Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Ppoollll napsal:
Mirec, 122 030-0

Takhle to všechno jinak vypadá OK.

A k tomu mému podezření - vychází to z XTraktů. U některých novějších verzí je někde nějaký problém (že by posun?) s definicí kolejí. Přišel jsem na to když jsem si dával dohromady čistý globál obsahující vše z kolejiva a silnic co je dostupné. No a pak když jsem si otevřel testovací okruh v AE tak jsem se nestačil divit jak některé úseky (podle použitého typu konkrétního kusu kolejiva) byly zdeformovány. A to i včetně toho že bylo s kolejí posunuto do strany i návěstidlo. No a jízda byla také podle toho krkolomná. Nečekané rozpojení soupravy, vyklolejení, náhodné přeskočení najednou někam zcela jinam a podobně.
Na svědomí to měl jen soubor tsection.dat. Při jeho záměně za různé verze se to projevovalo různě. A to na úsecích ze základního standartního kolejiva MSTS. Takže mne napadlo jestli není problém právě zde k čemuž mne vedlo to mizerné rozlišení se zkreslením těch kolejí.

... .

Nazdar Ppoolllle,
nemyslím si,že bych něco "tvrdil".Jen jsem se optal.Omlouvám se tedy za mé nepochopení Tvého příspěvku v souvislostí s probíranou aktivitou a logicky tak vlastně i s tratí BP.

Zdraví
David

Takže ještě jednou.

U XTraktů jsem měl problém viditelný i vizuálně v AE ale i jinak se chovající podobně. Ten problém se ale týkal (souvisel s) jen souboru tsection.dat což mne vedlo i k úvahám zda i v tomto případě to není něco podobného - nakopnutý či jinak pozměněný soubor. Než jsem na toto téma ale začal něco podrobněji psát tak jsem požádal o upřesnění což oba dotazovaní provedli a tím mé podezření vpodstatě smetli ze stolu. A že jsem ten můj problém a podezření z něho plynoucí popsal bylo jen na žádost Mirece aby byl chytřejší.

To na čem je postavená trať BP vím velmi dobře a s XTrackty bych ji jinak nikdy nespojoval. Zde je to jen souhra okolností že je o jednom psáno (uvažováno?) v souvislosti s druhým.

Takže nevím na základě čeho jsi Davide došel k tomuto závěru - Jinak,Ppoolllle,píšeš,že to může být i XTracky. - s kterým zásadně nesouhlasím. Holt je to ukázka opět jednoho nedorozumnění. Jeden si myslí že to napsal dostatečně jasně a druhý to přesto pochopí zcela jinak.

Zdravím,
tak jsem si dnes ráno PDM_EC279_2 projel a Podivínem /a jeho okolím/ profrčel bez problémů.Tj.,že řešený nákladní vlak STÁL tam,kde měl.Podivínem jsem ale projížděl s asi 2-minutovým náskokem /-1 min. jsem měl už v Brně/ oproti SJŘ.Ovšem v případě MSTS je "skutečný čas" asi stále pojem nejasný.
Po zhlédnutí Mirecova videa jsem si ale všiml,že souprava nákladního vlaku už projíždí kolem staniční budovy,což by už "fíra" EC 279 vidět neměl.Myslím si tedy,že měl Mirec a 122 030-0 nějaké zpozdění /cca.2-4 minuty/ a nákladní vlak již zastihli za jízdy ke koncovému bodu své trasy.Divné ale je,že Mirec narozdíl od 122 030-0 pokračoval dále do Břeclavi bez padnutí MSTS. :?:
Bude ale asi dost těžké určit,co je příčinou.Může to být jak nevhodná trasa nákl.vlaku,jeho blokujícího servisu,rozdílem "reálného" času mezi MSTS a PC,apod.Zkusím se ale podívat na ten servis a umístění konce trasy nákladního vlaku.Snad se něco podaří zjistit.

Zdraví
David

David Hájek napsal:
Ppoollll napsal:
Mirec, 122 030-0

Takhle to všechno jinak vypadá OK.

A k tomu mému podezření - vychází to z XTraktů....
... .

Nazdar Ppoolllle,
nemyslím si,že bych něco "tvrdil".Jen jsem se optal.Omlouvám se tedy za mé nepochopení Tvého příspěvku v souvislostí s probíranou aktivitou a logicky tak vlastně i s tratí BP.

Zdraví
David

Ppoolllle, nesmíš se na mě zlobit, ale já to také nepochopil, proč Xtracks dáváš do souvislosti s mou tratí, která jej nikdy nepoužívala. Vím, že to myslíš jako přirovnání, ale moc srozumitelné to není a došlo mi to až později, kdy jsem si vzpomněl že to co popisuješ byl problém na Martinově trati, kdy někdo s jinou verzí Xtracks měl koleje mimo. Ale tohle nemůže být v žádném případě problém v BP, protože v tsection.dat se dělaly nové zápisy jen do volných pozic a staré se nenahrazovaly jinými. Poslední změna (doplnění) se provádělo v dobách, kdy jsem pokládal koleje v Bratislavě.
Jestli by popisovaný problém mohla způsobit vynechaná aktualizace, nemohu posoudit. Ale to by dotyčný poznal z pohledu vlaku hráče.

122 030-0 napsal:
Ja mam jedinou trat a to BP a jinak pouzivam 1.5.7.
Ja tiež frčím na 1.5.7.Ale aj tak mi nejde do hlavy prečo sa tento "jav" neprejavil pri testoch, alebo u iných užívateľov. :roll:

David Hájek napsal:
Po zhlédnutí Mirecova videa jsem si ale všiml,že souprava nákladního vlaku už projíždí kolem staniční budovy,což by už "fíra" EC 279 vidět neměl.Myslím si tedy,že měl Mirec a 122 030-0 nějaké zpozdění /cca.2-4 minuty/ a nákladní vlak již zastihli za jízdy ke koncovému bodu své trasy.Divné ale je,že Mirec narozdíl od 122 030-0 pokračoval dále do Břeclavi bez padnutí MSTS. :?:
David, trocha ťa poopravím.Keď som aktivitu testoval, išiel som tiež s mierným náskokom.Ale video bolo točené tak, že som nahral aktivitu, ale pre jazdu som použil SP od 122 030-0, tudiž on musel ísť s mierným meškaním.Ešte jedna vec k tomu prvému videu - ja som síce Podivín prešiel, ale keby som nechal nahrávať video o trochu dlhšie, už by ma vykoplo, lebo už by tá lamina vybehla mimo koľaje (červený kruh na obrázku).Problém je ale vtom, že prečo v AE lamina ukončí jazdu pri EP, ale v reále pokračuje až po kým má položené koľaje a potom sa vykoľají.Možno to súvisí s tým, že sú EP servisu a trafficu pri sebe.

Jen doplnim ze jsem uz psal, na 10 strance, ze jsem mel meskani +-3minuty v Brne a pak jsem to stejne dohnal, nevim kolik nemam SJR nebo jak se to jmenuje, priblizne 10minut na 10km. Podle mne by to chtelo upravit, kazdej nemuze jezdit presne a pak se z toho aktivita zhrouti, ikdyz chyba byla na me strance pac jsem brzdil rychle uvolnil a zase zacal brzdit no a nejak to nebrzdilo tak mi to, kdyz jsem prejel navestidlo, hodilo zachranou brzdu.

122 030-0 napsal:
Jen doplnim ze jsem uz psal, na 10 strance, ze jsem mel meskani +-3minuty v Brne a pak jsem to stejne dohnal, nevim kolik nemam SJR nebo jak se to jmenuje, priblizne 10minut na 10km. Podle mne by to chtelo upravit, kazdej nemuze jezdit presne a pak se z toho aktivita zhrouti, ikdyz chyba byla na me strance pac jsem brzdil rychle uvolnil a zase zacal brzdit no a nejak to nebrzdilo tak mi to, kdyz jsem prejel navestidlo, hodilo zachranou brzdu.

Zdravím,
je mi jasné,že každý fíra si to v aktivitě peláší jinou rychlostí /v rámci SJŘ / a tak mám snahu u mých aktivit nastavovat trafficy tak,aby je "zahlédl" i hráč,který jede v rozmezí +- 2 až 3 minuty oproti SJŘ /sešitový jízdní řád/.Je to ale kolikrát těžké,protože je všeobecně znám problém s reálností času v MSTS.Kolikrát se mi stane,že podle "časomíry" MSTS /F10/ jedu na čas,ale po zastavení ve stanici a stisknutí klávesy ENTER mi je zobrazen čas klidně i o tři minuty rozdílný od toho,který byl doposud zobrazován.Ale to tady asi nepatří.Chci jen upozornit na to,že problém může být v mnoha věcech.
Jinak,kdo by chtěl u mých aktivit dohánět nějaká zpoždění,může si dovolit překročit maximální povolenou rychlost vlaku o 4 km/h.V tomto případě si to tedy může fíra uhánět i 159 km/h.Samozřejmě mimo úseky,kde je rychlost určena patřičnými návěstmi. :!: Při překročení o 5 km/h již nastavuji ukončení aktivity.Pravda,v reálu si to strojvůdci asi uhlídají více,ale v MSTS je podle mě troška té benevolence zapotřebí.

Zdraví
David

Tak uz jsem konecne dojel vsechny aktivity PDM_EC279 a musim pochvalit tyto tri umelce. Az na ten problem v tom Podivine nic jineho jsem nezaznamenal. Chtel bych i casem aby vychazely takoveto aktivity.

122 030-0 napsal:
Tak uz jsem konecne dojel vsechny aktivity PDM_EC279 a musim pochvalit tyto tri umelce. Az na ten problem v tom Podivine nic jineho jsem nezaznamenal. Chtel bych i casem aby vychazely takoveto aktivity.
Díky.Som rád že až na ten Podivín išlo všetko na jedničku. :wink:

Mirec napsal:
122 030-0 napsal:
Díky.Som rád že až na ten Podivín išlo všetko na jedničku. :wink:
I já děkuji za pochvalu a doufám,že se zase se všemi aktivitáři z PDM brzy sejdeme u další tvorby. :wink:

Zdravím,
co bych tak mohl do "autorské" třetice dodat ... .
Asi už jen :D

Zdraví
David

Naposled editoval moderátor:
Mám problém s aktivitami do trati Praha - Bratislava,Když chci trains simulator spustit pořád mi to ukazuje nějaké chybějící objekty,přitom con builder mi žádné chyby nehlásí a activity analysis taky ne.

Ondra.H napsal:
Mám problém s aktivitami do trati Praha - Bratislava,Když chci trains simulator spustit pořád mi to ukazuje nějaké chybějící objekty,přitom con builder mi žádné chyby nehlásí a activity analysis taky ne.

Zdravím,
mohl by jsi upřesnit,o jaké "objekty" se jedná /jejich název,případně cestu k danému souboru/ a zda se chybové hlášení zobrazuje při startu samotného MSTS anebo až při startu nějaké aktivity /když tak uveď u jaké/ u trati BP ? Možná by bylo dobré ještě uvést,jakou verzi Binu a samotné tratě BP používáš.

David

David Hájek napsal:
Ondra.H napsal:

Zdravím,
mohl by jsi upřesnit,o jaké "objekty" se jedná /jejich název,případně cestu k danému souboru/ a zda se chybové hlášení zobrazuje při startu samotného MSTS anebo až při startu nějaké aktivity /když tak uveď u jaké/ u trati BP ? Možná by bylo dobré ještě uvést,jakou verzi Binu a samotné tratě BP používáš.

David
Zobrazuje se to při spuštění samotného msts.Jsou to například soubory cd_242217.eng,CD_452003.eng,CD_452003_bs.eng,CD_452010_z.eng.,CD_452010_z_bs.eng,cd_682001.eng.

Ondra.H napsal:
David Hájek napsal:
Ondra.H napsal:

Zdravím,

David
Zobrazuje se to při spuštění samotného msts.Jsou to například soubory cd_242217.eng,CD_452003.eng,CD_452003_bs.eng,CD_452010_z.eng.,CD_452010_z_bs.eng,cd_682001.eng.

No tak to je jasné, chybí příslušné modely vozidel, potřebné pro chod aktivity, je potřeba je dohledat a stáhnout. 451/452 najdes na mých stránkách. Ostaní by mělo být na stránkách s BP.

Zdravim. Tak som sa dnes po dlhsej dobe dostal k PC a konecne som presiel celu aktivitu Jaroslav Hasek.

Musim povedat, ze som za celu aktivitu nenarazil ani na najmensi problem, vsetky tri casti slapali ako hodinky - ani jeden pád. V prvej casti ma potesil a prekvapil naozaj husty traffic a v Mirecovej tretej casti sa mi pacila zapletka a potesilo ma , ze po dlhej dobe som konecne v aktivitach pre MSTS videl slovenske "princezne" a "laminatky" v plnej parade.

Chalani, dakujem za super aktivitu a prajem vela uspechov do dalsej tvorby. :wink:

Chtěl bych poprosit tvůrce aktivit, aby u Pendolina nepoužívali staré engy a wagy. Z archivu jsou už vyřazeny. Ladění je od Romana (pendolina jsou pro něj chléb), u Traffic jsou zvednuté sběrače, světla upravená pro BIN 1.57, v balíku pdate připravuji verzi i pro 1.6. Pro staré engy a wagy technická podpora skončila.
Používejte.

cd_681001.eng
cd_682001.eng
cd_683001.eng
cd_684001.eng
cd_081001.wag
cd_082001.wag
cd_084001.wag

Consists je ve tvaru:
Engine (
UiD ( 0 )
EngineData ( cd_681001 cd_680 )
)
Engine (
UiD ( 1 )
EngineData ( cd_683001 cd_680 )
)
Wagon (
WagonData ( cd_081001 cd_680 )
UiD ( 2 )
)
Wagon (
WagonData ( cd_084001 cd_680 )
UiD ( 3 )
)
Wagon (
WagonData ( cd_082001 cd_680 )
UiD ( 4 )
)
Engine (
UiD ( 5 )
EngineData ( cd_684001 cd_680 )
)
Engine (
UiD ( 6 )
EngineData ( cd_682001 cd_680 )

Ahojte!

-mám problém s aktivitou EC 171
trať: BP, posledná zverejnená aktualizácia
pri posune v Prahe - Holešoviciach, po prejdení otočného bodu sa mi neprehodí výhybka => nemôžem pripojiť vozne.
nepomáha ani pustiť, ani predbehnúť traffic. Za nič sa mi hnusoba neprehodí

-čo myslíte, môže to byť MSTS Bin -om 1.6.102213 ???

/!už som tu hladal, nenašiel som!/

Tak tohle je důsledek toho že jsi vyjel z předem definované trasy. Proto by měla být u každého reverzního bodu definována hláška s odpovídajícím textem. Ono stačí že RV bod je třeba mezi vyhybkama a ty vyjedeš až za krajní vyhybku a je to v pr..... Spoléhat se na tu reverzní šipku na traťovém monitoru nelze neboť občas je MSTS lehce zmaten a ukazuje ji ze sousedních kolejí.

Back
Nahoře