Aktivity POISON

Já bych měl dotaz k aktivitě Pn63901. Neměnil jsem ani jedno vozidlo, Bin správný a přesto jsem nestíhal jízdní doby. I když jsem to rozjel co to šlo ( na zhlaví 30 - 40 km/h), tak mi po chvíli klesla rychlost na 12-ti promilích na 17 km/h a ještě jsem musel držet písek. Do Letohradu jsem to stihl těsně před odjezdem, do Lichkova už nikoliv. Nevíte, čím ještě by to mohlo být? Jinak parádní aktivita ( ostatně jako vždy ), ale od Doudleb to bylo fakt trápení..

hynek napsal:
Já bych měl dotaz k aktivitě Pn63901. Neměnil jsem ani jedno vozidlo, Bin správný a přesto jsem nestíhal jízdní doby. I když jsem to rozjel co to šlo ( na zhlaví 30 - 40 km/h), tak mi po chvíli klesla rychlost na 12-ti promilích na 17 km/h a ještě jsem musel držet písek. Do Letohradu jsem to stihl těsně před odjezdem, do Lichkova už nikoliv. Nevíte, čím ještě by to mohlo být? Jinak parádní aktivita ( ostatně jako vždy ), ale od Doudleb to bylo fakt trápení..

Musíš jet na binu který je napsán u aktivity,jinak ti nebude makat postrk.

Na webu můžete stahovat seznam potřebných vozidel pro mou první parní úlohu, kterou je jízda Děčínského Expresu v JŘ 2013 na trati 321. Úlohu dlouhou dvě a půl hodiny je potřeba ještě finálně otestovat a pak bude moci vyrazit mezi Vás. ;)

Do zítra nejsem u PC pouze na mobilu, z hlavy neřeknu odkud je, zaměň ji za jinou uhelku.

Zdravím. Stáhnul jsem si aktivitu EC 130 Varsovia od Poisona a když si ji zapnu, skočí tam to okno s úvodním textem a pak nastává problém. Okno nejde zavřít, žádny tlačítka nefungujou a když hýbu myší, tak taky se nic neděje. Jakoby celá hra zamrzla a po chvíli se mi celá hra vypne. Co tam mám špatně? Díky

talik napsal:
... Co tam mám špatně ? ...

Asi všetko. Počtúc tým, čo je medzi klávesnicu a stoličkou pokračujúc trainsetom až po verziu trate nezodpovedajúcu aktivite ...

poison napsal:
Dnes jsem hodil na web aktivitu Pn 63901 dle námětu Víti Voráčka a k ní samotné jen dodám. Neměňte lokomotivu hráče, pokud ji zaměníte za jiný model než je použitý nebudete stíhat jízdní doby. Jelikož úloha zabrala dosti času, po testerech jsem již nic neměnil, takže tam najdete možná jednu malou závadu, která je zřejmě na straně MSTS. Do úlohy jsem to nepsal, ale jen pro orientaci časy v kopcovitém terénu:
Potštejn 7:40
Žamberk 7:56
Letohrad příj. 8:05
Jablonné 8:29
Těchonín 8:34
Lichkov příj. 8:47
Přeji pěknou jízdu.

Ahoj.
Schválně nechávám (cituji) celý tvůj příspěvek. Aktivita je nádherná, ale...
Bohužel ať dělám co dělám, do Potštejnna se táhnu v=max 20 - 30 a ještě míň do Litic. Takže v Žamberku jsem v 8:09 a to pískuji a dělám vše možné. Podotýkám, že jsem vozy hráče neměnil, bin používám standard TBP. Takže fakt nevím co, ale akticvitu asi nedojedu.:( To je přesně, proč do aktivit dávám sešiťák, ale ten by mi byl stejně h... platný, když nestíhám a to to valím na plný výkon. Takže jako by ta Brča na prdeli vlaku nezabírala.:D
Dan

No já jsem to stíhal. Sic jsem se taky místama vlekl, ale šlo to. Napadá mne, postrková loko Ti zabírala?

Bendík napsal:
No já jsem to stíhal. Sic jsem se taky místama vlekl, ale šlo to. Napadá mne, postrková loko Ti zabírala?
No právě, že se zdá, že nezabírá. Jinak já to jedu pod Bin na DVD BP.

Neměň loko hráče a jeď na uvedeném BIN. Na jiném to nikdo netestoval a ani nikdo nepsal, že by to nedojel.

poison napsal:
Neměň loko hráče a jeď na uvedeném BIN. Na jiném to nikdo netestoval a ani nikdo nepsal, že by to nedojel.
Ahoj.
Na loko hráče jsem ani nesáhl.:D Kde seženu verzi binu uvedenou aktivity 1.7.1022? Já mám verzi z DVD BP, Patch 1.7.081920.
Jinak přesně o tom jsem mluvil na slezině, už nevím s kým. Je "kopr" dělat aktivity pod jinými verzemi binu, než je rozšířen mezi běžnými uživateli. Kvůli tomu jsem začal používat i já verzi distribuovanou na DVD od Zbyňka, jinak se protě může stát to co mně. Ještě zkusím znova nainstalovat Barču ČDC od Jardy, nejsem si jistý, zda nemám verzi, kterou mi poslal na test před zveřejněním a zda nedošlo v eng. souboru k nějakým změnám. Pokud to nepomůže škoda. Jinak si dovolím pár postřehů z úseku HK Slezské předměstí - Doudleby n.O..
1. Při odjezdu z HK zústane viset 40 km/h., až po první rychlostník. Chyba tratě, ale upozornil bych na to hráče, pokud používá živak skočí mu nouzová brzda po překročení.
2. Pro všechny tvůrce, prosím vás nepoužívejte ty hnusné Btaxy z pravěku MSTS, omalovánka. Navíc maji neskutečně polys. Přívěšáku v parádní kvalite je hafo.
3. Parádní vychatání zastavení mašiny a najeti na soupravu hráče v Týništi.
4. Týniště (neznám čísla vlaků, tak budu psát složení), ČD 854 + 954 ohrozí cestující vystupující z Šukafonu 810, poněvač zastaví za 1. přechodem ve svém směru jízdy a co vůbec nesmí, odjíždí kolem jak 810 + Btax, tak kolem vlaku od Chocně, to by si žádný výpravčí nelajznul.
5. Do aktivit nákladních vlaků doporučuji dávat sjř., pak hráč neví, v kolik kde má být a jsetli se nedostal mimo scénář, od toho jsou zase kontrolní časové body, vím, že se na ně nadává, ale k čemu je hrát pak aktivitu, která už se nechová korektně.
6. Musím opravdu velice pochválit scénář, rozhovory strojvedoucích jsou parádní. O to víc mně se..e, že nemohu dojet Doudleby - Litice načas.:(
Dan

Ahoj.
Takže, chyba na mé straně. Opravdu jsem měl nějaký testovací eng. soubor Brdotky a ta nepomáhala v postrku, po smazání z trainsetu, stažení modelu znovu a instalaci jsem dojel načas, naštěstí fungovaly i sejvy, takže rovnou z Doudleb. Už jsem v Letohradě, verzí Binu to nebylo.
Dan

Ahoj.
Tak do třetice "všeho dobrého". Poisone, zkus si dát tu aktivitu a v Lichkově ulož a pak vyjeď z aktivity, nahrej a zkus znovu uložit. Mně MSTS okamžitě padne, zajímalo by mne, jestli to udělá i tobě. Toto je totiž běžná věc, se kterou jsem se setkal při tvorbě aktivit a zatím jsem zjistil tyto dvě příčiny:
1. Pokud umístíš vyčkávací bod na tankovací bod, nebo přiliš blízko
2. Pokud jsou dvě trasy traffic proti sobě a MSTS je vidí jako na jedné koleji proti sobě.
Pro oba případy se MSTS chová takto (příklad):
Traffic má výchozí čas v 10:00 a zmizí v 10:05, hráč může aktivitu začínat v jakýkoliv čas před výchozím časem onoho traffic a vše bude fungovat, ale od doby kdy MSTS tento traffic načte, hráč pojede aktivitu a bude normálně ukládat, ale od doby kdy z aktivity odejde, tak ji normálně nahraje, ale už neuloží.
Pak nastává mravenčí práce zjistit který traffic to dělá. Takto se stalo i u aktivity Pn 63901, kdy jsem normálmě aktivitu nahrál a pak i uložil, ale v Lichkově už to nejde, bohužel jsem staré sejvy smzal, takže vím 100% že bude chby někde v traffic mezi Potštejněm a Lichkovem.
Dan

Dan J. napsal:
...., verzí Binu to nebylo.
Dan
Ahoj,
já to jel prvně právě se špatným binem (1.7.081920), Venca měl kopyta hore a lezlo to asi 16 km/h. Po zjištění chyby a nainstalování správného už strkal.

Dan J. napsal:
.....Kde seženu verzi binu uvedenou aktivity 1.7.1022?
Na webu autora BINu jsou tyto verze ke stažení v sekci DOWNLOAD.
Dan J. napsal:
1. Při odjezdu z HK zústane viset 40 km/h., až po první rychlostník. Chyba tratě, ale upozornil bych na to hráče, pokud používá živak skočí mu nouzová brzda po překročení.
Ano vím o tom, zprávu jsem ovšem nedával, komu to shodí brzdu dá si pozor.
Dan J. napsal:
2. Pro všechny tvůrce, prosím vás nepoužívejte ty hnusné Btaxy z pravěku MSTS, omalovánka. Navíc maji neskutečně polys. Přívěšáku v parádní kvalite je hafo.
Jedna z věcí, kterou již řeším dlouho a přitom stále používám 01X z TBP
Dan J. napsal:
3. Parádní vychatání zastavení mašiny a najeti na soupravu hráče v Týništi.
Hrál jsem si s tím více než jindy
Dan J. napsal:
4. Týniště (neznám čísla vlaků, tak budu psát složení), ČD 854 + 954 ohrozí cestující vystupující z Šukafonu 810, poněvač zastaví za 1. přechodem ve svém směru jízdy a co vůbec nesmí, odjíždí kolem jak 810 + Btax, tak kolem vlaku od Chocně, to by si žádný výpravčí nelajznul.
Svatá pravda, ale fíra z nákladu by měl sledovat co se děje kolem jeho vlaku a zda náhodou nemá postaveno, takto jsem to udělal kvůli funkčnosti traffic, aby se nekřížily trasy atd. dokonce v jedné verzi mi nechtěl vjet od od Chocně tak jsem to nějak zkombinoval, aby to jelo.
Dan J. napsal:
5. Do aktivit nákladních vlaků doporučuji dávat sjř., pak hráč neví, v kolik kde má být a jsetli se nedostal mimo scénář, od toho jsou zase kontrolní časové body, vím, že se na ně nadává, ale k čemu je hrát pak aktivitu, která už se nechová korektně.
SJŘ tohoto vlaku je posazen do jiné polohy než vlak jel a dodatečně jsem doplnil na fóru info o orientačních časech průjezdů.
Dan

K tomu obrázku, nechápu tvůj nápad s posunovačem, jede po vedlejší koleji než přijede hráč a dojde na obrat zpět, takže by neměl nikomu překážet. ;)

Back
Nahoře