Platy strojvedoucích u ČD

122 030-0 napsal:
Jaroslav Brabec napsal:
122 030-0 napsal:
Dráčik napsal:
U nás je to skoro tak, akurát že 21000-22000 majú všetci a v hrubom...
Co napsal brabec tak ty platy jsou taky v hrube mzde.

Vážený pane,
Nemám zapotřebí psát nějaké bludy pokud bych to nevěděl na 100% tak
si to nedovolím ani napsat nebo snad chcete poslat pásku?To doufám nebude potřeba.
Mám takový malý dotaz jak Vy jste na to přišel ,že jsem napsal platy v hrubé mzdě?Pravda je
taková jakou jsem napsal bohužel moje chyba je pouze v tom ,že jsem nenapsal jestli se jedná o čistou nebo hrubou mzdu.Jo jinak se jmenuji buď Jarda nebo Brabec.
Pane Brabec, muj otec dela na draze, tak jsem podle toho usoudil ze jste ty platy napsal v hrube mzde a jestli ne moje chyba.

No nechci vám do toho kecat, ale ještě nikdy nikdo neuváděl plat jako čistou mzdu,protože ta se může měsíc od měsíce měnit a dokonce i 2 lidi, co berou hrubého stejně, tak čistého může mít každý jinak.....takže tu není co řešit......dokonce ani v pracovní smlouvě nebo platovém výměru vám žádný zaměstnavatel nikdy neuvede čistou mzdu, protože ji NEVÍ...
¨
Pokud se tedy bude bavit o příjmech, tak vždy brutto....

Pánové,je to zajímavá debata a každý máte kus své pravdy.Jelikož mimo jiné dělám také výplaty svým zaměstnancům,tak je to asi takhle: v pracovní smlouvě se uvádí součet všech platových položek v hrubých mzdách.Ne že by zaměstnavatel nevěděl čistou mzdu,to ne,on neví,kolik dá prémií a odměn,to je ten hlavní důvod,jsou to nenárokové složky mzdy.A další věc je ta,že se neustále mění odpočitatelné položky a jejich systém odpočtu,co platilo minulý rok,letos už neplatí.Ale koho to vlastně zajímá mimo mzdové účetní?

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli se za tu dobu od posledního přispěvku něco změnilo. Jaký je hrubým odhadem čistý plat fíry u ČD popř. OKD Doprava?
Děkuji, Tom.

Dobrý den pracuji u AWT dříve OKDD jestli bych t měl porovnat s platy strojvedoucích u CD tak u AWT je to mnohem lepší když jsem byl v zácviku tak jsem se pod 26000 nedosal a nyní když jezdím tak i těch krásnych 38000 si vydělám

Zdravím,
pánové,výše platu je jedna věc,ovšem je třeba také dodávat,co vše musí fíra pro něj "obětovat".
Jasně,mlaďoši řeší většinou jen finanční ohodnocení,ale časem mohou přesčasy,noclehy mimo domov či předem neplánované ježdění po celé republice i docela vadit. ;-)
Na druhou stranu je ale většinou pravda,že jak si to kdo hned na začátku zařídí,v dalším profesním či rodinném životě ho už toho moc nepřekvapí.;)

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
pánové,výše platu je jedna věc,ovšem je třeba také dodávat,co vše musí fíra pro něj "obětovat".
Jasně,mlaďoši řeší většinou jen finanční ohodnocení,ale časem mohou přesčasy,noclehy mimo domov či předem neplánované ježdění po celé republice i docela vadit. ;-)
Zdravím všechny příznivce a trochu odbočím.
Mám a určitě nejsem sám krásnou hrubou mzdu cca. 56,--Kč/hod,k tomu pohyblivou složku 22,--Kč/hod,dělám topiče stř.plyn.parních kotlů,kdo to zná,tak ví,že sice sedím,ale odpovědnost jako prase(občas nějakej kotel přece jen bouchne),když já průser,tak padne celá fabrika(technologie výroby),za svých odpracovaných 36 let v obdobných zaměstnáních, zničený zdraví,klouby,kyčle a pod. a směnost - tak třeba dnes nástup 2.00 - konec(vystřídání) 14.00.aby podnik ušetřil),přece nebudu sedět v práci od večera,že?.
Tak celkem bych záviděl :D těm strojvedoucím i kdyby měli o něco míň,i když tak spávají mimo domov a tolik toho obětují.
A neptejte se Vy mladí proč ve svých 55 letech nejdu dělat něco jinýho,
(starší ročníky se určitě ptát nebudou),mimo jiné jsem i dvacet let podnikal a přitom nejím ze zlatých podnosů. :D

Miky945 napsal:
....Mám a určitě nejsem sám krásnou hrubou mzdu cca. 56,--Kč/hod,k tomu pohyblivou složku 22,--Kč/hod,....A neptejte se Vy mladí proč ve svých 55 letech nejdu dělat něco jinýho,
(starší ročníky se určitě ptát nebudou),mimo jiné jsem i dvacet let podnikal a přitom nejím ze zlatých podnosů. :D
To já mám jednu jistotu. Za každou hodinu co jsem v práci naopak zaplatím 100kč za nájem. :D Jinak souhlas, co už v 55 letech. ( Vzít si hypotéku a postavit si své ? :D ) Ale když si utáhnu opasek, tak to zatím zvládám.

Miky945 napsal:
...
Mám a určitě nejsem sám krásnou hrubou mzdu cca. 56,--Kč/hod,k tomu pohyblivou složku 22,--Kč/hod, ...

Zdravím,
alespoň nemáme pokřivený charakter. :D:D:D

Ať se daří.

David

Já jsem to psal Lukymu, ale to je jedno. Proč bys an tu dráhu nemohl jít i ty. Však nemusíš do provozu, kde je nutná určitá zdravotní způsobilost ;-)

Čouda napsal:
Já jsem to psal Lukymu, ale to je jedno. Proč bys an tu dráhu nemohl jít i ty. Však nemusíš do provozu, kde je nutná určitá zdravotní způsobilost ;-)

Na jaká místa na železnici například nevadí krátkozrakost??

Mzitka: takhle bych tu otázku opravdu nestavěl :D Oči potřebuješ. Taky jsem slepý... 1,25 dioptrie. S takhle velkým číslem mě na fíru nevezmou. Na posunovače také ne. Proč je to vůbec podle zákona, že při vstupní prohlídce musím mít 100% zrak, ale potom můžu být slepý a mít brýle? Proč nemůžu jezdit s brýlemi a pak jít na operaci očí? Otázka pak je, když si koupíš nové oči a neprojdeš přes psychotesty. Možná bys mohl sedět na hradle :P

Vzpomínám si na hlášku kolegy, který střežil na jednom nejmenovaném veletrhu v Brně nejmenovanou 100% nízkopodlažní tramvaj, široce oblíbenou Pražany, když v tom se objevil slovenský ministr dopravy a tázal se zda je to motorový vůz , či co to vlastně je. Čím výše, tím větší hovado.

Back
Nahoře