veřejný MSTS trainset

A tady si zrovna hezky protiřečíš.
Má-li simulátor simulovat, tak tvoje vykolejení při překročení o 2 km/h je těžký unreal.
Kvůli tomu ještě nikdy a nikde na světě žádný vlak nevykolejil, protože to prostě nejde.

Pokud budeš hrát akční gamesu bez možnosti save uprostřed mise, tak budeš pořádně vystresovaný (proto jsem zjistil, že to není nic pro mě). Pokud jako fíra budeš vědět, že ti někdo sáhne na prachy (strhne rychlobrzdu), také to bude mít dopad na tvou psychiku a ty so podle toho budeš podvědomě chovat - dáš si radši majzla, dokud si nebudeš jistý, že to máš opravdu v ruce, že to umíš. I fíra, který brzdí, jak jsi psal, na těsno, tak brzdí proto, že už to umí. Pokud to neumí, tak brzdí s rozvahou, protože ví, že malér si nemůže dovolit. Ta brzda tam není jako nástroj represe, ale prevence.
Navíc Džodž nám umožnil tu skvělou kombinaci ctrl+num4, takže při nejhorším vyskočíš ze židle a vypneš si VZ.

Já stojím za Štěpánem. Už jedna hodně milá osoba podniká kroky. Na mám webu na skinech od Loko.Boletice budou za nedlouho nejaktuálnější engy a bez záchranné brzdy. doufám, že se k tomuto připojí i jiní. je to pouze na nich a osobně bych byl rád, kdyby se třeba objevila nějaká hláška o překročení než rychlobrzda. Vydávat druhou verzi s rychlobrzdama nebudu a ani když mě kdokoliv osobně nebo přes Sz či email požádá. Prostě je to hrubý unreal a tak pryč s ním.

Tak jinak.
Byl by unreal, kdyby tě místo tenčí obálky s výplatou/rychlobrzdy MSTS při překročení rychlosti rovnou vykoplo do windows?
Nevím totiž, co vám vadí víc. Jestli ten unreal, nebo požadavek odpovědnosti na fíru. :D

Tak ja jsem za zachranku................... A porad dokola, a opet se deje co vzdy, kazdej eng bude jinej :lol: Takze par lidi tohle, par tohle.... Nikam to nevede. :salut:

Naposled editoval moderátor:
Já jsem taky proto ,aby záchranka fungovala. Jestli Čouda bude vypouštět loko bez záchranky a ještě se k němu přidá někdo další tak to bude pěkný guláš.

Jasně, jestli budem vydávat mašiny bez záchranky, tak to bude guláš a to mě se taky nelíbí, protože trainset znamená taky jednotu.

Pawlik: Víš ono jde o to, že to občasný arkádový vykolejení při překročení o dva kiláky nemůžeme my změnit, ale tu záchranku to závisí čistě na nás. Kdyby jste chtěli jiný arkádový řešení při překročení, tak by to pokud by to šlo mohlo dát živák. To bych já zkousnul spíš.
Jinak fíra má seznání a tak ví kde jak a co, ale já trať prostě zpaměti neznám a tak se někdy utnu... a sjet z výkonu u 150/151, nebo laminátek je prostě umění. :(

Ale to jsme pořád u toho, že pokud někomu vadí záchranka, ať si ji vypne ctrl+num4.
Produkovat rozdílné engy a bavit se o "trainsetu" mi přijde krapet pošetilé. Už jen proto, že třeba žsr vydá nové ladění a ostatní si ho už nebudou moci efektivně naklonovat, když produkují vlastní engy.
A copak je takový problém si v monitorech přepsat těch pár jedniček na nuly pro ty, kteří tak chtějí jezdit???
Dále jak jsem psal. Pokud ti u 150/151 nebo 350 bude hrozit, že nestihneš zkrokovat z výkonu a překročíš rychlost, budeš jezdit pořád jako "prase", dokud tě někdo neplácne přes prsty. Pardon, dokud se nebudeš bát, že tě někdo plácne.
A to je zase ta prevence. Neříkám, že bych si troufnul s 350 do Brna přes Vysočinu, ale vím, že si profil trati zapamatuju daleko dřív něž při jízdě s 363, protože zkrátka budu muset.

Pokud se, Čoudo, vyjádříš k tomu, jestli ti vadí záchranka jako unreal a nevadilo by ti ukončení hry (pokud vadilo, tak to nesváděj na rychlobrzdu, ale přiznej nechuť k odpovědnosti :) ) , bude to hned zajímavější.

Vykolejení nemůžeš změnit??? Můžeš si ho vypnout v nastavení...

Ja som za záchrannú brzdu a taktiež aj za penalizáciu, však nejaký postih byť musí. Niekto tu bude nariekať, že ide len o simuláciu. Ja osobne budem robiť všetko preto, aby sa MSTS približovalo k reálu. Nepáči sa to niekomu ? V poriadku, nech začne hrať Transport Tycoon de Luxe a podobné veci.
K poznaniu trate - ak idem prvý krát hrať nejakú trať, používam celkom dobrú pomôcku - traťový monitor. Na zoznámenie úplne stačí a ak dotyčnej osobe vadia postihy, nech si fakt vypne bdelosť a neotravuje zbytočnosťami. :twisted:

Pawlik napsal:
Produkovat rozdílné engy a bavit se o "trainsetu" mi přijde krapet pošetilé. Už jen proto, že třeba žsr vydá nové ladění a ostatní si ho už nebudou moci efektivně naklonovat, když produkují vlastní engy.
Tomu se ale stejně nevyhneš, protože někdo něco naladí podle svého vědomí a svědomí, a přijdou nejmenovaní tlachalové, že je to blbě a začnou se v tom vrtat, takže bordel bude stále.

Ano i to k tomu bohužel patří.
Ruku na srdce, je jen pár členů naší komunity, co se laděním zabývají skutečně precizně
se všemi podklady. A pokud vytvoří mustr pro nějakou řadu, myslím, že jako na odborníky by se na ně případní další vylepšovatelé měli obrátit.
Pokud si někdo naladí brzdy stylem "dvakrát jsem se svazl na mašině a má to brzdit takhle" a pustí to do světa
tak by to vyžadovalo trochu soudnosti od toho člověka. :(
Ale já prozatím nemám moc co kecat do vozidel a ještě asi dlouho nebudu, takže zatím ahoj :) :salut:

Já třeba jsem za to ladění moc rád! Pokud to někdo uznávat nebude, je to problém, ale čistě jeho, protože trainset BP i možný budoucí traiset veřejný prostě bude obsahovat jednu, nejlepší verzi engu.

Jinak já nepoužívám traťový monitor jenom z důvodu, že ze školy umím návěstní předpisy a tak nemám za potřebí tam tuto "nadstavbu" mít. Jenže nejsem člověk, který by byl při jízdě simulátoru věčně koncentrován a tak se prostě někdy utnu...

Štěpán_mf napsal:
Já třeba jsem za to ladění moc rád! Pokud to někdo uznávat nebude, je to problém, ale čistě jeho, protože trainset BP i možný budoucí traiset veřejný prostě bude obsahovat jednu, nejlepší verzi engu.

Jinak já nepoužívám traťový monitor jenom z důvodu, že ze školy umím návěstní předpisy a tak nemám za potřebí tam tuto "nadstavbu" mít. Jenže nejsem člověk, který by byl při jízdě simulátoru věčně koncentrován a tak se prostě někdy utnu...
Citace z jiného Štěpánova příspěvku :

Štěpán_mf napsal:
Jasně, jestli budem vydávat mašiny bez záchranky, tak to bude guláš a to mě se taky nelíbí, protože trainset znamená taky jednotu.

Pawlik: Víš ono jde o to, že to občasný arkádový vykolejení při překročení o dva kiláky nemůžeme my změnit, ale tu záchranku to závisí čistě na nás. Kdyby jste chtěli jiný arkádový řešení při překročení, tak by to pokud by to šlo mohlo dát živák. To bych já zkousnul spíš.

Jinak fíra má seznání a tak ví kde jak a co, ale já trať prostě zpaměti neznám a tak se někdy utnu... a sjet z výkonu u 150/151, nebo laminátek je prostě umění. :(

No teď si docela protiřečíš a odporuješ si sám sobě - TM není jenom o tom, že umíš návěstní předpisy, ale jak správně Robo podotknul, nahrazuje i seznání trati, o kterém Ty mluvíš, že ho nemáš - nebo znáš tak dokonale všechny štreky, že víš u všech dokonale profil trati a od kterého místa je jaký rychlostník?

Takže si zkus zapnout ten TM a až si budeš echt jistej, že ji znáš nazpaměť a nebudeš mít absolutně žádný problém sjet včas z výkonu, pak si TM vypni a jeď po paměti. Ale zatím to vypadá, že by sis ho tam raději měl nechat.

Ono to totiž vůbec není ani tak o umění. :idea:

Ale to už jsme odbočili od tématu ....

Štěpán_mf napsal:

Poviem to ešte raz. Traťový monitor je dobrý na úvodné zoznámenie s traťou, čiže jej poznaním = zoznámenie sa s traťovými pomermi. Ja ho na inakší účel ani nevyužívam.

ČT - Praha jsem schopen jet bez problémů bez track monitoru ;-) Hlavně úsek ČT - PCE znám jako svoje boty.

Záchranka nebude to je 100%, eng bude naprosto stejný jak ho vydal žsr žádný úpravy navíc.
Dále k Pawlikovi: zaúčinkování záchranky = ukončení hry, protože potom hráč už nestíhá a má minimálně 5 minut zpoždění. Mě by záchranka nevadila, kdybych hned značkl živák, ona se vyřadila okamžitě by vak odbrzdil. ctrl+num4 používat nebudu, protože potom nefunguje VZ a to je taky unreal. v tomhle směru se se mnou nedohodnete a jak tu už někdo argumentoval, že komu se to nelíbí ať těch pár jedniček změní na nuly, tak já odpovím: Komu se to nelíbí ať si těch pár nul změní na jedničky, jo tak!

A koneckonců dělám ty skiny pro sebe a pokud nejsou součástí trainsetu, tak si tam budu dávat engy jaký chci. Proti tomu snad žádná.... Odkazy na cvf a sms soubory sedí, animace kontroletů taky a ladění je taky nejnovější, tak to nemůže nikomu vadit. Tuto jsem si dal jako nutné parametry, který musí souhlasit s TBP. Co se týče 742 u mě , tak tam je vyjímka (pro rejpaly).

a jako poslední uvedu: naše skiny stahovat nemusíte, děláme je především pro sebe. Dále prosím musím opomenout, že nebejt nás tak nemáte po tratích 183 a 180 s čím jezdit. jediný vozidlo by byla 754 058 a starej model. To byste tam proháněly brejlovce z Brna? :lol: :lol: :lol: :lol: unreal, ale i přesto si někdo stále nedá číct a brejle z Brna tam jsou furt :-( Tak já si taky nedám říct a "unreal" samozřejmě podle Vás v podobě rychlobrzdy bude v našich skinech chybět.

Výše psaný výrok může znít trošku arogantně, ale Bohužel......

Já jsem stavitel trati, dále jsem měl na mých úsecích i seznání v reálu, ale i přesto si netroufám bez TM jezdit. Tady nejde jen o značky na trati, ale TM nám řekne i vzdálenost od dalšího návěstidla. Takže pokud jedu na výstrahu a vidím, že další návěstidlo je například 1,6km daleko, tak mohu jít na brzdu později. Další věc je nastavení výkonu. Podle TM se dá výkon lokomotivy nastavit tak, aby jste s rajčáky co nejméně hýbali. Možná proto mazáci, co jezdí bez TM nestíhají časy v aktivitách. Každá změna výkonu nutí MSTS přepočítávat parametry a tím se i hra zpomaluje, zatím co čas běží stejným tempem. Takže TM vypínat jen pro hru s vyšší obtížností pro zkušenější hráče.

Diskuze ohledně rychlobrzdy. Myslím, že v tomto fóru je to 50 na 50. Ale tohle se řešilo už před několika lety. Já vše naklonoval a nastavil, tak jak to je podle Ppoollllových vzorů (tehdejší jednička pro ladění vozidel) a už to měnit nijak nemíním. (jestli se chce někomu jinému jako varinatu 2, prosím)Velmi pěkné odůvodnění napsal Pawlík a to přesně jsem cítil já, když jsem začínal s MSTS a hrál aktivity na trati Berlín - Štětín. Pak jsem tam dal nějakou českou lokotku, tenkrát žádná tuto vymoženost neměla, Čouda by byl úplně spokojený :D , ale aktivita už byla o ničem. Přestal ten adrenalin ze strachu, že překročím rychlost, proto jsem raději jezdil s Němkama. Jenomže na mých tratích už bylo nutné jezdit s vozidly, které zde jezdit mají a tak jsem naléhal na ladiče, jak tuto brzdovou vymoženost aktivovat. Takže za "unreal" s rychlobrzdou mohu opravdu já.

Takže tak pánové,
abych to shrnul než tady vypukne nějaké flameware. Ohledně neústupnosti Čoudy je to podle mne úplně jednoduché: Čouda je autorem čeho? Podle mne skinu, tedy ničeho jiného nežli souborů *.ace, které "popisují" vnější vzhled modelu. Autorem modelu *.s v žádném případě není, totéž platí o souboru *.eng. Tedy sečteno a podtrženo: pokud na onom veřejném trainsetu bude se souhlasem autora umístěn skin a správce přiřadí standardní eng, jako k jiným strojům stejné řady a nezasáhne do souborů *.ace není to žádné porušení autorských práv, pouze vznikne bordel kdy 2 stejné stroje stažené ze dvou různých zdrojů budou mít různé chování. A pokud autor nesouhlasí s touto situací, není nic jednoduššího než do veřejného trainsetu umístit pouze soubor eng s poznámkou že model je u autora na stránkách a po jeho stažení a instalaci stačí vložit tento příslušný eng a nechat přepsat ten původní.

A ještě moje malá poznámka jako moderátora: Neměl bych to tady tak na 2-3 dny zamknout než vychladnou rozpálené hlavy? :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak píše Miran. moje skiny si dejte kam chcete s jakýmkoliv engem chcete tuto je mi jedno, ale u mě na stránce bude ke stažení verze bez rychlobrzdy, protože já s ní jezdit nebudu.

Ano dobře. Já vím že si trochu protiřečím, ale když koukám na traťovej monitor, tak potom mám takovej chtíč koukat pořád na něj a neužít si "jízdu" a koukat na krajinu, atd. Jinak to, že pokud bude trainset, tak rozhodně bude vydáván s jednotným engem, to 100% souhlas.

Jinak ještě bych řekl, že pokud existuje nějaká veřejnost, která si chce nějakou českou trať zajezdit, tak určitě nepojede trať každý den dokola a "seznání" si udělá. Já si třeba simulátor zajedu cca tak dvakrát do měsíce a to mě prostě k poznání všech rychlostníků nestačí, ale sám vím, že mě štve sledovat pořád tachometr, nebo v některém případě ten traťový monitor. Chci jet a né koukat na pomocné ukazatele a mít okolo sebe něco imaginárního. Ale to je spíš můj problém...

Štěpán_mf:
Správně bys neměl jezdit teda vůbec, když nemáš poznání a nebo jedině v přítomnosti pilota/cvičného atd.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře