Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak už mi to funguje. Nainstaloval jsem znovu aktualizace a vše OK. Nevím, kde byl přesně problém, protože v jiné aktivitě mi na tom místě hra nepadala. Patrně ale mezi klávesnicí a židlí :D.
Asi je dobré občas přeinstalovat aktualizace.

Pajavlaky napsal:
Ja si myslím že ani nie.Keď sa človek "nehrabe" tam kde nemá, prípadne pri práci s PC vie čo robí, nemal by byť problém.Ja som nikdy! nemusel preinštalovať aktualizácie.Vždy bol v háji buď celý Windows, alebo som chybu našiel inde.

Mirec napsal:
Pajavlaky napsal:
Ja si myslím že ani nie.Keď sa človek "nehrabe" tam kde nemá, prípadne pri práci s PC vie čo robí, nemal by byť problém.Ja som nikdy! nemusel preinštalovať aktualizácie.Vždy bol v háji buď celý Windows, alebo som chybu našiel inde.

V souborech se nehrabu, ale pokud mam problem, tak preinstaluji par poslednich instalaci a vse je na 99,9 % v poradku. Je to rychlejsi, nez hledat problem (ktery je ostatne vetsinou mezi zidli a klavesnici) :lol:

AndrewM napsal:
V souborech se nehrabu, ale pokud mam problem, tak preinstaluji par poslednich instalaci a vse je na 99,9 % v poradku. Je to rychlejsi, nez hledat problem (ktery je ostatne vetsinou mezi zidli a klavesnici) :lol:
Tak to si potom výnimka ... Ale ako vieš koľko "posledných" aktualizácii máš preinštalovať ? Ale ak mi v trati chýba nejaký súbor, asi sa zmazal a ako sa mohol zmazať keď sa nikto nehrabe v súboroch trate? Už som zažil situáciu keď mal PC vlastný rozum, ale v tomto ešte nie.

Mirec napsal:
AndrewM napsal:
Tak to si potom výnimka ... Ale ako vieš koľko "posledných" aktualizácii máš preinštalovať ? Ale ak mi v trati chýba nejaký súbor, asi sa zmazal a ako sa mohol zmazať keď sa nikto nehrabe v súboroch trate? Už som zažil situáciu keď mal PC vlastný rozum, ale v tomto ešte nie.

Na to musi byt cit :lol: Ale vzhledem k tomu, ze se mi to stalo asi jen dvakrat (hlasky naskakujici za jizdy jen odpaluju s ujistenim se, ze to jen PC nestiha a dal to neresim), tak to je jen marginalni skutecnost.

Stav prací:
Konečně jsem dostavěl kolejiště v Devínské Nové Vsi. Celkem dobrý hlavolam.
Dnes jsem si ale odskočil k Břeclavi.
S lokomotivou 380, která bude na 3 systémy se bude moci jezdit durch od Hohenau.
Zdeněk I. mi poslal základ připravované aktivity a já viděl, co bude třeba opravit.
Břeclav - státní hranice jsem přeměřil na ortofotomapě a neseděla mi vzdálenost mostů. Také oblouk do Bořího Lesa mám na srdci od té doby, co jsem se tam svezl na Hurvínkovi.
Tak výluka, vykopal jsem koleje a mezi VN od Břeclavi do Bořího Lesa včetně břeclavského zhlaví je postaveno nově. A už to sedí, včetně poloměru oblouku.
Další věc, mosty přes vodu. Použil jsem stavebnici mostu přes Moravu od Romana. Na Hohenau jsou také dva jednokolejné.
Po aktualizaci všechny aktivity Z Břeclavi na Boří les bude nutné opravit. Naštěstí jich tam moc není.
Mezi tím, mi Nebulus poslal nějaké objekty, tak je ještě večer osadím.

Kank napsal:
Až bude hotovo na Bratislavu, plánuje se dostavba krajiny mezi Kolínem a Pardubicemi?
Tady se nedá nic plánovat, staví se, na co je momentaálně nálada a co je třeba. Jinak by se nedalo nic tak rozsáhlého stavět. Možná zmiňovaný úsek bude dříve než Bratislava.
Já se soustředil právě na jih tratě z důvodu, že úroveň mých začátků nebyla srovnatelná s posledními pracemi na severu.
Zde je alespoň obrázek z dnešních prací.
Rozvětvení tratí na Hohenau a Boří Les.
boriles.JPG

Naposled editoval moderátor:
680

Mám takový dotaz:

Jakým způsobem bude vyřešeno (pokud to už je vyřešeno), aby se s pendolinem apod. v MSTS dalo jezdit podle naklápěcích rychlostníků? Změní se rychlostní profil pro vše nebo se zavede nějaký druhý profil?
Myslím, že podobně to bylo u Marias Pass 3.1 - jeden profil pro náklady a jeden profil pro osobní.

Není mi to úplně jasné, protože pokud zůstanou starý rychlosti, tak mi to naklápěcí soupravy bude brzdit (nebo si budu muset zrušit emergency brake) nebo budou jenom rychlosti pro klopidla a pak teda bude možné projet např. Opatov 130, Bílovice 90 místo současných 100 a 70.

Pendolino?
Jaksi se obávám, že pendolino takové jaké v MSTS je, má povolenou rychlost 120km/h. Tedy na aktivitu, kdy si to posvištíš přes Svitavy 140 zapomeň.
Proč? Chybí návěstní opakovač.
Chtělo by to dobrovolníka, který se dostane do kabiny, pořádně ji nafotil a někdo vymodeloval na úrovni se vším všudy. Jinak na 200km/h v aktivitě zapomeňte.
Po zkušenostech s 380, mohu potvrdit, pokud Vám skočí v rychlosti 200km/h na opakovači žluté světlo, musíte hodně rychle reagovat, aby jste k návěstidlu stačili přibrzdit na 120km/h.
Mezi Zaječím a Šakvicemi mám chybu ve vzdálenosti o pár set metrů, návěstidla jsou tam napotvoru dle dodatku po 1 km, tak jeden oddíl musel být 800m. Bohužel to je ten, kdy bylo třeba u připravované aktivity od Zdeňka I. přibrzdit z 200 na 120. Výsledek? Kolem dalšího návěstidla jsem projel asi 150 se strženou záchrankou. Takže po aktualizaci bude jeden oddíl zrušen, nedá se nic dělat.

Jak fungují rychlostníky pro nákladní vlaky? Obávám se, že se aktivují jen když jedu s nákladními vozy. Kdyby to bylo závislé na lokomotivě, tak by to využít šlo, ale raději bych to přiřadil kulatým rychlostníkům.
Ohledně pendolín, tam bych zrušil omezovač překročení rychlosti trati a tohle bych ošetřil přímo v aktivitě. Překročení o 3km/h upozornění, o 5km/h konec aktivity.
PS. Pendolinové rychlostníky jseu ještě ve výrobě.

Zbyněk Šemora napsal:
Po zkušenostech s 380, mohu potvrdit, pokud Vám skočí v rychlosti 200km/h na opakovači žluté světlo, musíte hodně rychle reagovat, aby jste k návěstidlu stačili přibrzdit na 120km/h.
Tak to môžem potvrdiť ... V rámci prípravy aktivity 200 km/h na ČD som skúšobne jazdil s Taurusom 200-vkou v úseku Břeclav - Vranovice.Vyskúšal som aj brzdenie na výstrahu (120 km/h) a musím povedať že som brzdu musel riadne škrťiť ... A neviem ako by to vypadalo v reále ???

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně pendolín, tam bych zrušil omezovač překročení rychlosti trati a tohle bych ošetřil přímo v aktivitě. Překročení o 3km/h upozornění, o 5km/h konec aktivity.
Myslím že je to rozumné riešenie.Pendolínam zrušiť obmedzovač a nechať to na autoroch aktivít.

Czy trat bedzie doprowadzona do Hohenau i ewentualnie dalej wglab Rakouska?

Překlad: Jesti se počítá s protažením trati až do Hohenau a eventuálně dále do Rakouska?

pikobelo napsal:

Překlad: Jesti se počítá s protažením trati až do Hohenau a eventuálně dále do Rakouska?
Ja by som bol rád, ale nevidím to príliš reálne ...

pikobelo napsal:

Rád bych do Hohenau, ale nemám materiály. Ortofotomapy končí přesně na hranicích. Mám pocit, že na čáře je nějaké 60km/h esíčko a pak začíná OBB 140km/h a je rovina až před Hohenau. Dále nevím ve kterém km je stykový bod na 15kV/16 2/3Hz a jak jsou rozmístěna návěstidla. Jen pro info, Hohenau je v úrovni slovenského Moravského Jánu, takže by to stálo za to. Samozřejmě to chce zajet do Hohenau i vlakem a trať zdokumentovat. Ale dalo by se i autem, silnice vede souběžně. Jirka Polák by doplnil návěstidla, někdo jejich sloupy a rychlostníky.......
(a pak to propojit do Marchegu a jezdit z Bratislavy do Břeclavi odklony.....to se to lehce plánuje :lol: )
V čele vlaku hráče samozřejmě J Skůrova 380.

Textura Cisla_k.ace

Dobrý den,

v trati BP mi chybí textura Cisla_k.ace, která je uvedena v souboru speedpost.dat z 15.2.2006, aktualizace 68bptrat, ve které ale nebyla. Nevím, kde ji získat, nemohl by mi ji někdo poslat na e-mail koucky@quick.cz? Děkuji.

Naposled editoval moderátor:
nástupiště v Brně Židenicích

Podle MSTS AE chybí v Brně Židenicích nástupiště. Konkrétně 1. nástupiště u 6. koleje (úplně krajní kolej pro vlaky směrem do Maloměřic). Model tam mám pocit je, ale není tam Platform (takový ty modrý nesmysly).

Díky za doplnění - dělám aktivitu Os 4738 z Brna do Letovic a pro ten je to nutný.

Zbyněk Šemora napsal:
Rád bych do Hohenau, ale nemám materiály. Ortofotomapy končí přesně na hranicích. Mám pocit, že na čáře je nějaké 60km/h esíčko a pak začíná OBB 140km/h a je rovina až před Hohenau. Dále nevím ve kterém km je stykový bod na 15kV/16 2/3Hz a jak jsou rozmístěna návěstidla. Jen pro info, Hohenau je v úrovni slovenského Moravského Jánu, takže by to stálo za to. Samozřejmě to chce zajet do Hohenau i vlakem a trať zdokumentovat. Ale dalo by se i autem, silnice vede souběžně. Jirka Polák by doplnil návěstidla, někdo jejich sloupy a rychlostníky.......
(a pak to propojit do Marchegu a jezdit z Bratislavy do Břeclavi odklony.....to se to lehce plánuje :lol: )
V čele vlaku hráče samozřejmě J Skůrova 380.

Jak říká náš pan premiér: "Zdroje jsou." viz http://www.intermap1.noel.gv.at/web...8241.648106904:247000:824758.351893096:438000
Je to bohužel jenom černobíle, ale až do 1:5000. Nefunguje to v Mozille, je třeba použít Explorer. Do okénka Suchen je třeba zadat název obce (umí třeba i Marchegg Bahnhof) a nahoře kliknout na nejvyšší z modrých sloupečků a je to.

Zbyněk Šemora napsal:
Označené to asi nebude. Doplním. Ale osobní doprava tudy nejezdí, snad jen při výlukách.

Dík, právě pro ty výluky se to hodí a taky aby to bylo komplet. Momentálně tam ale pravidelně jezdí právě ten Os 4738, protože po 1. ho předjíždí IC 570.

Děkuji za odkaz, určitě to pomůže.
Osobní návštěva Hohenau je už také v plánu....
Pak by byl název trati Bratislava/Hohenau - Břeclav - Praha.
Hezky se to plánuje.
V nejbližším plánu je i Choceň - Týniště na d Orlicí.
Není nad to se na něco těšit. :lol:
Ale těch dodělávek co ještě všude po trati mám.....
:cry:
Nějak bude.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře