Úspěchy při plnění aktivit

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Martens napsal:
Petr Novák napsal:
To je právě ten vtip,o kterém tady mluvím,asi nedáváš pozor - psal jsem již o tom,že v Trainsetu mám pouze to,co je na druhém CD s tratí mám ho ze dne 22.11.04,kdy o novém trainsetu nikdo nemluvil.Takže tudy cesta nevede.Proč bych měl proboha otvírat track monitor,co má společného s nějakou aktivitou?Ten mám zapnutý už při startu MSTS.Na co ještě nepřijdeš?...

Mno, vím, že jsi psal , že máš original CD od Zbyňka.....ale v trati by problém být neměl.....to by se ozvali všichni, co mají stejnou verzi ......zkoušel jsi otevřít ty aktivity v editoru? Šlo to bez problémů?

Já už nevím,co s tím mám dělat.Prohnal jsem trať Route_Ritterem verze 6,žádná hláška,aktivity v pořádku.Pro jistotu jsem hrabal dnes ráno na netu,zda-li najdu něco jiného.Našel jsem program Route Control Lite.Šikovná věcička,vřele doporučuji.No a výsledek? Chyba někde v trati,aktivity se načetly bez chyb.Nevím,čím bych to měl ještě zkoušet,nechceš už náhodou říci,že se mohla vloudit chybička na mé CD s tratí?Ono to vypalování se vždy nemusím povést na 100%,taky nějaký ten pátek už vypaluji a mám s tím své zkušenosti.CD nemá tolik chyb jako DVD,ale chyby se vyskytují,viz různé fóra o vypalování,doporučuji jejich návštěvu.

To Petr Novák

Já mám takovouhle docela nedávnou zkušenost s MSTS: Při vývoji nového stroje vezmu odložený a odzkoušený podvozek a chci pokračovat na skříni. Vytvořím ChamferBox v 3D (to je kvádr ze zaoblenými hranami), otexturuju, přeložím. Ve ShapeWieveru vše O.K. Předhodím to MSTS a hrom do toho bac, prázdná kolej! Tak znova celé opakovat se stejným výsledkem. Dám tam na pokus obyčejný kvádr a on se normálně zobrazí!
Výsledkem bylo, že jsem celý MSTS ve 4 ráno smazal a nainstaloval znovu. A ejhle ono bylo vše O.K. Takže ono bude asi něco shnilého v MSTS.

Zdraví

Miran napsal:
To Petr Novák

Já mám takovouhle docela nedávnou zkušenost s MSTS: Při vývoji nového stroje vezmu odložený a odzkoušený podvozek a chci pokračovat na skříni. Vytvořím ChamferBox v 3D (to je kvádr ze zaoblenými hranami), otexturuju, přeložím. Ve ShapeWieveru vše O.K. Předhodím to MSTS a hrom do toho bac, prázdná kolej! Tak znova celé opakovat se stejným výsledkem. Dám tam na pokus obyčejný kvádr a on se normálně zobrazí!
Výsledkem bylo, že jsem celý MSTS ve 4 ráno smazal a nainstaloval znovu. A ejhle ono bylo vše O.K. Takže ono bude asi něco shnilého v MSTS.

Zdraví

To je možné,nehádám se,Wokna jsou pěkný prevít.Jenže já jsem právě před vánocemi přeinstaloval celý disk,takže wokna jsou čerstvá a nějakým neřádstvem se zamořit za tu dobu nemohla.S tratěmi je všeobecně problém,pokud něco chybí a je toho málo,tak to řve.Pokud je toho moc,tak se to položí do woken,to tady potvrdilo více lidí.Takže chybu pouze ve woknech bych nehledal,zvláště když jsou čerstvá se všemi aktualizacemi a jsou legální,žádný crack.Však mě stály pěkný majlant. :D

To Petr Novák

Petr Novák napsal:
Miran napsal:
To Petr Novák

Zdraví

To je možné,nehádám se,Wokna jsou pěkný prevít.Jenže já jsem právě před vánocemi přeinstaloval celý disk,takže wokna jsou čerstvá a nějakým neřádstvem se zamořit za tu dobu nemohla.S tratěmi je všeobecně problém,pokud něco chybí a je toho málo,tak to řve.Pokud je toho moc,tak se to položí do woken,to tady potvrdilo více lidí.Takže chybu pouze ve woknech bych nehledal,zvláště když jsou čerstvá se všemi aktualizacemi a jsou legální,žádný crack.Však mě stály pěkný majlant. :D
Vážený Petře nevím o co ti jde já mám též Zbyňkovu trať a,to od samého začátku .Mohu zde prohlásit, že jsem nikdy neměl žádné problémy.Víš já si myslím pokud si někdo chce najít nějakou špínu na tuto trať tak si jí najde.Ale to je pouhá závist nic víc.Jak jsem měl možnost sledovat Martens ti již odpověděl ba i radu ti dal tak co chceš víc!Doufám ,že si nehledáš záměrně chyby na této trati Zbyňek si to nezaslouží ten ,který dělá pro MSTS nejvíce v podobě stavby své tratě. Roman :!:

Re: To Petr Novák

Roman napsal:
Vážený Petře nevím o co ti jde já mám též Zbyňkovu trať a,to od samého začátku .Mohu zde prohlásit, že jsem nikdy neměl žádné problémy.Víš já si myslím pokud si někdo chce najít nějakou špínu na tuto trať tak si jí najde.Ale to je pouhá závist nic víc.Jak jsem měl možnost sledovat Martens ti již odpověděl ba i radu ti dal tak co chceš víc!Doufám ,že si nehledáš záměrně chyby na této trati Zbyňek si to nezaslouží ten ,který dělá pro MSTS nejvíce v podobě stavby své tratě. Roman :!:

Romane, za tu dobu, co tato konfera běží si myslím, že Petr není z těch lidí, co by házeli špínu na tuhle trať a už vůbec ne ze závisti.....on ten problém opravdu může být....i vzhledem k tomu, že tahle špičková trať už je dost pěkný moloch, který je na hranici snesitelnosti pro simulátor.......nehledě na to, že samotný MSTS je velmi citlivý na jakékoliv zásahy a vůbec není blbuvzdorný......

ad Roman:Prohlášení o tom,že jsi s MSTS nikdy neměl problémy,to zavání neznalostí.Ukaž mi někoho,kdo by tady na foru řekl,že je MSTS 100% v pohodě.Mě nejde o žádnou špínu,to jsi velice špatně pochopil,jen o to,že mi nikdo nechce říci,proč se trať zasekává s následným pádem do woken.
Tohle nazýváš špínou? I sakra,to je tedy přirovnání...Jako podnikatel bych si tohle říci zákazníkovi nedovolil,protože bych velice brzy skončil.Nevím,jak jsi vzdělaný a rozumíš podnikání,ale jednu platnou pravdu ti dám - důvěra se buduje léta,její ztráta je daleko kratší.
Neotírám se tím o p.Šemoru,tohle je všeobecně platná pravda.Ukaž mi podnikatele,který to nepotvrdí a jsem ochoten to veřejně oznámit,že nerozumím podnikání.Ale vraťme se k MSTS.Všichni dobře víme,že engine tohoto software již není na výši doby,má někdy nejasné chování.To beru jako nezvratitelný fakt.Ale to,že někde se zasekne a po zkontrolování jiným softwarem se dozvím,že tam něco chybí,tak to už není chyba MSTS.Nebo chceš říci,že ano?Pokud by jsi měl přístup ke zdrojákům MSTS,tak by se tento typ chyby dal ošetřit,ale tato možnost se rovná prakticky nule.
Nebo víš nějaké lepší řešení,rád se nechám poučit.

Hurvajs mi dal zabrat.Než jsem dostal do ruky jeho ovládání tak jsem dokonce v Lednici roznesl přípojený vůz při obratu a najiždění :cry:

poison napsal:
Hurvajs mi dal zabrat.Než jsem dostal do ruky jeho ovládání tak jsem dokonce v Lednici roznesl přípojený vůz při obratu a najiždění :cry:

Jak už se psalo někde dříve.....při zpátečce je lepší díky vlastnostem MSTS hurvajze ovládat E controlem.....tzn. nechat volnobeh a zrychlovat zařazováním a vyřazováním 1. rychlostního stupně klávesami E a Shift+E....alespon do doby, nez se podari tuto vlastnost oblbnout

Švindlpřístup

Všiml jsem si u aktivit jedné věci a zajímalo by mě, jestli se to stává i vám??? Když přijedu se zpožděním do stanice a v okamžiku nást/výst. si hru sejvnu, po nahrání se zbývající čas n/v sekne a ozve se píšťalka, odjezd. Dá se tak našvindlovat dobrých 50 sekund. Při náročné službě jsem tak tímto nečestným způsobem dohnal 15 min. špeka už v Chocni...:o)

Re: Švindlpřístup

Kontra napsal:
Všiml jsem si u aktivit jedné věci a zajímalo by mě, jestli se to stává i vám??? Když přijedu se zpožděním do stanice a v okamžiku nást/výst. si hru sejvnu, po nahrání se zbývající čas n/v sekne a ozve se píšťalka, odjezd. Dá se tak našvindlovat dobrých 50 sekund. Při náročné službě jsem tak tímto nečestným způsobem dohnal 15 min. špeka už v Chocni...:o)

Mne sa toto tiež stáva pri hraní aktivít, ale najlepšie ako dohnať meškanie je v nastavení MSTS si vypnúť vykoľajenie a ísť rýchlejšie ako je maximálna povolená rýchlosť.

Re: Švindlpřístup

Kebarko napsal:
Kontra napsal:

Mne sa toto tiež stáva pri hraní aktivít, ale najlepšie ako dohnať meškanie je v nastavení MSTS si vypnúť vykoľajenie a ísť rýchlejšie ako je maximálna povolená rýchlosť.

To už si pak zrušte i ten omezovač rychlosti......

Aktivita Hurvínek

Dobrý den,

jsem velký začátečník co se týče znalosti návěstní soustavy :eek: , ale chtěl bych se zeptat, jestli třeba nemám chybu v MSTS. Začnu aktivitu Hurvínek, přistavím vlak na kolej 11a. V 8:12 se ozve píšťalka, ale na nejbližším návěstidle je stále červená. Když počkám, přijede ještě nákladní vlak zepředu a pak je vidět, jak se rozjede panťák vlevo stejným směrem, jako bych měl jet já. Ten ale po asi 100 metrech náhle zmizí, jako by ho někdo vymazal. A pak už nic... Jen asi po 10 minutách se objeví hláška, kde strojvedoucí žádá o povolení jízdy do Lednice.

Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně :?:
Omluvte prosím také případné neznalosti začátečníka... :D

Děkuji,
Tom Kladno

Naposled editoval moderátor:
...při přistavení soupravy je potřeba jet až na "kozu" (k zarážedlu) až na monitoru zmizí šipečka otočného bodu. Tohle platí u všech aktivit. Ale tahle odpověď je to samé, pokud jste v akční hře, co máte rozstřílet, aby se něco otevřelo a mohl jste ve hře pokračovat dál. V případě msts je moje finta dost amatérská, ale nachytalo se na to už hodně lidí. A vo tom to je. Celkem mne to těší, protože každá aktivita dá práci a je na autorovi, aby hráče trochu potrápil. Ta hlášení, co následují mají chybu, že jsou závislá na čase a počítám s tím, že hráč pojede včas. Možná po slezině budu moudřejší a připravím hodnotnější aktivity.

Zbyněk Šemora napsal:
...při přistavení soupravy je potřeba jet až na "kozu" (k zarážedlu) až na monitoru zmizí šipečka otočného bodu. Tohle platí u všech aktivit. Ale tahle odpověď je to samé, pokud jste v akční hře, co máte rozstřílet, aby se něco otevřelo a mohl jste ve hře pokračovat dál. V případě msts je moje finta dost amatérská, ale nachytalo se na to už hodně lidí. A vo tom to je. Celkem mne to těší, protože každá aktivita dá práci a je na autorovi, aby hráče trochu potrápil. Ta hlášení, co následují mají chybu, že jsou závislá na čase a počítám s tím, že hráč pojede včas. Možná po slezině budu moudřejší a připravím hodnotnější aktivity.
Původně jsem myslel,že jste ten bod položil nechtěně daleko,a v tuto chvíly přiznávám,že jsem se taky nachytal :eek:

Naposled editoval moderátor:
náročná služba

můžu se zeptat na fígl v náročné službě? když přijedu do Rudoltic (dle editoru načas - nebo i dříve), tak mám na návěstidle stále červenou, takže nemůžu nastoupit na osobák na Pardubice. předem díky za odpověd.

Ve verzi 8 se mi to také nepodařilo,myslím,v tomto je rozdíl mezi ostatnímy verzemi kde bylo na 40max pak projel rychlík a čekalo se 5 min.na Os.Ve verzi 8 se čeká před stanicí až oba projedou a pak se jde na Os do Pardubic.Vychází to pak i na náklad na mostě. :wink:

NS 8 jsem jel včera a bez problémů. Já tam měl zelenou. Žádnej fígl v tom nehledej.

NS8 jsem dojel max do Brna. Tam jsem prijel v 18:12 a cekal na cas odjezdu, jenze v 18:16:59 mi MSTS zamrzne. Ikdyz misi ulozim pred timto casem, po dalsim startu opet ta sama chyba v naprosto stejny cas. Zkusil jsem tedy zastavit vlak v Bilovci a cekat tam, abych do Brna dojel bez naskoku. Bohuzel, tato chyba se v Bilovci projevila o 3 vteriny dele, nez v Brne. Trainset mam od pana Semory + obohaceny o nejake nove skiny. Consisty by mely byt v poradku, ty jsem nemenil, stejne tak loose consists. Nevi prosim nekdo, kde by mohla byt chyba?

NS verze 9 je fakt hustota.Přípoj do Chornice je v poho dá se tam být ještě v 17 minutě,ale Kostěnice to je záhul.Zatím rekord 1.23 min.A ten výpravčí v Zámrsku má taky pravdu. :lol:

poison napsal:
NS verze 9 je fakt hustota.Přípoj do Chornice je v poho dá se tam být ještě v 17 minutě,ale Kostěnice to je záhul.Zatím rekord 1.23 min.A ten výpravčí v Zámrsku má taky pravdu. :lol:
A vo tom to je. Už se těším, až bude chvilka a tuto aktivitu si znovu projedu. Kostěnice musím!!! porazit. Nevím kde jsem byl tak pomalej. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře