Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Ppoollll napsal:
Tak tohle je důsledek toho že jsi vyjel z předem definované trasy. Proto by měla být u každého reverzního bodu definována hláška s odpovídajícím textem. Ono stačí že RV bod je třeba mezi vyhybkama a ty vyjedeš až za krajní vyhybku a je to v pr..... Spoléhat se na tu reverzní šipku na traťovém monitoru nelze neboť občas je MSTS lehce zmaten a ukazuje ji ze sousedních kolejí.

Mohu jen potvrdit, Taky jsem s tím měl problém uz v první verzi. Update ani Bin s tím nemá souvislost. Nesmí se jen přejet. Otočný bod je znázorněn moc daleko.

Vše fuguje jak má!
- Kukol som to v AE, ako je ten otočný bod a išiel som podla toho
Dakujem za tip...

Naposled editoval moderátor:
Os 5643 Hradec Králové - Pardubice

zdravim! presiel som si dalsiu odpocinkovu aktivitu - Os 5643 Hradec Králové - Pardubice. jedina chybka ktoru som objavil je v rosicich nad labem - striedavo mi na vjazde svieti vystraha/stoj (v cca 30s intervaloch to preskakuje). tak isto neviem preco ked mam na odjazde z rosic postavenu vystrahu (okay, ocakavaj 40 ale zlta jak zlta ;), tak mam na vjazde priamo tiez vystrahu - to by snad malo byt volno, nie?

Re: Os 5643 Hradec Králové - Pardubice

jeffer napsal:
zdravim! presiel som si dalsiu odpocinkovu aktivitu - Os 5643 Hradec Králové - Pardubice. jedina chybka ktoru som objavil je v rosicich nad labem - striedavo mi na vjazde svieti vystraha/stoj (v cca 30s intervaloch to preskakuje). tak isto neviem preco ked mam na odjazde z rosic postavenu vystrahu (okay, ocakavaj 40 ale zlta jak zlta ;), tak mam na vjazde priamo tiez vystrahu - to by snad malo byt volno, nie?

Kde je chyba to nevím. Já jsem při testování projel aktivitu bez problému. V Rosicích na vjzedu výstraha, na odjezdovým z Rosic až do průjezdu protijedoucího vlaku na stůj potom výstraha a v Pardubicích na vjezdu přivolávačka.

train.msts napsal:
jeffer napsal:

Kde je chyba to nevím. Já jsem při testování projel aktivitu bez problému. V Rosicích na vjzedu výstraha, na odjezdovým z Rosic až do průjezdu protijedoucího vlaku na stůj potom výstraha a v Pardubicích na vjezdu přivolávačka.

Teď jsem ji akorát dojel a v mém případě to bylo přesně jak píšeš.
Ale předevšim nusím pochválit Smetanu. Opravdu špička a perfektní ukázka možností nového Binu. Nepadlo mi to ani jednou a to si teda trafficem opravdu nešetřil.

Boby napsal:
Ale předevšim nusím pochválit Smetanu. Opravdu špička a perfektní ukázka možností nového Binu. Nepadlo mi to ani jednou a to si teda trafficem opravdu nešetřil.

Trafficem sem nešetřil, to máš pravdu, ale v úseku Praha - Kolín je traffic přesně podle skutečnosti. Mám v plánu i aktivitu nějakého EC z gvd 2004/2005 ( konkrétně některý z vlaků 170,171,174,175 ), ale udělám ji až bude trať hotová aspoň do stanice Golčův Jeníkov. Akorát když dělám aktivitu ze staršího GVD tak si musím dávat pozor, abych dam nedal nějakou lokomotivu, která v té době neexistovala (Poštovní spořitelnam CARGO, ...). O víkendu se pouštím do aktivity Pn 62614 Brno - Česká Třebová.

train.msts napsal:
Boby napsal:

Trafficem sem nešetřil, to máš pravdu, ale v úseku Praha - Kolín je traffic přesně podle skutečnosti. Mám v plánu i aktivitu nějakého EC z gvd 2004/2005 ( konkrétně některý z vlaků 170,171,174,175 ), ale udělám ji až bude trať hotová aspoň do stanice Golčův Jeníkov. Akorát když dělám aktivitu ze staršího GVD tak si musím dávat pozor, abych dam nedal nějakou lokomotivu, která v té době neexistovala (Poštovní spořitelnam CARGO, ...). O víkendu se pouštím do aktivity Pn 62614 Brno - Česká Třebová.

I ta pára v Praze? S trafficem si nedělej vůbec starosti. Když to někomu bude vadit, tak si to může opravit. No ale stejně se najde někdo kdo si rejpne. A nehledě k tomu, že pokud budeš chtít používat odladěné modely, tak zde jsou taky omezené prostředky.

Boby napsal:
I ta pára v Praze? S trafficem si nedělej vůbec starosti. Když to někomu bude vadit, tak si to může opravit. No ale stejně se najde někdo kdo si rejpne. A nehledě k tomu, že pokud budeš chtít používat odladěné modely, tak zde jsou taky omezené prostředky.

Ta pára je v Praze samozřejmě vymyšlená, a dokonce i ty zvláštní vlaky v Libni. :lol:

no ten Os: stiahol som si (dnes) aktualizovanu verziu. na vjazde do rosic sa s intervalom asi 30s-1m strieda vystraha so stoj (mam meskanie 30-40 sekund). rosice odjazd mam ocakavaj 40 a na vjazde do pardubiek je tych 40 - zachadzam na kusu kolaj k nastupistu, potahujem az k stopke, koncim aktivitu.

jeffer napsal:
no ten Os: stiahol som si (dnes) aktualizovanu verziu. na vjazde do rosic sa s intervalom asi 30s-1m strieda vystraha so stoj (mam meskanie 30-40 sekund). rosice odjazd mam ocakavaj 40 a na vjazde do pardubiek je tych 40 - zachadzam na kusu kolaj k nastupistu, potahujem az k stopke, koncim aktivitu.

A jakou používáš verzi tratě? Já jsem aktivitu dělal na aktualizaci BP73.

bp73 a posledny BIN. vyzeralo to - ja neviem. ako keby tam

a) blblo msts
b) sa zjavoval nejaky servis a zas mizol...?

a ako vravim, meskanie cca 40s

jeffer napsal:
bp73 a posledny BIN. vyzeralo to - ja neviem. ako keby tam

a) blblo msts
b) sa zjavoval nejaky servis a zas mizol...?

a ako vravim, meskanie cca 40s

V celé aktivitě jsem nepoužil na blokování návěstidel žádnej servis. Dokonce ani při křižování, u těch jsem použil pouze WaitPoint. Jedinej servis je použit na odstavené soupravě v Hradci.

Aktivita Pn 62614 Brno - Česká Třebová

Stáhnul jsem si tuto aktitu a při spuštění mi to hlásí toto [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img270.imageshack.us/img270/9285/20061105162355hm7.pngPřitom mám stažené všechny vozy z TBP,ale 240004 tam není.Když to odlikám tak mi TS pade.Neví někdo co s tím?Zkoušel jsem jestli mi nenahlásí nějakou chybu ConBuilder a ten také nic nenašel.Díky.

Matýsek: Zkontroluj si, zda-li je s soubor správně adresován. Je pravděpodobné, že nemáš soubor 240004.s, ale třeba zssk_240004.s. V takovém případě změň v .eng souboru položku WagonShape.

Ja jsem stahnul to same a nic fumgujeto.Jaký máš trainset?
Zkus tu 240 vyměnit v ConBuilderu.

Matýsek: Môže to byť:
1. Zlý odkaz v ENG súbore, pozri položku WagonShape ( ... ), alebo
2. Zlý odkaz v súbore SD, pozri položku Shape ( ...
V týchto položkách musí byť názov "S" súboru príslušnej lokomotívy.

To Matýsek

tenhle problém způsobuje chyba v consistu tb_62614_mal1.con. Je tam
...........
Engine (
UiD ( 1 )
EngineData ( 240004 zssk_240 )
)
...........

Má tam být

.........
Engine (
UiD ( 1 )
EngineData ( zssk_240004 zssk_240 )
)
.............

Ale na tohle musí Conbuilder přijít.

Miran napsal:
Ale na tohle musí Conbuilder přijít.
Nemusí. Resp. neví co s tím. Stává se mi, že v consistu je název složky např. cd_853 a já mám CD853. Názvy eng souborů se shodují. ConBuilder špatný consist najde, ale vozidlo tam je. Není tam prázdné políčko. Consist stačí pouze znovu uložit.

Back
Nahoře