Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ja som v tejto aktivite opravil iba con a pat súbory.Aktivitu som podrobnejšie neskúšal, takže sa mohlo stať že je tam nejaký zádrheľ.

Ahoj lidi,chci se s vámi poradit jaké složení vlaků obvykle jezdí na osobáku z Prahy alespoň do Kolína.
Díky :lol:

Vždy Ešus a nikdy jinak, často i zdvojený.
Snad jen při mimořádnostech jede nějaká náhrada, ale ještě jsem neměl to "štěstí".

2mirec: opravil si paths a con, ale neopravil si cestovne poriadky co celkom nastve :( obvzlast ak predtym asi niektore aktivity mali nastavene casy v staniciach podla grafikonu, teraz maju vsetky vypocitane editorom :(
(vcera napriklad EC174 - Kuty–Ceska Trebova)

2all mam urobenu aktivitu vecerneho R974 CT-HK s radou 130 aj s (iba Os) trafficom (v useku CT - Chocen 4 vlaky, v Tynisti 3 vlaky, v HK 3 abo 4 vlaky, inde zatial nic, ale pridam aspon nejake spravky a podobne. este ju treba doladit, uspesne som ju presiel jak v editore, tak v hre. dorobim aj usek Brno-CT s esom.

p.s.: traffic (kedze v tynisti caka kym prejde R 974 a v Hradci odchaza az asi 5 minut po prijazde R 974) caka na vysokych poctoch pasazierov na nastupistiach. este mu popridavam nejake Servis4 nech stoji trochu rovnomernejsie :)

jeffer napsal:
2mirec: opravil si paths a con, ale neopravil si cestovne poriadky co celkom nastve :( obvzlast ak predtym asi niektore aktivity mali nastavene casy v staniciach podla grafikonu, teraz maju vsetky vypocitane editorom :(
(vcera napriklad EC174 - Kuty–Ceska Trebova)
Jeffer, nebolo v mojej moci dôkladne prezerať cez 30 aktivít.To najnutnejšie - kompatibilné con a platné paths súbory som zaistil, a na požiadanie zaslal autorovi aby aktivitu ešte dokončil.

2mirec jasne, jasne plne chapem. len napriklad prave v tej EC174 neostal ani jediny traffic - neviem ci je to zmenou casov, alebo tam nebol povodne, ale vzhladom na to, ze v kutoch stoji jedna 810, tak tam asi nejaky kedysi bol.

Mám problém u jednokolejky (Chocen - HK - PB) udělat řádně trafic. Problém: přijíždím do stanice současně s protijedoucím vlakem, někdy se stane, oba zůstaneme stát na vjezdu, nebo jeden z nás. Pokud se oba dostaneme do nádraží, tak se jednomu či druhému, nepostaví klacek (nerozsvítí správná barva pro odjezd). Jak to načasovat? Pomocí srv2 ?

Mám stejné problémy, zkoušel jsem různé možnosti, ale traffic vlak zůstane stát, protože má pořád na stůj. Křižování se tady mockrát probíralo, ale asi jsem to moc nepochopil....

Porovnejte to s jinými jednokolejkami na jiných tratích. Jestli je problém stejný nebo jestli jiným linkováním se problém vyřeší.
Ohledně hradeckých jednokolejek jsem každé návěstidlo linkoval, jak to jen bylo možné, dle pokynů Jirky Poláka, právě kvůli křižování vlaků.

Zbyněk Šemora napsal:
Porovnejte to s jinými jednokolejkami na jiných tratích. Jestli je problém stejný nebo jestli jiným linkováním se problém vyřeší.
Ohledně hradeckých jednokolejek jsem každé návěstidlo linkoval, jak to jen bylo možné, dle pokynů Jirky Poláka, právě kvůli křižování vlaků.

S křižováním vlaků jsem si hodně hrál. Zjistil jsem, že rozhodujíci vliv má postavení výhybek. Simulátor prostě někdy nepostaví vlakovou cestu protijedoucímu vlaku a jako DŮSLEDEK jsou potom obě návěstidla na stůj. Linkování návěstidel na to nemá pražádný vliv.
Křižování je spolehlivé, pokud protijedoucí vlak je nasazen na trať s velkým předstihem, ne až na poslední chvíli. Nejlépe ve stejném čase, jako vlak hráče (v rámci možností). Simulátor si v tomto případě je schopen vypočítat trasy vlaků a tím i správně přehazuje výhybky. Pak ani není třeba servis2. Správné časování stačí řešit nastavením výkonu.

Problém nastane, pokud protijedoucí vlak nasadíte pozdě - do již postavené cesty pro hráče. Úsek se sice obsadí a návěstidlo se hodí na čevenou, ale protijedoucímu vlaku se nepostaví správná vlaková cesta. Vlaky pak stojí proti sobě. Někdy pomůže trhnout s vlakem hráče zpět.

Jinak pro tvorbu aktivit na jednokolejkách nemůže být nic horšího, než návěstidlo za každým rohem. To se ty aktivity vytvářejí opravdu špatně a správně časování je někdy nadlidský úkon.

Zdeněk Itterheim napsal:
Mám problém u jednokolejky (Chocen - HK - PB) udělat řádně trafic. Problém: přijíždím do stanice současně s protijedoucím vlakem, někdy se stane, oba zůstaneme stát na vjezdu, nebo jeden z nás. Pokud se oba dostaneme do nádraží, tak se jednomu či druhému, nepostaví klacek (nerozsvítí správná barva pro odjezd). Jak to načasovat? Pomocí srv2 ?

Ahoj Zdeňku, jest-li budeš chtít, pošli mi tu aktivitu na email, napiš mi jak si to představuješ a já se pokusím to křižování vyřešit.
milo

krupan napsal:
... Linkování návěstidel na to nemá pražádný vliv...
Se vším co jsi napsal souhlasím, kromě tohoto. Když jsem kdysi ve své HisatsuCz vyměnil návěstidla za mechaniky, a změnil linkování na jednoduché, (Byl tam pouze 1 link volno, všemi ostatními směry bylo odbočkou), Tak se mě v žádném případě nepodařilo vykřižovat vlaky.
Když má každá kolej svůj link, je to lepší. Ale taky ne vždy. Stačí změnit jízdní řády o vteřiny, nebo startovací body a vše je jinak. Taky to cuknutí zpět pomáhá. Ale to nejde v testu ve tvorbě aktivity.

JP napsal:
Stačí změnit jízdní řády o vteřiny, nebo startovací body a vše je jinak.
Tak toto môžem len potvrdiť.Aj tá najmenšia blbosť či banalita vám môže brániť v križovaní.

pád do Win

Zdravím, po spuštění aktivity LM_Sp1907 následuje pád do Win (spouštěno přes Trainstore, ten nehlásil žádné konflikty). Rozběhne se MSTS, po zadání startu aktivity následuje konec...

Re: pád do Win

dusanh napsal:
Zdravím, po spuštění aktivity LM_Sp1907 následuje pád do Win (spouštěno přes Trainstore, ten nehlásil žádné konflikty). Rozběhne se MSTS, po zadání startu aktivity následuje konec...

Zůstala tam, myslím, po rekonstrukci zhlaví jedna nefunkční-chybná trasa pro trafik v Pardubicích. Musíš aktivitu otevřít v editoru aktivity a tuhle path opravit.

Zdeněk Itterheim napsal:

Mám hotovou aktivitu s rychlíkem od ČT do Pardubic přes HK, mám tam 5 protijedoucích vlaků. Všechny vlaky pouštím tak, že po zastavení u návěstidla cuknu na zpět, a vlak dostane vólno - Třebechovice, Slezské předměstí, HK hl. n., Opatovice a Rosice, kde jsou dokonce dva vlaky.

Ano cuknutí s vlakem hráče zpět je jedinná(zatím) možnost jak vpustit na jednokolejce vlak proti sobě.Stejně jsem vyřešil problém u aktivity Zr Skalnica,kdy jsem ve stanici Skalité nechal vjet náklad proti do stanice.Pokud mu nadefinuju patch tak,aby startoval až za vjezdovým návěstidlem tak dojede k první výhybce a stejně stojí.

Podľa mňa by to malo ísť aj so Servisom2. Umiestmim servis na spoločný úsek trate vlaku hráča aj trafficu. Blokovať bude obidvoch a po zmiznutí pustí najskôr ten vlak v ktorom smere je nadefinovaný Servis2. Takže keď chcem zmeniť poradie vlakov tak jednoducho zmením smer Servisu2. Takto to používam, takto to mám odskúšané a funguje mi to. (môže sa stať, že na niektorom úseku trate to nemusí fungovať, ale potom chyba by mohla byť aj v definícii návestidiel)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře