Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Tak jsem dokončil testy a mám tento výsledek:

Solo mašina s VZ nebo bez, po zásahu rychlobrzdy se mašina odbrzdí.
Najedu na vozy a zkusil jsem ze zapnutým VZ překročit rychlost 80. Po odbrzdění povolí jen vozy, mašina zůstane zabrzděná.
Loadnu uloženou pozici a jedu s vypnutým VZ. Mašina na překročení rychlosti nereaguje.
Dojedu do Brna objedu soupravu, abych vyzkoušel zásah rychlobrzdy bez zapnutého VZ. Nejprve zkusím překročit rychlost u solo lokomotivy. Po odbrzdění mašina povolí. Najedu na vozy a odjezd ze soupravou. Překročím povolenou rychlost, zasáhne rychlobrzda a po odbrzdění povolí jen vozy a mašina je na věky zabrzděná.

Takže závěr je daný, pokud pojedu bez VZ ze stanoviště 1, tak mít žádné problémy nebudu. Proto to někomu funguje a jinému ne.

Psal mi email jeden uživatel znalý problému a příčinu vidí v samotném MSTS, který nemá rád určité stavy a řešení vidí v tomhle, doufám, že se nebude zlobit za citaci.
Zapnout tento parametr EngineBrakesControllerDirectControlExponent ( 1 ) a loko brzdu udělat ala bp=msts běží procenta. Jinak to nebude nikdy korektně fungovat po zásahu rychlobrzdy. S aktivitou to nijak nesouvisí a s modelem také ne.
Snad se k problematice vyjádří ještě další znalí ladění.
Já osobně bych přídavnou na procenta uvítal, protože s tím kopytem na milión poloh se tak blbě najíždí na vozy......;-)

Michal napsal:
premyslav854: A noční a osvětlená verze frontu funguje normálně?
Bohužel v podstatě funguje jen denní verze. Při zapnutí osvětlení se změní barva ručiček u manometrů. Jinak nic. Při vjezdu do tunelu je pouze denní verze.

ZŠ: No jenže mě se toto projevilo v aktivitě kterou tvořím, a dokonce i ve volné jízdě:( to je to:eek:

Naposled editoval moderátor:

Ve volné jízdě přece rychlobrzda nezasahuje :D
A co se ovládání této přídavné týká, na to je třeba složit maturitu. Než jsem se s tím naučil najíždět na vozy, rozbil jsem tři lokomotivy. Proto vydání modelu trvalo tak dlouho :D
Však Michal může vypravovat legendy. Kolik verzí kabin jsem mu nehodou rozflákal :D.
No jo, za mých časů nic takového nebylo :D

mě taky vše šlape ve volné jízdě v aktivitě Johanes Brahms je to horší ale nějak mě to nevadí,pač je to docela reálný na nový stroj no:) jen sem konstatoval že každej s tím má problémy,teda téměř každý a někdo i k tomu víc problémů.

Zbyněk Šemora napsal:
Ve volné jízdě přece rychlobrzda nezasahuje..

...ale ve volné jízdě mi to blne taky,viz to co sem psal výše....
Od včera testuju upravu engu a zatim se to zdá být dobré,kdo máte zájem,napište emila,pošlu na vyzkoušení. tonik1.s@seznam.cz

Pokud mám zapnutý VZ, tak je to možné. Tenkrát to Džordž tak nastavil. Ale volná jízda je volná od toho, aby nebyla aktivní omezení :D

vohryz napsal:
Já bych ještě k tomu chtěl podotknout, že krom toho neodbrždění se mi to zachovalo jako když povolíte brzdu ona začne povolovat a pak jako kdyby to někdo ucpal a odbrždění se začne zpomalovat neuvěřitelným způsobem. Když to půjde udělám video ;-)
Toto se mi podařilo navodit. Ale po chvíli čekání to kompresor dofoukal a mašina normálně odbrzdila.

Zbyněk Šemora napsal:
Já osobně bych přídavnou na procenta uvítal, protože s tím kopytem na milión poloh se tak blbě najíždí na vozy......;-)
Je to obyčejná BPE. Stejnou máte na 731 a nikdo si nestěžuje.

premyslav854 napsal:
Bohužel v podstatě funguje jen denní verze. Při zapnutí osvětlení se změní barva ručiček u manometrů. Jinak nic. Při vjezdu do tunelu je pouze denní verze.
Nakopíruju k sobě na web fronty v nižším rozlišením.

Fronty v nižším rozlišení jsou nakopírovány u mě na stránkách.

Michal napsal:
....Je to obyčejná BPE. Stejnou máte na 731 a nikdo si nestěžuje.
...
Jako by jsi to neznal. Kdo by si stěžoval u nějaké 731. Každý chce jezdit EC a dálkové trasy a asi málokdo s touto lokomotivou otestoval zásah rychlobrzdy. :D
Ale stálo by za hřích, kdyby někdo otestoval, jestli se tato lokomotiva chová obdobně. Pak by se potvrdila nebo vyvrátila příčina problémů.
Zkusil jsem zásah rychlobrzdy se soupravou 731 a tato odbrzdí. Tak jen typem přídavné brzdy to asi nebude.
Budeme asi muset počkat, až se z dovolené vrátí ŽSR, to té doby nezapínat VZ a ze stanoviště 2 jezdit podle předpisů, aby rychlobrzda nezasahovala. :D

Michale, omlouvám se, ale změnou programu jsem byl dneska doma jen vyměnit auta zase jsem hned odjel. Video bude zítra odpoledne. Jakou diagnostiku (pod F5) mám mít na obrazovce? Bohužel, životu člověk neporučí, omlouvám se.

Edie, video už nemusíš. Dostal jsem do emailu postup, jak tuto chybu vyvolat. Už se mi to podle toho postupu taky projevilo.

Bobe57, díky, že jsi na můj příspěvek s citovaným návrhem řešení od jednoho uživatele reagoval. Původně jsem si myslel, že je to někdo z Tvé skupiny.
To co jsi nám některým rozeslal, jak hodnoty upravit, opravdu to funguje.
Teď jsem se k tomu dostal, abych vyzkoušel.
Testoval jsem veškeré zásahy rychlobrzdy a vždy to povolí a to v jízdě z obou stanoviští
Ale když jsi poslal nějaké doplnění do kabiny, objevil jsem překlep u Michala. Místo 29 položek má v rv27.
No a projevilo se to tak, že když jedu z druhé kabiny, tak měřák tahu neukazuje maximální hodnoty. Vyměnil jsem cvf rv co mám od Michala a už je to OK.
Díval jsem se na cvf co je ke stažení s lokomotivou a já mám od Michala o den novější. (Michala jsem na právě na tohle upozorňoval a on mi poslal opravu)
Ale to se mi také stává, že něco opravím a zveřejním starší verzi :D
Ještě jednou díky bobe a tentokrát Ti prominu, že jsi nás neopoměl všechny zdrbat, že jsme tenkrát nedávali pozor. :D
Update pro veřejnost ať udělají kompetentní osoby.
Jo a ta přídavná brzda už je nyní přehlednější. Mě také bylo divné, že u 731 to problém nedělá (asi mám Tvou verzi), tak proč by tato brzda měla dělat problém u 380.

Zbyňku, balík s kabinou na mém webu je v pořádku. Teď jsem si to pro jistotu stáhnul pro kontrolu. Oba cvf soubory obsahují 29 animovaných prvků. Bůh ví, odkud to stahuješ.

Michale, máš pravdu. Sice teď tvůj odkaz je nefunkční, stahování se předčasně ukončí, asi je přetíženo, ale díval jsem se do archivu a tam je to dobře. Asi už existovala u mě nějaká starší složka cab380 a tam se to extrahovalo a nepřepsalo. Nebo jsem si jen myslel, že se to extrahovalo :D Ale ty jsi poctivka, hned se mi to nezdálo. Hold dnes jsem toho měl nějak příliš.

Zbyněk Šemora napsal:
Michale, máš pravdu. Sice teď tvůj odkaz je nefunkční, stahování se předčasně ukončí, asi je přetíženo, ale díval jsem se do archivu a tam je to dobře. Asi už existovala u mě nějaká starší složka cab380 a tam se to extrahovalo a nepřepsalo. Nebo jsem si jen myslel, že se to extrahovalo :D Ale ty jsi poctivka, hned se mi to nezdálo. Hold dnes jsem toho měl nějak příliš.

Pěkný den,
koukám, že se nám tady rozjela hezká diskuse, díky za ní. Ladění bude konzultováno z ŽSR, je to jeho dílo a bez Láďova vyjádření nebudu vydávat prozatím žádný update. Co se týká připomínek k modelu, berte to jako testovací provoz, který by měl odhalit právě tyto problémy. Až se situace usadí, budu na to reagovat a vše doladím.

Zdravím, model se mi velice líbí, ovšem co mi k dokonalosti schází jsou textury... Přesněji textury na rámu mašiny... Snažil jsem se je upravit, ale bohužel se nepovedlo.... Co vím, tak v mém okolí se 002 odchytnout nedá, tudíž nemohu detailnější textury nafotit... Některé hodnoty ani nejdou přečíst... Dále,znak škody zrcadlově otočen je taky asi chyba!?

Jinak perfetní model, nebýt ho, tak si ani nevšimnu že 380tka má jen 2 sběrače ne 4 :)

Mettys

mettys napsal:
Zdravím, model se mi velice líbí, ovšem co mi k dokonalosti schází jsou textury... Přesněji textury na rámu mašiny... Snažil jsem se je upravit, ale bohužel se nepovedlo.... Co vím, tak v mém okolí se 002 odchytnout nedá, tudíž nemohu detailnější textury nafotit... Některé hodnoty ani nejdou přečíst... Dále,znak škody zrcadlově otočen je taky asi chyba!?

Jinak perfetní model, nebýt ho, tak si ani nevšimnu že 380tka má jen 2 sběrače ne 4 :)

Mettys
Nerad bych způsobil nějakou šlamastiku, ale mám pocit, že o něčem podobném se zde (a možná i v tomto vlákně, a mám pocit, že dokonce několikrát) už psalo, ne? A to není 380 v mém zájmu (né, že bych si nevážil Zlatých ručiček Jardy Skůry - prostě má pozornost směřuje na modely vozidel z dob starších). Jen občas mám pocit, že nový příspěvek jsem už někde četl! A není to záležitost pouze tohoto vlákna!

PS: Počet sběračů nechápu!

Tome,mettys asi nepochopil,jak se pomocí Binu animují oba sběrače...:roll:
Proto si myslí,že ta 4 v zápisu

PantographToggle1 ( 0 1 0 )
PantographToggle2 ( 0 1 0 )
PantographToggle_4 ( 0 1 0 )

je špatně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře