Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
Nedávno som upgradoval zostavu na toto:
MB: ASUS M2N-E
CPU: AMD 64 X2 3600+
RAM: 1024MB DDR2 667MHz
GRAPH: ASUS EAX1650PRO/HTD/GE 256DDR3
HDD: IDE 160GB SEAGATE Barracuda 7200ot/min - toto jedine zostalo zpôvodnej zostavy, ale uvažujem o zakúpení SATA2.

Nekupoval som to kvôli MSTS, ale nie je to ono. Pri základných a jednoduchších tratiach sa pohybuje FPS 55-60, pri plných detailoch. Pri zložitejších je to naprd. Začal jazdiť Protrainy postupne od jedničky a už trojka, ktorá je vyspelejšia, mi padá vo veľkých staniciach, FPS 8-9.

Se taky pochlubim co mam za pc:
proc: AMD Athlon XP 2600+ Barthon
graph: Inno3D GeForce FX 5700 128MB 128bit ( nejvetsi shit co jsem kdy poznal )
zakladka: ASUS A7V880
ram: A-Data 2x512MB Dual channel
hdd: 80GB 7200ot/min PATA Seagate
TV kartu no a jinak zbytek integr
MSTS no praha bez trafic tak 7FPS a s trafikem 0-5FPS jinak sira trat jak kdy od20 do 40FPS a kdyz dam pohled ze jsem kolmo s trati na sire trati tak mam i 45 ale i 54FPS ale jak kdy... rekl bych ze nejlepsi GK je od firmy ATI.

No ja prevádzkujem MSTS na zostave: Athlon64 3000+, 1GB RAM, graf. ASUS EN7600GT 256MB, doska ASUS A8N-E a HDD Seagate 250GB SATA 2 16MB Cache. No MSTS to vôbec nestačí tak napríklad v mojej trati ŽSR169 sa mi v stanici Košice FPS pohybuje v rozmedzí iba 4-6 bez trafficu.

Skús + 1GB RAM ... JOHNZ

bob57_cz napsal:
Tak jsem před pár dny doprovozoval.
Odešla deska s KT4 nebo Ath2100+.
Všechny rozdělané věci se odkládají na neurčito.
Můžu akorát koukat na web a stahovat průběžně novinky pomocí stařičkého K6/400, než se rozhodnu, co postavit náhradou.

Jsou nějaké slušné tipy v rozumné cenové relaci ?

Koukni sem: http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=135199

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Tak jsem před pár dny doprovozoval.
Odešla deska s KT4 nebo Ath2100+.
Všechny rozdělané věci se odkládají na neurčito.
Můžu akorát koukat na web a stahovat průběžně novinky pomocí stařičkého K6/400, než se rozhodnu, co postavit náhradou.

Jsou nějaké slušné tipy v rozumné cenové relaci ?
Rozumná cenová relace u vás znamená kolik tisíc ? Vašek

1:
S tímhle bych se spokojil... http://aukro.cz/item204298638_pro_hrace_dvoujadrovy_athlon_4gb_ram_500gb_hdd.html
--- do konce 14 hodin.PLZEŇ

2:
http://aukro.cz/item205248160_herni_amd_athlon_x2_2gb_ram_250gb_hdd_vga_512.html taky by stačil..... končí 15. o půl desáté.LIBEREC

No já teda osobně jezdím na na Pentiu D930(3,0GHz), deska gigabyte, ram 2GB(2x1GBkit), Grafika ati od asusu x1950pro, HDD 320GB samsung, funguje stabilně,ale mohlo by to býti ještě lepší rezervu vidím především v instalaci novější desky

ja bezim na :

CPU: Intel Core 2 Duo e6420
MB: MSI P965 Platinum
RAM: 2x1GB COORSAIR XMS2 800mhz
VGA: ATI SAPPHIRE HD2900XT
HDD: WD SATA2 250GB 7200rpm
PSU: 550W
DVD-RW
CASE: Thermaltake ARMORJr.

Tak abych přispěl svojí troškou do mlejna.
Aktivity tvořím a testuji:
AMD 2400+,512 MB RAM,ATI 9550 - 128 MB
Ve složitějších stanicích - například aktuálně Klatovy mi jde FPS na 7 a stanicí "skáču"

bob57_cz napsal:
Vašíku, byl to dobrý tip. Sice mi utekl, ale stejný a za stejnou cenu jsem získal ve třetím běhu:
Asus ATI690, AM2 ATH64X2-3800+, 4GB DDR2, WD500GB, Ati Extreme1250(pouze). No - tohle se už dá i rozjet bez poskakování na místě :lol: .
....

Pouzivate PAE? Windows XP nevyuzije vic nez 3GB RAM. Je treba k tomu pouzit switch /PAE v boot.ini. Ale nevim jak dalece to funguje. Ja mam 1.5GB. :(

http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEdrv.mspx

Mám
-Operating System: Windows Vista™ Home Premium
-Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+ (2 CPUs), ~1.9GHz
-Memory: 958MB RAM
-Card name: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
a někdy se to trochu seká

Taky přispěji se svou troškou do mlýna, i když s trochu jiného úhlu pohledu.
Po té co mě odešel zdroj a vzal sebou mainboard, sem si týden kousal nehty, koukal na černý monitor a sháněl něco na čtení, abych nakonec vydojil účet a odebral se k prodejci "něco" poskládat. Nové prkno, do kterého se nehodí staré paměti, takže nový, trochu lepší procák a grafiku na AGP už taky není kam strčit, takže PCIe. Procák topí -> chladič Freezer 7 se mě nevleze pod zdroj na výšku, takže novej case. Kromě DVDRW zakoupené loni a HDD 320G před 1/4 rokem vpodstatě novej kompl. S tím, že prkno má drobnou vadu, nevypíná zdroj při ukončení Win a ze sleepu se automaticky probouzí po několika vteřinách. Závěr? Vyplatí se vybrat si při upgrade počítače spíše něco nováho, odladěnýho a případný zbylý HW (HDD a pod) buď použít jako rozšíření nebo odprodat.
Při výběru procesoru padlo rozhodnutí na PentiumD 945 (3.4G) za bratru směšnou cenu cca 3500 (za týden je slevnily na 3200). Už nejsou, nebo jsou nabízeny za přemrštěnou cenu nad 5000. Po testech Core2Duo na firemních počítačích jednoznačně doporučuji. I při polovičním taktu jsou opravdu výkonnější a dvě jádra přináší rovnoměrné rozdělění výkonu mezi spuštěné aplikace. Grafika třídy X1600 není přepych. HDD - kupodivu modely s malou nebo žádnou cache jsou podstatně rychlejší třeba i při defragmentaci (základní desky s VIA chipsetem kupodivu podávají lepší výkon než s Intel).
K vlastnímu MSTS:
Samotný výkon grafiky (schopnost vykreslování) si snadno ověříte umístěním konzistu složeným např z 10 CD150 od Skůry, každá bratru 27000 polys, a postupnám přepínáním pohledu 2 nebo 3 od první loko k poslední, tak, aby byl vidět celý konzist před vámi. Tak si lehce zjistíte kde má vaše grafická karta hranice ve vykreslování polygonů. Ta moje je má někde kolem 270000 polys. To je jedno kritérium, které by nemělo být překračováno tvůrci tratí a aktivit.
Druhá stránka výkonnosti (nebo spíše zátěže PC) MSTS leží někde ve směru tratě...Brno, Česká Třebová, Praha... To jsou uzly, kde prudce poklesá FPS bez zjevné příčiny! Pokles nekoresponduje nikde s množstvím polygonů krajiny nebo objektů, počtu návěstidel nebo samotného počtu traťových objektů. To je otázka kterou se mimo jiné taky zaobírám, jak tuto zátěž snížit. Nástin řešení by mohli podat stavitelé tratí. I v RE funguje zobrazení FPS a při kladení traťových objektů a teréních objektů je vidět dopad na výsledný FPS. Ideální by bylo porovnat zkušenosti typu 6 přímých kolejí délky 500m - FPS-6, 35 objektů (2500polys) -> FPS-7 a pod. Snad by to přineslo poznatek, co tak enormě zatěžuje profesora. Příklad např. Břeclav prujezd trafic 18FPS, poté 22-28 až po odbočení na Brno, poté full FPS 60.

MSTS záměrně omezuje vykreslování na max 60FPS. Má to jeden negativní dopad a tím je nepřesné určování projeté dráhy. Zrušení omezení zase dopad na plynulost vykreslování. Snažím se najít řešení.

Epilog:
Nevyplatí se upgradovat starý počítač. Za cenu 15.000÷17.000 lze pořídit sestavu vhodnou nejen pro MSTS ale i na slušnou práci. MSTS má mnoho úskalí a omezení, na které nepomůže žádný "železo".

MB GIGABYTE S3
HDD Barracuda 320G SATAII
PentiumD 945 3.4GHz
2x512MB dual režim
ATI X1600 PCIe

Taky přispěji svojí raketou :D
AMD Athlon 1800XP+
Kingston/Buffalo 1GB RAM
ASUS GeForce 5200
Win XP SP2

Já před rokem koupil s počítačem tento procesor za:
CPU INTEL PD 3.2 GHz (2x2M/800) BOX LGA775 (940) 5 554.00 19 5 554.00 1 055.26 6 609.26
DPH mi vrátili, takže 5554 kč. Hold, tak už to chodí.
Jinak Džordži, Břeclav, Brno, tam takový problém nevidím, ale takový čtverec Prahy Libně a Prahy Vršovic, kdy jsem kolem 1800 objektů.

Ale pokud by šlo něco zjednodušit, nechám si poradit. Zkuste si otevřít editor a pohybovat se po Praze. Je to jak když se Vám ve snu zdá, že chcete utíkat, ale ono to nejde. :lol:

David Hájek Na tvé PC sestavě se to kupodivu vůbec nesekalo, byla to jedna radost a to máš podobný HW jako ten kamarád. Asi do toho půjdu, v nejbližší době objednám a konečně si užiju a ne jak v TRS. Teď už jen se naučit v editoru a stavět a stavět tu mojí nejoblíbenější 251čku. Ještě bych měl ale dotaz, ať neodcházím od tématu, má tedy hojnost vegetage vliv na sekání i při rychlosti 50km/h...?

vymenil som svojho stareho tulena (1,2 GHz, 512 MB SDRAM, ATI Radeon 9250, 256 MB DDR, AGP 8x (ale doska mala tusim iba 4x)) za Sempron 2800, 1 GB DDR 400 (aj s doskou DFI inf. na inzerat za 1800 Kc!), Asus GF7200 (256 MB DDR2 - nova cca 1000 Kc, PCIe) (v case ostal disk Segate 160GB UATA, 8 MB Cache, DVD-RW a SB Audigy, zdroj som potreboval tiez novy (600 Kc)). MSTS bezi nadmieru plynulo - take Brno na cca 15 fps aj s trafficom (predtym tak 2-3), sira trat 60 (59) ale je zaujimave, ze pri tak vysokej fps sa cele MSTS akoby "spomali".

do prahy som sa este nedostal (zatial som nahodil MSTS, BIN, BP zo zalohy podla verzie 77, na to aktualizacie 78 a trainset z 30.6. + update 4) a skusil som si aktivitu Os Breclav-Brno, pokracujuci ako R Brno-Praha. (a pri pokusoch sa mi objavuje stare zname "zlyhalo nacitanie ulozenej hry" (alebo ako to je) a cas riesit to budem mat (mozno) vecer.

doplnene: tak som skusil inu aktivitu, vjazd na prazsky hlavak z vinohradskych tunelov, na hlavaku 4 supravy, grafika na max => fps 8

Tak i já přídám konfiguraci svého šrotu:

Procesor:Intel Celeron D 345 (3.06 GHZ)
RAM:2xDDR 512
Grafika:Nvidia Geforce 660 (256 MB)

Dobře i Já , ale není se s čím chlubit :lol:

Win XP , SP2

Procesor : Intel Celeron 2,4 GHz

RAM : 756MB

Grafika : ATi Radeon 9250 , 256MB

40GB HDD :cry: :roll:

Back
Nahoře