1. Setkání příznivců MSTS

Zúčastním se předběžně srazu příznivců MSTS?

• ANO

Hlasů: 0 0.0%
  • NE

• Nevím

• Hlasovalo členů
    0
  • Anketa bude ukončena: .
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Malé upřesnění ke slezině.

Příchod (přesněji můj a případně některých dalších nedočkavců z řad veřejnosti) je možný už od 10.00 dopoledne v sobotu. Čas dopoledne počítám pro zajištění některých organizačních drobností jako je například konkrétní domluva a rozběhání techniky.
Co se týče oběda/večeře tak to je formou dvou nedalekých pohostinských zařízení (cca 50 a 100m od baráku) ve stylu co si kdo sní tak si i zaplatí. V registraci zmiňovaný dotaz na jídlo a pití je myšlen kvůli zajištění odpovídajícího počtu a druhu tekutin na celé odpoledne a případné párky či jiné drobné občerstvení na odpolední svačinu.
Vzhledem k dosud nulovému zájmu o nocleh asi žádné nocování v budově nebude. Pokud bude mít někdo ze zúčastněných přespolních potřebu v Praze nocovat tak je toto možné zajistit. Konkrétní podmínky o noclehu se budou dohadovat asi přímo se zájemci osobně během ledna.

Jinak to, že se někdo nezaregistruje, neznamená že nemůže přijít. Vítán bude každý kdo to myslí s MSTS alespoň trochu vážně a bude se chtít něco od druhých dozvědět. A vzhledem k počtu již nyní zaregistrovaných považuji tuto akci jako pevně domluvenou proběhnuvší v avizovaném termínu. A doufám že i studenti si dají na chvíli pohov od toho šprtání a poctí nás svou byť třeba i kratší přítomností. Na jednom odpoledni přece množství vědomostí uvíznuvších v hlavě nestojí. :wink:

Měl bych dotaz k slezině: Směroval bych ho k Martensovi nebo Ppoollllovi a to jak se nejlépe dostat z Hlavního nádraží na místo samé. Našel jsem si tramvaj č.8 z Nám. Republiky, ale pokud víte o nějakém lepším, předem děkuji.

slezina

Na Podbabe ???? Kua, tam som kedysi dávno ( 1982 - 83 ) vyprevádzal babu ... že by som sa tam zabehol predsa len pozrieť ???

Bedlisch napsal:
Ad Bob: Nejjednoduší máš si najít spojení v Idosu http://www.dpp.cz/idos/ConnForm.asp na trasu Hlavní nádraží-> Podbaba.
To mi najde i IDOS v mé bedně doma, jen jsem se chtěl zeptat místních, která varianta dopravy je nejlepší. Ono totiž to, co IDOS občas vypotí, zdaleka nebývá nejlepší.

Naposled editoval moderátor:
Bob napsal:
Bedlisch napsal:
Ad Bob: Nejjednoduší máš si najít spojení v Idosu http://www.dpp.cz/idos/ConnForm.asp na trasu Hlavní nádraží-> Podbaba.
To mi najde i IDOS v mé bedně doma, jen jsem se chtěl zeptat místních, která varianta dopravy je nejlepší. Ono totiž to, co IDOS občas vypotí, zdaleka nebývá nejlepší.
Asi nejlepší spojení pro nepražáky bez zbytečných přestupů a hledání je z Praha hl. n.: Metro směr "Ládví" jednu stanici na "Florenc" a dále tramvají č.8 jezdící od 8.00 do cca 20.00 v int. 15 min odjezdem z Florenc 01,16,31,46 do zastávky Podbaba a dále cca 3.min pěšky na sraz. Je to dolů z koppce a první ulice vlevo a asi druhý barák vpravo, alespoň v to doufám. milo

Re: slezina

Tax napsal:
Na Podbabe ???? Kua, tam som kedysi dávno ( 1982 - 83 ) vyprevádzal babu ... že by som sa tam zabehol predsa len pozrieť ???

Taxi jasne, budes vitany...no a jak vravi klasik.....pachatela se vraci na misto cinu.....

Nejsem sice pražák co se týče MHD, ale z Willsonova nádraží se dostanete tak, že skočíte na metro na hlavním, sjedete na Muzeum ( linka C - směr Háje)....( pro méně lenivé to stačí na Muzeum dojít pěšky), tam přesednete na trasu A a jedete směr Dejvická ( je to konečná)....
Na Dejvické vylezete na povrch na tramvaj směr Podbaba ( akorát nevím, jestli mají zastávku na Evropské nebo na ulici Jugoslávských partyzánů ) po této ulici se pojede až na konečnou cca 2-3 minuty. Z konečné je to už pěšky jak psal Mirek kousíček ve směru tramvají a tuším druhá odbočka vlevo - Stanie mladých techniků je velký světlý barák....nedá se přehlédnout......cena jízdenky je 12 Kč...tedy pokud pacholci do té doby nezdraží......

Tolik druhá varianta.....

K dotazu na cestu - jak se dostat na Dejvickou je jasné - metro A na konečnou Dejvická. Tam vystoupit PROTI směru jízdy (jsou tam z nástupiště dva výstupy - nesplést si to!!!) a východem napravo dojít na zastávku tramvaje odkud jede jen jedna linka č.8 rovně. Nebo východem nalevo dojít k zastávce autobusů. Tam jsou dva nástupní ostrůvky vedle sebe. A pokud nastoupíte do kteréhokoliv autobusu/linky která je na sloupkách označena šipkou doleva tak se svezete 1 stanici autobusem z kopce a jste u konečné tramvaje. Na konci trojúhelníkového parkoviště za smyčkou tramvaje zahnete doleva a jste tam.

Když na to nezapomenu tak napíšu i čísla těch autobusů až kouknu na sloupek.

spojení BUS

Ppoollll napsal:
K dotazu na cestu - jak se dostat na Dejvickou je jasné - metro A na konečnou Dejvická. Tam vystoupit PROTI směru jízdy (jsou tam z nástupiště dva výstupy - nesplést si to!!!) a východem napravo dojít na zastávku tramvaje odkud jede jen jedna linka č.8 rovně. Nebo východem nalevo dojít k zastávce autobusů. Tam jsou dva nástupní ostrůvky vedle sebe. A pokud nastoupíte do kteréhokoliv autobusu/linky která je na sloupkách označena šipkou doleva tak se svezete 1 stanici autobusem z kopce a jste u konečné tramvaje. Na konci trojúhelníkového parkoviště za smyčkou tramvaje zahnete doleva a jste tam.

Když na to nezapomenu tak napíšu i čísla těch autobusů až kouknu na sloupek.

107,116,147,160,355,359

Díky všem za rady, jak se dostat na místo. Teď už má věc jen malý háček a to zbavit se noční, kterou mám z 21. na 22., snad bude některý kolega sdílný. :?

Pane Šemoro,
nemohl byste na slezině Vaši trať take vypalovat na CD nebo teď už na DVD. Nemám přenosný harddisk, proto je CD nebo DVD moje jediná možnost.

Odpovím na předchozí dotaz za Zbyňka Šemoru.
V duchu dřívější korespondence mezi mnou a Zbyňkem zohledňujíc to, že samotná trať je šířena zdarma (poplatek je za poštovné a manipulace spojené se zasláním CD/DVD), již delší dobu mám souhlas k tomu že si v kroužku půjčujeme/kopírujeme tuto trať do MSTS.
Přímo na slezině může být vlastní vypalování problematické - bude to zdržovat. Pokud mi ale dojdou PODEPSANÉ (aby nedošlo k záměně) DVD+/-RW dříve (ne na poslední chvíli-nejpozději do středy před slezinou) poštou na adresu baráku:

Stanice techniků
Kroužek železničních modelářů
Pavel Švec
Pod Juliskou 2a
160 00 Praha 6

tak je vypálím a na slezinu přinesu. Pro upřesnění - nic nebudu prodávat, média si dodá každý sám, nikomu nebudu nic posílat - pouze osobní odběr. Na CD to vypalovat nebudu z důvodů velikosti - pouze na DVD média. Přepisovatelná média požaduji z důvodů občasného a zcela nepředvídatelného výpadku zdroje u mého PC - zatím jsem se nedostal k jeho výměně neboť to není tak jednoduché - stará hodně vysoká bedna -> musím nastavovat dráty.

Myslím, že i tak nějak se vyjadřoval Zbyněk, když jsem s ním mluvil na začátku prosince....kdo si o to požádá, tak by to na slezinu dovezl...adresně....jakékoliv pálení do zásoby nepřichází do úvahy.....vzhledem k tomu, že počet účastníků je konečné číslo, tak je to rozumné řešení.....i včetně Ppoollllovy nabídky.......

Anonymous napsal:
Pane Šemoro,
nemohl byste na slezině Vaši trať take vypalovat na CD nebo teď už na DVD. Nemám přenosný harddisk, proto je CD nebo DVD moje jediná možnost.
Já předpokládám, že tato slezina bude o něčem jiném než vyměňování a rozšiřování software. Pokud někomu jde hlavně o trať, levnější varianta je si myslím dobírka poštou. Temat do diskuzí je hodně (značení Trainsetu, někdo by všem mohl vysvětlit jak se instaluje a používá Conbuilder, atd.) Takže místo vypalovačky bude lepší nástroj tužka a poznámkový blok. Je dost možné, že po této slezině mohou v části Trainsetu nastat změny. A to ve složkách csd_ u některých lokomotiv a ve značení vozů) Proto mi připadá bezpředmětné vozit na slezinu DVD, pokud se dohodnou některé změny.
Ppoollll se nabídnul, že by na požádání něco vypálil, je to pěkné gesto, ale má to několik háčků. Nebude mít aktuální software a za další pokud mu příjde např. 20 DVD nevím nevím. Vypalovačka také nevydrží věčně. Já za ten rok a půl vypalování jsem byl nucen pořídit si už třetí.
Já se sleziny rád zůčastním, ale také to má háčky. Musím tento měsíc stěhovat firmu, ńevím kdy, současný barák se má bourat a nové prostory ještě nejsou dostavěné. Proto závazně nic nikomu neslibuji, že na Slezinu přijedu a přivezu.

Chtěl bych se optat jak se dostanu na Slezinu autem. Potřeboval bych vysvětlit cestu od kulaťáku v Dejvicích. Dík

Tomáš napsal:
Chtěl bych se optat jak se dostanu na Slezinu autem. Potřeboval bych vysvětlit cestu od kulaťáku v Dejvicích. Dík

Když si představíš kulaťák ve tvaru T , myslím tramvajové křížení, tak se dáš vlevo ulicí Jugoslávských partizánů jako by dolů z kopce. Po cca 1,5 km bude konečná tramvaje č 8, kde je také takový jako kruhový objezd. Pojedeš pořád dolů a za tou smyčkou je to první ulice vlevo jménem Pod Juliskou a myslím že druhý barák vpravo. milo

Tomáš napsal:

Od kulaťáku? pojedeš po Jugoslávských partyzánů směr Roztoky u Prahy podél tramvajových kolejí.....cca 1,5 km.......jakmile koleje skončí ( je tam konečná tramvají tak za konečnou první odbočku doleva do boční ulice....to je ulice Pod Juliskou.....po 20 metrech je po pravé ruce parkoviště a budova stanice techniků je vpravo ve směru jízdy pár kroků od parkoviště.....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře