Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

bob57_cz napsal:
To sis udělal výlet v "bačkoře" jen na okouknutí "atomdomu" ?
O kolik rychleji to jede oproti starému "Ši"(210) ?

Byl Expres Hikari, jednotka 700, maximálku jsme měli 280km/hod takže asi žádný rapidní rozdíl, spíš asi v pohodlí pro cestující, ale to nedovedu posoudit :)

PS: Úžasný je to, že zastavují opravdu přesně na vyznačených pozicích, lidé se nikam netlačí, a když je zpoždění 1min, tak už začínají být "hodně nervózní" ...
PS1: Výlet jsem si udělal společně se sestrou, která mi dělala sponzora a jezdí do japonska za prací ;-)

Pěkný den,
dočetl jsem se, že je tu scháňka po novém modelu "Pomerančů", u mě je to přesně naopak, já zase nemám kvalitní foto na tvorbu textur. Pokud se někdo pochlapí a pošle fotky, bude nový model, to je fér, ne?

f6a68e9fdf140b6baa314162c7d474e4.jpg cd1d1e4ff146474568a068898c8bb591.jpg 5e0cc17a8b3c0f9d852c48988a4a683b.jpg

Přednost, ale dotane tento prototyp T698.001 ( jářku 32000 poly v zaručené kvalitě :D ).

212a0e4b5cb67b1a90a8eab21ac39455.jpg 551a7805fced91ba7e5cbae125779044.jpg

Naposled editoval moderátor:

No vidím, že absťák sa dostavil, na 775 a 776 fotky mám s kokakolami je problém, treba to vyrobiť.

Zdeněk Itterheim napsal:
Jarda vyfoukl vítr z plachet Taxovi ..... . :)

Ahoj Zdenku, nevyfoukl, ale tak dlouho jsem se na ty prototypy díval, až mě to nedalo, Taxovi to jistě vadit nebude, viď?!?

Jinak, takhle nějak to pokračuje a musím říct, že modrá je modrá, ale i tahle mu sluší a třeba se jednou dočná prototypového kabátu ...

b4c5d92aeca2ec82d05e6cb14b55caf4.jpg

Hezký den.
Tak toto je pastva pro oči. Moc pěkné.;) Jsem rád, že se modelář takového kalibru vrátil zpět k MSTS.:) Nedá mi to se ještě nepozeptat, totiž pokaždé když jsem v Kopřivnici před muzeem a vidím tam Slovenskou strelu, tak si vzpomenu na již dávnou prezentaci připravovaného modelu na webu a tak by mne zajímalo, zda li z toho sešlo úplně, či se mohu v dalkém budoucnu těšit na vydání.:D:D
S přáním hezkého dne a mnoho úspěchů při práci a nejen na modelech pro MSTS.
Dan.

Hóóój Jardo,

pastva pro oči, nějak se mi tyto stroje začínají líbit. Dřív bych si o pětasedmu neopřel kolo, ale jen jsem se na tom svezl ...., nebo že bych stárnul ..... ?!? :)

Jóóó Zdenku, tyhle mašinky mají duši, tu budou mít "krabicoidy" nejdřív za třicet let, ale jen možná ... :D
Dane, Slovenská strela je krásný motorák, ale taky proklatě složitý, řadil bych jí hned za čelo laminátek, takže jednou možná, zase to nemůžu přehánět ... :cool:

A k věci, po dnešku vypadá citrus takhle:

a8028d01d0b857c295c24cd99f22645e.jpg 5e392c4915c7839ce017b18cd36912d5.jpg

Citrus na svém prvním výletě
Už zbývá jen umýt okna a pojede k ladičům a testerům ...

51e920ef17e3f8484a6a48c664cc0574.jpg 4784f57997046ef1caf538fc77fa6a68.jpg e6eb512b58c61c15d07079762d04059d.jpg

Jaroslav Skůra napsal:
Citrus na svém prvním výletě
Už zbývá jen umýt okna a pojede k ladičům a testerům ...

Hezký, Jardo, hezký, gratulujem.
Mám aj takú drobnú nepodstatnú otázku. Budeš ešte niečo robiť s tými podvozkami ? Pár dosť podstatných komponentov tam totiž chýba.

Tax napsal:
Hezký, Jardo, hezký, gratulujem.
Mám aj takú drobnú nepodstatnú otázku. Budeš ešte niečo robiť s tými podvozkami ? Pár dosť podstatných komponentov tam totiž chýba.

Ahoj Taxi,
neboj nechybí, jen to z těch obrázků není tak patrné, tady je důkaz: http://skura.msts.cz/img/podvozek.jpg

Jaroslav Skůra napsal:
Ahoj Taxi,
neboj nechybí, jen to z těch obrázků není tak patrné, tady je důkaz: http://skura.msts.cz/img/podvozek.jpg
Tož OK, potom nemám námietok ... Dúfam, že do vianoc to stihneš vydať :rolleyes:

Tax napsal:
Jaroslav Skůra napsal:
Ahoj Taxi,
Tož OK, potom nemám námietok ... Dúfam, že do vianoc to stihneš vydať :rolleyes:

Ale máš pravdu, že to zaniká, já to trochu vytáhnu texturou. Pořešíme při testech.

Pekný model. Ale pozrel som literatúru a zistil som že z výroby mala T698 001 húkačky za sitom medzi pozičnými svetlami. Neskôr boli presunuté na strechu a sitko zaplechované. Na ňom bolo napísané číslo lokomotívy. Naproti tomu T698 002 mala síce z výroby húkačky na streche, ale dali jej aj sito medzi svetlá. Tvar húkačiek celkom nezodpovedá fotografiám, originálne boli mohutnejšie ( a pritom kratšie ) a jedna z nich zahnutá. Ešte by ma zaujímalo či naozaj jazdili v oranžovom nátere, lebo o tom som nič nenašiel.

nebulus napsal:
Ešte by ma zaujímalo či naozaj jazdili v oranžovom nátere, lebo o tom som nič nenašiel.

T698.001 a T698.002 byly z výroby modrobílé, T658.001 byla černo-(nebo hodně tmavé něco-)bílá s červeným pruhem přes světla okolo celé mašiny.
Oranžové byly až T678.0

nebulus napsal:
Pekný model. Ale pozrel som literatúru a zistil som že z výroby mala T698 001 húkačky za sitom medzi pozičnými svetlami. Neskôr boli presunuté na strechu a sitko zaplechované. Na ňom bolo napísané číslo lokomotívy. Naproti tomu T698 002 mala síce z výroby húkačky na streche, ale dali jej aj sito medzi svetlá. Tvar húkačiek celkom nezodpovedá fotografiám, originálne boli mohutnejšie ( a pritom kratšie ) a jedna z nich zahnutá. Ešte by ma zaujímalo či naozaj jazdili v oranžovom nátere, lebo o tom som nič nenašiel.

S houkačkami je to přesně jak píšeš, u jedničky ji odstraním a u dvojky jednu trochu zahnu. Model vždycky dělám podle typáků a pak při testech teprve odstraňuju takové drobnosti.

Jinak v plánu budou obě 001 a 002 včetně obrácených verzí a chystá se jedno malé překvapení ve spolupráci s Pikkem. Po vydání těchto strojů přijde na řadu úprava na klasický "Pomeranč", tzn. výměna podvozků, nějaké detaily na střeše atd...

Oranžovou barvu má jen tento můj "fénix", protože textura malovaná není nikdy v takové kvalitě jako fototextura, takže si říkám, že lepší drobná fake s oranžovou barvou než, abych poslouchal, že textura nestojí za nic, ale s tou modrou uvidíme ...

Jaroslav Skůra napsal:
Oranžovou barvu má jen tento můj "fénix", protože textura malovaná není nikdy v takové kvalitě jako fototextura, takže si říkám, že lepší drobná fake s oranžovou barvou než, abych poslouchal, že textura nestojí za nic, ale s tou modrou uvidíme ...

Pozeral som si obrázok s farebným riešením modrej T 698 ( v knihe V.Borek - Motorové lokomotivy T658 atď.... ) a povedal by som, že z oranžovej varianty by sa dala spraviť modrá T698 "jednoduchou" náhradou oranžovej farby za modrú. Toto by teoreticky mohol uspokojivo zvládnuť aj nejaký grafický program a zároveň by zostal zachovaný vzhľad fototextúry. Síce hlavne na čele sú nejaké odlišnosti čo sa týka proporcíí "farebnej vlny" a dľžky pásikov pod oknom, ale snáď by to bolo riešiteľné.

Jardo keby si chcel tak ked mi posles oranzove textury tak ti spravym s toho v Coreli modre presne podla predlohy co tu je vo vlakne.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře