Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Úvaly byla dobrá škola, při stavbě Libně se zkušenosti hodily. Koleje zkrz osobní nádraží jsou položeny a zastavil jsem se až u Sluncové.
Nemá někdo video Libeň - Hrabovka - Masaryčka?
Hrabovka - Bubny - Holešovice.
Pak by se hodily i materiály Libeň - Malešice - Běchovice. Také mne dost zajímají sklonové poměry. Každé info pomůže. Plánky stanic mám, letecký pohled také, potřebuji jen foto, video a sklonové poměry, kolik promile je z Libně na Rokytku?

Odpoledne položím druhou část Libně, propojení od první vjezdové vyhýbky až do Holešovic. Zatím se soustředím pouze na koleje.
Ale zauzlování u odbočky Rokytka bude také pěkná pakárna, tak očekávám komplikace. Ale od Michala mám různé betony, tak to nějak snad poskládám.

Krajinu a okolní stavby začnu stavět, až dopokládám koleje. Aktualizace bude, až doplním návěstidla, perony a to nejpotřebnější, ale dřív než za týden to nebude.

Pokoušel jsem se vyměnít v Kolíně odjezdová návěstidla na Prahu a Osek od Havličkova Brodu. Vazby mám doufám nastaveny dobre,ale furt na nich sviti cervena. Pouzite nastaveni a vazby jsou indikator Praha,Osek;Predvest 40/80, predvest 60/100,odjezdove a volno bez linku.Poradi me nekdo!!!!!!! Diky za odpoved Deterio

Deterio: děláš zbytečnou práci, po aktualizaci se to stejně vše přepíše. Jinak jako návod na experimentování se podívej na nastavení funkčních osazených návěstidel nebo si přečti návod od J Poláka.

Do této chvíle jsem položil koleje za odbočku Rokytku. Na Rokytce mám komplet spleť kolejí, ale zatím ve vzduchu bez mostů. Nabízí se i další pokračování na Vítkov a do Vysočan, aby se i tyto koleje využily a ať se hráč v aktivitách trochu potrápí. Vítkov už současně asi neexistuje, ale nějak to dopadne. Libeň mám téměř komplet, chybí mi jen hrb a následující seřaďovací koleje, ale tudy vlaky nejezdí, zde se jen šibuje, tak to tolik chybět nebude. V příštích dnech hurá do Holešovic. Ale to už by měla být brnkačka.

"Vážení cestující vlak Eurocity právě vjíždí do stanice Praha Holešovice"
Tohle by měla být pravda dnes večer.
Abych zde jen nepsal slova, protože aktualizace50 jen tak nebude, práce je to velmi zdlouhavá, ale pro nedočkavé, eventuelně pro kontrolu, jestli není něco špatně vydám pracovní aktualizaci49A, která bude nepovinná. BP50 bude navazovat na 49. Tuhle dám ven po dosazení návěstidel, asi do týdne

Pane Šemoro a když si stáhnu aktualizaci číslo 49A a pak 50, mám tu původní aktualizaci 49A odinstalovat ? Nebo to mám nechat, nebude se to bít ? Jinak se moc těším, až tu trať dokončíte v Praze. A bude dokončena i v Praze Hl.N. ? A co odbočka na Olomouc ze Zábřehu, tam se také pracuje ?

Jinak budu také rád, pokud prodloužíte trať do Olomouce. A když to uděláte, připnete tam ještě k tomu trať Olomouc - Opava ? Tak jak jste to udělal podobně s tratí Ústí nad Orlicí - Letohrad ?

Signalista napsal:
Pane Šemoro a když si stáhnu aktualizaci číslo 49A a pak 50, mám tu původní aktualizaci 49A odinstalovat ? Nebo to mám nechat, nebude se to bít ? Jinak se moc těším, až tu trať dokončíte v Praze. A bude dokončena i v Praze Hl.N. ? A co odbočka na Olomouc ze Zábřehu, tam se také pracuje ?

Nic se odinstalovat nemusí, vše se přepíše novými soubory, jen se budou znovu stahovat použité objekty, ale to je zatím zanedbatelná položka. Ale ještě je na to čas. Tento týden to nebude.

Žádná jiná trať se připnout nedá. 024 jsem postavil novou, jen jsem použil objekty od PaV. Ani bych to nedělal, každý máme svůj osobní styl stavění.

Zbyněk Šemora napsal:
Signalista napsal:

Nic se odinstalovat nemusí, vše se přepíše novými soubory, jen se budou znovu stahovat použité objekty, ale to je zatím zanedbatelná položka. Ale ještě je na to čas. Tento týden to nebude.

Žádná jiná trať se připnout nedá. 024 jsem postavil novou, jen jsem použil objekty od PaV. Ani bych to nedělal, každý máme svůj osobní styl stavění.

Díky za info, já jsem měl před více jak jedním rokem trať 024 stáhnutou v PC, v té době jsem ještě neměl vypalovačku a když už jsem pak kupoval novou vypalovačku, tak jsem dal i ten PC k přečištění, a tak se celý MSTS zmazal z PC. No a mne se zdá, že ta trať 024 je nachlup stejná, jako je ta vaše. Nepoznal jsem změny.
A myslel jsem si, že existuje nějaký fígl, jak cizí trať připnout k trati vaši. Takže to znamená, že se nemám těšit na odbočku z Olomouce do Opavy. Já jí mám v počítači i vypálenou na DVD včetně jiných tratí, které zabírají přes 2 GB.

Mám takové podezření, že ikdyby to šlo, ten MSTS by to nezvládnul, protože už teď se načítá hrozně pomalu, jelikož je tam přes 400 km. S tou tratí na Opavu by se to pomaličku blížilo k tisícovce km.

Znovu opakuji, do Vladivostoku skutečně stavět nebudu, jsem jenom člověk a mám k dispozici 24 hodin denně. Z toho pro MSTS je vyčleněno jen určité procento. Raději bych uvítal, než řeči, kam bych mohl stavět, kdyby někdo přispěl s modelováním originály budov. Že to někdo neumí není odpověď. Já stavět trať také neuměl.

Zbyněk Šemora napsal:
Znovu opakuji, do Vladivostoku skutečně stavět nebudu, jsem jenom člověk a mám k dispozici 24 hodin denně. Z toho pro MSTS je vyčleněno jen určité procento. Raději bych uvítal, než řeči, kam bych mohl stavět, kdyby někdo přispěl s modelováním originály budov. Že to někdo neumí není odpověď. Já stavět trať také neuměl.

Zdravím

máš naprostou pravdu, jseš s tratí v Praze, a napadle mne taková kacířská myšlenka: kdyby Vlastík (010 .....) byl ochoten se s tebou spojit ohledně modelů objektů v Praze a okolí , to by teprve byla díra do světa.. :lol: a že ty objekty alespoň podle screenů vypadají skvěle...

Právě jsem minul odbočku Stromovku. Neměl bych začít brzdit?
Musím, dál už nemám video. Oblouk do Holešovic jsem trefil až na pátý pokus.
Pak to ještě propojit na Hrabovku...a znovu do Libně a bude první triangl. Na Masaryčku už je to kousek, Hlavní, Vítkov a budu spokojenej. A nejen já. Pak nějaký modelář, který vymodeluje halu a budovu nejen Wilsonova nádraží, pak to celé dostavět objekty až do Pardubic, zalesnit....hezky se to plánuje :P
Dnes už jdu spát.

Takže ten Vladivostok nebude??????? :D :D :D A já už měl vymyšlenou tak pěknou třídenní aktivitu a vyrobil jsem mostík přes potok, který jsem viděl na fotce uprostřed Sibiře, ach jo, tak já ho zase smažu, když ho teda nepoužijete....... :wink: :D :D :D Lord. :D

Lord napsal:
Takže ten Vladivostok nebude??????? :D :D :D A já už měl vymyšlenou tak pěknou třídenní aktivitu a vyrobil jsem mostík přes potok, který jsem viděl na fotce uprostřed Sibiře, ach jo, tak já ho zase smažu, když ho teda nepoužijete....... :wink: :D :D :D Lord. :D
Lorde,místo plkání vezmi raději kameru,nebo fotoaparátek a běž Zbynkovi aspon částečně pomoct..

Lord napsal:
Sranda musí být, ale opravdu bych raději nějaký pražský most než nějaký ze Sibiře.
Karlův, ten asi ne, tudy vlaky asi jen tak nepojedou a z vlaku asi vidět není. Ale těch dominantních budov....a budov nádražích. To je nad síly jednoho modeláře. Vlastík vše tají pod pokličkou, asi proto nechce svou trať zveřejnit, abych náhodou neopisoval a nepoužil něco, co si někde utrhl On. Proto tolik pospíchám, aby Vlastík mohl vyložit svůj trumf (a všichni, co se těšíte se konečně dočkali) , že to má hezčí než já, což bude nějakou dobu pravda. Náskok má. Stejně by mě zajímalo, jak vyřešil Úvaly, Běchovice i Libeň. Možná má koleje propracované lépe. Používá kompletní Xtracks, má více kombinací. Já co nemám tvaruji z dynamických kolejí. Ale i tak si myslím, že konečný výsledek je maximálně reálný.
Stejně se těším na aktivitu, kdy fíra vyjede z (už zrušeného) depa Praha Masarykovo, strojově do Holešovic a hurá na EC do Břeclavi. Depo si ještě pamatuji, ale všude si 100% jistej nebudu. Kdyby měl někdo plánek...a ještě kde vzít přesuvny. Točna byla u stromistrů, malá přesuvna u Nové haly a velká přesuvna na vjezdu do depa, kde se vešla lokomotiva i s puklíkem. Strojmistry už srovnali se zemí, zbylo tam ještě něco? Nebo jsou už všude jen pilíře nového spojení.
Na té přesuvně jsem měl pěkných pár šichet. Sranda byla v létě, kdy se do pozdního odpoledne roztáhly koleje a já nemohl šibinu dostat zpátky na krajní kolej. Šlo to jen silově, kdy se muselo trochu couvnout, pak plný knedlík vpřed a na druhý třetí pokus se podařilo roztažené koleje projet. Poprve jsem se bál, ale pak mi to předvedl službu konající vedoucí směny, takový starší dědek a my přihlížející jsme se váleli smíchy, když za podpory sprostých slov zatočil kolem na plný výkon. Šibina vyskočila po nárazu do vzduchu a projel. Zkrátka co nejde silou, jde ještě větší silou. Nakonec přijeli chlapi s autogenem a koleje trochu zkrátili a byl klid.
Na malou přesuvnu u Nové haly, tam musela být mistrovská souhra mezi fírou a posunovačem, protože 150 (163) tam vešla tak tak. Krajní nákolky lokomotivy se dotýkaly kolejí na obou stranách asi tak 10 cm od konce. Byl na to jeden pokus, najíždělo se tam samotíží a z haly se to vytahovalo lanem poháněným z přesuvny. Dnes na to s nostalgií vzpomínám, ale tyto vložené šichty jsem moc rád neměl. Nejhorší bylo, když si strojmistr vzpomněl, že potřebuje na "popelu" 10. lokomotivu v pořadí. Tak bylo nutné všechny lokomotivy svěsit, odemknout povolit kliky, zapnout baterky a po posunu vše vrátit do původního stavu. A to zapřahování šroubovek nad popelovou jámou také žádný med....

angličan(i/y)

Dobrý den, mohlo by být u aktializací uvedeno, které nádraží bylo dovybaveno angličany? Dělám si v Excelu plánky všech nádraží na Vaší trati a rád bych je měl aktuální (možná nejen já).
S pozdravem již brzy registrovaný Pavel z Olomouce.

Zbyněk Šemora napsal:
Lord napsal:
Sranda musí být, ale opravdu bych raději nějaký pražský most než nějaký ze Sibiře.
Karlův, ten asi ne, tudy vlaky asi jen tak nepojedou a z vlaku asi vidět není. Ale těch dominantních budov....a budov nádražích. To je nad síly jednoho modeláře. Vlastík vše tají pod pokličkou, asi proto nechce svou trať zveřejnit, abych náhodou neopisoval a nepoužil něco, co si někde utrhl On. Proto tolik pospíchám, aby Vlastík mohl vyložit svůj trumf (a všichni, co se těšíte se konečně dočkali) , že to má hezčí než já, což bude nějakou dobu pravda. Náskok má. Stejně by mě zajímalo, jak vyřešil Úvaly, Běchovice i Libeň. Možná má koleje propracované lépe. Používá kompletní Xtracks, má více kombinací. Já co nemám tvaruji z dynamických kolejí. Ale i tak si myslím, že konečný výsledek je maximálně reálný.
Stejně se těším na aktivitu, kdy fíra vyjede z (už zrušeného) depa Praha Masarykovo, strojově do Holešovic a hurá na EC do Břeclavi. Depo si ještě pamatuji, ale všude si 100% jistej nebudu. Kdyby měl někdo plánek...a ještě kde vzít přesuvny. Točna byla u stromistrů, malá přesuvna u Nové haly a velká přesuvna na vjezdu do depa, kde se vešla lokomotiva i s puklíkem. Strojmistry už srovnali se zemí, zbylo tam ještě něco? Nebo jsou už všude jen pilíře nového spojení.
Na té přesuvně jsem měl pěkných pár šichet. Sranda byla v létě, kdy se do pozdního odpoledne roztáhly koleje a já nemohl šibinu dostat zpátky na krajní kolej. Šlo to jen silově, kdy se muselo trochu couvnout, pak plný knedlík vpřed a na druhý třetí pokus se podařilo roztažené koleje projet. Poprve jsem se bál, ale pak mi to předvedl službu konající vedoucí směny, takový starší dědek a my přihlížející jsme se váleli smíchy, když za podpory sprostých slov zatočil kolem na plný výkon. Šibina vyskočila po nárazu do vzduchu a projel. Zkrátka co nejde silou, jde ještě větší silou. Nakonec přijeli chlapi s autogenem a koleje trochu zkrátili a byl klid.
Na malou přesuvnu u Nové haly, tam musela být mistrovská souhra mezi fírou a posunovačem, protože 150 (163) tam vešla tak tak. Krajní nákolky lokomotivy se dotýkaly kolejí na obou stranách asi tak 10 cm od konce. Byl na to jeden pokus, najíždělo se tam samotíží a z haly se to vytahovalo lanem poháněným z přesuvny. Dnes na to s nostalgií vzpomínám, ale tyto vložené šichty jsem moc rád neměl. Nejhorší bylo, když si strojmistr vzpomněl, že potřebuje na "popelu" 10. lokomotivu v pořadí. Tak bylo nutné všechny lokomotivy svěsit, odemknout povolit kliky, zapnout baterky a po posunu vše vrátit do původního stavu. A to zapřahování šroubovek nad popelovou jámou také žádný med....
Zbyňku,jak je to dlouho co jsi pryč z mašiny?A v jakém DKV jsi jezdil??S pozdravem fíra z Vršovic

Vlap: Když jsem byl na dráze (1976-1996), to ještě nebylo DKV ale Lokomotivní depo. Začínal jsem na Masyryčce, po zkouškách jsem šel na ONJ (patřilo pod Masaryčku) a pak šel na vojnu. Po vojně opět Masaryčka/ONJ/Masaryčka. V depu Vršovicích jsem byl jen jednou. Měl jsem noční pohotovost a pořebovali jsme si půjčit zamračenou pro odtažení nějakých vozů na Vítkov a nějaké šachy s neschopnou 451 ve Vysočanech. Ale problém byl, že fíra sice zákonité na motory měl, ale naposledy zamračenou videl v učebnici (Masyryčka byla čistě elektrické depo). Já byl na zamračené také poprve. Se slovy, budeme dělat, jako že tomu rozumíme jsme šli pro klíče ke strojmistrům. Celkem to šlo, jen jsme nemohli najít, kde se zapínají baterky. Naštěstí šel nějaký místní fíra kolem a dal nám to do provozu. Pak už vše šlo bez problémů.

PavelZ: Dodatečně dovybaveno angličany nebylo zatím žádné nádraží, zatím na to není čas, prioritní je Pražský uzel.

[/quote]
Stejně se těším na aktivitu, kdy fíra vyjede z (už zrušeného) depa Praha Masarykovo, strojově do Holešovic a hurá na EC do Břeclavi.[/quote]

To nechápu. Myslím si, že Vlastíkova trať bude vždycky hezčí. Alespoň podle screenů. Vždyť se to vůbec s vaší tratí nedá srovnat. Chápu, že okolí na tak dlouhé trati asi nejde udělat, ale třeba, když se podíváte do Pardubic na trati Kúty - Praha, tak to už je přehnaný. Před nádražím pár stromů a to má být stotisícové město. Já teda preferuji spíš okolí, než délku trati. Neberte tohle jako kritiku, spíš úvahu!

Anonymous napsal:
To nechápu. Myslím si, že Vlastíkova trať bude vždycky hezčí. Alespoň podle screenů. Vždyť se to vůbec s vaší tratí nedá srovnat. Chápu, že okolí na tak dlouhé trati asi nejde udělat, ale třeba, když se podíváte do Pardubic na trati Kúty - Praha, tak to už je přehnaný. Před nádražím pár stromů a to má být stotisícové město. Já teda preferuji spíš okolí, než délku trati. Neberte tohle jako kritiku, spíš úvahu!

A máš originál model Pardubického nádraží??? A další související budovy, rampy, nákupní střediska,...??? A nesmím zapomenout taky na trolejbusy...bez nich to prostě nebudou Pardubice. :mad: :mad: :mad:

Naposled editoval moderátor:
Že by se nám přihlásil modelář, který nám vybuduje města? Anonym nevydržel pohled na Pardubice a určitě nám něco postaví.
Vlastík může mít trať hezčí, ale jestli kriteriem kvality jsou okolní města, tak se pan Anonym špatně díval. To je zatím jedinnné, co ještě Vlastík nemá dobudováno. A proč??? Chybí modeláři objektů. Takže kritikové, můžete začít....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře