Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

V emailech z 25.5, 29.5. a 3.6. jsem nabízel Zbyňkovi sadu nových originálních a řadu zcela přepracovaných objektů pro Tišnov. Bez odezvy.....

Lubomir napsal:
V emailech z 25.5, 29.5. a 3.6. jsem nabízel Zbyňkovi sadu nových originálních a řadu zcela přepracovaných objektů pro Tišnov. Bez odezvy.....
Já jsem žádné emaily nedostal a také jsem psal, že bych měl zájem ,něco nabízel a také bez odezvy. Tak jsem si říkal, třeba nemá čas....:( Nechtěl jsem víc otravovat.
Hold po síti se dějí věci. Hlavně že nevyžádaná pošta a spamy fungují:(.

Dan J. napsal:
Zdravím.
...... A jen tak mimochodem, by to chtělo nějako ošetřit stmívání v zimě, čas ukazuje 17:37 a to už by měla být tma jako v pytli.:D:D
Dan

Mám takový dojem, že Zbyněk do své tratě z mých úprav převzal pouze tři varianty počasí pro léto a zbytek počasí ponechal v defaultu. 100% to však nechci tvrdit - musel bych nainstalovat nově BP, neboť já to ve svém PC mám už komplet předělané.

Já opravdu nevím, musel bych to zkontrolovat, kdyby mi Černý vlk napsal, jaké časy mají být správně. Ale je nutné si uvědomit, že zima není jen na vánoce, kdy jsou dni nejkratší, ale i začátkem března. Pak je možné, že se stmívá až v 17.37 nebo i později? Co na to Jiřík, expert na počasí ?

No "expert" - počasí mne akorát živí. Ale mnohokrát jsem už psal, že počasí by se mělo odvíjet od vegetace. Ale ať jsou doby západu a východu slunce jakéholi, měly by být jejich časy symetrické vůči půlnoci (v létě samo posunuty o jednu hodinu). 17.37 odpovídá konci února a tomuto času by měl odpovídat východ slunce v 6.50. Pak je to v pořádku.

No jo, ale ono se nesetmí ani v 18:34, kdy stojím v Břeclavi, tam to šero odpovídá tomu času 17:30 +/- :D A nechcete mi nikdo tvrdit, že v únoru v 18:30 není už tma.:D:D:D Nicméně screen už neudělám. Aktivitu jsem dodělal a odeslal autorovi Joskovi a s MSTS smazal, takže by Vindebona měla co nevidět vyjít.;)
Dan
Ps: úplně bych zapoměl, velice moc se povedla Břeclav a zasněžené okraje nástupišť, nádherná pokoukání a výborná práce. To mne fakt dostalo.

Konečně jsem dnes měl trochu času, tak jsem se dokodrcal k MSTS a projel jsem úseky, které se v této aktualizaci opravovaly. Určitě semnou budete souhlasit, že úsek ČT - Pardubice se nemohl povést lépe. Dokonce jsem ani nečekal takový výsledek. V zastávce Bezpráví jsem stál snad 10 minut :D:Da kochal jsem se jak se to panu Šemorovi povedlo. Dříve, když jsem tudy projížděl, tak Bezpráví byl takový trn v oku, ale nyní tato zastavka v této malebné krajině MSTS jen zdobí. Ale pochválit musím i ostatní úseky (Jaroměř - HK) atd. Ale nejvíce mě dostal již zmiňovaný úsek ČT - Par.

Dan J. napsal:
No jo, ale ono se nesetmí ani v 18:34, kdy stojím v Břeclavi, tam to šero odpovídá tomu času 17:30 +/- :D A nechcete mi nikdo tvrdit, že v únoru v 18:30 není už tma .....
V MSTS se stmívá a rozednívá mnohem pomaleji, než v reálu. Jestli to jde přestavit, nevím, neměl jsem ještě čas s tím laborovat. Na druhé straně kdyby se to podařilo zreálnit, tak mnohé doposud působivé scenerie v aktivitách při východu a západu slunce budou tak nějak o ničem.

Chvilku jsem si s tim hrál na Martinově trati, když jsem potřeboval změnit rozednívání u Těšina, kde mě to padalo a mám dojem, že doba rozednívání a ztmívání se dá nastavit. Jinak prosím vše okolo toho hodit někam stranou. Tohle je problém všeobecný. Týká se všech tratí.

alcapone napsal:
Chvilku jsem si s tim hrál na Martinově trati, když jsem potřeboval změnit rozednívání u Těšina, kde mě to padalo a mám dojem, že doba rozednívání a ztmívání se dá nastavit. Jinak prosím vše okolo toho hodit někam stranou. Tohle je problém všeobecný. Týká se všech tratí.
Ahoj, všech tratí ne. S JZD, DVK i Ztracenou Old to je celkem v reálu.:D
Dan

Dane, ale jmenuješ jen tratě od profika na počasí. Také bych to považoval za problém všeobecný.
Počasí u BP mi dodal Blackwolf kdysi dávno. Dal tenkrát ke stažení verze pro každou existující trať. Jenomže BP měla nějakou chybu a už si nepamatuji jakou, proto mi autor posílal nějaké úpravy. Dál jsem to neřešil.

On je i jiný problém. Nahraji jiné počasí a může se stát, že někde bude štreka zatopená pod vodou. Nebo naopak mohou vyschnout některá koryta. Pamatuji se, že na mnohých místech mi to vycházelo jen s odranýma ušima. Proto není dobré jen tak zbrkle nahrávat jiné verze počasí. Je dobré zkontrolovat výšku vodní hladiny.

Čas východu a západu slunce a doba (=délka) rozednívání či stmívání jsou ale dvě věci. Ta první je v mých tratích a ve všech, které mé počasí převzaly v pořádku. Podrobnosti k tomu jsou v kapitole "Počasí" na mých stránkách. I to, jak je definovaná výška vodní hladiny.

Zbyněk Šemora napsal:
Dane, ale jmenuješ jen tratě od profika na počasí. Také bych to považoval za problém všeobecný.
Počasí u BP mi dodal Blackwolf kdysi dávno. Dal tenkrát ke stažení verze pro každou existující trať. Jenomže BP měla nějakou chybu a už si nepamatuji jakou, proto mi autor posílal nějaké úpravy. Dál jsem to neřešil.

On je i jiný problém. Nahraji jiné počasí a může se stát, že někde bude štreka zatopená pod vodou. Nebo naopak mohou vyschnout některá koryta. Pamatuji se, že na mnohých místech mi to vycházelo jen s odranýma ušima. Proto není dobré jen tak zbrkle nahrávat jiné verze počasí. Je dobré zkontrolovat výšku vodní hladiny.

Ahoj Zbyňku.
Blackwolf už mi psal soukromý mejl, ať mu soubory k počasí z tratě BP pošlu a že to překontrolne, tak uvidíme.:D
Dan

Luky napsal:
Pane Šemora,

neuvažujete prosím zkoridorovat zbývající část úseku Olomouc - Česká Třebová, zejména Česká Třebová - Rudoltice v Čechách. Také se chci zeptat zda váha osobních vozů používaných na EC, IC v Trainsetu BP je plně obsazeného, nebo prázdného vozu.
Ono byl koridor na tomto useku v roce 2005. A za další proč by to měl dělat, když to máš celé na trati 321. Furt se tu tohle opakuje. Hergot už čtěte i stránky před.

Ad Luky

cituji Alcapone:
Ono byl koridor na tomto useku v roce 2005. A za další proč by to měl dělat, když to máš celé na trati 321. Furt se tu tohle opakuje. Hergot už čtěte i stránky před.

... Souhlasím s Alcapone a jen dodám, že je dobře tak jak to tam je. Za cca 5 let bude většina MSTS příznivců ráda, že to tam je - zejména ti kteří už to nikdy neviděli ....
:-)

Jen pro info. Když měl úsek Třebovice - Rudoltice před buldozery, ani nevíte, jak jsem kmital od Svitav s pokládkou kolejí do ČT, abych to mohl zvěčnit i do Rudoltic. Tenkrát jsem neměl kameru, tak jsem to bral jen na fotoaparát jako sérii fotek. Až jsem se na kameru zmohl, tak jsem ještě stačil chytit úplně poslední vlak, který tudy projel. Až se nabažíte koridorů, například za deset let, budete bádat, kudy se kdysi jezdilo a to nejen u Třebovic, ale také v Praze. Snad staré dobré MSTS napoví. Jsem rád i za zachování původní Břeclavi.
Co se jízdních dob týče, určitě budete stíhat po staré trati s aktuálními jízdními dobami, kvůli chybě v MSTS, kdy vlak proti reálu jede rychleji.

Zbyněk Šemora napsal:
Co se jízdních dob týče, určitě budete stíhat po staré trati s aktuálními jízdními dobami, kvůli chybě v MSTS, kdy vlak proti reálu jede rychleji.

Souhlas, na korytu mám problém s Ex 571, zastávkaří v Perníkově a Praze-Libni. I s neplánovanou zastávkou v Kolíně dojede do Libně s 5 minutovým náskokem, tak teď babo raď co s tím.

Asi špatná technologie jízdy. Nešetřím šťávu. :D:D:D

Vrbam napsal:
Souhlas, na korytu mám problém s Ex 571, zastávkaří v Perníkově a Praze-Libni. I s neplánovanou zastávkou v Kolíně dojede do Libně s 5 minutovým náskokem, tak teď babo raď co s tím.

Asi špatná technologie jízdy. Nešetřím šťávu. :D:D:D

Ahoj Vrbam.
Tak to mi vyprávěj. Při tvorbě R1125 Gerlach jsem si předčasných příjezdů užil a už jsem nevěděl, kde všude dát blokující nákladní vlaky 30 km omezení atd atd.:D:D Teď při testu a pracích na Joskově Vindeboně, jsem například mezi Kutnou horou a Pohledem měl oproti Joskovi příjezd o 3 minuty dříve a začínám mít obavy, že má vliv i na rychlost souprav v MSTS výkonost PC. Po pořízení nové sestavy s 4 jádrovým procákem se jízdní vlastnosti vlaků při stejném stylu jízdy zrychlily tak o cca 30 - 90 sekund na příjezdech. Porovnáno při testu aktivity onoho Gerlachu na staré a nové sestavě PC. Takže teď babo raď co s tím, poněvač, pokud udělám aktivitu, tak dávat někde 6 minutovou toleranvi, kvůli rozdílům v jízdních vlastnoste je docela opruz, hlavně pokud např. nasazuji traffic ve velkých stanicích.:D
S pozdravem Dan.

Ano rychlost FPS je úměrná rychlosti vlaku. Proto je lepší aktivity tvořit na nějakém starším železe. :D
Mě se nějak zpomalilo MSTS na mém "nejvýkonnějším" PC (už je to také 3 roky stará šunka). Topírnu noc jsem vždy začínal s FPS kolem 14 a teď jsem na 8 a je jedno jestli jsem na XP nebo na Vistách. Přitom jsem v Praze nic nepřidával, prostředí je tam stejné. Podezírám nějaké vazby, kdy jsem na Vysočině zadával všude terenni chybu místo defaultu 1 na 0. Aby se to tam nevlnilo a nezasypávaly koleje. Že by se to přenášelo do celé trati ? Celkem by mě zajímalo s jakým FPS začítá Topírna noc u uživatelů, kteří mají moderní výkonný počítač.
Také když jsem testoval Den blbec, tak jsem poprvé nebyl v Chocni pět minut s náskokem, ale rovnou na odjezd a v Týništi už dostal žlutou kartu.
Buď se mi snížil výkon PC nebo je celá trať zase o něco náročnější.:(

Dan J.: Naopak trable mám v serpentýnách mezi Brnem a Č.Třebovou, kde nestíhám dodržovat jízdní doby při těch šnečích jízdách kolem 70 a 80tky. Hold si tam 362 moc neškrtá.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře