak přišla verze BIN, na které jsem testoval své aktivity a funguje jak den/noc i noc/den. Ale v případě animovaných objektů nevím, jestli to už je ošetřeno. Nejnovější verze měly nějaké jiné problémy, které udělaly některé aktivity, využívající všechny vymoženosti BIN nehratelné, proto zatím stále zůstávám u verze jak doporučuji.

To Dan J.
Nastavení paramertu v zástupci je dobře. Pokud máš dost fyzické paměti RAM v compu (alespoń 2 GB), zkus nastavit -mem:1024.
To Zbyněk
Já používám nejnovější Bin a s problémy jsem se nesetkal.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak tohle je dobře. Zřejmě je jiný problém. Zkusit jinou verzi BIN. Když jsem dělal aktivitu Topírna noc, chtěl jsem otestovat stmívání a rozednívání. A vím že jak se měnily verze BIN, tak některé při přepnutí den na noc shazovaly MSTS. Mělo to i návaznosti na animované objekty. Pamatuji si, že kvůli tomu jsem musel upravit jízdní řád, abych se dostal v čas změny mimo dosah animovaných objektů. Pak přišla verze BIN, na které jsem testoval své aktivity a funguje jak den/noc i noc/den. Ale v případě animovaných objektů nevím, jestli to už je ošetřeno. Nejnovější verze měly nějaké jiné problémy, které udělaly některé aktivity, využívající všechny vymoženosti BIN nehratelné, proto zatím stále zůstávám u verze jak doporučuji.
Zbyňku já používám právě bin, který doporučuješ. Takže binem asi ne. Ale s těmi animovanými objekty to vím a dělalo to i mně.
Miran napsal:
To Dan J.
Nastavení paramertu v zástupci je dobře. Pokud máš dost fyzické paměti RAM v compu (alespoń 2 GB), zkus nastavit -mem:1024.
To Zbyněk
Mirane dík vyzkouším a dám vědět. Jak se ten posl. bin chová? Já ho radši neinstaloval, četl jsem tu někde, že byl nějaký problém s ovládáním el. loko. přes klávesnici, nebo pantografů, to už fakt nevím je to dost dávno, vím jen že mi novější verze než doporučuje Zbyněk dělaly bordel s 0km/h, hlavně při posunech s manipulákama.
S pozdravem Dan.

Zdravím, takže nepomohlo ani změnit ten parametr 512 na 1024. (2GB Ram - ky mám.) Dělá to furt.:(
Dan

Miran napsal:
To Dan J.
To Zbyněk
Já jej ještě nezkoušel, ale hodně uživatelů mělo problém při zobrazení okna s vláčkem a po té se MSTS odporoučel.
Ale už dávno jsem vyzýval, aby někdo projel v nejnovějším BIN Topírnu noc, která využívá téměř všech vymožeností BIN. Zatím se neohlásil vůbec nikdo, že touto aktivitou nový bin otestoval.
Já bohužel si nasadil příliš vysokou laťku novým 200km dlouhým úsekem trati přes Vysočinu. Tak na nějaké testování dočasně nemám vůbec čas. V práci mám teď okurkovou sezonu, dnes jsem například za celý den prodal 5 ventilků a jedno nejlevnější sedlo. (s bídou na oběd :D). Takže mám otevřený editor tratí a když nejsou zákazníci, stavím. Pak vše nahraji do šuflíku, abych večer doma pokračoval. A tak stále dokola každý den. Proto bych velmi ocenil, kdyby někdo potvrdil 100% funkčnost v aktivitách novější verze BIN. Problém pak může být v tom, že zřejmě na nejnovější verze se mohou ladit lokomotivy, nastavovat zvuky, ale když tato bude dělat problém v aktivitě, tak jsou nová ladění nepoužitelná.

Miran napsal:
To Dan J.
To Zbyněk
Nevím jestli se to už řešilo, ale pokud mám 4GB RAM lze dát -mem:2048 a bude to k něčemu nebo 1024 bohatě stačí???

Kuba napsal:
Miran napsal:
To Dan J.
To Zbyněk
Nevím jestli se to už řešilo, ale pokud mám 4GB RAM lze dát -mem:2048 a bude to k něčemu nebo 1024 bohatě stačí???
Podle mne nemá cenu nastavovat parametr mem více jak 1024. Jádro hry si s tím asi neporadí. Co se týká zátěžového testu MSTS, tedy Zbyňkovy Topírny noc, mohu sám za sebe prohlásit že mám TN projetou na poslední vydané verzi BINu ( MSTSPatch1.8.052113 ) bez jediného problému.

Tak to je dobrá zpráva. Předpokládám, že máš XP. Tak proč to Jefferovi blblo? Viz vlákno o MSTS BIN.
Jinak já zatím jezdil na -mem:512. Nic nepadalo, tak jsem to na víc neprovokoval.

Zdravím. Víte co je zvláštní, mám 2GB RAM a když jsem dal mem 1024, tak se mi zdálo, že MSTS jede hůř, (vynechávaly mi zvuky, které jindy jdou) s parametrem 512 v pohdě. Nicméně už to asi řešit moc nebudu, stmívání přežiju a na podzim dávám dohromady zbrusu nový comp, tak se pak uvidí.
S pozdravem. Dan

Miran napsal:
Kuba napsal:
Miran napsal:
To Dan J.
To Zbyněk
Podle mne nemá cenu nastavovat parametr mem více jak 1024. Jádro hry si s tím asi neporadí. Co se týká zátěžového testu MSTS, tedy Zbyňkovy Topírny noc, mohu sám za sebe prohlásit že mám TN projetou na poslední vydané verzi BINu ( MSTSPatch1.8.052113 ) bez jediného problému.
Díky za vysvětlení.

Mám opět obecný problém. Před rokem jsem si na starší PC pořídil ze cvičebních a testovacích důvodů systém Vista Home Basic. Nejoškubanější verze. Tenkrát se víc točilo načítací kolečko než se otevřelo okno, tak jsem čekal na SP1. Stáhnul jsem si ji z Microsoftu, nainstaloval a byl asi měsíc spokojen. Vše šlapalo jak hodiny. Pak mi to začalo blbnout do úpného kaput. Myslel jsem, že to dělá základní deska a vyměnil za jinou. Nakonec to dělala vadná ramka, kterou už mám zpět vyreklamovanou.
Stala se ale jiná věc. Nainstaloval jsem Visty znovu a chtěl rovnou SP1, ale ouha, ve finále instalace mi to ohlásilo vnitřní chybu. Myslel jsem, že problém je v tom, že systém nemám aktivován. Abych nemusel aktivovat telefonicky, čekal jsem na tento okamžik asi 3 měsíce (měsíční lhůta aktivace se dá 3x prodloužit). Pak jsem systém úspěšně přímo aktivoval a SP1 zkusil nainstalovat. Opět ta samá chyba. Tak jsem šel na Windows Update a SP1 zkusil odtud. Aktualizace SP1 se stáhla a začala instalovat. A opět stejná chyba. Opravdu nevím co s tím. A každý restart PC mi tuto aktualizaci nabízí. Šel jsem po kódu chyby a jediné co jsem se dozvěděl, že by mohl nějaký program bránit instalaci SP1. Kromě AVG a věcí k MSTS tam zatím nic nemám. Zkusil jsem nouzový režim, kdy je hodně programů povypínaných. Během instalace SP1 to ale vyhodilo tu samou chybu.

Napadají mne dvě varianty. Buď se stala chyba při instalaci Vist (nejsem si jist, jestli jsem je instaloval s vadnou ramkou), pak by mě zajímalo, jestli se dá tato instalace opravit (XP nabízí opravit, ale u Vist to nikde nevidím).

Našel jsem na Microsoftu podmínky pro OEM systém. Mohu vyměnit veškerý HW, kromě základní desky. A já to udělal obráceně. Že by si Visty pamatovaly že jsem kdysi aktivoval systém na jiné desce?

Jelikož to byl planý poplach, tak není problém jít zpět do původní ZD, ale to jsou jen dohady.
Ptám se proto, že mne to žere a zdržuje od vlastní práce do MSTS. Možná je řešení velmi jednoduché. Hold pravdu má opět Lenin. Učit se ,učit se, učit se.

Zbyněk Šemora napsal:
... Našel jsem na Microsoftu podmínky pro OEM systém. Mohu vyměnit veškerý HW, kromě základní desky. A já to udělal obráceně. Že by si Visty pamatovaly že jsem kdysi aktivoval systém na jiné desce? ...
Presne tak, Microsoft chytila vlna schizofrénie a sprísnila podmienky licencie OEM - to je striktne viazané na PC, výmenou podstatného komponentu, a tým základná doska je, prichádzaš o právo používať predmetnú inštaláciu Windows. Výnimkou je záručná oprava, kedy veľkému mrchochvostu doručíš hodnoverné doklady o záručnej oprave a on ti dodá nový licenčný kľúč. Ovšem problém bude v tom, že ty si PC skladáš sám zo všeličoho a netuším, jak si uplatníš a vôbec ako si zdokladuješ záručnú opravu svojho PC, keď ho vlastne nikto nevyrobil. Na to existuje jeden recept, a tým je krabicová verzia Windows, ovšem stojí troška viacej, než je únosné. Tú si však môžeš inštalovať podľa ľubovôle na aký PC chceš.

Tak proč mi tedy šlo systém aktivovat ? Ale něco jsem četl, že právě nějaké další ochranné prvky jsou právě v SP1.
Je varianta, že původní ZD mohu dát zpět. Kupovat znovu licenci pro tuto dnes už šunku opravdu nemá smysl.

Ale na druhou stranu se windows nekupují jen k novým PC. Tento PC jsem kupoval (skládal) někdy v dobách vzniku MSTS. Po této době má ZD nárok se odporoučet a na potvoru s novými Windows. Přece by měla být nějaká záruční lhůta i pro tento případ.

Asi bude nejjednodušší PC znovu přeskládat na ZD původní a systém přeinstalovat. Ta současná by měla být o něco lepší než ta původní, ale rozdíl na výkonu při práci jsem nepozoroval.

Hold budu muset ještě hóóódně pracovat, abych příště podobné věci neřešil a koupil rovnou krabicovou verzi systému nebo rovnou nový kompletní PC a ten starý věnoval chudým.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale na druhou stranu se windows nekupují jen k novým PC. Tento PC jsem kupoval (skládal) někdy v dobách vzniku MSTS. Po této době má ZD nárok se odporoučet a na potvoru s novými Windows. Přece by měla být nějaká záruční lhůta i pro tento případ.
OEM verzia je len pre výrobcov osobných počítačov. Nejaký čas sa mohla použiť pre legalizáciu OS. Ak si vyskladáš nový PC sám, tam sa ti OEM verzia vyplatí, u nového PC je predpoklad, že bude funkčný 3 - 4 - 5 rokov. No dávať OEM verziu na starý sčot, ktorý sa môže zo dňa na deň pokaziť, to je už riziko straty peňazí za OEM licenciu. Keď chceš so svojimi PC šachovať, meniť dosky, procesory, naozaj odporúčam krabicovú verziu, tú môžeš aktivovať koľkokrát len chceš, ovšem vždy v reálnom čase len na jednom PC.
Pri OEM platí max. 3x aktivácia ( napr. pri preinštalovaní SW, výmene HDD ), ale len do výmeny základnej dosky. Alebo si kúp značkový počítač, konkrétne u HP a FSC nemusíš inštaláciu Windows aktivovať, pokiaľ ju inštaluješ z originál média dodaného k PC a s originálnym kľúčom, ovšem zas počas záruky nemôžeš s PC nijako šachovať.

Dobrý den mám prozbu na všechny. Provedl jsem v PC výměnu GK-ATI radeon X1950pro za novější GK-ATI radeon HD3870 a se zděšením v očich jsem lapal po dechu. Po kompletní nove instalaci (formatování,nahrání XP a příslušných ovladačů...) Jsem nainstaloval MSTS a trat BP79.1 +příslušné aktualizace a jakmile jsem spustil hru at rovnou, nebo přes Trainstore tak mi vždy naběhne hlavní menu a mám zobrazena pouze prázdná políčka kde mají být texty. (Bohužel nejsou ani v editoru) Vlastně nejsou nikde ani ve hře se nezobrazuje rozpis jízdního řádu,rychlostníků, kilometrovníků atd.. Hra přesto běží na výbornou bez jakéhokoliv cukání nebo zpomalování (otestováno na aktivite výtopna) jen bohužel ty texty. Již jsem vyzkoušel několik reinstalací hry i systému a je to stejné. Ovladače mám nejnovější. Jediné co mě napadá je problém v DirectX? Používám Dx9.0c zřejmě jako všichni, avšak na staré GK vše OK. Nová GK má již psanou plnou podporu Dx10. Tak nevím nejsem žadný softwérář jen uživatel se znalostí základů. Hledal jsem tady na foru i někoho kdo používá podobnou GK ale nikdo takový zde není. Bude vlastně MSTS fungovat na nových GK? Jinak celé běhám na sestavě CPU-Intelcoreduo 6600, Ram-4Gb, HDD-500Gb, GK-ATI HD3870 512DDR3 nyní (dříve ATI X1950pro 256ram) a sound blaster X-Fi800. Budu rád za každou odpověd jelikož jsem velkým nadšencem české tvorby pro MSTS a všem velké díky snad sy brzy opět zajezdím v plné kráse. Děkuji

Libor Doležal napsal:
Dobrý den mám prozbu na všechny. Provedl jsem v PC výměnu GK-ATI radeon X1950pro za novější GK-ATI radeon HD3870 a se zděšením v očich jsem lapal po dechu. Po kompletní nove instalaci (formatování,nahrání XP a příslušných ovladačů...) Jsem nainstaloval MSTS a trat BP79.1 +příslušné aktualizace a jakmile jsem spustil hru at rovnou, nebo přes Trainstore tak mi vždy naběhne hlavní menu a mám zobrazena pouze prázdná políčka kde mají být texty. (Bohužel nejsou ani v editoru) Vlastně nejsou nikde ani ve hře se nezobrazuje rozpis jízdního řádu,rychlostníků, kilometrovníků atd.. Hra přesto běží na výbornou bez jakéhokoliv cukání nebo zpomalování (otestováno na aktivite výtopna) jen bohužel ty texty. Již jsem vyzkoušel několik reinstalací hry i systému a je to stejné. Ovladače mám nejnovější. Jediné co mě napadá je problém v DirectX? Používám Dx9.0c zřejmě jako všichni, avšak na staré GK vše OK. Nová GK má již psanou plnou podporu Dx10. Tak nevím nejsem žadný softwérář jen uživatel se znalostí základů. Hledal jsem tady na foru i někoho kdo používá podobnou GK ale nikdo takový zde není. Bude vlastně MSTS fungovat na nových GK? Jinak celé běhám na sestavě CPU-Intelcoreduo 6600, Ram-4Gb, HDD-500Gb, GK-ATI HD3870 512DDR3 nyní (dříve ATI X1950pro 256ram) a sound blaster X-Fi800. Budu rád za každou odpověd jelikož jsem velkým nadšencem české tvorby pro MSTS a všem velké díky snad sy brzy opět zajezdím v plné kráse. Děkuji
Napiš to ještě asi do dalších pěti vláken, než se trefíš do toho, kde se to už probíralo.Zatím to máš jen ve dvou.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře